SWALLOWED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SWALLOWED
Zastanawiam sie czy nie podoba mi sie bardziej niż ostatni Teitanblood.
- Sybir
Posłuchałem dłuższą chwilę z bandcampa, i teraz czekam na paczkę od Hellthrashera ;) Bardzo intrygująco to brzmi, choć może to też kwestia tegorocznej muzycznej posuchy (tak to przynajmniej odbieram - wydaje mi się, że zeszły rok był lepszy pod tym kątem). W każdym razie, poniekąd dzięki lobbingowi Harlequina, już niedługo będę mógł sobie ocenić Swallowed, słuchając ichniego łomotu z fizycznego nośnika.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- postuje jak opętany!
Zachęcony przesłuchałem i chyba nie do końca trafił do mnie ten krążek.
Oczywiście jest w tym materiale wiele mocy i dużo fragmentów w których napędzane głównie przez perkusję instrumentarium generuje potężny noise. Mam jednak wrażenie, że mało w tym wszystkim pomyślunku a w nieustannym atakowaniu słuchacza średnimi riffami brak jest treści i jakiegoś punktu zaczepienia, który pozwalałby z przyjemnością wracać do tego albumu.
To już chyba wolę Portal. ;)
Oczywiście jest w tym materiale wiele mocy i dużo fragmentów w których napędzane głównie przez perkusję instrumentarium generuje potężny noise. Mam jednak wrażenie, że mało w tym wszystkim pomyślunku a w nieustannym atakowaniu słuchacza średnimi riffami brak jest treści i jakiegoś punktu zaczepienia, który pozwalałby z przyjemnością wracać do tego albumu.
To już chyba wolę Portal. ;)
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Sybir
Nieźle, wujek, pojechałeś! :DWuja pisze:To już chyba wolę Portal. ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- postuje jak opętany!
- Harlequin
Z tym chaosem i brakiem ukierunkowania cos jest na rzeczy, ale na pewno bardziej trzyma w napięciu niz Execration. przede wszystkim klimat jest niesamowity.
- Sybir
Chodzi o porównanie z Portal, to chyba zbyt duży kaliber jak na Swallowed ;)Wuja pisze:Uświadom mnie. ;)
- Harlequin
Jak dla mnie totalnie inne granie.
- Sybir
To już insza inszość, niemniej pełna zgoda.
- megawat
- weteran forumowych bitew
Dziwna płyta. Ukradłem sobie z sieci, załączyłem do snu i... Pół nocy nie spałem.
Pierwsze wrażenie jest kolosalne, ale z czasem trwania płyty nieco opada gdy chore eksperymenty ustępują bardziej klasycznym, doomowym zagrywkom i aranżacjom, heh (nie mówię, że to źle, ale do mnie jednak nie trafia). Całościowo jednak jest to dobre a gdyby zespołowi udało się utrzymać tak niezdrową atmosferę w drugiej części albumu, to mogłaby to być jedna z TYCH płyt, hehe...
Ale posiedzę jeszcze przy tym na pewno.
Pierwsze wrażenie jest kolosalne, ale z czasem trwania płyty nieco opada gdy chore eksperymenty ustępują bardziej klasycznym, doomowym zagrywkom i aranżacjom, heh (nie mówię, że to źle, ale do mnie jednak nie trafia). Całościowo jednak jest to dobre a gdyby zespołowi udało się utrzymać tak niezdrową atmosferę w drugiej części albumu, to mogłaby to być jedna z TYCH płyt, hehe...
Ale posiedzę jeszcze przy tym na pewno.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Harlequin
Im wiecej jej słucham tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu ,że ta płyta jest po prostu totalnym rozpierdalatorem. Nawet jeśli ów efekt osiągnęli przypadkowo, to po prostu klimat tej płyty po prostu wciaga jak czarna dziura. Totalnie robi mi ten chaos i brak struktur.
Nie było wyjścia. Musiałem zamówić. Ta płyta jest znakomita. Co do mieszanki, skład będzie jeszcze przedmiotem badań. Pojawiły się jednak pierwsze symptomy, że osobnik ukrywający się pod pseudonimusem Knokkelmann może mieć rację, bo gitarra wypruwa flaki, aż miło. Do tego wyraźnie słychać grzmoty burzy piaskowej znad Arizony. Piękna muzyka.
-
- zaczyna szaleć
Ta płyta jest fińska do szpiku kości. Sampel mnie nie ujął, ale po pierwszym odsłuchu całości, zaczyna się coś dziać.
- Rafal_GD
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Panowie, mieliście rację - zajebista płyta. Czasami warto tutaj zajrzeć.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
535 pisze: Ta płyta jest znakomita.
Pewnie tak, chociaż już w Reverence Through Darkness wyraźnie słychać starą dobrą amerykańsko-kanadyjską szkołę napierdolu. Nie mówiąc o tym co dzieje się gdzieś tak w okolicach drugiej minuty trzydziestej sekundy. Nazwy tego zespołu nie będę wymieniał, bo co wrażliwsi Użytkownicy znowu uleją w majteczki. Trzeba być głuchym cieciem, żeby tego nie usłyszeć.death_to_all pisze:Ta płyta jest fińska do szpiku kości.
- Harlequin
Jestem zachwycony tą płytą. Kapitalny klimat, kapitalny strzał, a ta perka... powiedziałbym, że wręcz przypadkowo jazzująca, gęsta, MIÓD!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
ta fota Unholy to kanczendzonga metalowych zdjęć, mega.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
co to znowu za fińczyki? kiedy ja mam znaleźć czas żeby toto posłuchać
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "