HORRENDOUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- flow
- postuje jak opętany!
Re: HORRENDOUS
W porównaniu z poprzednim wyziewem zrobiło się jakieś takie wesołe granie choć początek brzmiał zachęcająco. Jak wyjdzie będę chciał obadać, nie mogli tak bardzo upaść w stosunku do jedynki.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Już wyszło, powinno jeszcze być parę sztuk u Hellthrashera. Co do emocji zawartych na płycie, to są one w mojej opinii o wiele bardziej pozytywno-rzewne, niż na Dreszczach.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- moonfire
- zahartowany metalizator
Na pewno nie upadli nisko, nie jest to wesołkowate granie udające metal.
Faktem jest, że brzmi to gorzej niż The Chills, gdzie były konkretny ciężar i deathmetalowa piwnica. Wpuszczając do swojej muzyki więcej powietrza, chłopcy lekko przesadzili, chociaż są na tym albumie momenty godne zapamiętania.
Faktem jest, że brzmi to gorzej niż The Chills, gdzie były konkretny ciężar i deathmetalowa piwnica. Wpuszczając do swojej muzyki więcej powietrza, chłopcy lekko przesadzili, chociaż są na tym albumie momenty godne zapamiętania.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zewsząd słyszę peany na temat nowej płyty Horrendous. Może ktoś mnie - profana łagodnie wprowadzić w ten materiał, bo wg mnie jest on straszliwym nieporozumieniem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Sybir
Mnie również dziwią zachwyty nad tą płytą, bo jest ona tylko niezła, a w dodatku nierówna, stworzona w oparciu o niespójną koncepcję. Mimo to, posiada pewien urok, jednak - generalnie - należałoby ją postawić po stronie tegorocznych muzycznych nieporozumień, będąc obiektywnym. Odnoszę wrażenie, że lepsze recenzje zbiera w Stanach, a Europa nie dała się złapać na serwowany przez Horrendous zestaw chwytów. Na RYM także, po początkowym ocenowym owczym pędzie, zaznacza się od pewnego czasu tendencja spadkowa.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- manieczki
Horrendous will begin recording drums for their new album tonight. The third and not yet titled album will be released in October.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
No i prawidłowo. Kapele, szczególnie młode, powinny nagrywać płyty co rok. Tak się robiło kiedyś i wszystko działało. Jestem ciekawy tej nowej płyty, szczególnie, że pomimo kilku minusów na poprzedniej, nie zawiedli mojego zaufania jak Teczolation.
- Sybir
Z minimalnym szacunkiem dla drugiej płyty, mam nadzieję, że tym razem bardziej się postarają. Nie wiem, czy wytrzymam kolejny efekt dryfu Horrendous w zasadzie nie wiadomo jakim kierunku - niech się określą, co chcą grać.
-
Mhm...na tylnej okładce jeden z nich mam koszulkę Helloween więc możesz mieć ciężko.
- Sybir
Helloweenie :( Dobra, jak wyjdzie, to przesłucham - ale na pewno nie kupię w ciemno, tak jak Ecdysis.
-
Ja nie kupiłem w ciemno, a płyta zrobiła mi niezłe kuku. Wolę ją o wiele bardziej niż The Chills. Mocno zgrała się w czasie z moim - nazwijmy to umownie - nastrojem i stała się dla mnie wręcz symbolem pewnego okresu z mojego życia. Jest to płyta na pograniczu bajek i baśni, gdzie bajkowa prostota i naiwność spotyka pierwsze zaklęcia i ich konsekwencje, gdzie prosty, płaski świat staje się coraz bardziej okrągły ;)
- Harlequin
Jaki Ty sentymentalny :Dest pisze:Ja nie kupiłem w ciemno, a płyta zrobiła mi niezłe kuku. Wolę ją o wiele bardziej niż The Chills. Mocno zgrała się w czasie z moim - nazwijmy to umownie - nastrojem i stała się dla mnie wręcz symbolem pewnego okresu z mojego życia. Jest to płyta na pograniczu bajek i baśni, gdzie bajkowa prostota i naiwność spotyka pierwsze zaklęcia i ich konsekwencje, gdzie prosty, płaski świat staje się coraz bardziej okrągły ;)
-
Won do chlewika projszczoku słonecznikowy! :D
Zresztą sam tytuł płyty wiele mówi i trafnie ubiera w "słowo" muzykę z krążka. to nie jest przypadkowa płyta, ale nie będę nikoga na siłę do niej przekonywać :)
Zresztą sam tytuł płyty wiele mówi i trafnie ubiera w "słowo" muzykę z krążka. to nie jest przypadkowa płyta, ale nie będę nikoga na siłę do niej przekonywać :)
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Przecież to jest bdb płyta. Nagrali ją na pełnym luzie, co prawda odeszli nieco od ekstremy, ale przecież nie trzeba ciągle grać muzyki nienawiści. Kompozycję są niezłe, wokale dobre, a brzmienie i produkcja zasługują na szczerą pochwałę. Lubię do niej wracać i chętnie sprawdzę nową.
- moonfire
Mnie też ta płyta "weszła" i słucham jej tak samo często jak debiutu.
-
"The CD and LP layouts for the new Horrendous album are almost finished. We will have details on this release this week. Oct 27, 2015 release date."
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Sybir
Szybko się skurczysyny uwinęły z trójką - nie powiem, jestem pod wrażeniem. Obym pozostał pod nim również po przesłuchaniu nowego albumu ;)
- Deathhammer66
- w mackach Zła
A mi się ostatnia nie podobała. Taki miks chuj wie czego. Przepitolona strasznie.
- Sybir
Jeśli utrzymali kurs z dwójki, to raczej nie będę kontent. Zresztą, i tak się posłucha.
-
Mam nadzieję, że powrócą do słusznego kursu z jedynki. Nowy album zwie się "Anareta" i ma taką okładkę:

i takie utwory:
1. The Nihilist
2. Ozymandias
3. Siderea
4. Polaris
5. Acolytes
6. Sum of All Failures
7. Stillborn Gods
8. The Solipsist (Mirrors Gaze)

i takie utwory:
1. The Nihilist
2. Ozymandias
3. Siderea
4. Polaris
5. Acolytes
6. Sum of All Failures
7. Stillborn Gods
8. The Solipsist (Mirrors Gaze)