Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
insectoid
zaczyna szaleć

Re: Nowe seriale

23-12-2014, 13:45

grot pisze:
Gumiak pisze:A ja skonczylem The Fall. Super serial, super zakonczenie. Idealna dlugosc, bez zbednego pierdolenia. Oby wiecej takich. Mam nadzieje ze format miniseriali brytyjskich sie przeniesie na wieksza skale do USA.
W pełni zgadzam się z przedmówcą, świetny serial, a ostatni odcinek to doskonałe zwieńczenie serii. I idealnie dopasowane zakończenie. Jak cały serial niejednoznaczne i przy tym tak logiczne, wiarygodne. Scena rozmowy Spectora i Stelli równie znakomita. Z jednej strony niepokojąco fascynujący morderca z pasją w oczach opowiadający o tym czego dokonał, z drugiej detektyw punktująca absolutnie na zimno wszystkie niekonsekwencje, banalną zwyczajność czy nawet dziecinność jego instynktów i pustkę, która stoi za górnolotnymi hasłami. Oboje prowadzący ze sobą grę i znający się nawzajem równie dobrze by trafiać w swoje słabe punkty. Oboje jednocześnie zafascynowani i gardzący tym co reprezentuje człowiek po drugiej stronie stołu. Całe szczęście, że to serial brytyjski bo w USA rozmyto by to wszystko w 15 kolejnych odcinkach żeby ramówkę zapełnić. Do tego pięknie to wszystko płynie, w nieśpiesznym tempie, ale ciągle trzymając z napięciu - w sam raz by można było docenić dobre zdjęcia i jesienne plenery. Kto nie oglądał niech szybko nadrabia.
Bardzo fajnie sie ogladalo. Serial bardzo wiernie oddaje klimat Belfastu. Wiekszosc obsady, lacznie z glownym bohaterem grajacym Spectora to lokalni aktorzy mowiacy autentycznym akcentem. Wszystkie miejsca, nazwy ulic, topografia, lokalne smaczki sa prawdziwe. (wyjatkiem jest gazeta Belfast Chronicle, ktora w rzeczywistosci nie istnieje). Nagromadzenie elementow lokalnej specyfiki jest naprawde spore. Serail cieszyl sie ogromna popularnoscia wsrod lokalnej spolecznosci i mysle ze jego sukces przyciagnie jeszcze wiecej produkcji do Irlandii Polnocnej.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-12-2014, 18:17

Obrazek
2 sezony, 31 odcinków, jako zapychacz ujdzie, gdyby główny bohater nie był taka tępą pizdą i był nieco bardziej smieszny byłby fajny bo diabeł i "Sock" byli spoko ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

23-12-2014, 19:44

harvestman pisze:[youtube][/youtube]

Serial który prostuje zwoje, nie posiada ani jednego pozytywnego bohatera, nikogo komu można by kibicować, pełen przemocy i brutalności kontrastującej z obrazami, figurkami z wizerunkami świętych i bawiącymi się dziećmi.
Czy ten serial to kontynuacja filmu o tym samym tytule lub w jakimś stopniu nawiązuje do tego filmu?
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Żułek

13-01-2015, 18:07

w ramach akcji odświeżanie po latach ;)
Obrazek
Obrazek

świetne :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

14-01-2015, 07:44

Jak mnie to ominęło? Masakra.
Obrazek
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

14-01-2015, 10:36

the spoils of babylon ma oceny bez szalu, warto? bo szukam nowych seriali komediowych do ogladania.

z dotychczasowych:
- two and a half men z przecietnego zmienilo sie w nieogladalne i jesli dociagne do konca to tylko dlatego, ze ogladalem ten serial od poczatku.
- big bang theory jest na rowni pochylej
- anger managment trzyma ostatnio jakis poziom (chociaz nie jest to nic wybitnego)
pozostale albo sie juz skonczyly albo czekam na nowy sezon (parks and recreation, men at work)

z nowszych rzeczy zaczalem ogladac orange is new black i zapowiada sie niezle - chyba wejdzie do mojego kalendarza serialowego na stale. w kolejce do sprawdzenia czekaja jeszcze franklin and bash, ground floor i silicon valley.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

14-01-2015, 13:22

uglak pisze:the spoils of babylon ma oceny bez szalu, warto? bo szukam nowych seriali komediowych do ogladania.
Powiem Ci tak - nie dziwią mnie przeciętne oceny, bo to jest nietypowa produkcja. Zgadzam się z nimi częściowo, bo mogą pełnić funkcję ostrzegawczą. To nie jest łatwe do łyknięcia dla każdego - jakaś tam wypadkowa czystego absurdu, trawestacji spod znaku Brooksa i obowiązkowo gra cytatami, kliszami itp. Mnie rozwala, ale rozumiem, że nie każdemu podejdzie.

"Big bang" to faktycznie szkoda gadać, natomiast że "PaR" się robi nowy sezon???!!!???
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
uglak

14-01-2015, 14:16

83koper83 pisze:(...)natomiast że "PaR" się robi nowy sezon???!!!???
w zasadzie to zrobil sie - pozegnalny minisezon (13 odcinkow). pierwsze dwa byly wczoraj
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pa ... s#Season_7" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

16-01-2015, 20:15

Gumiak pisze:
Gumiak pisze:Dzieki za przychylna opinie o czwartej odslonie Homeland. Zassalem i wessalem naraz wszystkie dotychczasowe odcinki. Oprocz zjebanego watku ze szczylem - reszta mnostwo ok. Zero pierdolenia, sama akcja, Quinn wyrasta na najlepsza postac serialu; koncowka zas.. (czyli 8 i 9 odcinek) - takie kurwa Homelandy to ja rozume! Groza, wybuchy, lzy i nadchodzace NAPIERDALANIE. Jesli nie zjebia na finiszu i w finale, czworka moze sie okazac najlepszym sezonem.

No i SPIERDOLILI. Kurwa, co za zjeby stoja za tym serialem. Zrobili zajebisty sezon, ale nie maja pomyslu na kolejny, wiec w finale zamiast dopierdolic do pieca daja opere mydlana z matka Carrie i blahe wytlumaczenie dlaczego Dar Adal bym tam, gdzie nie powinien. A piatka to bedzie po prostu przedluzenie czworki. Brak slow, zeby tak to zniszczyc. Dawac Banshee juz bo nie ma co ogladac.
Panie Gumiak, kurwa, nie pozostaje mi nic, tylko sie z Panem zgodzić. Tak zajebisty sezon tak spierdolić, to trzeba mieć niewątpliwy talent.
Mam nadzieję, że następny będzie już tym ostatnim....
Teraz wchodzę w The Fall - po pierwszym odcinku chcę więcej.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

17-01-2015, 01:28

Nikt wikingow nie oglada? W lutym nowy sezon, wczesniej puszczali w tv puls...
Super muzyka,zdjecia, fabula inspirowana autentycznymi wydarzeniami. Rzecz naprawde na poziomie.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-01-2015, 06:28

http://www.imdb.com/title/tt1740299/" onclick="window.open(this.href);return false;

Naziści, PK Dick, sf, scenarzysta XFiles... może być dobre.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

17-01-2015, 09:46

OKURDE.

Oby było.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

18-01-2015, 08:10

pr0metheus pisze:Nikt wikingow nie oglada? W lutym nowy sezon, wczesniej puszczali w tv puls...
Super muzyka,zdjecia, fabula inspirowana autentycznymi wydarzeniami. Rzecz naprawde na poziomie.
zupełnie mnie nie przekonał ten serial - taki wypacykowany, wikingowie prosto z okładek niczem modele, zero autentyczności.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-01-2015, 08:47

grot pisze:http://www.imdb.com/title/tt1740299/

Naziści, PK Dick, sf, scenarzysta XFiles... może być dobre.
Jak to spierdola to zabije. Jedna z najlepszych książek jakie czytałem.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

19-01-2015, 00:15

Właśnie obejrzałem pilota, nie był zły.z grupy pilotów wypuszczonych teraz dla Amazona to właśnie on recenzje zbiera najlepsze .Trochę zbyt widoczne efekty z komputera, ale jak producent sypnie kasą na pełną serię to powinno być lepiej.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-01-2015, 00:40

Na efekty jestem w stanie przymknac oko (mimo pewnej innej ekranizacji PKD, ktora sama sie nasuwa), ale jesli aktorstwo i scenariusz ok, to z przyjemnoscia rzuce okiem. Ale chyba najpierw zrobie sobie powtorke z ksiazki, bo z 10 lat nie czytana.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Żułek

23-01-2015, 17:44

Obrazek

lepsze niż myślałem że będzie
pierwsze 2 odcinki były nudne i gdyby następny też taki był to bym odpuścił ale od 3 zaczeło się ładnie rozkręcać :)
chociaż wątek Doriana bym wywalił bo mnie nie przekonuje :P

Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

23-01-2015, 19:52

black_lava pisze:
pr0metheus pisze:Nikt wikingow nie oglada? W lutym nowy sezon, wczesniej puszczali w tv puls...
zupełnie mnie nie przekonał ten serial - taki wypacykowany, wikingowie prosto z okładek niczem modele, zero autentyczności.
moze glowny bohater troche za mlody na wodza,ale poza nim wydaje mi sie ok. swietna za to postac Flokiego.
Obrazek
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
uglak

24-01-2015, 00:33

Żułek pisze:Obrazek

lepsze niż myślałem że będzie
pierwsze 2 odcinki były nudne i gdyby następny też taki był to bym odpuścił ale od 3 zaczeło się ładnie rozkręcać :)
chociaż wątek Doriana bym wywalił bo mnie nie przekonuje :P
wlasnie kilka dni temu ogladnalem pierwsze dwa odcinki i wywalilem :P
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Żułek

24-01-2015, 17:21

spróbuj 3 ;) może też załapiesz ? ;)

ODPOWIEDZ