Bardzo fajnie sie ogladalo. Serial bardzo wiernie oddaje klimat Belfastu. Wiekszosc obsady, lacznie z glownym bohaterem grajacym Spectora to lokalni aktorzy mowiacy autentycznym akcentem. Wszystkie miejsca, nazwy ulic, topografia, lokalne smaczki sa prawdziwe. (wyjatkiem jest gazeta Belfast Chronicle, ktora w rzeczywistosci nie istnieje). Nagromadzenie elementow lokalnej specyfiki jest naprawde spore. Serail cieszyl sie ogromna popularnoscia wsrod lokalnej spolecznosci i mysle ze jego sukces przyciagnie jeszcze wiecej produkcji do Irlandii Polnocnej.grot pisze:W pełni zgadzam się z przedmówcą, świetny serial, a ostatni odcinek to doskonałe zwieńczenie serii. I idealnie dopasowane zakończenie. Jak cały serial niejednoznaczne i przy tym tak logiczne, wiarygodne. Scena rozmowy Spectora i Stelli równie znakomita. Z jednej strony niepokojąco fascynujący morderca z pasją w oczach opowiadający o tym czego dokonał, z drugiej detektyw punktująca absolutnie na zimno wszystkie niekonsekwencje, banalną zwyczajność czy nawet dziecinność jego instynktów i pustkę, która stoi za górnolotnymi hasłami. Oboje prowadzący ze sobą grę i znający się nawzajem równie dobrze by trafiać w swoje słabe punkty. Oboje jednocześnie zafascynowani i gardzący tym co reprezentuje człowiek po drugiej stronie stołu. Całe szczęście, że to serial brytyjski bo w USA rozmyto by to wszystko w 15 kolejnych odcinkach żeby ramówkę zapełnić. Do tego pięknie to wszystko płynie, w nieśpiesznym tempie, ale ciągle trzymając z napięciu - w sam raz by można było docenić dobre zdjęcia i jesienne plenery. Kto nie oglądał niech szybko nadrabia.Gumiak pisze:A ja skonczylem The Fall. Super serial, super zakonczenie. Idealna dlugosc, bez zbednego pierdolenia. Oby wiecej takich. Mam nadzieje ze format miniseriali brytyjskich sie przeniesie na wieksza skale do USA.
Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
Re: Nowe seriale
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

2 sezony, 31 odcinków, jako zapychacz ujdzie, gdyby główny bohater nie był taka tępą pizdą i był nieco bardziej smieszny byłby fajny bo diabeł i "Sock" byli spoko ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Czy ten serial to kontynuacja filmu o tym samym tytule lub w jakimś stopniu nawiązuje do tego filmu?harvestman pisze:[youtube][/youtube]
Serial który prostuje zwoje, nie posiada ani jednego pozytywnego bohatera, nikogo komu można by kibicować, pełen przemocy i brutalności kontrastującej z obrazami, figurkami z wizerunkami świętych i bawiącymi się dziećmi.
Hello darkness, my old friend
- Żułek
w ramach akcji odświeżanie po latach ;)

świetne :)

świetne :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
the spoils of babylon ma oceny bez szalu, warto? bo szukam nowych seriali komediowych do ogladania.
z dotychczasowych:
- two and a half men z przecietnego zmienilo sie w nieogladalne i jesli dociagne do konca to tylko dlatego, ze ogladalem ten serial od poczatku.
- big bang theory jest na rowni pochylej
- anger managment trzyma ostatnio jakis poziom (chociaz nie jest to nic wybitnego)
pozostale albo sie juz skonczyly albo czekam na nowy sezon (parks and recreation, men at work)
z nowszych rzeczy zaczalem ogladac orange is new black i zapowiada sie niezle - chyba wejdzie do mojego kalendarza serialowego na stale. w kolejce do sprawdzenia czekaja jeszcze franklin and bash, ground floor i silicon valley.
z dotychczasowych:
- two and a half men z przecietnego zmienilo sie w nieogladalne i jesli dociagne do konca to tylko dlatego, ze ogladalem ten serial od poczatku.
- big bang theory jest na rowni pochylej
- anger managment trzyma ostatnio jakis poziom (chociaz nie jest to nic wybitnego)
pozostale albo sie juz skonczyly albo czekam na nowy sezon (parks and recreation, men at work)
z nowszych rzeczy zaczalem ogladac orange is new black i zapowiada sie niezle - chyba wejdzie do mojego kalendarza serialowego na stale. w kolejce do sprawdzenia czekaja jeszcze franklin and bash, ground floor i silicon valley.
Guilty of being right
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Powiem Ci tak - nie dziwią mnie przeciętne oceny, bo to jest nietypowa produkcja. Zgadzam się z nimi częściowo, bo mogą pełnić funkcję ostrzegawczą. To nie jest łatwe do łyknięcia dla każdego - jakaś tam wypadkowa czystego absurdu, trawestacji spod znaku Brooksa i obowiązkowo gra cytatami, kliszami itp. Mnie rozwala, ale rozumiem, że nie każdemu podejdzie.uglak pisze:the spoils of babylon ma oceny bez szalu, warto? bo szukam nowych seriali komediowych do ogladania.
"Big bang" to faktycznie szkoda gadać, natomiast że "PaR" się robi nowy sezon???!!!???
Kerosene keeps me warm.
- uglak
w zasadzie to zrobil sie - pozegnalny minisezon (13 odcinkow). pierwsze dwa byly wczoraj83koper83 pisze:(...)natomiast że "PaR" się robi nowy sezon???!!!???
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pa ... s#Season_7" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Panie Gumiak, kurwa, nie pozostaje mi nic, tylko sie z Panem zgodzić. Tak zajebisty sezon tak spierdolić, to trzeba mieć niewątpliwy talent.Gumiak pisze:Gumiak pisze:Dzieki za przychylna opinie o czwartej odslonie Homeland. Zassalem i wessalem naraz wszystkie dotychczasowe odcinki. Oprocz zjebanego watku ze szczylem - reszta mnostwo ok. Zero pierdolenia, sama akcja, Quinn wyrasta na najlepsza postac serialu; koncowka zas.. (czyli 8 i 9 odcinek) - takie kurwa Homelandy to ja rozume! Groza, wybuchy, lzy i nadchodzace NAPIERDALANIE. Jesli nie zjebia na finiszu i w finale, czworka moze sie okazac najlepszym sezonem.
No i SPIERDOLILI. Kurwa, co za zjeby stoja za tym serialem. Zrobili zajebisty sezon, ale nie maja pomyslu na kolejny, wiec w finale zamiast dopierdolic do pieca daja opere mydlana z matka Carrie i blahe wytlumaczenie dlaczego Dar Adal bym tam, gdzie nie powinien. A piatka to bedzie po prostu przedluzenie czworki. Brak slow, zeby tak to zniszczyc. Dawac Banshee juz bo nie ma co ogladac.
Mam nadzieję, że następny będzie już tym ostatnim....
Teraz wchodzę w The Fall - po pierwszym odcinku chcę więcej.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- pr0metheus
Nikt wikingow nie oglada? W lutym nowy sezon, wczesniej puszczali w tv puls...
Super muzyka,zdjecia, fabula inspirowana autentycznymi wydarzeniami. Rzecz naprawde na poziomie.
Super muzyka,zdjecia, fabula inspirowana autentycznymi wydarzeniami. Rzecz naprawde na poziomie.
niech to miejsce niebawem zniknie
- grot
- weteran forumowych bitew
http://www.imdb.com/title/tt1740299/" onclick="window.open(this.href);return false;
Naziści, PK Dick, sf, scenarzysta XFiles... może być dobre.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- WaszJudasz
OKURDE.
Oby było.
Oby było.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
zupełnie mnie nie przekonał ten serial - taki wypacykowany, wikingowie prosto z okładek niczem modele, zero autentyczności.pr0metheus pisze:Nikt wikingow nie oglada? W lutym nowy sezon, wczesniej puszczali w tv puls...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Riven
- Kontakt:
Jak to spierdola to zabije. Jedna z najlepszych książek jakie czytałem.grot pisze:http://www.imdb.com/title/tt1740299/
this is a land of wolves now
- grot
- weteran forumowych bitew
Właśnie obejrzałem pilota, nie był zły.z grupy pilotów wypuszczonych teraz dla Amazona to właśnie on recenzje zbiera najlepsze .Trochę zbyt widoczne efekty z komputera, ale jak producent sypnie kasą na pełną serię to powinno być lepiej.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Riven
- Kontakt:
Na efekty jestem w stanie przymknac oko (mimo pewnej innej ekranizacji PKD, ktora sama sie nasuwa), ale jesli aktorstwo i scenariusz ok, to z przyjemnoscia rzuce okiem. Ale chyba najpierw zrobie sobie powtorke z ksiazki, bo z 10 lat nie czytana.
this is a land of wolves now
- Żułek

lepsze niż myślałem że będzie
pierwsze 2 odcinki były nudne i gdyby następny też taki był to bym odpuścił ale od 3 zaczeło się ładnie rozkręcać :)
chociaż wątek Doriana bym wywalił bo mnie nie przekonuje :P
- pr0metheus
moze glowny bohater troche za mlody na wodza,ale poza nim wydaje mi sie ok. swietna za to postac Flokiego.black_lava pisze:zupełnie mnie nie przekonał ten serial - taki wypacykowany, wikingowie prosto z okładek niczem modele, zero autentyczności.pr0metheus pisze:Nikt wikingow nie oglada? W lutym nowy sezon, wczesniej puszczali w tv puls...

niech to miejsce niebawem zniknie
- uglak
wlasnie kilka dni temu ogladnalem pierwsze dwa odcinki i wywalilem :PŻułek pisze:
lepsze niż myślałem że będzie
pierwsze 2 odcinki były nudne i gdyby następny też taki był to bym odpuścił ale od 3 zaczeło się ładnie rozkręcać :)
chociaż wątek Doriana bym wywalił bo mnie nie przekonuje :P
Guilty of being right
- Żułek
spróbuj 3 ;) może też załapiesz ? ;)