PUNGENT STENCH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: PUNGENT STENCH/DISHARMONIC ORCHESTRA

29-08-2013, 20:27

SCREAMBLOODYGORE pisze:BEEN CAUGHT BUTTERING = najlepszy DEATH Metal nagrany w Europie (przy całym moim szacunku dla szwedzkich i brytyjskich klasyków)! UGH!
Z tym się nie zgodzę, choć to świetna płyta, bo tytuł najlepszej pozostawiam dwójce SINISTER. A Tobie to się powinien podobać debiut DISASTROUS MURMUR, boskie "Rhapsodies In Red".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-08-2013, 21:38

Austriacka scena metalowa jest wyjątkowa. Bardzo mało dobrych kapel, ale z tych, które się wybiły każda ma/miała swój styl, tworząc coś bardzo oryginalnego. Disharmonic Orchestra, Pungent Stench, Miasma, Disastrous Murmur, Belphegor, Mastic Scum, Fetish 69, Abigor, Korova. Pewnie coś jeszcze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
est

29-08-2013, 21:45

No nie wiem czy Abigor był/jest aż tak bardzo oryginalny. W każdym razie bardzo ich lubię.
Hellrocker
w mackach Zła

29-08-2013, 21:54

Jaja sobie robicie, jakby dzisiaj byl pierwszy kwietnia...stare PS to dobry\bardzo dobry stuff, ale tez nie niewiadomo jak genialny, nagrany przez gosci, ktorzy dzis o tej muzyce nie maja juz pojecia i ostatni raz Death Metalu sluchali w latach 90tych. Jedyny koles majacy jako takie rozeznanie, czyli stary perkusista, zostal wykluczony ze skladu, stad akcje ze zmiana nazwy. Pfff. Smiech na sali, a nie Pungent Stench. Najwyrazniej Holenthon juz nie starczy na chleb, to trzeba lapac co sie da....
ZłyPan

29-08-2013, 23:45

Weźta mi tylko jedną rzecz wytłumaczcie i sobie pójdę jak to jest z tym Perkowskim w PA. Przeca nawet po zdjęciach widać, że PitbullJack ma inszy ryj, niż niegdysiejszy wykonawca "Małej Maggie", a mimo to wszyscy z uporem godnym lepszej sprawy twierdzą, że Perkoz poza sraniem po ścianie w T.Love nakurwiał zło w Pungent....
Awatar użytkownika
Skaut

29-08-2013, 23:55

Rattlehead pisze:Nie powinno być źle, to nie Carcass ;)
obawiam się, że to właśnie będzie Carcass ...
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

30-08-2013, 00:15

A ja czytałem w Metal Hammerze, że Carcass nagrał najlepszy album death metalowych ostatnich lat. Płyta miesiąca. Najwyżej oceniona obok ostatniego GORGUTS. Zaostrzyli mi apetyt. Wierzę, że to będzie dobry krążek :)
est

30-08-2013, 19:07

Wiara czyni cuda, widać to na tym forum gdzie większość wierzy w bzdury, które wypisuje ;)
Pacjent

30-08-2013, 21:39

Maria Konopnicka pisze:A ja czytałem w Metal Hammerze, że Carcass nagrał najlepszy album death metalowych ostatnich lat. Płyta miesiąca. Najwyżej oceniona obok ostatniego GORGUTS. Zaostrzyli mi apetyt. Wierzę, że to będzie dobry krążek :)
Nigdy nie ufałem Trybunie Ludu, Metal Hammerowi i Gazecie Wyborczej i wyrosłem na ludzi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

15-12-2014, 18:32

To jak jest z Austriakami? Temat jest, rozmawiane było, znaczy nie są chyba aż tacy anonimowi na forumełe?

Dla mnie niezmiennie dwójka najlepsza.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Harlequin

15-12-2014, 18:46

Kurt pisze:To jak jest z Austriakami? Temat jest, rozmawiane było, znaczy nie są chyba aż tacy anonimowi na forumełe?

Dla mnie niezmiennie dwójka najlepsza.
Dwie wyśmienite kapele i cos mało napaćkane o nich. Osobiscie wolę Disharmonic Orchestra od Pungent Stench - po prostu lubię te experymentalne zawijasy. Jesli dodamy jeszcze Miasme i Disastrous Murmur to wychodzi na to, że Austriacy mieli całkiem sensowną reprezentację na deathmetalowym poletku. Co do bohaterów tematu - ostatnio miałem faze na expositionsprophylaxe i No to be... i tak jakoś mi sie skojarzyło, że druga płyta Austriaków ma całkiem sporo wspólnego z "Prodigal Sun" szwedzkiego AFFLICTED, a i DISKORD chyba zapożyczał od Austriaków więcej niz myślałem.
535

15-12-2014, 21:00

Trudno spodziewać się dyskusji w tym temacie. Disharmonic Orchestra gra muzykę nieprzyjemną, nieoczywistą, niewygodną, niepopularną. Tu nie ma mowy o stadionowym skandowaniu czegoś w rodzaju morbid, morbid,...

Natomiast Pungent Stench? Kto był pod sceną ten wie, czym to wszystko "pachniało". Oddajmy głos Leszkowi Wojniczowi, mam nadzieję, że nie będzie się gniewał.
Kolejnym koncertem na który bardzo czekałem był PUNGENT STENCH na małej scenie. Tym razem zdawałem sobie sprawę, że żartów nie będzie. Spodziewałem się, że pod sceną będzie ostro bo wokół mnie gromadziło się sporo ortodoksów. Chwilę po pierwszych dźwiękach sztandarowego „Pungent Stench” zrobiło się ostro. Tłum jak oszalały rzucał się i ciskał, choć sam numer do najszybszych nie należy, mając w sobie sporo Sabbathowego feelingu. Następnie, poszło „Dead Body Love”, gdzie Martin na sporym wkurwie wypluwał z siebie niszczące dźwięki. Kolejny raz utwierdziłem się w przekonaniu, że trzy osobowe składy w metalu to potęga. PUNGENT STENCH jest tego doskonałym dowodem: zero zbędnych ozdobników, totalna energia.

Jak cios w pysk, zabrzmiał kolejny klasyk: „Happy Re-birthday”. Nie było zmiłuj się. Młyn niczym piekielny wir rozrastał się w zastraszającym tempie polała się pierwsza krew. Dziki tłum nieprzerwanie szalał niczym legion zombie. Potem zabrzmiał numer na który wielu z nas czekało dzisiejszego wieczoru: „For God Your Soul... For Me Your Flesh”. Danny Vacuum na basie robił niezłą jatkę zresztą Martin również motał się na scenie jak oszalały. Następne ciosy budziły w ludziach totalne zezwierzęcenie: „Just Let Me Rot”, totalny „Extreme Deformity” czy nieżle masakrujący „Shrunken and Mummified Bitch” i kiedy wydawało się, że koncert sięgnął zenitu na tapecie pojawił się „Fuck Bizarre” podczas którego na scenie pojawiła się naga babeczka poklejona taśmą z piczą na wierzchu.

Laska była tak napierdolona, że chyba nic nie zapamiętała ze swojego popisowego numeru. Tarzała się obscenicznie na scenie co chwilę popijając wino z butelki. Wyglądała totalnie obscenicznie i chyba spełniło to oczekiwanie fanów którzy owacyjnie przyleli jej występ. Ma koniec poszły kolejno „Rip You Without Care”, „Bonesawer” i „Viva la Muerte”. Znowu wyszedłem zniszczony.
Cała relacja tutaj.
http://www.oldschool-metal-maniac.com/i ... s&Itemid=6" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

16-12-2014, 12:16

W sumie miałem głównie na myśli Disharmonic Orchestra, chociaż Pungent Stench też lubię i cenię.

Tak, te zawijasy na dwójce są kapitalne. Dużo w tym kombinowania, ale bez zadęcia. Na trójce nie leżą mi wokale, nie pasują do reszty. Na ostatniej z kolei brakuje mi trochę pierdolnięcia - za to poziomem muzyki doszlusowali do wokali :) Natomiast do Not to be... często i chętnie wracam bo tam jest dokładnie taki nieoczywisty death metal jaki lubię.

I na koniec nierówność:

Not To Be Undimensional Concious > The Sound of Perserverance
The madness and the damage done.
Pacjent

21-03-2015, 09:52

Disharmonic Orchestra nagrywają nową płytę:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Drone

21-03-2015, 14:46

Bardzo liczę na ten materiał. W zupełności wystarczy, jak nagrają coś na poziomie "Ahead". Będzie dobrze.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pacjent

21-03-2015, 20:00

Drone pisze:Bardzo liczę na ten materiał. W zupełności wystarczy, jak nagrają coś na poziomie "Ahead". Będzie dobrze.
Jestem przekonany, że nowy album będzie o wiele lepszy od średnio udanego "Ahead".
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

21-03-2015, 20:05

ale to ma być metal czy progresywno-awangardowy roczek?
In a world of compromise...some don't
Pacjent

21-03-2015, 20:16

KAKAESIAK pisze:ale to ma być metal czy progresywno-awangardowy roczek?
Sądząc po koncertowych wersjach nowych utworów metal.
Pacjent

17-06-2015, 18:35

Nowy materiał nabiera kształtów:
Pacjent

14-11-2015, 09:22

Dobrze mi robią te nowe fragmenty:
ODPOWIEDZ