SATAN - Life Sentence
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: SATAN - Life Sentence
płyta bardzo dobra tylko wokalista pieprzy całość
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
A co nie tak z wokalem? Jak dla mnie to nawet jeden z mocniejszych punktów plyty. Jakiś taki 'matowy' głos, dziwnie spokojny, ale przez to fajnie kontrastujący z muzyka i dający całosci tego 'nerwa'.
-
- weteran forumowych bitew
jak dla mnie słaby i nie daje rady gdzież mu do takich tuzów jak ByfordHarlequin pisze:A co nie tak z wokalem? Jak dla mnie to nawet jeden z mocniejszych punktów plyty. Jakiś taki 'matowy' głos, dziwnie spokojny, ale przez to fajnie kontrastujący z muzyka i dający całosci tego 'nerwa'.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Harlequin
Po prostu inny. Choc fakt, Byford na żywca ma kapitalny głos.BOLEK pisze:jak dla mnie słaby i nie daje rady gdzież mu do takich tuzów jak ByfordHarlequin pisze:A co nie tak z wokalem? Jak dla mnie to nawet jeden z mocniejszych punktów plyty. Jakiś taki 'matowy' głos, dziwnie spokojny, ale przez to fajnie kontrastujący z muzyka i dający całosci tego 'nerwa'.
chyba nie jadłeś dzisiaj : )BOLEK pisze:płyta bardzo dobra tylko wokalista pieprzy całość
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Fakt, zajebisty ten Szatan, im dłużej go słucham tym bardziej mi się wkręca.
The madness and the damage done.
-
- w mackach Zła
Dobra płyta choć deja-vu mam co chwila.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No ale to chyba też o to trochę chodziło, żeby to była taka powtórka z rozrywki? Czy nie?
The madness and the damage done.
- Lykantrop
Szukanie innowacji w NWOBHM to jak doszukiwanie się wybitnej gry aktorskiej w brazylijskiej telenoweli. Wszystko jest tu oczywiste i bdb, z taką gracją i klasą tylko staruchy mogli ugryźć temat.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Jak tak słucham "Life Sentence" to wszystko co się pojawiło w tym roku w bezkresnym świecie metalu wydaje się być takie małe, jak przeciętny japoński turysta przy wieży Eiffla. Jest to naprawdę płyta, gdzie wszystko jest na swoim miejscu, poukładane z pedantyczną gracją bibliofila. Taką płytę mogli nagrać tylko staruchy, którzy wiedzą kiedy dać kopa, włączyć piąty bieg, a kiedy należy zwolnić i turlać się spokojnie 40stką i odczuwać z tego nie lada radość. Cieszę się jak berbeć na samą myśl, że już za miesiąc zobaczę ich na żywo. Kurwa, chyba ze łzami w oczach będę oglądać ten show :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Sova
- rasowy masterfulowicz
ło kurwa, swietna ta płyta jest. niewymuszona, nagrana bez ciśnienia - no bo kto oczekiwał nowej płyty Satan ? LP jest tylko na picture?
- Lykantrop
Nie, masz jeszcze wersję na przezroczystym i czerwonym vinylu.Sova pisze:ło kurwa, swietna ta płyta jest. niewymuszona, nagrana bez ciśnienia - no bo kto oczekiwał nowej płyty Satan ? LP jest tylko na picture?
- Sova
- rasowy masterfulowicz
ktos to buja w PL? ( te winyle )
ed. wpisalem na allegro i mi wyskoczyło to:
http://allegro.pl/gorgoroth-incipid-sat ... 87929.html
debil
ed. wpisalem na allegro i mi wyskoczyło to:
http://allegro.pl/gorgoroth-incipid-sat ... 87929.html
debil
- Lykantrop
Niet, sam musiałem to ciągnąć z Francji. Pytałem Bogdana z Wielkiej Pyty, ale też nie chce się bawić w dile z Listenable.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
ok, thx, musze napisac tu i tam o to.
- Lykantrop
Z każdym kolejnym przesłuchaniem (a było ich już kilkadziesiąt) ta płyta zyskuje. Właściwie to tak klasycznej heavy metalowej pozycji, na takim poziomie, nie słyszałem już od dawna. Nie jestem jakimś wielkim znawcą obecnej sceny NWOBHM i raczej wybiórczo chwytam co większe pojawiające się perły, ale zaryzykuję tezę, że to najlepsza płyta w tej stylistyce wydana w XXI w. Każdy najmniejszy element jest tutaj dopracowany ze starannością dłuta Michała Anioła, nawet teksty są tutaj na wysokim poziomie (świetnie uchwycony wątek przemijania, w taki dojrzały i niepatetyczny sposób). Ja jebię, jeśli ktoś jeszcze twierdzi, że ten rok w metalu ogólnie pojętym jest cienki ten powinien niezwłoczenie zamówić wizytę u laryngologa specjalisty :)
- Drone
Panowie, zeszłoroczna koncertowka:

Doskonała!

Doskonała!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nju album incoming Atom by Atom
http://www.blabbermouth.net/news/satan- ... n-october/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.blabbermouth.net/news/satan- ... n-october/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Doskonała wiadomość. To może być płyta roku.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Drone pisze:Doskonała wiadomość. To może być płyta roku.

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!