Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Nowe seriale

21-07-2015, 18:33

No ba! Selfiku, toć to serial dziecięcych lat niejednego z tutejszych Użytkowników. Chyba też sobie powspominam weekendową porą.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

21-07-2015, 18:39

Self pisze:A ja nadrabiam klasykę i od niedawna oglądam to:

Obrazek

ZA
JE
BIS
TE
!!!
Zdecydowanie jest to klasyka nowych seriali.

Zbrodnia, ze ludzkiego transferu doczekal sie tylko pierwszy sezon, ktorego i tak nikt sie nie kwapil wypuscic w ludzkiego formie.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

21-07-2015, 19:52

Sybir pisze:No ba! Selfiku, toć to serial dziecięcych lat niejednego z tutejszych Użytkowników. Chyba też sobie powspominam weekendową porą.
Szczerze mówiąc to nigdy wcześniej nie oglądałem. Ze starszych seriali z USA (znaczy takich sprzed moich narodzin) pamiętam głównie Drużynę A, Nieustraszonego, Gliniarza i prokuratora oraz Randalla i Ducha Hopkirka (no, to akurat UK). ;)
kenediusze
weteran forumowych bitew

21-07-2015, 20:29

Self pisze:oraz Randalla i Ducha Hopkirka (no, to akurat UK). ;)
O to super było :D ta charakterystyczna angielszczyzna z przymrużeniem oka, moc.

Nadrabiam zaległości w True Detective, póki co sezon 2 jest niezły (7/10, czas oglądany nie jest zmarnowany).
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

22-07-2015, 03:43

Nowy TD oczywiście bardzo dobry, z szansa na wyrównanie poziomu z 1 sezonu albo i lepiej, ale to się okaże za 3 odcinki. Colin rozdaje ale Vaughn tak od 4 odcinka tez zrobił się ciekawy.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Żułek

22-07-2015, 03:45

kenediusze pisze:Nadrabiam zaległości w True Detective, póki co sezon 2 jest niezły (7/10, czas oglądany nie jest zmarnowany).
Riven pisze:Nowy TD oczywiście bardzo dobry, z szansa na wyrównanie poziomu z 1 sezonu albo i lepiej, ale to się okaże za 3 odcinki. Colin rozdaje ale Vaughn tak od 4 odcinka tez zrobił się ciekawy.
piłeś, nie pisz :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-07-2015, 03:50

Detektyw ma wszystko co powinien mieć ten serial i odpowiednią, czyli krótka, ale bardzo dobra dawkę solidnej akcji. Strzelanina doskonała, trochę jak w the Heat. Ostatni odcinek najlepszy. Póki co jest mocne 7.5 a jak końcówka będzie mniej ckliwa niż w 1 to w ogóle będzie fajnie ;)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-07-2015, 07:41

Słyszałem, że pod koniec serialu jeden z bohaterów zginie w wybuchu - pocztą otrzyma termos z materiałami wybuchowymi. Pewnie więc jeszcze bardziej będziesz zadowolony, wszak termosy to twoja pasja.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
[V]

22-07-2015, 08:12

chujowy ten detektyw, ostatni odcinek wybitna nędza.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
kenediusze
weteran forumowych bitew

22-07-2015, 09:30

Co w nim chujowego tak naprawdę? Póki co (jestem na etapie 4/8) jest, gęsty, ponury, ośmiogodzinny policyjny dramat z bardzo gęstą fabułą, skoncentrowany - tak samo jak i poprzednio jeśli ktoś nie zauważył - na psychologii bohaterów. A ci są bardziej zróżnicowani i pod pewnymi względami ciekawsi (Velcoro; bardzo złożona postać i zdecydowanie bardziej interesująca od zajebistego, ale maksymalnie komiksowego Rusta). Cała reszta schodzi na drugi plan, ale przecież poprzednio też tak było.
Nie jest to nic wybitnego i poprzedni sezon był istotnie znacznie lepszy, ale tu tragedii nie ma. Zresztą oglądanie tej historii z perspektywy tamtej może tylko psuć odbiór.

Aplikuję dzisiaj piąty odcinek, a potem zacznę to Mr Robot, liczę że rekomendacja V mnie nie zawiedzie.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Skaut

22-07-2015, 09:55

kenediusze pisze: Aplikuję dzisiaj piąty odcinek, a potem zacznę to Mr Robot, liczę że rekomendacja V mnie nie zawiedzie.
niby wszystko ok, ale za mało cyberpunkowego klimatu jeszcze.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-07-2015, 10:00

kenediusze pisze:Co w nim chujowego tak naprawdę? Póki co (jestem na etapie 4/8) jest, gęsty, ponury, ośmiogodzinny policyjny dramat z bardzo gęstą fabułą, skoncentrowany - tak samo jak i poprzednio jeśli ktoś nie zauważył - na psychologii bohaterów. A ci są bardziej zróżnicowani i pod pewnymi względami ciekawsi (Velcoro; bardzo złożona postać i zdecydowanie bardziej interesująca od zajebistego, ale maksymalnie komiksowego Rusta). Cała reszta schodzi na drugi plan, ale przecież poprzednio też tak było.
Nie jest to nic wybitnego i poprzedni sezon był istotnie znacznie lepszy, ale tu tragedii nie ma. Zresztą oglądanie tej historii z perspektywy tamtej może tylko psuć odbiór.

Aplikuję dzisiaj piąty odcinek, a potem zacznę to Mr Robot, liczę że rekomendacja V mnie nie zawiedzie.
Za mało strzelajo i brakuje cthulhu. Zaorac.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

22-07-2015, 10:16

kenediusze pisze:Co w nim chujowego tak naprawdę? Póki co (jestem na etapie 4/8) jest, gęsty, ponury, ośmiogodzinny policyjny dramat z bardzo gęstą fabułą, skoncentrowany - tak samo jak i poprzednio jeśli ktoś nie zauważył - na psychologii bohaterów. A ci są bardziej zróżnicowani i pod pewnymi względami ciekawsi (Velcoro; bardzo złożona postać i zdecydowanie bardziej interesująca od zajebistego, ale maksymalnie komiksowego Rusta). Cała reszta schodzi na drugi plan, ale przecież poprzednio też tak było.
Pełna zgoda. Bardzo dobra, gęsta opowieść, póki co.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-07-2015, 11:42

Gęsta jak brązowe wydzieliny. Zmiana reżysera Carego Fukunagi na mieszaninę różnych wyrobników skutkuje totalną spierdoliną i idiotycznym galimatiasem na poziomie serialu z Meksyku. Poza tym dawno nie widziałem w serialu tak głupich, sztucznych dialogów - najlepszy przykład: 5 odcinek i dialog Vince z żoną. Drugi sezon to GÓWNO i trzeba być głuchym i ślepym by oceniać to inaczej.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Żułek

22-07-2015, 17:51

Obrazek

całkiem obiecujące :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

22-07-2015, 20:57

Maro pisze:
booshee pisze:
Gumiak pisze: Polecam również. Świetny klimat, fabuła, aktorstwo. Masa akcji, intryg, każdy sobie rzepkę skrobie. Pierwszy sezon wciągnąłem nosem, zaraz zabieram się za drugi, podobno jeszcze lepszy. Arrr!
"from executive producer Michael Bay" i już mi się odechciało trochę :/
nie zrażaj się bo to naprawdę dobry serial.
Nie tylko dobry, ale zejebisty! Starałem się go promować na forume jak najlepiej, i będę kontynuował. A ostatnie odcinki S02 zostawiły takiego cliffhangera, ze kurwa nie czekam w następnym roku na nic innego tylko na sezon 3.
A tak naprawdę Michael Bay wprowadził do serialu głównie pieniądzę, i to WIDAĆ:-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

22-07-2015, 22:19

o to to
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

22-07-2015, 22:24

Plastek pisze:Gęsta jak brązowe wydzieliny. Zmiana reżysera Carego Fukunagi na mieszaninę różnych wyrobników skutkuje totalną spierdoliną i idiotycznym galimatiasem na poziomie serialu z Meksyku. Poza tym dawno nie widziałem w serialu tak głupich, sztucznych dialogów - najlepszy przykład: 5 odcinek i dialog Vince z żoną. Drugi sezon to GÓWNO i trzeba być głuchym i ślepym by oceniać to inaczej.
Plastek przestałbyś już pierdolić te swoje kocopoły
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-07-2015, 22:32

Otwórz paszczę to ci naszczę.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

22-07-2015, 23:02

oj chłopczyku myślałem, że stać cię na więcej wystarczy, że coś nie idzie po twojej chorej i wydumanej myśli i już się pienisz, tak naprawdę to jesteś słabiutki psychicznie i pewnie fizycznie też koleżko :)
ODPOWIEDZ