He Is jest po prostu inny. Wyróżnia się na tle pozostałych numerów. Może to właśnie w nim jest najwięcej delikatnej melodyki a la Abba. Aranżacja orkiestrowa subtelna, nie dominuje nad całością, a nadaje przestrzeni. Nie miałem żadnych oczekiwań w związku z Meliora, ale jak się już z nią wstępnie zapoznałem, to jednak trochę szkoda, że generalnie nie poszli w kierunku zaprezentowanym właśnie na He Is; mniej hardrocka, a więcej takich trochę niedookreślonych klimatów. Ale taki ruch byłby chyba jednak zbyt ryzykowny jak na nich.atr pisze:He is miażdży wszystkie dotychczasowe dokonania
GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Re: GHOST - Swe
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
-
- weteran forumowych bitew
To He is to brzmi jak, proszę wybaczyć dziwaczne porównania, nieślubne dziecko SPIRITUAL FRONT i BACKSTREET BOYS. Z ABBĄ w roli akuszerki.
Płyta ok, do słuchania w tle na jakichś popijawach - do czego zwykle się u mnie sprawdzają albumy GHOST - powinna się nadać. Nic ponadto raczej, ale też niczego więcej nie oczekiwałem.
Sobie cicho marzę, że mogliby zrobić cover Eleanor Rigby. Tekst by się jakoś wpisywał w ich estetykę:
Eleanor Rigby, died in the church
And was buried along with her name
Nobody came
Płyta ok, do słuchania w tle na jakichś popijawach - do czego zwykle się u mnie sprawdzają albumy GHOST - powinna się nadać. Nic ponadto raczej, ale też niczego więcej nie oczekiwałem.
Tak, bo to chyba najlepszy numer na płycie o dziwo :DKurwaćukoglu pisze: trochę szkoda, że generalnie nie poszli w kierunku zaprezentowanym właśnie na He Is
Sobie cicho marzę, że mogliby zrobić cover Eleanor Rigby. Tekst by się jakoś wpisywał w ich estetykę:
Eleanor Rigby, died in the church
And was buried along with her name
Nobody came
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Wyrasta o głowę ponad pozostałymi.kenediusze pisze:Tak, bo to chyba najlepszy numer na płycie o dziwo :DKurwaćukoglu pisze: trochę szkoda, że generalnie nie poszli w kierunku zaprezentowanym właśnie na He Is
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Dla mnie coś zajebistego. Od razu ugryzła mnie taka myśl: jak oni radzą sobie z zachowaniem swojej anonimowości, jakie chcą mieć do tego dalej podejście jeśli decydują się na takie "wyjście do ludzi", tak bliski kontakt z publiką. Kiedyś wydawałoby mi się, że to nie do pomyślenia.atr pisze:Duszki akustycznie
[youtube][/youtube]
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
-
- postuje jak opętany!
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Czy masz na myśli plotki o tym, że członkowie GHOST pojawiają się gdzieś w tym teledysku w roli statystów?
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Nowy album właśnie leci u mnie i stwierdzam, że bardzo fajnie się tego słucha. W kilku kawałkach nareszcie nieco cięższe riffy się pojawiają.
-
- postuje jak opętany!
dokładnie takDeadButDreaming pisze:Czy masz na myśli plotki o tym, że członkowie GHOST pojawiają się gdzieś w tym teledysku w roli statystów?
jeśli panowie na tym filmiku nie są podstawieni, to wnioski nasuwają się same
[youtube][/youtube]
szczególnie blondas rzuca się w oczy
Hjertet mitt slår i mørket
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Dzięki, przegryzę się z tym.atr pisze:dokładnie takDeadButDreaming pisze:Czy masz na myśli plotki o tym, że członkowie GHOST pojawiają się gdzieś w tym teledysku w roli statystów?
jeśli panowie na tym filmiku nie są podstawieni, to wnioski nasuwają się same
[youtube][/youtube]
szczególnie blondas rzuca się w oczy
-
- rozkręca się
bardzo przebojowa ta meliora i dobrze eksploatują hard rocka z lat 70 mimo wszystko nie kumam fenomenu i tego całego szału na ten band
- TORTURER
- w mackach Zła
Przede wszystkim jest to pod publike z USA,tam maja rzesze fanów.Maja łeb do marektingu jebańczycy,tego im odmówic nie można.
Death Dwells in Love
- Drone
Fantastyczna płyta i najlepszy GHOST. W tym swoim parodyzmie poszli bardzo daleko, tak daleko, że z tego wykształciła się zupełnie nowa jakość. Ten album ma w sobie niezaprzeczalną elegancję i szyk. Mocny kandydat do płyty roku.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Z elegancją i szykiem bym nie przesadzał, ale jedno muszę przyznać. Często jak przeczytam najpierw opinie, to jestem już jakoś nastawiony do muzyki. A tutaj mimo że opinie są głównie złe - to płyta sprawia mi tak niezaprzeczalną przyjemność, że nie mają siły przebicia.Drone pisze:Fantastyczna płyta i najlepszy GHOST. W tym swoim parodyzmie poszli bardzo daleko, tak daleko, że z tego wykształciła się zupełnie nowa jakość. Ten album ma w sobie niezaprzeczalną elegancję i szyk. Mocny kandydat do płyty roku.
- twoja_stara_trotzky
dokładnie tak :DDrone pisze:Fantastyczna płyta i najlepszy GHOST. W tym swoim parodyzmie poszli bardzo daleko, tak daleko, że z tego wykształciła się zupełnie nowa jakość. Ten album ma w sobie niezaprzeczalną elegancję i szyk. Mocny kandydat do płyty roku.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Pytanie na ile ta zdolność muzycznej mimikry obejmuje także inne gatunki. Obstawiam, że dobrymi parodystami są tylko w estetyce hard rockowej. Po prostu bardzo dobrze czują się w tej konwencji, dlatego z taką łatwością w niej się poruszają. Dodatkowo mają dobre ucho do brzmień z epoki (oni, albo ekipa producencka z którą współpracują; Meliorę wyprodukował cieszący się ostatnio dużym wzięciem wśród pierwszoligowych zespołów Nick Raskulinecz) i - last but not least - rozumieją jak ważny jest dzisiaj odpowiedni marketing, żeby sprzedać swoją muzykę.Drone pisze:Fantastyczna płyta i najlepszy GHOST. W tym swoim parodyzmie poszli bardzo daleko, tak daleko, że z tego wykształciła się zupełnie nowa jakość. Ten album ma w sobie niezaprzeczalną elegancję i szyk. Mocny kandydat do płyty roku.
Entuzjazmu co do Meliory mimo wszystko nie podzielam. To mocny kandydat do płyty roku jedynie w periodykach pokroju Classic Rock ;) .
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Oczywiście bdb płyta, podobnie jak poprzednia zyskująca z każdym przesłuchaniem. Są nieprzyzwoicie przebojowe, natchnione refreny, jest moc. No i dawno nie słyszałem tak dobrze wyprodukowanej płyty z pogranicza rocka i metalu - można odkręcać głośność bez obaw o ból uszu, brzmienie jest ciepłe i miękkie, ale nie brakuje mu pierdonięcia, bo bas chodzi pięknie. Aha, ktokolwiek sądzi, że Ghost to prosta muzyka powinien natychmiast udać się do laryngologa ;), bo o ile kompozycyjnie faktycznie nie ma tu większych udziwnień (i dobrze) to to co grają ci goście to wyższa szkoła jazdy tylko trzeba to usłyszeć, bo nie dzieje się to na pierwszym planie tylko pobrzmiewa gdzieś w tle.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- IMP-|-OUS
świetna płyta!!!
-
pięknie napisane, zgadzam się w całej rozciagłości.Od siebie dodam tylko,że brzmienie w moim odczuciu stanowi idealne doszlifowanie formuły wypracowanej na...Dr Feelgood :) Takie tam luźne skojarzenie. Zdecydowanie czołówka tego roku póki co.Nerwowy pisze:Oczywiście bdb płyta, podobnie jak poprzednia zyskująca z każdym przesłuchaniem. Są nieprzyzwoicie przebojowe, natchnione refreny, jest moc. No i dawno nie słyszałem tak dobrze wyprodukowanej płyty z pogranicza rocka i metalu - można odkręcać głośność bez obaw o ból uszu, brzmienie jest ciepłe i miękkie, ale nie brakuje mu pierdonięcia, bo bas chodzi pięknie. Aha, ktokolwiek sądzi, że Ghost to prosta muzyka powinien natychmiast udać się do laryngologa ;), bo o ile kompozycyjnie faktycznie nie ma tu większych udziwnień (i dobrze) to to co grają ci goście to wyższa szkoła jazdy tylko trzeba to usłyszeć, bo nie dzieje się to na pierwszym planie tylko pobrzmiewa gdzieś w tle.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- postuje jak opętany!
Nieprawda.Kurwaćukoglu pisze: Meliorę wyprodukował cieszący się ostatnio dużym wzięciem wśród pierwszoligowych zespołów Nick Raskulinecz)
- Gunman
Andy Wallace - mixer
I wszystko jasne. Wszystko co robił brzmi fenomenalnie.
I wszystko jasne. Wszystko co robił brzmi fenomenalnie.