Drone pisze:A prawda jest taka, że tą płytą pokazali, że są zespołem wybitnym. Ta płyta to będzie klasyk.
GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GHOST - Swe
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
no to których "innych" w takim razie? Skoro już przywołałeś tych "innych" w kontekście Sabbathów?Karkasonne pisze:Napisałem "od Sabbathów i innych",
No ja rozumiem ten cały ich marketing i otoczkę tajemnicy, bo jak widać ładnie to wszystkich chwyciło. Nie dziwię się przecież, że są z tego powodu popularni, bo tak jak napisałem, produkcyjnie, wizualnie nawet muzycznie wszystko mają dopicowane. To właśnie sprzedaje. Tyle, że ta przaśność mnie nie urzeka. Ot taka luźna rozrywka i ręka w gaciach przed telewizorem. Podałem stylistycznie w jakimś stopniu zbliżone, które oczywiście bardziej mi leżą od Ghost. Nie ma po prostu w tych dźwiękach nic wybitnego jak tutaj Drone i Vulture zdają się sugerować.Karkasonne pisze: Nie lansuję tezy jakoby sprzedaż była wyznacznikiem jakości, chociaż nie można też powiedzieć, ze nigdy tak nie jest. I myślę że tutaj tak właśnie jest - że Ghost jest popularniejszy nie bez powodu, a lista którą wkleiłeś nie jest listą lepszych zespołów w tej stylistyce, tylko tych, które bardziej Ci się podobają.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
No właśnie jest :D
- Skaut
No, czekałem;)))twoja_stara_trotzky pisze:No właśnie jest :D
Coś tam było! Człowiek!
Re:
No ale po co mam Ci wymieniać inne zespoły z których rżną? Czy to ma czegoś dowieść? Nie słuchałem ich dawno więc nie pamiętam tak dobrze, z tego co pamiętam to ludzi też rżnąć z Led Zeppelin, Coven, Pentagram, co sobie zażyczysz, kapele retro są z definicji rżnięciem z kogoś.Skaut pisze: no to których "innych" w takim razie? Skoro już przywołałeś tych "innych" w kontekście Sabbathów?
No ja rozumiem ten cały ich marketing i otoczkę tajemnicy, bo jak widać ładnie to wszystkich chwyciło. Nie dziwię się przecież, że są z tego powodu popularni, bo tak jak napisałem, produkcyjnie, wizualnie nawet muzycznie wszystko mają dopicowane. To właśnie sprzedaje. Tyle, że ta przaśność mnie nie urzeka. Ot taka luźna rozrywka i ręka w gaciach przed telewizorem. Podałem stylistycznie w jakimś stopniu zbliżone, które oczywiście bardziej mi leżą od Ghost. Nie ma po prostu w tych dźwiękach nic wybitnego jak tutaj Drone i Vulture zdają się sugerować.
Tok rozumowania znowu jakiś dziwny... marketing, popularność, doskonała produkcja, dopracowanie wizualne, razem to wszystko daje u Ciebie przaśność.
Dalej nie będę iść bo w sumie to też nie uważam że to będzie klasyk (bo to szastanie tym określeniem), ale nie widzę też przypału który Ty tu widzisz.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie sluchalem nowej, poprzedna moze z raz, pierwsza pare razy ale wiem jedno
the satanist jest znacznie lepszy.
the satanist jest znacznie lepszy.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
Bo wychodzi szydło z wora że prawie nic nie słyszałeś z tego co wymieniłem , skoro dajesz Sabbath i Pentagram które ma niewiele wspólnego z takim Farflung dla przykładu, więc uważam polemikę na tym gruncie za bezcelową. Proste.Karkasonne pisze:No ale po co mam Ci wymieniać inne zespoły z których rżną? Czy to ma czegoś dowieść? Nie słuchałem ich dawno więc nie pamiętam tak dobrze, z tego co pamiętam to ludzi też rżnąć z Led Zeppelin, Coven, PentagramSkaut pisze: no to których "innych" w takim razie? Skoro już przywołałeś tych "innych" w kontekście Sabbathów?
No ja rozumiem ten cały ich marketing i otoczkę tajemnicy, bo jak widać ładnie to wszystkich chwyciło. Nie dziwię się przecież, że są z tego powodu popularni, bo tak jak napisałem, produkcyjnie, wizualnie nawet muzycznie wszystko mają dopicowane. To właśnie sprzedaje. Tyle, że ta przaśność mnie nie urzeka. Ot taka luźna rozrywka i ręka w gaciach przed telewizorem. Podałem stylistycznie w jakimś stopniu zbliżone, które oczywiście bardziej mi leżą od Ghost. Nie ma po prostu w tych dźwiękach nic wybitnego jak tutaj Drone i Vulture zdają się sugerować.
, co sobie zażyczysz,
Wypisz wymaluj Abba, rzeczywiście dziwny tok rozumowania... Tak samo masz dla przykładu z Laną Del ReyKarkasonne pisze: Tok rozumowania znowu jakiś dziwny... marketing, popularność, doskonała produkcja, dopracowanie wizualne, razem to wszystko daje u Ciebie przaśność.
To nie przypał żaden tylko stwierdzenie faktu że niektóre wymienione retro kapele mają więcej do zaoferowania niż Ghost i zbiorowa psychoza jaka za tym idzie.Karkasonne pisze: Dalej nie będę iść bo w sumie to też nie uważam że to będzie klasyk (bo to szastanie tym określeniem), ale nie widzę też przypału który Ty tu widzisz.
Coś tam było! Człowiek!
-
- postuje jak opętany!
Już nie skaczmy ze skrajności w skrajność. Że kapela się podoba wielu ludziom i odnosi sukcesy, zasłużone moim zdaniem, to nie od razu psychoza.
- Drone
Popełniasz błąd polegający na tym, że jak nie słyszysz jakichś wygibasów czy awangardowych ekstrawagancji, to nie chcesz uznać płyty za nowatorską czy wybitną.Skaut pisze:No, czekałem;)))twoja_stara_trotzky pisze:No właśnie jest :D
Ostatnio zmieniony 25-08-2015, 21:19 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Szydło z wora to zaraz wyjdzie jak w końcu się wkurwię, bo na razie nie wiem do kiedy mi grzeczności starczy. Napisałem gdzieś że Farflung akurat rżnie z sabatów? Może mi to gdzieś wytłuścić? Bo nie słuchałem ich w ogóle. Jedyne co powiedziałem to to że te kapele rżną z różnych kapel skoro są retro jak to określiłeś (logiczne przecież), jedne z Sabatów, inne z Zeppelinów, inne z kogoś innego. Wydawałoby się że proste rzeczy piszę, a Ty tylko tak skaczesz próbując z którejś strony ugryźć i udowodnić że jestem debilem tylko dlatego, że podoba mi się płyta której nie lubisz.Skaut pisze: Bo wychodzi szydło z wora że prawie nic nie słyszałeś z tego co wymieniłem , skoro dajesz Sabbath i Pentagram które ma niewiele wspólnego z takim Farflung dla przykładu, więc uważam polemikę na tym gruncie za bezcelową. Proste.
- Harlequin

Łoboziu, ale dyskusja. Jest tyle ciekawszych rzeczy do słuchania niż Ghost (notabene nie słuchałem nowej) :D
-
Mnie dziwi ,jak zacny członek naszej katedry stawia np taki Kadavar czy innych wyrobników i sługusów bogów ponad czarujący mariaż hard rocka, popu i diabelnie pieknych melodii które w połączeniu z całym zapleczem inwentarza,ornamentyką, czyni ten zespół ewnementem na skalę światową. Oni idą zdecydowanie dalej niż cała reszta tego retro vintage brodatego,kochającego doomy i horrory towarzystwa. Pięknie budują własną tożsamość.Drone pisze:Popełniasz błąd polegający na tym, że jak nie słyszysz jakichś wygibasów czy awangardowych ekstrawagancji, to nie chcesz uznać płyty za nowatorską.Skaut pisze:No, czekałem;)))twoja_stara_trotzky pisze:No właśnie jest :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
- Triceratops
No huj, posluchalem, nie rozumiem wielu rzeczy. Jak dla mnie z lat 70 to tam jest jedynie troche popowych melodii na modle Abba, Beegees, Eruption, cala reszta to jakis ckliwo-cekinowy, poscielowy pudel metal rodem z lat 80 typu Cinderella, Poison, Def Leppard. Takie Spoksonat to prochnica zebow gwarantaowana, ktora jakby zreszta zestawic z jakims "Love Bites" Def Leppard czy "Carrie" Europe to wyjdzie taki rozowy plusz. Porownanie Skauta do skadinad zacnych retro kapel czerpiacych z lat 70 (ze Hypnosa69 nie wymienil..) troche takie ublizajace raczej tym kapelom, bo tutaj dominuje metalowy pop.
Co mi przychodzi na mysl, to, ze juz wczesniej ktos probowal takich rzeczy i jakos wtedy wielkiego poklasku nie zwinal choc sklad wtedy byl tez niewaski, w zasadzie to lepszy (chocby Dan Swano), ale wiadomo nie tak dark-kultowy jak tu.
Czy np to nie bylo proba tego samego w duzo lepszym anturazu? " onclick="window.open(this.href);return false;
A dawno kiedys juz tez byl mega sklad ekstraklasa, ktory robil to samo czyli laczyl pop z metalem+Queen i Robert Smith z The Cure na wokalach, tak, ze kapcie spadaly, Swego czasu plyta miesiaca w Metal Hammerze
" onclick="window.open(this.href);return false;
Co mi przychodzi na mysl, to, ze juz wczesniej ktos probowal takich rzeczy i jakos wtedy wielkiego poklasku nie zwinal choc sklad wtedy byl tez niewaski, w zasadzie to lepszy (chocby Dan Swano), ale wiadomo nie tak dark-kultowy jak tu.
Czy np to nie bylo proba tego samego w duzo lepszym anturazu? " onclick="window.open(this.href);return false;
A dawno kiedys juz tez byl mega sklad ekstraklasa, ktory robil to samo czyli laczyl pop z metalem+Queen i Robert Smith z The Cure na wokalach, tak, ze kapcie spadaly, Swego czasu plyta miesiaca w Metal Hammerze
woodpecker from space
- Gunman
- weteran forumowych bitew
To mi bardziej przypomina Black Sabbath z Martinem niż Ghost.Triceratops pisze: Czy np to nie bylo proba tego samego w duzo lepszym anturazu? " onclick="window.open(this.href);return false;
- Triceratops
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Takie pierwsze skojarzenie, do tego podobny wokal. Fajny materiał swoją drogą.
- Triceratops
No fajny. Tam bylo kilku wokalistow ale generalnie chodzilo mi o takie proby ozenienia klimatu starego rocka, popowych melodii i calej tej ornamentyki klawiszowo-gitarowej. Tyle, ze tekstowo nie bylo zadnych mrokow a fascynacja literatura S-F.
woodpecker from space
- Skaut
wytłuszczam Tobie, że tutaj gadasz głupoty po prostu:Karkasonne pisze:Szydło z wora to zaraz wyjdzie jak w końcu się wkurwię, bo na razie nie wiem do kiedy mi grzeczności starczy. Napisałem gdzieś że Farflung akurat rżnie z sabatów? Może mi to gdzieś wytłuścić?Skaut pisze: Bo wychodzi szydło z wora że prawie nic nie słyszałeś z tego co wymieniłem , skoro dajesz Sabbath i Pentagram które ma niewiele wspólnego z takim Farflung dla przykładu, więc uważam polemikę na tym gruncie za bezcelową. Proste.
ogólnikowo potraktowałeś wszystkie zespoły i sobie Sabbsów wrzuciłeś jako punkt odniesienia. Zupełnie bezzasadnie zresztą, bo większość z wymienionej listy chuja ma wspólnego z Sabbsami.Karkasonne pisze:Lubię niektóre z nich, nawet bardzo - ale to właśnie są odbitki odbitek od Sabbathów i innych.
Strasznie przewrażliwiony jesteś jak ktoś Ci wytknie nieznajomość tematu. Nie udowadniam, że jesteś debilem. Prędzej to, że zespoły z wymienionej listy mają po prostu więcej do zaoferowania niż ten cały Ghost. Proste jak jebanie.Karkasonne pisze:Wydawałoby się że proste rzeczy piszę, a Ty tylko tak skaczesz próbując z którejś strony ugryźć i udowodnić że jestem debilem tylko dlatego, że podoba mi się płyta której nie lubisz.
Nie wymieniłem, bo zapomniałem po prostu, to samo zresztą z The Hidden Hand.Triceratops pisze:Porownanie Skauta do skadinad zacnych retro kapel czerpiacych z lat 70 (ze Hypnosa69 nie wymienil..) troche takie ublizajace raczej tym kapelom, bo tutaj dominuje metalowy pop.
Tak się wszyscy podniecają tym "He Is", że taki fajny, że klawiszki nagle nie przeszkadzają, że ten pastisz taki udany i chóry z orkiestrą takie fajne. Mam tutaj doskonałą kontrę :)))
Coś tam było! Człowiek!
- manieczki
calkiem sprytny jest to plan
1. miej 17k falołersow na pejsbuku
2. napisz przed publikacja w jakiejkolwiek prasie dostepnej na papiurze w polandii, ze jest to plyt roku i chuj
3. anonki z fb sie jarajo i rozpowiadaja innym kumplom brudasom, ze to jest kult i czcij to suko
4. nergal odpala google i szuka szuka, bo musi wystawic note do mysticarta. Wtem przypomina sobie o stronie swojego przyjaciela i widzi napis: plyta roku
5. nergal daje 10.10
6. jak nergal czyli buk polskiego metalu daje max to noise daje 10/10
7. jak noise daje maksa to music mag daje 10/10
8. przy okazji nowy kat tez zbierze pozytywne opinie (taki rykoszet).
no i tyle. A juz pisalem ze nie sluchalem nowej plyty i nie spieszy mi sie. Ale lubie popisac sam do siebie tyle zeby ktos to przeczytal, anie tylko ja, bo wtedy czuje jakas wiez miedzyludzka, bo tak to z tym bida. I wtedy wyobrazam sobie, ze jestem z kims na dworzu pijemy kuflowe motzne lub piwko wiajpi i ja mu mowie takim mentorskim tonem jak nergal, a on tylko potakuje i slucha mnie z nabozna czcia.
1. miej 17k falołersow na pejsbuku
2. napisz przed publikacja w jakiejkolwiek prasie dostepnej na papiurze w polandii, ze jest to plyt roku i chuj
3. anonki z fb sie jarajo i rozpowiadaja innym kumplom brudasom, ze to jest kult i czcij to suko
4. nergal odpala google i szuka szuka, bo musi wystawic note do mysticarta. Wtem przypomina sobie o stronie swojego przyjaciela i widzi napis: plyta roku
5. nergal daje 10.10
6. jak nergal czyli buk polskiego metalu daje max to noise daje 10/10
7. jak noise daje maksa to music mag daje 10/10
8. przy okazji nowy kat tez zbierze pozytywne opinie (taki rykoszet).
no i tyle. A juz pisalem ze nie sluchalem nowej plyty i nie spieszy mi sie. Ale lubie popisac sam do siebie tyle zeby ktos to przeczytal, anie tylko ja, bo wtedy czuje jakas wiez miedzyludzka, bo tak to z tym bida. I wtedy wyobrazam sobie, ze jestem z kims na dworzu pijemy kuflowe motzne lub piwko wiajpi i ja mu mowie takim mentorskim tonem jak nergal, a on tylko potakuje i slucha mnie z nabozna czcia.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;