GRAVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: GRAVE
Muszę przyznać, że z każdym odsłuchem jest coraz lepiej. Bardzo dobra płyta, wg. mnie lepsza niż Malevolent Creation - jeśli chodzi o starych wyjadaczy.
- tomder
- zaczyna szaleć
Podpisuje się pod powyższym - zajebisty materiał, jakżeby inaczej skoro G. jest moim nr.1 jeśli chodzi o Szwecję.Kurt pisze:Cudowna płyta. Po raz kolejny pokazali jak powinno się grać szwedzki metal. I chyba nawet na starość zaczęli wreszcie radzić sobie z instrumentami. Bezgranicznie uwielbiam ten zespół.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Deathhammer66 pisze:Muszę przyznać, że z każdym odsłuchem jest coraz lepiej. Bardzo dobra płyta, wg. mnie lepsza niż Malevolent Creation - jeśli chodzi o starych wyjadaczy.
Ośmielę się nie zgodzić, Malevolentów przewałkowałem już sporo razy, Grave mi tak nie wszedł. Muszę trochę nad nimi jeszcze posiedzieć, ale ekipa Fasciany zdecydowanie w tej chwili wygrywa.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Myślę, że to raczej kwestia osobistych upodobań ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mam dokładnie to samo.Nasum pisze:
Ośmielę się nie zgodzić, Malevolentów przewałkowałem już sporo razy, Grave mi tak nie wszedł. Muszę trochę nad nimi jeszcze posiedzieć, ale ekipa Fasciany zdecydowanie w tej chwili wygrywa.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Moim zdaniem, to amerykańce wygrywali już od dawna, a może nawet od zawsze.
support music, not rumors
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tak szczerze to miałem wrócić do tego ostatniego MC, ale nie wyszło mi jeszcze. Grave to najlepiej trzymający się zespół ze starej szwedzkiej ekipy, grają zajebiste koncerty, na płytach mielą tak, że morda się cieszy. Strasznie ich lubię. Tak samo Malevolent Creation, nie przyszłoby mi do głowy, żeby te zespoły zestawiać ze sobą w jakiejś opozycji. To nie Korn i Immolation żeby od razu stwierdzić nokaut z poniżeniem ;)
-
Obydwie kapele grają porządną muzę, na tyle różną, że jedynym wspólnym mianownikiem jest tylko etykietka "death metal". Tak więc wszelkie porównania odłóżmy na bok, jedynym kryterium oceny był mój własny gust, i w takim przypadku ekipa Phila zdecydowanie wygrywa. Grave za pierwsze albumy ma zapewniony szacunek, a "Soulless" to płyta z która mam masę wspaniałych wspomnień, ale nowsze nagrania tej grupy jakoś już mnie tak nie ruszają. Może miałem po prostu zły dzień?
- Żułek
co prawda to nie Grave ale warto wspomnieć bo tematu zakładać chyba nie ma po co 
Tales of a Therion:
Jorgen Sandstrom (Grave/Entombed): Vocals
Scott Sargeant (Laaz Rockit/M.O.D): Guitars
Danny Lilker(S.O.D/Nuclear Assault): Bass
Will Carroll(Death Angel/Scarecrow): Drums

Tales of a Therion:
Jorgen Sandstrom (Grave/Entombed): Vocals
Scott Sargeant (Laaz Rockit/M.O.D): Guitars
Danny Lilker(S.O.D/Nuclear Assault): Bass
Will Carroll(Death Angel/Scarecrow): Drums
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
Jorgen Sandstrom nie składa broni i ryczy w kolejnej kapeli 
Absurdeity - Unspeakable Butchery to kapela Lorda K. znanego z The Project Hate MCMXCIX i pojawił się debiucik

Absurdeity - Unspeakable Butchery to kapela Lorda K. znanego z The Project Hate MCMXCIX i pojawił się debiucik

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- w mackach Zła
Wprawdzie to niestety zaden news o nowym LP, ale udalo mi sie maznac plakat dla Grave na ich przyszloroczna trase po Finlandii. Duma rozpiera, bo jednak bohaterowie tematu byli mocna inspiracja i wielkim zespolem dla mnie w latach 90-ych, a i teraz nadal bardzo lubie.
-
- w mackach Zła
-
- weteran forumowych bitew
No właśnie.Pytanie czy tylko tam? Bo jeśli np Mystik odpuszczam .Kroi się chyba objazd festowy...Hellrocker pisze: ↑12-08-2024, 23:23Ciezko w to uwierzyc, ale panowie wracaja w starym skladzie z Jörgenem na wokalu. Moc!
![]()