LECH WAŁĘSA

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

Re: LECH WAŁĘSA

18-02-2016, 18:55

Stoigniew pisze: - skąd IPN ma taką władzę żeby robić rewizje i przeszukania jak służby specjalne albo policja ??? czy to jest normalne ??? kto im kurwa dał takie uprawnienia ?!?!
Przeszukanie robiła policja w asyście i na wniosek prokuratora. PS. Nie głosowałem na PiS jakby co ;)
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-02-2016, 18:56

mistrzsardu pisze:Bardzo dobrze się stało. Stajnię należy oczyścić. Okazuje się, że miedzy bielą a czernią jest masa odcieni szarości. Mam nadzieję, że na tym się nie skończy i okaże się jak robiono biznesy i politykę w latach 90, a może po dziś dzień. Jak ktoś woli żyć w nieświadomości może wyłączyć radio czy kompa i po problemie.
W takim razie przyjrzyjmy się bliżej i temu:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Tylko co to kurwa rozwiąże???!!!!
support music, not rumors
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

18-02-2016, 18:59

Pisałem to wcześniej, otworzyć wrota piekieł, otworzyć wszystkie archiwa...3 miesiące i po bólu. Skończą się naciski SB/WSI itd.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-02-2016, 19:15

mistrzsardu pisze:PSkończą się naciski SB/WSI itd.
i co w związku z tym nastąpi?!
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

18-02-2016, 19:16

Rattlehead pisze:
mistrzsardu pisze:PSkończą się naciski SB/WSI itd.
i co w związku z tym nastąpi?!
Normalność? Po 26 latach już chyba powoli czas....
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-02-2016, 19:18

:D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-02-2016, 19:27

Słowo "normalność" jest zbyt ogólnym terminem dla mnie przynajmniej. Ja sobie normalnie żyję. Mam rodzinę, dobrą pracę i zwykłe dobra materialne które ułatwiają w jakimś tam stopniu byt w naszym kurwidołku.
Moim zdaniem, żeby było "normalniej" musiałaby się zmienić mentalność zakompleksionych, szukających taniej sensacji tu i ówdzie polaczków. Karierowiczów którzy okupili wysokie stanowiska dzięki rodzinnym kombinacjom, niemającym najmniejszego pojęcia o skutkach podejmowanych decyzji.
Nie widzę u nas "normalności" w najbliższym czasie, a tym bardziej wątpię żeby było "normalniej" tylko dzięki temu, że udowodni się komuś, czemuś (bądź nie) jakieś błędy w przeszłości. I tu pojawia się nasza zaściankowa, "polaczkowa" przypadłość. Udowodnij mu, będziesz panem na chwilę.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

18-02-2016, 20:00

mistrzsardu pisze:
Stoigniew pisze: - skąd IPN ma taką władzę żeby robić rewizje i przeszukania jak służby specjalne albo policja ??? czy to jest normalne ??? kto im kurwa dał takie uprawnienia ?!?!
Przeszukanie robiła policja w asyście i na wniosek prokuratora. PS. Nie głosowałem na PiS jakby co ;)
dalej nie rozumiem po co ????
gdyby to było szukanie narkotyków, dowodów przekrętów gospodarczych, pedofilii, fałszywych pieniędzy czy innych rzeczy, ale jakiejś starej teczki ze starymi dokumentami ??
nawet jeśli Lechu był Bolkiem i brał za to kasę to chyba nie jest w świetle prawa jakimś strasznym przestępcą żeby poruszać policję i prokuraturę,
to już jest problem jego sumienia, a nie polskiego prawa....
majeku
postuje jak opętany!

18-02-2016, 20:07

Rattlehead pisze:Słowo "normalność" jest zbyt ogólnym terminem dla mnie przynajmniej. Ja sobie normalnie żyję. Mam rodzinę, dobrą pracę i zwykłe dobra materialne które ułatwiają w jakimś tam stopniu byt w naszym kurwidołku.
Moim zdaniem, żeby było "normalniej" musiałaby się zmienić mentalność zakompleksionych, szukających taniej sensacji tu i ówdzie polaczków. Karierowiczów którzy okupili wysokie stanowiska dzięki rodzinnym kombinacjom, niemającym najmniejszego pojęcia o skutkach podejmowanych decyzji.
Nie widzę u nas "normalności" w najbliższym czasie, a tym bardziej wątpię żeby było "normalniej" tylko dzięki temu, że udowodni się komuś, czemuś (bądź nie) jakieś błędy w przeszłości. I tu pojawia się nasza zaściankowa, "polaczkowa" przypadłość. Udowodnij mu, będziesz panem na chwilę.
Mówisz tak jakbyś się bał historii własnego kraju
535

18-02-2016, 20:07

Rattlehead pisze:Słowo "normalność" jest zbyt ogólnym terminem dla mnie przynajmniej. Ja sobie normalnie żyję. Mam rodzinę, dobrą pracę i zwykłe dobra materialne które ułatwiają w jakimś tam stopniu byt w naszym kurwidołku.
Oj kolego. Rozejrzyj się, ile wokoło rozradowanych twarzy, szeptających z zadowoleniem ust. Jednak był BOLKIEM! Stać nas tylko na cebulę, bo przesraliśmy swoje życia, ale to nic. Ważne jest, że był. Czterdzieści lat temu. Dobrze mu tak. Bezcenna chwila radości rozmodlonego ludu. Nie próbuj im tego odbierać. Nie obrażaj.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-02-2016, 20:09

majeku pisze:Mówisz tak jakbyś się bał historii własnego kraju
Zwyczajnie mam tę "histerię" w ...
535 pisze:Oj kolego. Rozejrzyj się, ile wokoło rozradowanych twarzy, szeptających z zadowoleniem ust. Jednak był BOLKIEM! Stać nas tylko na cebulę, bo przesraliśmy swoje życia, ale to nic. Ważne jest, że był. Czterdzieści lat temu. Dobrze mu tak. Bezcenna chwila radości rozmodlonego ludu. Nie próbuj im tego odbierać. Nie obrażaj.
Kiedyś na mnie coś znajdą.
535

18-02-2016, 20:11

Rattlehead pisze:
535 pisze:Oj kolego. Rozejrzyj się, ile wokoło rozradowanych twarzy, szeptających z zadowoleniem ust. Jednak był BOLKIEM! Stać nas tylko na cebulę, bo przesraliśmy swoje życia, ale to nic. Ważne jest, że był. Czterdzieści lat temu. Dobrze mu tak. Bezcenna chwila radości rozmodlonego ludu. Nie próbuj im tego odbierać. Nie obrażaj.
Tak kurwa. Stertę wyblakłych paragonów za konsumpcję...
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

18-02-2016, 20:17

Stoigniew pisze:dalej nie rozumiem po co ????
gdyby to było szukanie narkotyków, dowodów przekrętów gospodarczych, pedofilii, fałszywych pieniędzy czy innych rzeczy, ale jakiejś starej teczki ze starymi dokumentami ??
nawet jeśli Lechu był Bolkiem i brał za to kasę to chyba nie jest w świetle prawa jakimś strasznym przestępcą żeby poruszać policję i prokuraturę,
kradziez tajnych i poufnych dokumentow sluzb specjalnych to blachy powod? przeciez to nie teczka ze zdjeciami z wypadu na ryby ze szwagrem tylko potencjalnie zaginione dokumenty sluzb bezpieczenstwa o wysoko postawionych osobach w panstwie

Edit: zgadnijcie skad to:
Obrazek
Guilty of being right
majeku
postuje jak opętany!

18-02-2016, 20:44

Rattlehead pisze:
Masz tę dyskusję o Bolku niby gdzieś a wyjeżdżasz z tym, że masz rodzinę i jakoś sobie w kurwidołku radzisz a tak jakby ci ten zamęt w czymś przeszkadzał. Myślisz, że wszyscy po 89 zaczynali z tego samego miejsca? Nie. Są kwestie w naszej historii, które wymagają wyjaśnienia i to się normalnie należy Polakom i nie tylko. Drążenie kwestii Bolka nazywasz zaściankową polaczkową przypadłością i że to tylko zakompleksiona mentalnośc szukających taniej sensacji? Wygląda, że nie doczytałeś kilku rzeczy.
Awatar użytkownika
COFFIN

18-02-2016, 20:55

Porządek w aktach musi być, bez względu na ustrój
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-02-2016, 20:56

majeku pisze:Masz tę dyskusję o Bolku niby gdzieś a wyjeżdżasz z tym, że masz rodzinę i jakoś sobie w kurwidołku radzisz a tak jakby ci ten zamęt w czymś przeszkadzał.
Tu się chyba trochę nie rozumiemy
majeku pisze:Są kwestie w naszej historii, które wymagają wyjaśnienia i to się normalnie należy Polakom i nie tylko.
Moje pytanie nadal brzmi, PO CO? Co to zmieni? Śmierdzi mi to na kilometr tanią sensacją. Nikt nic nie wie, ale Bolek już prawie wisi.
majeku pisze:Wygląda, że nie doczytałeś kilku rzeczy.
No na pewno nie doczytałem znalezionych materiałów u Kiszczaka. Znasz jakieś szczegóły może?
Awatar użytkownika
hcpig

18-02-2016, 20:57

Mnie zastanawia jedno, podpis - Lech Wałęsa ' BOLEK' ? :)
Yare Yare Daze
535

18-02-2016, 21:00

majeku pisze: Myślisz, że wszyscy po 89 zaczynali z tego samego miejsca? Nie.
Kolegę trzymali tak długo?

a tak poważnie to jeszcze chwila i okaże się, że wszystkiemu winny jest Lechu, a ta jebana banda, która trzepała tym krajem przez pięćdziesiąt lat to sami mężowie stanu byli. Sprawy należało dawno wyjaśnić i wypierdolić towarzystwo w kosmos. Stało się inaczej więc w obecnej sytuacji, gdzie są zdecydowanie ważniejsze sprawy od Bolka i Lolka, nie należy przesadzać z tą histerią, bo jak zwykle nie ci płaczą, którzy powinni. No chyba, że stawiasz Wałęsę w jednym szeregu z Wojtkiem, Jurkiem i Czesławem, to wtedy przepraszam...
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-02-2016, 21:03

535 pisze:
majeku pisze: Myślisz, że wszyscy po 89 zaczynali z tego samego miejsca? Nie.
Kolegę trzymali tak długo?

a tak poważnie to jeszcze chwila i okaże się, że wszystkiemu winny jest Lechu, a ta jebana banda, która trzepała tym krajem przez pięćdziesiąt lat to sami mężowie stanu byli. Sprawy należało dawno wyjaśnić i wypierdolić towarzystwo w kosmos. Stało się inaczej więc w obecnej sytuacji, gdzie są zdecydowanie ważniejsze sprawy od Bolka i Lolka, nie należy przesadzać z tą histerią, bo jak zwykle nie ci płaczą, którzy powinni. No chyba, że stawiasz Wałęsę w jednym szeregu z Wojtkiem, Jurkiem i Czesławem, to wtedy przepraszam...
Nie zapominaj o Tadku z Mazowsza, no przecie pił z nimi.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

18-02-2016, 21:10

uglak pisze:
Stoigniew pisze:dalej nie rozumiem po co ????
kradziez tajnych i poufnych dokumentow sluzb specjalnych to blachy powod? przeciez to nie teczka ze zdjeciami z wypadu na ryby ze szwagrem tylko potencjalnie zaginione dokumenty sluzb bezpieczenstwa o wysoko postawionych osobach w panstwie
kurwa, przez 30 lat nikt ich nie szukał, a dopiero teraz pomyśleli o przeszukaniu mieszkania ?? wcześniej się nie dało ???
nie twierdze że nie masz racji i że kradzież dokumentów to betka, tylko śmieszy mnie to że to teraz zaczyna wypływać jak Jaruzel nie żyje, Kiszczak nie żyje....
wynika z tego że wydymali Bolka i tyle :)
ODPOWIEDZ