Sonic Violence

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Sonic Violence

11-06-2016, 14:28

Gdyby ktoś mnie zapytał jaką płytę Godflesh uważam za najlepszą i jaką zabrałbym na bezludną wyspę od razu bez zastanowienia wskazałbym na Jagd. Zdaję sobie sprawę,że powyższa wypowiedź może wydawać się kontrowersyjna ale jestem zdania, że to co ta grupa zdegenerowanych brytoli wysmażyła na debiucie bije swoim ciężarem i klasą właściwie wszystko co można podpiąć pod nurt industrialnego metalu i wstyd nie nie mieć na półce, jeszcze większy nie znać.

Drugie wydawnictwo pełniejsze w elektronikę i z mniejszym ciężarem gatunkowym ale dalej to kawał kapitalnej muzyki którą koniecznie trzeba poznać.

Obrazek

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
535

Re: Sonic Violence

11-06-2016, 16:28

tomaszm pisze:Gdyby ktoś mnie zapytał jaką płytę Godflesh uważam za najlepszą i jaką zabrałbym na bezludną wyspę od razu bez zastanowienia wskazałbym na Jagd. Zdaję sobie sprawę,że powyższa wypowiedź może wydawać się kontrowersyjna
Spokojnie. Wcale nie jest kontrowersyjna.
Vexatus
starszy świeżak

11-06-2016, 23:39

Bardzo mocna rzecz absolutny klasyk stylu Monolithic Industrial Metal. W swoim czasie muzyka SV kopała w tyłek mocniej, niż Godflesh. Dla mnie osobiście najlepsze ich wydawnictwo to "Transfixion" - płyta nie jest tak ciężka jak debiut, ale jednocześnie jest bardzo transowa i ma jakiś taki specyficzny i niepowtarzalny klimat. Szkoda tylko, że po wydaniu tej płyty zespół się trochę pogubił i ostatecznie rozpadł. Choć z drugiej strony może to i lepiej, bo przynajmniej nie przekształcił się w jakiegoś kulawego potworka, jak np. Pitchshifter...
Awatar użytkownika
Drone

12-06-2016, 12:56

Ja też wolę dwójkę. Jedynka jest dzika, surowa i nieokiełznana, a na dwójce jest właśnie ten dziwny, taki hipnotyczny klimat, właśnie transowy, ale przymglony i nieoczywisty. Tak czy inaczej obie płyty doskonałe, co tu dużo mówić.

Jeżeli jesteśmy przy SONIC VIOLENCE, to nie mogę tu przy okazji nie wspomnieć o SLAB! - Descension, kolejnej wielkiej płycie z tego kręgu i z tych czasów (SLAB! trochę wcześniejszy), o której kiedyś tu sporo rozprawialiśmy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
mothra
postuje jak opętany!

12-06-2016, 14:04

Strasznie długo nie doceniałam. Dopiero po zakończeniu fazy na wiertarko-metale zaskoczyło. Dwójka cudowna, jedna z moich ścisłych top of the top, jeżeli idzie o ten gatunek.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-06-2016, 15:27

Lubiem jak wszystkie stare insdustriale, dwojke bardziej nieco, jest troche w klimacie Malhavoc.
woodpecker from space
byrgh
zahartowany metalizator

12-06-2016, 15:49

bardzo doceniam i lubię i może w końcu przysiądę na dłużej niż na kilkanaście odsłuchów i wykroczę poza genialne Jagd.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-06-2016, 16:16

W chuj dobry band, obie płyty miażdżą. Jebać religijny black metal.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

12-06-2016, 16:18

bo każden mądry wie, że industrial punk > religijny bm
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-06-2016, 16:20

Dokładnie. W dodatku betoniasty.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
tomaszm

29-06-2016, 22:27

Drone pisze:Ja też wolę dwójkę. Jedynka jest dzika, surowa i nieokiełznana, a na dwójce jest właśnie ten dziwny, taki hipnotyczny klimat, właśnie transowy, ale przymglony i nieoczywisty. Tak czy inaczej obie płyty doskonałe, co tu dużo mówić.

Jeżeli jesteśmy przy SONIC VIOLENCE, to nie mogę tu przy okazji nie wspomnieć o SLAB! - Descension, kolejnej wielkiej płycie z tego kręgu i z tych czasów (SLAB! trochę wcześniejszy), o której kiedyś tu sporo rozprawialiśmy.
Przesłuchałem sobie ten Slab! na chłodno i w żaden sposób nie robi mi tak dobrze jak bohaterowie tematu. To już zdecydowanie wolę optimum wound profile o którym tematu nie potrafię tutaj znaleźć.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-06-2016, 22:52

Bo nie ma, ale gadalismy o nich kiedys troche w temacie o Fetish69 viewtopic.php?f=36&t=12646" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

23-12-2016, 15:57

tomaszm pisze:Drugie wydawnictwo pełniejsze w elektronikę i z mniejszym ciężarem gatunkowym ale dalej to kawał kapitalnej muzyki którą koniecznie trzeba poznać.
no trochę nagiąłeś rzeczywistość. jak dla mnie ciężar na dwójce jest równie ogromny jak na jedynce, jak nie bardziej przytłaczający. inna sprawa, że Transfixion odsyła do kasacji 99,99% rzeczy, których w życiu słuchałem.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
tomaszm

23-12-2016, 17:19

W sumie doszedłem do wniosku że jedno i drugie wydawnictwo są tak samo zajebiste. Brakuje mi dziś takich petard w tym nurcie.
ODPOWIEDZ