Black Sabbath Kraków 2016
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Re: Black Sabbath Kraków 2016
Przebojowość i choroba jest po stronie trójki, ale tutaj decyduje brzmienie garów. Nie ma takich drugich garów na świecie. W tym przypadku, ten instrument wygniata w przysadce logo zespołu. Nie znajdziesz drugiej takiej płyty. Prócz A Blaze... oczywiście.tomaszm pisze:No nic, będziemy się ściskać Panie Prezesie i rozkminiać o wyższości Mental Funeral nad Acts of the Unspeakable. Takie rozmowy to ja mogę prowadzić do rana:)535 pisze:Ty wykształcony i biegły w księgach arystokrata, siądziesz na jednej ławce z tępym betoniarzem? W pełnym słońcu? Przy cienkiej festiwalowej piance w plastykowym kubku? Zastanów się dobrze, czy to się godzi?
-
- mistrz forumowej ceremonii
ja jebię, żeby w tym wieku być w takiej formie? koncert życia. bogowie
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
a jak "słyszalność" na obiekcie ??
bo słyszałem raczej niepochlebne opinie o nagłośnieniu koncertów w Tauron Arenie i ogólnej akustyce hali (mam na myśli wcześniejsze imprezy), a jak było teraz ??
bo słyszałem raczej niepochlebne opinie o nagłośnieniu koncertów w Tauron Arenie i ogólnej akustyce hali (mam na myśli wcześniejsze imprezy), a jak było teraz ??
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Dla mnie brzmienie bardzo ok. Miałem sektor lekko po prawej stronie i nic mi tam nie brakowało. Ciary przez cały koncert!!
-
byłem na trybunie, lekko z boku i wszystko idealnie jak na moje ucho. w chuj głośno, a przy tym selektywnie. może jedynie bas mógł być trochę głośniejStoigniew pisze:a jak "słyszalność" na obiekcie ??
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
cos ostatnio duzo srasz serdelku.Mariusz Wędliniarz pisze:Sram na tych starych dziadów.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
byłem na trybunie po lewej stronie i brzmienie było bdb. było czysto i selektywnie, tak jak było wspomniane.
znajomi na płycie trochę narzekali na dźwięk.
wyborny koncert, dziadki w bdb formie
Hjertet mitt slår i mørket
- uglak
tak wyglada rekord frekwencji tauron arena :-)

jestem pozytywnie zaskoczony organizacja - wszystko dzialalo jak w zegarku - i akustyka sali. slyszalem rozne opinie o dzwieku w arenie, na supporcie faktycznie bylo sie do czego przyczepic, ale na black sabbath bylo idealnie, na plycie bas rozchodzil sie jak powinien, niczego nie brakowalo.
a sam koncert swietny. 20 lat czekania, zeby ich zobaczyc na zywo oplacilo sie :-)

jestem pozytywnie zaskoczony organizacja - wszystko dzialalo jak w zegarku - i akustyka sali. slyszalem rozne opinie o dzwieku w arenie, na supporcie faktycznie bylo sie do czego przyczepic, ale na black sabbath bylo idealnie, na plycie bas rozchodzil sie jak powinien, niczego nie brakowalo.
a sam koncert swietny. 20 lat czekania, zeby ich zobaczyc na zywo oplacilo sie :-)
Guilty of being right
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Byles w koszulce Terratur Possessions i z naszywkia na katanie z tejze wytworni?atr pisze:byłem na trybunie po lewej stronie i brzmienie było bdb. było czysto i selektywnie, tak jak było wspomniane.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
+ 1, chociaż nie zagrali nic z Sabotage i SBS...uglak pisze:jestem pozytywnie zaskoczony organizacja - wszystko dzialalo jak w zegarku - i akustyka sali. slyszalem rozne opinie o dzwieku w arenie, na supporcie faktycznie bylo sie do czego przyczepic, ale na black sabbath bylo idealnie, na plycie bas rozchodzil sie jak powinien, niczego nie brakowalo.
-
- postuje jak opętany!
Nie ubieram się jak brudas, wypraszam sobie. to ważnemanieczki pisze:Byles w koszulce Terratur Possessions i z naszywkia na katanie z tejze wytworni?atr pisze:byłem na trybunie po lewej stronie i brzmienie było bdb. było czysto i selektywnie, tak jak było wspomniane.
- pr0metheus
Koncercik był rewelacja. Ozzy wygląda jakby miał się rozleciec, ale wokalnie wciąż po latach bez zarzutu. Ludziom się chyba też podobało bo patrząc z trybun przy children of the grave płyta zaczęła się ruszać prawie w całości.
Aha, i drum solo mnie poskładalo dokumentnie.
A ten singielek w chujowym kartoniku za stowe rozszedl się chyba w niecala godzinę. Pojebało
Aha, i drum solo mnie poskładalo dokumentnie.
A ten singielek w chujowym kartoniku za stowe rozszedl się chyba w niecala godzinę. Pojebało
niech to miejsce niebawem zniknie
- uglak
bez zarzutu to nie, bo na ostatnich trzech kawalkach bylo widac ze juz nie daje rady, jesli jest wiecej tekstupr0metheus pisze:Ozzy wygląda jakby miał się rozleciec, ale wokalnie wciąż po latach bez zarzutu.
Guilty of being right
- Stoigniew
spokojnie, Janusze biznesu zwąchali interes i za jakiś czas pojawi się na alledrogo z przebiciem :)pr0metheus pisze: A ten singielek w chujowym kartoniku za stowe rozszedl się chyba w niecala godzinę. Pojebało
-
- postuje jak opętany!
Już jest, za 160 bodajżeStoigniew pisze:spokojnie, Janusze biznesu zwąchali interes i za jakiś czas pojawi się na alledrogo z przebiciem :)pr0metheus pisze: A ten singielek w chujowym kartoniku za stowe rozszedl się chyba w niecala godzinę. Pojebało
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ja byłem na GC, dzwiek był praktycznie idealny, ale niestety mało widziałem - scena trochę za niska. Dobrze, ze ten telebim był z ogniami :)
Setlista była znana od początku, więc zaskoczenia nie było żadnego. Koncert genialny. Płyte kupiłem za 100, ale była też opca za 300 z autografami :)
Setlista była znana od początku, więc zaskoczenia nie było żadnego. Koncert genialny. Płyte kupiłem za 100, ale była też opca za 300 z autografami :)
-
- weteran forumowych bitew
Czy jest tu ktoś, kto był na obu koncertach, tzn na tym i dwa lata temu w Łodzi, i mógłby porównać? Bo w Łodzi było zniszczenie totalne, także jeśli chodzi o wokal - Ozzy trzymał się do samego końca.uglak pisze:bez zarzutu to nie, bo na ostatnich trzech kawalkach bylo widac ze juz nie daje rady, jesli jest wiecej tekstupr0metheus pisze:Ozzy wygląda jakby miał się rozleciec, ale wokalnie wciąż po latach bez zarzutu.
Ile całość trwała?
Badam sobie nagrania z jewtube i odnoszę wrażenie, że poziom był ogólnie zbliżony jeśli nie ten sam (NIB moc, pięknie to płynie jak widzę), więc staram się za bardzo nie żałować nieobecności (chociaż byłem w tym czasie w Krakowie - i trochę mnie coś w woreczku żółciowym wierciło jednak, że można było jednak zrobić powtórkę... ale za drugim razem nic nie smakuje tak jak za pierwszym a dwie czy trzy stówy można dobrze zainwestować przecież).
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Dragazes
- w mackach Zła
Imo poziom ten sam. Może już trochę nie pamiętam jak było 2 lata temu, ale wizualizacje na ekranie w Krakowie niszczyły. Coś niesamowitego.kenediusze pisze:Czy jest tu ktoś, kto był na obu koncertach, tzn na tym i dwa lata temu w Łodzi, i mógłby porównać? Bo w Łodzi było zniszczenie totalne, także jeśli chodzi o wokal - Ozzy trzymał się do samego końca.uglak pisze:bez zarzutu to nie, bo na ostatnich trzech kawalkach bylo widac ze juz nie daje rady, jesli jest wiecej tekstupr0metheus pisze:Ozzy wygląda jakby miał się rozleciec, ale wokalnie wciąż po latach bez zarzutu.
Ile całość trwała?
Badam sobie nagrania z jewtube i odnoszę wrażenie, że poziom był ogólnie zbliżony jeśli nie ten sam (NIB moc, pięknie to płynie jak widzę), więc staram się za bardzo nie żałować nieobecności (chociaż byłem w tym czasie w Krakowie - i trochę mnie coś w woreczku żółciowym wierciło jednak, że można było jednak zrobić powtórkę... ale za drugim razem nic nie smakuje tak jak za pierwszym a dwie czy trzy stówy można dobrze zainwestować przecież).
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
brzmienie bez zarzutów, była moc więc nie pierdolta kocopołów
In a world of compromise...some don't