DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: DARKTHRONE
Ale zespół oceniamy po muzyce która nagraja. A ta w ostatnich latach jest w moim odczuciu gowniana.
Sądzę też że nawet pies z naderwanym uchem by się nie pochylił nad ich ostatnia twórczością gdyby nie magiczny kleks na okładce który wciąż działa jak magnes i pozwala sprzedać wszystko. I to tyle chyba o tej bezkompromisowej postawie że nagrywają sobie co im sie podoba.
Sądzę też że nawet pies z naderwanym uchem by się nie pochylił nad ich ostatnia twórczością gdyby nie magiczny kleks na okładce który wciąż działa jak magnes i pozwala sprzedać wszystko. I to tyle chyba o tej bezkompromisowej postawie że nagrywają sobie co im sie podoba.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Plastek
- Kontakt:
Bardzo trafna diagnoza.pr0metheus pisze: Sądzę też że nawet pies z naderwanym uchem by się nie pochylił nad ich ostatnia twórczością gdyby nie magiczny kleks na okładce który wciąż działa jak magnes i pozwala sprzedać wszystko.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Tyle jest ciekawych kapel na świecie, że ni ma co płakać.
- ultravox
Nie tylko. Mogę na przykład nie lubić muzyki danego zespołu, ale go szanować. I na odwrót.pr0metheus pisze:Ale zespół oceniamy po muzyce która nagraja. A ta w ostatnich latach jest w moim odczuciu gowniana.
Takie gdybanie jest pozbawione sensu, chyba że chcemy dyskutować na temat jakiejś alternatywnej rzeczywistości, będącej wytworem naszych umysłów. Swoją drogą w podobnym tonie pisał swego czasu jeden recenzent o "Transilvanian Hunger" ;) To było chyba w Metal Side, jeśli mnie pamięć nie zawodzi ;) Ludzie lubią różne rzeczy i nowe płyty Darkthrone też mają swoich fanów. Z drugiej strony dla większości ludzi nawet te najlepsze płyty Darkthrone to gówno i nawet gdyby wyszły z logiem Lady Gaga to i tak sprzedałoby się tego pewnie dużo mniej niż innych jej płyt. Dobrym przykładem jest "Lulu", gdzie potężne logo Metallica niewiele tej płycie pomogło i na całej planecie lubi ją chyba tylko nasz forumowy kolega Drone ;)pr0metheus pisze: Sądzę też że nawet pies z naderwanym uchem by się nie pochylił nad ich ostatnia twórczością gdyby nie magiczny kleks na okładce który wciąż działa jak magnes i pozwala sprzedać wszystko. I to tyle chyba o tej bezkompromisowej postawie że nagrywają sobie co im sie podoba.
- pr0metheus
no nie wiem,nigdy sie nie zastanawialem czy szanuje np helloween za wklad w muzyke metalowa skoro mam go kompletnie w dupie:) a moze warto ich szanowac?ultravox pisze:Nie tylko. Mogę na przykład nie lubić muzyki danego zespołu, ale go szanować. I na odwrót.pr0metheus pisze:Ale zespół oceniamy po muzyce która nagraja. A ta w ostatnich latach jest w moim odczuciu gowniana.
wracajac do darkthrone to jeden drugiego i tak nie przekona bo Tobie sie podoba nowy darkthrone a mi nie:)
niech to miejsce niebawem zniknie
- ultravox
Ale nie masz na przykład tak, że podoba Ci się jakaś kapela, a potem jak czytasz wywiad to myślisz sobie "co za debile..." ? ;) Albo na odwrót - czytasz wywiad, gość gada z sensem, a potem włączasz muzykę, a tam jakieś pitolenie ;)pr0metheus pisze: no nie wiem,nigdy sie nie zastanawialem czy szanuje np helloween za wklad w muzyke metalowa skoro mam go kompletnie w dupie:) a moze warto ich szanowac?
Jasna sprawa :)pr0metheus pisze: wracajac do darkthrone to jeden drugiego i tak nie przekona bo Tobie sie podoba nowy darkthrone a mi nie:)
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czy to się komuś podoba czy nie Darkthrone pozostanie jednym z najważniejszych metalowych zespołów lat 90tych. W swojej twórczości przeszli przez kilka podgatunków i różnej maści zwyrodnialcy znajdą coś dla siebie na ich płytach. Ja zdecydowanie wolę początkowy okres niż punkowe czy heavymetalowe płyty. Co nie znaczy, że są złe. Bo to jest swoiste kompendium muzyczne w pigułce, ale mnie nużą na dłuższą metę. Ta przaśność i wesołość jest ciężkostrawna wbrew pozorom. Mniejsza.
W sumie pamiętam swego czasu wielką walkę kiedy Black Sabbath kombinował na swoich płytach (rzecz jasna nie aż tak jak Darkthrone). Co lepsze? Paranoid, The Headless Cross czy Tyr....? Albo, że Sepultura skończyła się na Arise albo zaczeła na Roots...
Mówisz Norwegia i mi już do końca życia będą przychodziły 3 nazwy: Mayhem, Burzum i Darkthrone.
Mówisz Darkthrone - i jak dla mnie nie pobiją nigdy sami siebie, nie wywołają zamieszania większego niż wywołał A Blaze in The Northern Sky.
W sumie pamiętam swego czasu wielką walkę kiedy Black Sabbath kombinował na swoich płytach (rzecz jasna nie aż tak jak Darkthrone). Co lepsze? Paranoid, The Headless Cross czy Tyr....? Albo, że Sepultura skończyła się na Arise albo zaczeła na Roots...
Mówisz Norwegia i mi już do końca życia będą przychodziły 3 nazwy: Mayhem, Burzum i Darkthrone.
Mówisz Darkthrone - i jak dla mnie nie pobiją nigdy sami siebie, nie wywołają zamieszania większego niż wywołał A Blaze in The Northern Sky.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
ke? a ktoś to w ogóle podważa?trup pisze:Czy to się komuś podoba czy nie Darkthrone pozostanie jednym z najważniejszych metalowych zespołów lat 90tych.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Czekam, bardzo dobrze, że może choć trochę odświeżą formułę, bo tak jak lubię te nowe oblicze DARKTHRONE, tak kolejna płyta w tych klimatach mogłaby już wyjść bokiem.
No i okładka to taki sztos, że nie mam pytań.
- trup
Okładka (BDB) jak i tytuł sugerują więcej norweskiego chłodu. Może być lepiej niż na ostatnich potańcówkach. Dam im szansę.Deathhammer66 pisze:Czekam, bardzo dobrze, że może choć trochę odświeżą formułę, bo tak jak lubię te nowe oblicze DARKTHRONE, tak kolejna płyta w tych klimatach mogłaby już wyjść bokiem.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
z drugiej strony, jak zaczną grać znowu te patatajce w stylu Sardonic Wrath to będzie jeszcze gorzej i złapią się na to znowu tylko głupie metaluchy i znowu za 10 lat przyjdzie paru olśnionych, którzy stwierdzą, że to najlepsze, co nagrał ten zespół.
A z tą okładką to nie może być prawda ;)
A z tą okładką to nie może być prawda ;)
Ostatnio zmieniony 09-08-2016, 10:52 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Plastek
- Kontakt:
Najlepiej by było gdyby zakończyli karierę. Po chuj brnąć, produkować stolce dla nikogo (no dobra, dla niemieckich fanów) i kompromitować się dalej?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
w zasadzie, jak nie znam kolejnych, The Cult Is Alive akurat było zajebiste i jak na moje w cruście czuli się najlepiej.
- Plastek
- Kontakt:
Tak, to była ich ostatnia dobra płyta.byrgh pisze:w zasadzie, jak nie znam kolejnych, The Cult Is Alive akurat było zajebiste i jak na moje w cruście czuli się najlepiej.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Puszczyk
- rozkręca się
Ja z czystej przewrotności bardzo się cieszę że sobie nagrywają. Nie istotne jest w tym miejscu która era Darkthrone najbardziej mi się podoba. Wychodzę z założenia że skoro nawet mnie bawią te wszystkie bóle dupy, życzenia zakończenia kariery, serdeczne rady i analizy, to pewnie panowie Gylve i Ted mają tysiąckroć większą bekę. Także niech im się wiedzie w nagrywaniu czegokolwiek.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
To nie chodzi o to że poszli w retro. Chodzi o to że to ich retro jest w większości kijowe, takie Inferno (z umlałtem) niszczy ich w 5 sekund.
Chociaż gorszej płyty niż 'Circle...' już nie wypuszczą bo się nie da a ostatnia to zwyżka formy.
Chociaż gorszej płyty niż 'Circle...' już nie wypuszczą bo się nie da a ostatnia to zwyżka formy.
Ostatnio zmieniony 09-08-2016, 21:04 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
-
no bo nigdy nie chodzi o to, co się gra, tylko o to, że to zwykle zalatuje chujnią ;)
-
Największym problemem tego zespołu jest fakt, że Fenriz stał się totalnym bezguściem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
byłoby fajnie, gdyby wydał klimaty Transilvanian Hunger w klimacie Plastikman, tak powiedzmy Musik albo Recycled Plastik. wtedy wilk syty i owca cała
- Puszczyk
- rozkręca się
Jeżeli Fenriz zacznie rapować, lub stwierdzi że u zarania metalowych dziejów leży rege, regge czy jak tam się to nazywa, będę zmuszony opluć Darkthrone i skreślić ich wszystkie dotychczasowe dokonania. W przeciwnym wypadku mogą sobie grać co tam tylko chcą, w końcu F.O.A.D. musi mieć jakąś racjonalną podbudowę w rzeczywistości. Bo gdyby grali jakieś podobające się wszystkim zajebistości, to niby w kogo miałby trafiać ten slogan? :-)
Faktem jest że drugie The Cult Is Alive mogliby popełnić, chociaż jak ostatni raz wałkowałem ich dyskografię, a było to już ładnych kilka lat temu to strasznie spodobała mi się Ravishing Grimness, której wcześniej zbytnio nie doceniałem.
Faktem jest że drugie The Cult Is Alive mogliby popełnić, chociaż jak ostatni raz wałkowałem ich dyskografię, a było to już ładnych kilka lat temu to strasznie spodobała mi się Ravishing Grimness, której wcześniej zbytnio nie doceniałem.