8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt

19-07-2016, 19:39

Błagam, niech to będzie coś w stylu The Gathering a nie ostatnich dwóch.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

20-07-2016, 11:35

Gunman pisze:Błagam, niech to będzie coś w stylu The Gathering a nie ostatnich dwóch.
He continued: “It’s kind of like »Demonic« and »The Gathering«, but a little bit wiser, I think. Chuck’s not singing so death. I mean, he does some death stuff but he’s singing more like he did on the last record and then with the craziness of »The Gathering« or even heavy stuff like »Demonic«.”
to z oficjalnej stronki.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-07-2016, 12:05

Gunman pisze:Błagam, niech to będzie coś w stylu The Gathering a nie ostatnich dwóch.
obawiam się że z Alexem to nie przejdzie, on musi mieć milion solówek i melodyjki ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

13-08-2016, 11:31

jest i okładka:
Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Żułek

02-09-2016, 16:58

[youtube][/youtube]

basik i perka fajne ale reszta już nie za bardzo :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

02-09-2016, 19:21

Basik i perka to obecnie najmocniejsze strony tego zespołu więc wszystko w normie :)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

02-09-2016, 21:35

Kawałek bardzo ciekawy. Coś czuję, że szykuje się kolejna mocna pozycja w dyskografii tego zespołu. Pozycją, w którą trzeba będzie się zaopatrzyć, Po świetnym "Dark Roots of Earth" nie może być źle.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
535

02-09-2016, 21:51

Pomijając to, że w pierwszej części numeru, głowa podpowiada klasyczne YEAH na końcu każdego wersu, to trzeba uczciwie przyznać, że ma to sens. Oczywiście patrząc przez pryzmat ostatnich dokonań pozostałych zawodników.
byrgh
zahartowany metalizator

02-09-2016, 22:00

przypominam tylko, że ostatnią wybitną płytę wydali w 1997:
Black_Death pisze:Zespół Testament znów mnie zaskoczył wspaniała kasetą. Formacja wydała "niedawno" płytę pt. "Demonic". Uważam, że zasługuje na wspaniałą opinię. Utrzymana jest w mrocznych klimatach death (troszkę thrash) metalu. Bardzo kontrowersyjna jest okładka. Głowa, a w nią powbijane kolce. Nie przejmujcie się. Słuchanie Testametu, żadnych kolców Wam nie wbije :-) Mocne, ciężkie brzemienie gitar to to, co misie lubią najbardziej. Kiedy rozpakowałem kasetę i wrzuciłem do mego stereo, magnetofon wydał z siebie cudne dźwięki. Pierwszy utwór po prostu zwala z nóg: słychać odliczanie, lecz co to zegar zatrzymał się na liczbie 6??? "... six, six, six" i ryk gitar (YEAH!). Wszystkie utwory są "inne". Niemożliwością jest nudzenie się przy tej płycie. Teksty pisane są z głową. Wspaniały growling, facet z pałkami wali po garach, jakby był w transie. Istny "miód dla uszu". Takie Slayery i inne zepoły niech się chowają, gdy gra Testament. Muszę przyznac, że chłopaki dali z siebie wszystko. Każdy fan Death metalu musi mieć "Demonic". Oby Testament zaskoczył mnie jeszcze nie raz.
535

02-09-2016, 22:05

byrgh pisze:przypominam tylko, że ostatnią wybitną płytę wydali w 1997:
Ja tam nie wiem. Mię testament lata i powiewa. Tak se wcisłem plej, dla zabawy.
byrgh
zahartowany metalizator

03-09-2016, 13:38

mimo że wciąż nagrywa lepsze płyty niż Voivod? ;)
535

03-09-2016, 18:28

Może i nagrywa. Dla mnie Testament może nie istnieć. Co śmieszne miałem okazję ujrzeć ich koncert na którymś brutalu. Bida z nędzą, męczarnia i masa nieporozumień. Zupełne przeciwieństwo VOIVOD. Zaorać.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

03-09-2016, 21:07

Czy tylko mi ten kawałek wleciał jednym uchem i wyleciał drugim? Klasyczny syndrom 5/10.
535

03-09-2016, 21:11

moonfire pisze:Czy tylko mi ten kawałek wleciał jednym uchem i wyleciał drugim? Klasyczny syndrom 5/10.
Czyli na ten czas przynajmniej dobrze. Nie czarujmy się Forever Mountain to to nie jest.

[youtube][/youtube]
gorguts
zaczyna szaleć

03-09-2016, 21:25

moonfire pisze:Czy tylko mi ten kawałek wleciał jednym uchem i wyleciał drugim? Klasyczny syndrom 5/10.
Mi też, niestety...
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

03-09-2016, 21:50

gorguts pisze:
Mi też, niestety...
To samo. Kiedy grają wydaje się, że jest niezle, kiedy się skończy to przez chwile nie mogę sobie przypomnieć czego słuchałem ( no chyba, że to już demencja...)
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

03-09-2016, 21:54

Ot, kolejny średniak się szykuje i tyle. Nie wiem, po co tego słuchać i kto ma czas na tego typu płyty. Ludzie słuchają tego i pierdolą jaki to mamy zajebisty rok dla thrashu, ja tego kompletnie nie czuję. Dopóki AURA NOIR/NEKROMANTHEON/POWER TRIP czegoś nie wydadzą to thrash nie istnieje i chuj.
Awatar użytkownika
Triceratops

29-09-2016, 15:52

Nasum pisze:
ramonoth pisze:Greg Christian nie jest już basistą Testament.
Te "powody osobiste" o których wzmiankowano w tym krótkim oświadczeniu zespołu, to alkohol?
Tak sie wlasnie zastananowialem, bo sluchalem tego nowego kawalka. Otoz powody sa prozaicze. Okazuje sie, z biznesowy tandem Araya-King ma swojego odpowiednika Billy-Peterson. Ciekawe czy w Metce i Anthrax takie tandemy sa. W Megadeth chyba nie ma.
https://metalblast.pl/greg-christian-zd ... -testament" onclick="window.open(this.href);return false;
I potwierdzenie
Gino Carlini · Works at Ginocarlini.com
Im music photographer Gino Carlini .. I did all the photography for Testament's Dark Roots of Earth album. Ive know Testament and had been doing photography for them since 1987. Greg is 100% in the right. I was also taken advantage of... For the Dark Roots of Earth project I put over 50 hours of work into that album packaging including photo sessions and photo editing, traveling half way across the country on my own expenses and I got about only 10% of the payment I was promised, and I only got that cause I threatened to sue them. There are 2 band members who make all the decisions regarding money, they like to make lots of promises and then not deliver on them. I can completely understand why Greg left the band, with the way I see how things were ran the last time I worked for them. I don't blame him for leaving... http://ginocarlini.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://loudwire.com/former-testament-ba ... advantage/" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

12-10-2016, 16:55

[youtube][/youtube]

hmm

Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

12-10-2016, 17:33

:/
ODPOWIEDZ