no dobra ,a tak na poważnie?Triceratops pisze:Czekam z niecierpliwoscia, jedna z dwoch najbardziej wyczekiwanych przeze mnie plyt w tym roku.
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- weteran forumowych bitew
Odpisuję tutaj, bo chyba lepiej.
Zostałem rozkurwiony w proch i pył.
Dopiero teraz uderzyła mnie jedna rzecz, o której chyba nikt wcześniej nie pisał - chociaż może to ja mam urojenia. Otóż ten numer jest skonstruowany jak klasyczna progrockowa suita w duchu Pink Floyd, Genesis, Yes, Van Der Graaf Generator... serio. Ta kompozycja, powolne budowanie nastroju, rozwijanie tematów, dodawane riffy, spokojna jazzująca środkowa część i potem powrót początkowych riffów pod koniec... złożona, ale ogólnie trójdzielna konstrukcja. "Echoes" mi chodzi po głowie. Tylko to oczywiście nie jest żaden progresywny rock, progowa jest wyłącznie kompozycja, nic więcej, cała reszta to pełnokrwisty, skurwysyńsko ZŁY black metal; trzeba mieć gówno zamiast uszu żeby pisać o jakimś wydelikaceniu czy post rocku, bo tego tu po prostu nie ma. Jeszcze te obrzydliwe, kaleczące uszy, zgrzytliwe riffy... I bardzo dobry tekst, chociaż trochę przeintelektualizowany. Ale diabeł podobno jest inteligentny (tak mnie księża na religii w szkole uczyli, to im wierzę), więc właściwie nie ma powodu, żeby szataństwo w bm nie mogło być intelektualne.
Muszę sobie jeszcze powtórzyć pozostałe epki no i całe albumy (bo na razie przerobiłem tylko dwie pierwsze - skądinąd bardzo dobre! i trochę niedocenione), ale łupie mnie w kościach, że Diabolus Absconditus to naprawdę może być ich najlepsza rzecz.
U mnie ścisła czołówka, ale nie słuchałem sto lat. Teraz robię sobie powtórkę z DsO, no bo przecież zbliża się nowy album i wróciłem do DA.byrgh pisze:to chyba moje ulubione DSO.kenediusze pisze:Zestaw popołudniowo-wieczorny:
DEATHSPELL OMEGA - Diabolus Absconditus
DEAD CONGREGATION - Promulgation of the Fall
ANTAEUS - Blood Libels
Jezu, jak to dobrze wchodzi o tej porze roku.
Zostałem rozkurwiony w proch i pył.
Dopiero teraz uderzyła mnie jedna rzecz, o której chyba nikt wcześniej nie pisał - chociaż może to ja mam urojenia. Otóż ten numer jest skonstruowany jak klasyczna progrockowa suita w duchu Pink Floyd, Genesis, Yes, Van Der Graaf Generator... serio. Ta kompozycja, powolne budowanie nastroju, rozwijanie tematów, dodawane riffy, spokojna jazzująca środkowa część i potem powrót początkowych riffów pod koniec... złożona, ale ogólnie trójdzielna konstrukcja. "Echoes" mi chodzi po głowie. Tylko to oczywiście nie jest żaden progresywny rock, progowa jest wyłącznie kompozycja, nic więcej, cała reszta to pełnokrwisty, skurwysyńsko ZŁY black metal; trzeba mieć gówno zamiast uszu żeby pisać o jakimś wydelikaceniu czy post rocku, bo tego tu po prostu nie ma. Jeszcze te obrzydliwe, kaleczące uszy, zgrzytliwe riffy... I bardzo dobry tekst, chociaż trochę przeintelektualizowany. Ale diabeł podobno jest inteligentny (tak mnie księża na religii w szkole uczyli, to im wierzę), więc właściwie nie ma powodu, żeby szataństwo w bm nie mogło być intelektualne.
Muszę sobie jeszcze powtórzyć pozostałe epki no i całe albumy (bo na razie przerobiłem tylko dwie pierwsze - skądinąd bardzo dobre! i trochę niedocenione), ale łupie mnie w kościach, że Diabolus Absconditus to naprawdę może być ich najlepsza rzecz.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Coś w tym jest. Nie wiem czy DA jest najlepszym wydawnictwem ale na dzień dzisiejszy słucham z największą przyjemnością. Też zrobiłem sobie ostatnio bardzo gruntowną powtórkę i chyba wreszcie po dziewięciu latach nie mam w Fas żadnych nieczytelnych fragmentów. Monument.
- Lucek
Cuntspell Omega to najlepsze ma te swoje EPy, natomiast ich długograje po prostu męczą pizde i mozna sie 10 razy zesrać z nudów.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
O ile zakład koledzy, że na tej nowej epce tych ciot będzie słuchać w chuj Mgły? Jestem tego niemal pewien.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- brb
- postuje jak opętany!
Mgła w DsO. Wyśmienite połączenie. Nie mogę się doczekać milordzie.
- Sybir
Byłoby wybornie, czekam.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- hcpig
Pomijając sarkazm to ww wcale nie jest takie nierealne. Zakurwiste bandy mają to do siebie że inspirują się na wzajem i jeżeli znajdzie to jakieś przełożenie czysto muzyczne to tym lepiej.Plastek pisze:O ile zakład koledzy, że na tej nowej epce tych ciot będzie słuchać w chuj Mgły? Jestem tego niemal pewien.
Yare Yare Daze
- Plastek
- Kontakt:
Nie stwierdzono.hcpig pisze:Pomijając sarkazm to ww wcale nie jest takie nierealne. Zakurwiste bandy mają to do siebie że inspirują się na wzajem i jeżeli znajdzie to jakieś przełożenie czysto muzyczne to tym lepiej.Plastek pisze:O ile zakład koledzy, że na tej nowej epce tych ciot będzie słuchać w chuj Mgły? Jestem tego niemal pewien.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
dwie skrajnie różne akademie black metalu. poza tym, Mgła, przy całej mojej sympatii do rodaków, przy DSO nawet nie stoi.
-
Możliwe jest na pewno o tyle, że Aspa pogrywał już z Mgłą i są to zdaje się koledzy; zresztą na ostatniej Mgle słychać trochę DsO z okresu Si Monumentum. Głównie w wokalach, chociaż nie tylko. Skoro działa to w tę stronę, to może i w drugą, chociaż cholera wie, kto tam tak naprawdę robi muzykę. Z tym, że zastanawianie się nad tym raczej nie ma żadnego sensu. Będzie płyta, będzie można się zastanawiać.hcpig pisze:Pomijając sarkazm to ww wcale nie jest takie nierealne. Zakurwiste bandy mają to do siebie że inspirują się na wzajem i jeżeli znajdzie to jakieś przełożenie czysto muzyczne to tym lepiej.Plastek pisze:O ile zakład koledzy, że na tej nowej epce tych ciot będzie słuchać w chuj Mgły? Jestem tego niemal pewien.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
ale czym DSO miałoby inspirować się u Mgły, skoro jedyne, co Mgła ma na własność, to te chujowe tremola, a i to nie (chociaż w chujowości przekroczyli tu Rubikon)? ;)
-
Nie wiem i niespecjalnie mnie to obchodzi, natomiast ciągnę myśl jestera że nie jest to niemożliwe czy absurdalne.
W czym niby mgłowe tremola są chujowe? Przykłady poproszę.byrgh pisze: jedyne, co Mgła ma na własność, to te chujowe tremola, a i to nie (chociaż w chujowości przekroczyli tu Rubikon)? ;)
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
Ej, ale wiesz że Mgła i Clandestine Blaze mają tego samego basistę między innymi?;)Plastek pisze:O ile zakład koledzy, że na tej nowej epce tych ciot będzie słuchać w chuj Mgły? Jestem tego niemal pewien.
- TheDude
A co kurwa zrobicie jak nowy materiał DSO będzie zajebisty ?
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Zakładam, że jak bardzo zajebisty by nie był, to i tak okaże się rozczarowaniem ;) no bo większość ma co do tego zespołu niebotyczne wymagania; z jednej strony słusznie, biorąc pod uwagę materiały jak FAS choćby, z drugiej strony trzeba jednak dostrzec, że DsO od pewnego czasu idzie w trochę innym kierunku. Chociaż nie wiadomo tak naprawdę, z czym wyskoczą tym razem.
Co będzie to będzie, ja osobiście nie mogę się doczekać.
Co będzie to będzie, ja osobiście nie mogę się doczekać.
- hcpig
Hejterzy będą wymyślać nowe tagi, po wyimaginowanym post-rocku pewnie zarzucą melodeath, djent i inne takie.TheDude pisze:A co kurwa zrobicie jak nowy materiał DSO będzie zajebisty ?
Yare Yare Daze
- Plastek
- Kontakt:
No, albo black metal.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
plastek, będę Ci dalej stopniowal szoki: Mikko Aspa przylatuje na próby clandestine blaze do Krakowa;) zgadnij z kim wtedy chodzi na piwo;) wiec z ta Mgła to nie zdziwię się jak wypaplaszPlastek pisze:No, albo black metal.