Top 10 Brutal Death Metal

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

Re: Top 10 Brutal Death Metal

19-10-2016, 12:12

Nasum pisze:Jeśli chodzi o Embalmed, to lepsze może być tylko jedno wydawnictwo - ich druga płyta. Cieszy mnie fakt, że jesteś kolejna osobą z forume, która doceniła amerykańców ;-) Kurwa, ich płyta nadal mnie miażdzy!!!!!!!
Szkoda tylko, że spóźniłem się z zakupami u Karola...

Tymczasem nowe Dehumanized już w wypożyczalniach. Karol, czekamy :)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-10-2016, 13:57

ramonoth pisze: Szkoda tylko, że spóźniłem się z zakupami u Karola...

Jeśli chodzi o Embalmed to można kupić tutaj za smieszne pieniadze -

http://www.sklep.oldtemple.com/album/73 ... -vengeance" onclick="window.open(this.href);return false;

A jak mowa o Dehumanized - czekam. Przesłuchałeś już może całość?
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

19-10-2016, 14:42

Nasum pisze:
ramonoth pisze: Szkoda tylko, że spóźniłem się z zakupami u Karola...

Jeśli chodzi o Embalmed to można kupić tutaj za smieszne pieniadze -

http://www.sklep.oldtemple.com/album/73 ... -vengeance" onclick="window.open(this.href);return false;

A jak mowa o Dehumanized - czekam. Przesłuchałeś już może całość?
Już dawno trafiłem do tego sklepu. Pozycja jest wyprzedana. A już mi nadziei narobiłeś, że znowu mają... :(

Jeszcze nie słuchałem, nie chcę tego robić pobieżnie, za bardzo lubię ten zespół.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

19-10-2016, 19:26

wlasnie slucham po raz pierwszy, nie chcialem wczoraj zdzierac z sieci bo czekalem na plyte, a ta na szczescie dzis dotarla :)
Obrazek

Obrazek
Nasum

19-10-2016, 19:28

I jak wrażenia?
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

19-10-2016, 19:33

znaczy sie po raz pierwszy z CD bo plyte slyszalem w grudniu zeszlego roku. podoba mi sie, ale nie wiem czy jednak Controlled Elite nie stawiam wyzej, mam wrazenie, ze CE bardziej plynie, ale z ostateczna ocena jeszcze sie wstrzymam :)
Obrazek

Obrazek
Pacjent

22-10-2016, 20:26

ONCOLOGY prezentuje całkiem ciekawy materiał:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

24-10-2016, 22:27

no i wszystko sie wyjasnilo. powiem tyle - Dehumanized konkretnie dojebali do pieca nowa plyta. duzo nawiazan do dawniejszej tworczosci pewnego zespolu na "S", ale to akurat nie dziwota :) tak grac potrafia tylko w Nowym Jorku. pozycja obowiazkowa.

Mol pisze:znaczy sie po raz pierwszy z CD bo plyte slyszalem w grudniu zeszlego roku. podoba mi sie, ale nie wiem czy jednak Controlled Elite nie stawiam wyzej, mam wrazenie, ze CE bardziej plynie, ale z ostateczna ocena jeszcze sie wstrzymam :)
Obrazek

Obrazek
Nasum

24-10-2016, 22:33

Dziekuję za krótka i konkretna rekomendację.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

02-11-2016, 19:12

Nowe DEHUMANIZED już u Karola. I już zamówione :)
Nasum

06-11-2016, 15:45

Obrazek

Fani muzycznej mielonki spod znaku ciężkiego i brutalnego grzańska zacierają swoje łapy nie mogąc doczekać się tej pięknej chwili, kiedy będą mogli zerwać folię oplatającą najnowszy cedek tych nowojorskich morderców. Trzeba koniecznie dodać, że łapy nie dość że będą spocone, to jeszcze roztrzęsione, bo ci którzy ich znają, doskonale wiedzą, co też nowa płyta im przyniesie. I tutaj jestem w maleńkiej kropce, bo by opisać najnowsze dzieło Dehumanized, musiałbym posłużyć się wyświechtanymi frazesami typu" niesamowita,brutalna jatka", czy w sumie niewiele wyrażającymi zwrotami, które teoretycznie muszą się pojawić w recenzji albumów kapel takiego pokroju. Czytelnik, który wcześniej nie zaznajomił się z ich dokonaniami, czytając jałowe opisy pewnie pomyśli, że recenzent sili się na obiektywizm, ale mu nie wychodzi, chce swoich ulubieńców przedstawić w lepszym świetle, następnie po kilku zdaniach ziewnie i mruknie pod nosem ; aaaaaa , amerykański death metal, kolejna taka sama recenzja, kolejna taka sama muzyka.... Błąd. Niby wszystko znane i odegrane setki tysięcy razy wcześniej, muzycznego objawienia nikt tutaj przecież się nie spodziewa, za to umiejętnego wyważenia poszczególnych partii instrumentów, dzięki którym ta muzyka płynie, wwierca się w mózg, powoli rozpycha w naszej podświadomości, dewastuje zwolnieniami, kaleczy mocarnym brzmieniem, robi porządne kuku jednocześnie nie stając się karykaturą takiego stylu muzyki, bo o takie przegięcie jest stosunkowo łatwo. Tutaj jest przede wszystkim muzyka, a nie ślepy pościg za ekstremą. Doskonale mi się tego słucha, wszystko to co lubię jest tutaj podane w doskonałych proporcjach, płyta trwa niespełna 40 minut, i niech puentą tej recenzji będzie fakt, że nie będziecie w stanie oprzeć się pożądaniu, by po wysłuchaniu tego albumu nie zapodać go w całości po raz kolejny.
Pacjent

11-11-2016, 09:41

Obrazek

Nowy album BEHEADED. Pewnie wyjdzie w przyszłym roku... Utwór:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
est
mistrz forumowej ceremonii

12-11-2016, 00:45

Nasum pisze:Obrazek

Fani muzycznej mielonki spod znaku ciężkiego i brutalnego grzańska zacierają swoje łapy nie mogąc doczekać się tej pięknej chwili, kiedy będą mogli zerwać folię oplatającą najnowszy cedek tych nowojorskich morderców. Trzeba koniecznie dodać, że łapy nie dość że będą spocone, to jeszcze roztrzęsione, bo ci którzy ich znają, doskonale wiedzą, co też nowa płyta im przyniesie. I tutaj jestem w maleńkiej kropce, bo by opisać najnowsze dzieło Dehumanized, musiałbym posłużyć się wyświechtanymi frazesami typu" niesamowita,brutalna jatka", czy w sumie niewiele wyrażającymi zwrotami, które teoretycznie muszą się pojawić w recenzji albumów kapel takiego pokroju. Czytelnik, który wcześniej nie zaznajomił się z ich dokonaniami, czytając jałowe opisy pewnie pomyśli, że recenzent sili się na obiektywizm, ale mu nie wychodzi, chce swoich ulubieńców przedstawić w lepszym świetle, następnie po kilku zdaniach ziewnie i mruknie pod nosem ; aaaaaa , amerykański death metal, kolejna taka sama recenzja, kolejna taka sama muzyka.... Błąd. Niby wszystko znane i odegrane setki tysięcy razy wcześniej, muzycznego objawienia nikt tutaj przecież się nie spodziewa, za to umiejętnego wyważenia poszczególnych partii instrumentów, dzięki którym ta muzyka płynie, wwierca się w mózg, powoli rozpycha w naszej podświadomości, dewastuje zwolnieniami, kaleczy mocarnym brzmieniem, robi porządne kuku jednocześnie nie stając się karykaturą takiego stylu muzyki, bo o takie przegięcie jest stosunkowo łatwo. Tutaj jest przede wszystkim muzyka, a nie ślepy pościg za ekstremą. Doskonale mi się tego słucha, wszystko to co lubię jest tutaj podane w doskonałych proporcjach, płyta trwa niespełna 40 minut, i niech puentą tej recenzji będzie fakt, że nie będziecie w stanie oprzeć się pożądaniu, by po wysłuchaniu tego albumu nie zapodać go w całości po raz kolejny.
Dla mnie płyta roku. Nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo brakuje mi takiej muzyki. Tak jak napisałeś - nic nowego, a jednak kaleczy uszy tak przyzwoicie i dosadnie, że lepiej się nie da. Te gitary, które brzmią jakby się ustawili z piecami w twoim pokoju, te riffy, które są tak samo klasyczne jak świeże. Niesamowity materiał dla mnie i duże, pozytywne zaskoczenie. Nie da się lepiej grać takiej muzyki! Szczery wpierdol na ryj zza winkla!
Nasum

14-11-2016, 16:03

O Dehumanized na pewno będzie się mówiło w podsumowaniu roku, nagrali naprawdę zacny album i każdy, kto lubi takie granie nie powinien się poczuć zawiedzionym.
Nasum

14-11-2016, 16:04

Pacjent pisze:Obrazek

Nowy album BEHEADED. Pewnie wyjdzie w przyszłym roku... Utwór:

Jakoś mi nie wszedł ten numer. Jakiś taki Łagodny, nie jest tak drapieżny ani ciężki jak powienien być. Ja na razie kręcę nosem, poczekam może inny utwór złapie za serducho, chociaż brzmienie mogłoby być cięższe.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

04-12-2016, 13:11

no wiec z ostatnich niusow: Suffo weszli do studia, bebny nagra Eric Morotti (ktory gral z nimi ostatnio trasy w zastepstwie Talleya), na gitarach Charlie (na stale w zespole) i Hobbs, na basie Boyer, a na wokalach glownie Frank i miejscami Myers z Disgorge (choc to ostatnie nie jest jeszcze pewne w jakim stopniu, koncepcje byly rozne - wiekszosc numerow Frank i 2-3 Myers w calosci albo 2 wokale w tych samych numerach).
Obrazek

Obrazek
tomaszm

04-12-2016, 14:29

Życzyłbym sobie by Suffocation nagrało materiał pokroju Blood Oath bo ostatni lonpley był bardzo nijaki.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Nasum

04-12-2016, 14:37

Muzycznie może nie nijaki, brzmieniowo kulało. A co do wokali na nowej płycie - wolałbym aby wszystkie zarejestrował Frank, tyle czasu chyba będzie miał , bo w kwestii koncertów to wiadomo, że nie da rady.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

07-12-2016, 23:45

Muzycznie wg mnie było lepiej na PoB niż na BO, a do kiepawego brzmienia zdążyłem przywyknąć. Jak by zrobili remastera to chyba nie umiałbym odebrać tych kawałków w taki sam sposób.

Dehumanized muszę w takim razie sprawdzić.

A o Ulcerate było już?
est

08-12-2016, 09:25

Mam nadzieję, że na nowym Suffo będzie jeszcze więcej thrashu niż na poprzedniej. Chciałbym żeby poszli w tym kierunku co Slayer na ostatniej płycie i jeszcze bardziej wyluzowali.
ODPOWIEDZ