Nowa wersja Masterful (UPDATE)

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: Nowa wersja Masterful (UPDATE)

25-11-2016, 23:13

Olo pisze:
Lukass pisze:Lepszy chlew niż zastój..
Niestety, ale źle rozumujesz bo NAJPIERW pojawił się chlew, a potem pojawił się zastój jako jego konsekwencja.
Historycznie, w pewnym momencie, może i tak. Ale teraz to już tylko wybór chlew-zastój. Spodziewasz się nagłego wzrostu twórczej pisaniny dzięki tym porządkom?
COFFIN pisze:
Lukass pisze: To jest całkowicie zrozumiałe i jasne jak słońce. Sparafrazuję: "wypierdalaj chomiku do swojej klatki i biegaj sobie na kółku". Nie jestem wielkim fanem radosnej twórczości Plastka. Ale skończy się tak, że część ludzi, którzy by nijak nie wzięli udziału w jego akcjach, pójdzie do jego klatki i będzie się z nim bawić na jego kółku tylko po to, żeby pokazać, że nie podobają im się takie metody. Mi się w każdym razie nie podobają. To nie jest forum młodych chrześcijan (?!?). Obrażanie się za chuja czy nawet dziesięć chujów nie przystoi. Lepszy chlew niż zastój.
Nie, nie skończy się tak. Masz trochę mylne wyobrażenie na temat ludzi stąd. Poleci za nim z jeden kundel, może dwóch góra. W ostatecznym rachunku liczy sie tylko to, że sporo konkretnych ludzi przestało pisać przez jednego, czy dwóch idiotów. Bo im się już nie chciało kopać i tracić czasu. Ale z tego, co słyszę i czytam część ma zamiar wrócić. I bardzo dobrze.
Pewnie masz lepsze rozeznanie, ja nie śledzę. Może ktoś wróci, może nie. Może poleci jeden "kundel", a może pięciu. Nie wiem. Wiem za to na pewno, że w świetle nowych standardów ten post nadaje się tylko do skasowania/edycji za tych "kundli". To jak, jesteśmy konsekwentni czy nie?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

25-11-2016, 23:15

@535

Może po prostu dość? Nie masz tak czasem?
Ostatnio zmieniony 25-11-2016, 23:23 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

25-11-2016, 23:17

535 pisze:
Lukass pisze: Po prostu czasami myśl biegnie zakosami niczym zdrowo najebany metalowiec,...
Faktycznie tak masz? Ja nie mogę sobie pozwolić na takie fanaberie. W pracy zawsze jestem trzeźwy, a pisząc tutaj bardzo rzadko pijany.
No rzadko już teraz, zawsze jak biegnę zakosami, to się ładuję w jakieś kłopoty. Ale nie wydaje mi się, żebym jeszcze podpadał pod "metalowca". W pracy nie bywam pijany, co najwyżej wczorajszy, a tutaj to... różnie. Lekko pijany może być?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
COFFIN

25-11-2016, 23:19

Lukass pisze: Pewnie masz lepsze rozeznanie, ja nie śledzę. Może ktoś wróci, może nie. Może poleci jeden "kundel", a może pięciu. Nie wiem. Wiem za to na pewno, że w świetle nowych standardów ten post nadaje się tylko do skasowania/edycji za tych "kundli". To jak, jesteśmy konsekwentni czy nie?
Co tutaj chcesz porównywać? No bez żartów juz.
535

25-11-2016, 23:27

COFFIN pisze:@A535

Może po prostu dość? Nie masz tak czasem?
Każdy zapewne ma, ale kosmicznie mnie dziwi dlaczego akurat teraz? Po tylu latach tolerowania stajni i rzucania krótkim stwierdzeniem, że "gówno dla pedałów", nagle taka odmiana? Dobra zmiana? Dam przykład. Pamiętam jak dostał bana kolega Bonny. Do dzisiaj zachodzę w głowę za co? Być może był jakiś powód, którego nie znam, ale biorąc pod uwagę, co się działo później, to było jakieś kuriozalne zagranie.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

25-11-2016, 23:36

COFFIN pisze:
Lukass pisze: Pewnie masz lepsze rozeznanie, ja nie śledzę. Może ktoś wróci, może nie. Może poleci jeden "kundel", a może pięciu. Nie wiem. Wiem za to na pewno, że w świetle nowych standardów ten post nadaje się tylko do skasowania/edycji za tych "kundli". To jak, jesteśmy konsekwentni czy nie?
Co tutaj chcesz porównywać? No bez żartów juz.
Wiesz, moderator (obecny? przeszły? już się kurwa zgubiłem) musi być jak żona Cezara. A kundel jawi mi się bardziej obraźliwym od chuja. Nawet jednokrotny.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
COFFIN

25-11-2016, 23:38

@535

To jednak trochę inna sytuacja była. Masz prawo nie pamiętać. Natomiast niebywałym rzeczywiście jest to, że przez ostatni czas tolerowano tutaj wiadome przypadki.

A tak na luzie, to idę podłączyć ładowarkę do fona , bo mi zdycha. Przy okazji odwiedzę lodówkę, wiec zdrówko:)
Karkasonne

25-11-2016, 23:40

535 pisze:Oj, obawiam się, że musiałeś coś pomylić.
To samo czym doskonale operowali (popełniając może nawet plagiat) na "From the 13th Sun". Tu wypada blado, taka nieskoordynowana próba naśladowania mistrzów.

Szczerze mówiąc zarzuciłem przed momentem "talerz korniszonów" i ... pierwsza myśl. Przecież tego zespołu już nie ma...
Karkasonne

25-11-2016, 23:44

Olo pisze: Każdy kto robi coś takiego i to notorycznie zasługuje na permanentny ban na całe forum i pewnie w 99% przypadków tym by się to skończyło. Tutaj tymczasem dostaje zakaz pisania w niewielkiej (ale faktycznie dosyć kluczowej) części forum, ale dostaje swoją prywatną przestrzeń, gdzie nikt mu nie będzie ingerował w jego radosną twórczość.

Czy to jest zrozumiałe? Nie potrafię jaśniej.
To nie jest żadne dawanie prywatnej przestrzeni, tylko celowe upokorzenie, bo nikt kto ma choćby odrobinę godności i mózgu by na to nie poszedł.
Awatar użytkownika
COFFIN

25-11-2016, 23:45

Lukass pisze: Wiesz, moderator (obecny? przeszły? już się kurwa zgubiłem) musi być jak żona Cezara. A kundel jawi mi się bardziej obraźliwym od chuja. Nawet jednokrotny.
No nadal pytam. Może poczytaj kilka innych tematów i wyciągnij wnioski.
535

25-11-2016, 23:46

COFFIN pisze:@535

To jednak trochę inna sytuacja była. Masz prawo nie pamiętać. Natomiast niebywałym rzeczywiście jest to, że przez ostatni czas tolerowano tutaj wiadome przypadki.

A tak na luzie, to idę podłączyć ładowarkę do fona , bo mi zdycha. Przy okazji odwiedzę lodówkę, wiec zdrówko:)
To znaczy jaka inna? Wydaje mi się, że dobrze pamiętam.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

25-11-2016, 23:47

Japierdole jakie pomieszanie z poplątaniem i przerzucanie sie oskarżeniami to az oczy pękają jak człowiek czyta, zadziwiający brak zrozumienia pewnych mechanizmów.Narosło tyle gówna ze ręce opadają, nie wiadomo od czego zacząć zeby prostować, pisałem tu wielokrotnie o złej polityce prowadzenia tego forum ale nikt nie słuchał ani tym bardziej nic nie robił i nagle budzi sie Olo, wpada i szuka kozła ofiarnego, litości kurwa.Tak właśnie kończy sie polityka ze mozna w ramach dziwnie pojmowanej tolerancji powiedzieć wszystko o wszystkim byle tylko słów na "k" i "ch" nie używać.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

25-11-2016, 23:49

Lukass pisze: Wiesz, moderator (obecny? przeszły? już się kurwa zgubiłem) musi być jak żona Cezara. A kundel jawi mi się bardziej obraźliwym od chuja. Nawet jednokrotny.
Bez przesady z ta żona cezara. Ale na pewno powinien nosić białe rękawiczki, płynnie mówić w trzech językach oraz założyć fundacje i organizować bale dobroczynne. Takiego moderatora nam trzeba.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
COFFIN

25-11-2016, 23:49

535, Chcesz powiedzieć, że Bonny zasrywał każdy temat, a jak napotkał opór to kurwił na wszystkich po kolei?? No weź usiądź.
535

25-11-2016, 23:53

Karkasonne pisze:
To samo czym doskonale operowali (popełniając może nawet plagiat) na "From the 13th Sun". Tu wypada blado, taka nieskoordynowana próba naśladowania mistrzów.

Szczerze mówiąc zarzuciłem przed momentem "talerz korniszonów" i ... pierwsza myśl. Przecież tego zespołu już nie ma...
Talerz korniszonów? "Tales Of Creation"? a to że "tego zespołu już nie ma", czy wtedy nie było, dotyczyło albo przerwy w działalności, albo odejścia Mesjasza. Co tu jest trudnego? W pierwszym zdaniu faktycznie chodzi o gorszą wersję BS, gorszą niż na From the 13th Sun, gdzie przynajmniej otarli się o plagiat. Można to nieco złagodzić nazywając hołdem. Nie wiem czego można się tutaj doszukiwać.
Ostatnio zmieniony 25-11-2016, 23:55 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
535

25-11-2016, 23:54

COFFIN pisze:535, Chcesz powiedzieć, że Bonny zasrywał każdy temat, a jak napotkał opór to kurwił na wszystkich po kolei?? No weź usiądź.
Wręcz przeciwnie. Nie znalazłbym grama powodu, by dać mu czerwoną kartkę.
Karkasonne

25-11-2016, 23:57

535 pisze:
Karkasonne pisze:

Talerz korniszonów? "Tales Of Creation"? a to że ich nie ma, czy wtedy nie było, dotyczyło albo przerwy w działalności, albo odejścia Mesjasza. Co tu jest trudnego? W pierwszym zdaniu faktycznie chodzi o gorszą wersję BS, gorszą niż na From the 13th Sun, gdzie przynajmniej otarli się o plagiat. Można to nieco złagodzić nazywając hołdem. Nie wiem czego można się tutaj doszukiwać.
Dobra, to nie o tym temat. Cały czas pisałeś takimi kodami jak hcpig skrótami tytułów płyt które są czasem nierozkodywalne dla mnie, taki styl i tyle. Lubisz polecieć takim strumieniem świadomości zakładając, że każdy wie o co chodzi. Mam jednego kumpla, który nawet przy obcych krzyczy "Wóda dziwki i lasery, jeb jeb jeb!" i wcale mu nie przeszkadza, że nie wiedzą o co chodzi;)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

26-11-2016, 00:07

COFFIN pisze:
No nadal pytam. Może poczytaj kilka innych tematów i wyciągnij wnioski.
Ale ja już dawno wnioski wyciągnąłem. Teraz chcę sprawdzić, jak daleko idzie dobra zmiana w wykonaniu ekipy forume. Czy tylko drastyczne przypadki, czy wszystko jak leci? Czy równo dla wszystkich, czy jednak Plastek miał trochę racji? Zasady to zasady, trolling w celu zweryfikowania tych palących kwestii będzie teraz chlebem powszednim. Może powstaną nowe klatki, a może ktoś poleci na dobre... Może zbudujemy jeden piękny, wielki i pełen wolności obóz koncentracyjny. Niezależnie od scenariusza, szykuje się dobra zabawa.
Karkasonne pisze:To nie jest żadne dawanie prywatnej przestrzeni, tylko celowe upokorzenie, bo nikt kto ma choćby odrobinę godności i mózgu by na to nie poszedł.
Znieść z godnością (choć Plastek już się na ten temat wypowiedział, całkiem sensownie) takie upokorzenie to większy cios dla wykonawców tej dziwnej inicjatywy, niż poddać się, podkulić ogon i czmychnąć w krzaki. W razie braku partnerów do dyskusji można prowadzić rozmowy typu Smeagol-Gollum. W kinie jakaś panienka się w końcu spytała na głos: to ich jest dwóch?!? Może i tu ktoś da się złapać :D
pr0metheus pisze:Bez przesady z ta żona cezara. Ale na pewno powinien nosić białe rękawiczki, płynnie mówić w trzech językach oraz założyć fundacje i organizować bale dobroczynne. Takiego moderatora nam trzeba.
O to, to, to! Trzeba nam balu dobroczynnego. Będą piękne stroje, zapisy na tańce (partnerek może trochę brakować, ale Tomasz na pewno wspomoże inicjatywę i uruchomi swoje kontakty) i wykwintne przekąski. A jak ktoś nie zatańczy na poziomie albo nie będzie potrafił zjeść kraba czy innego homara jak należy, to wypierdalać!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Karkasonne

26-11-2016, 00:13

Mam pomysł. Załóżmy każdemu taki temat, jak ma Plastek, i tam każdy będzie pisał co myśli o płytach których słucha. Trzeba tylko uzgodnić, że nikt inny nie może pisać w tym temacie, a najlepiej w ogóle go nie widzieć, by uniknąć przykrych kłótni. Jak myślicie? Dla mnie bomba!
535

26-11-2016, 00:35

Karkasonne pisze:
535 pisze:
Karkasonne pisze:
Talerz korniszonów? "Tales Of Creation"? a to że ich nie ma, czy wtedy nie było, dotyczyło albo przerwy w działalności, albo odejścia Mesjasza. Co tu jest trudnego? W pierwszym zdaniu faktycznie chodzi o gorszą wersję BS, gorszą niż na From the 13th Sun, gdzie przynajmniej otarli się o plagiat. Można to nieco złagodzić nazywając hołdem. Nie wiem czego można się tutaj doszukiwać.
Dobra, to nie o tym temat. Cały czas pisałeś takimi kodami jak hcpig skrótami tytułów płyt które są czasem nierozkodywalne dla mnie, taki styl i tyle. Lubisz polecieć takim strumieniem świadomości zakładając, że każdy wie o co chodzi. Mam jednego kumpla, który nawet przy obcych krzyczy "Wóda dziwki i lasery, jeb jeb jeb!" i wcale mu nie przeszkadza, że nie wiedzą o co chodzi;)[/quote]

Mocno spłyciłeś. Ja z tego co napiszę wszystko rozumiem, więc wykluczam winę nadawcy, reszta jest tylko luźną interpretacją odbiorcy. Dziwię się tylko, że ktoś się może o to obrazić.
ODPOWIEDZ