METALLICA vs SLAYER vs VOIVOD - OSTATECZNE ROZSTRZYGNIĘCIE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"

Kto?

METALLICA
38
28%
SLAYER
69
51%
VOIVOD
29
21%

Liczba głosów: 136
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

Re: METALLICA vs SLAYER vs VOIVOD - OSTATECZNE ROZSTRZYGNIĘC

31-03-2015, 17:35

Drone pisze:E tam, jesteście przewrażliwieni na punkcie METALLIKI. Już nie pamiętacie co się działo po wydaniu "Diabolus In Musica"? Że numetal, że się sprzedali
jeden idiota pierdolnął tekstem a reszta gimbusów znająca zespół jedynie z logo podchwyciła chcąc zabłystnąć, taka historia.
Swoją drogą gdzie DIM i nu-metal ?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-03-2015, 19:07

Pamiętaj, że pytasz ludzi którzy uważają, że ostatnia płyta Satyricon to black metal.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

31-03-2015, 19:08

flow pisze:
Drone pisze:E tam, jesteście przewrażliwieni na punkcie METALLIKI. Już nie pamiętacie co się działo po wydaniu "Diabolus In Musica"? Że numetal, że się sprzedali
jeden idiota pierdolnął tekstem a reszta gimbusów znająca zespół jedynie z logo podchwyciła chcąc zabłystnąć, taka historia.
jest tam kilka riffów podobnych do korn
[V]
mistrz forumowej ceremonii

31-03-2015, 19:10

vicek pisze:
flow pisze:
jest tam kilka riffów podobnych do korn
kilka kojarzy mi się z soulfly i behemoth.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

31-03-2015, 19:29

Ale brak tam Milesa więc się nie liczy . Stary Korn oczywiście wyśmienity.
Awatar użytkownika
hcpig

04-12-2016, 19:56

Plastek pisze:Pamiętaj, że pytasz ludzi którzy uważają, że ostatnia płyta Satyricon to black metal.
Ostatni Satyricon to esencja black metalu. Jak mi przykro że kolega poddany kwarantannie :D
Yare Yare Daze
Heretyk

05-12-2016, 11:04

super temat, dobrze że odkopałeś
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-12-2016, 11:05

hcpig pisze:
Plastek pisze:Pamiętaj, że pytasz ludzi którzy uważają, że ostatnia płyta Satyricon to black metal.
Ostatni Satyricon to esencja black metalu. Jak mi przykro że kolega poddany kwarantannie :D
Ostatni Satyricon to sraka, a nie black metal.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

05-12-2016, 11:06

<ziewa>
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-12-2016, 14:55

Slayer = Voivod >>>>> Megadeth >>>>>>>>>>>>> gówno >>>>> Metallika

Proszę zatem moderatora o zamknięcie tematu. To ważne.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
PureHate
weteran forumowych bitew

05-12-2016, 15:01

Drone pisze:3. METALLICA "Ride The Lightning"
Zdecydowane obniżenie lotów w stosunku do debiutu. Rozmiękczone kompozycje i dość łzawa ballada, która trafiła do masowego serca. Jest kilka wielkich momentów, lecz całościowo płyta dość nierówna. Trzecie miejsce to najniższy wymiar kary.
Hahaha Przecież to jest kurwa najlepsza metalika.Ciężko się takie coś czyta.w głosowaniu oczywiście Slayer
Ogólnie cała ta czysto subiektywna rozpiska jest do dupy.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

05-12-2016, 17:26

Dla mnie temat prosty. Slayer >>> metallica >>> voivod
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

05-12-2016, 17:27

hcpig pisze:
Ostatni satyricon to taki black metal jak the rasmus
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
hcpig

05-12-2016, 17:56

Edinazzu pisze:Tak czy siak dziwna ankieta. Ja kocham VOIVOD i wolałbym aby ich zestawiano z prawdziwymi "Bogami" jak CORONER, KREATOR czy z innym ANACRUSIS. A nie z jakąś METALLLICĄ! Co oni w zasadzie nagrali? Litości!
Buahaha! Kompleks Mety boli.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

05-12-2016, 18:31

Sturm pisze:Mam wrażenie, że pomniejszanie Mety bierze się z pewnego nieporozumienia. Ich płyty są jakby zamknięte, skończone, skonstruowane bardzo klasycznymi technikami, przejrzyste. Oddziałują całością, nie budulcem, który jest dobrej jakości, ale mocno zwyczajny. Muzyk nie znajdzie tam pewnie zaskakujących rozwiązań rytmicznych, intrygujących brzmień etc, etc. Stąd Metallica oddziaływała właśnie całościowo, odpalając thrash na debiucie i ciągnąć naśladowców, a później przechodząc do bawienia się bardziej rozbudowanymi, łagodniejszymi formami. Ale chyba „tak jak Metallica”, wyciągając jakieś konkretne motywy czy rozwiązania, grał mało kto, bo po prostu ten zespół nic szczególnego w tym aspekcie nie stworzył. Slayer - wiadomo, stanowił bardzo wyrazistą formalnie ekstremę, którą lekko podrasowując można było zrobić death czy też zlewać ją z innymi historiami. Voivod to w ogóle kopalnia eksperymentu i wszelkich cudów. No ale czy to jakoś świadczy przeciwko Mecie? Żadną miarą. Zestawmy, ułomnie jak w przypadku takich zestawień, np. z kinem — mamy np. Coppolę z lat świetności (Metallica), poetę brutalności Peckinpaha (Slayer) i eksperymentatora Herzoga. W takim „Ojcu chrzestnym” wszystko jest klasyczne, nie ma eksperymentu formalnego — ale czy to nie jest doskonały film? Z pozostałych dwu filmowiec może dla siebie zaczerpnąć więcej, ale to po prostu inna historia.
Kurde, jaki to trafny post.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
PureHate
weteran forumowych bitew

05-12-2016, 19:00

hcpig pisze:
Edinazzu pisze:Tak czy siak dziwna ankieta. Ja kocham VOIVOD i wolałbym aby ich zestawiano z prawdziwymi "Bogami" jak CORONER, KREATOR czy z innym ANACRUSIS. A nie z jakąś METALLLICĄ! Co oni w zasadzie nagrali? Litości!
Buahaha! Kompleks Mety boli.
Raczej sama prawda w tym poście jest może z wyjątkiem tego Kreator"a
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-12-2016, 19:06

Co do ostatecznego rozstrzygnięcia to...nie mam potrzeby rozstrzygania czegokolwiek bo po pierwsze: każdego z tych zespołów płyty lubię, każdy z tych zespołów nagrał płyty, za którymi nie przepadam i nie mam potrzeby wychwalać jednych zespołów i deprecjonować innych. Po drugie: i tak wygrywa MEGADETH. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-12-2016, 19:24

WaszJudasz pisze:
Sturm pisze:Mam wrażenie, że pomniejszanie Mety bierze się z pewnego nieporozumienia. Ich płyty są jakby zamknięte, skończone, skonstruowane bardzo klasycznymi technikami, przejrzyste. Oddziałują całością, nie budulcem, który jest dobrej jakości, ale mocno zwyczajny. Muzyk nie znajdzie tam pewnie zaskakujących rozwiązań rytmicznych, intrygujących brzmień etc, etc. Stąd Metallica oddziaływała właśnie całościowo, odpalając thrash na debiucie i ciągnąć naśladowców, a później przechodząc do bawienia się bardziej rozbudowanymi, łagodniejszymi formami. Ale chyba „tak jak Metallica”, wyciągając jakieś konkretne motywy czy rozwiązania, grał mało kto, bo po prostu ten zespół nic szczególnego w tym aspekcie nie stworzył. Slayer - wiadomo, stanowił bardzo wyrazistą formalnie ekstremę, którą lekko podrasowując można było zrobić death czy też zlewać ją z innymi historiami. Voivod to w ogóle kopalnia eksperymentu i wszelkich cudów. No ale czy to jakoś świadczy przeciwko Mecie? Żadną miarą. Zestawmy, ułomnie jak w przypadku takich zestawień, np. z kinem — mamy np. Coppolę z lat świetności (Metallica), poetę brutalności Peckinpaha (Slayer) i eksperymentatora Herzoga. W takim „Ojcu chrzestnym” wszystko jest klasyczne, nie ma eksperymentu formalnego — ale czy to nie jest doskonały film? Z pozostałych dwu filmowiec może dla siebie zaczerpnąć więcej, ale to po prostu inna historia.
Kurde, jaki to trafny post.
Tak, to prawda. Ogladalem kiedys jak chyba Dream Theater gral cala Master Of Puppets i choc starali sie w miare wiernie oddac wszystkie niuanse oryginalu, to jednak forma ekspresji i te ich mistrzostwo w opanowaniu instrumentow odzieralo te plyte z calego sedna. To byla tylko taka techniczna wydmuszka, bo tak naprawde to miedzy innymi granie Larsa, to jego dziwaczne czesto akcentowanie, ta dziwna momentami i nieoczywista rytmika i niemal wrecz prymitywne dudnienie nadawalo sens tej muzyce w jakis charakterystyczny sposob.
Kiedys myslalem, ze jakis tam bebniarz z jakiegos Forbidden czy innego Dark Angel by zrobil lepsza robote, ale dzisiaj kiedy jestem dziadkem to sam daje....ekhm znaczy sie wiem, ze to by nie zagralo. Zreszta to samo jest z legendarna zolta kaczka Kirka.
Dlatego Meta jest wlasnie wielkia, bo jest inna. Zreszta roznych wykonow tej plyty jak i kawalkow na YT jest od cholery i jakos mimo, ze melodie te same to jakos nie slyszalem specjalnie koweru Mety, ktory by przebil oryginal. Wg mnie to jedna z dziwniejszych spraw jakie znam.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

05-12-2016, 20:41

Za to Meta potrafiła ukręcić bat z gówna, jeśli idzie o kowery, przynajmniej niektóre. Stare pankole wyciągnięte z niebytu, których oczywiście wszyscy znali od zawsze, a jakże, choć sami zainteresowani twierdzą że tylko dzięki Mecie zaczęli znów koncertować i zarabiać. Zardzewiałe hard rocki zrobione na absolutne imprezowe rozpierdalacze. Nawet Mercury'emu zdołali dorobić jaja. Ba, sam Kilmister się osrał ze szczęścia gdy swoje wałki na Garażu usłyszał. I choćby cyferek jeszcze pinćset ton cementu przerzucił, to tych faktów nie zakopie...
535

05-12-2016, 20:49

O, cześć Kraft. Nie mam najmniejszego zamiaru. Metallica jest najlepsza. W bluesie, rocku, country, muzyce filmowej, poważnej, w serbskim techno i oczywiście w punk rocku także. Strasznie fajnie, że przybiegłeś. Będzie tylko merdanie ogonkiem, czy jakaś konkretna impreza? Tak czy owak zapraszam do tematu. Tam już wszyscy zawodnicy odpowiednio rozpaleni.
Obrazek
ODPOWIEDZ