Metalowa Wigilia 2016 - Mayhem/Watain/Furia

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: Metalowa Wigilia 2016 - Mayhem/Watain/Furia

20-12-2016, 23:06

Nie nie. Ja odnosiłem się do całej "dyskusji". Ty skomentowałeś podciągając wszystko "pod siebie", a raczej biorąc do siebie.

edit
Zresztą to jakaś kuriozalna "dyskusja" i naprawdę nie wiem kim trzeba być i jakie mieć problemy, żeby zauważać i wytykać komuś to, czy wszedł na koncert, czy wyszedł, czy zapłacił, czy obejrzał, wypił, przespał się, czy rzygnął? No kurwa. Mili państwo!
Ostatnio zmieniony 20-12-2016, 23:11 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
byrgh
zahartowany metalizator

20-12-2016, 23:08

535 pisze:
byrgh pisze:
Karkasonne pisze:Mnie uwalanie się też nie jara zupełnie, pijany byłem 3 razy w życiu. Za drugim już myślałem że to ostatni będzie i chcę utrzymać tę statystykę. Lubię wypić, ale tyle co dla humoru, a mam kiepski humor trzymają głowę w klopie.
jakbyś jeszcze dodał, że nie ćpałeś to nawet bym Cię polubił.
Ja nigdy nie ćpałem. No nie. Pardon. Paliłem kiedyś popularne.
ale z pewnością alko ciągnąłeś jak żuraw wodny. no ale Ciebie to lubię niezależnie od tego, jak się prowadziłeś. ale nie spoczywaj na laurach, żeby nie było
Karkasonne pisze:
byrgh pisze:
Karkasonne pisze:Mnie uwalanie się też nie jara zupełnie, pijany byłem 3 razy w życiu. Za drugim już myślałem że to ostatni będzie i chcę utrzymać tę statystykę. Lubię wypić, ale tyle co dla humoru, a mam kiepski humor trzymają głowę w klopie.
jakbyś jeszcze dodał, że nie ćpałeś to nawet bym Cię polubił.
Zioło się liczy?
przede wszystkim. ale żałujesz?
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

20-12-2016, 23:19

[V] pisze:Nie wiem jak dla was,ale dla mnie koncerty są po to żeby coś przeżyć,czegoś doświadczyć.Nie mam ochoty na spotykanie znajomych na koncertach i przybijanie piąteczek,ide posluchać muzyki.Napić się mogę lekko po koncercie i przedyskutować co i jak. Przychodzenie na gig najebanym jak stodoła mija się z celem.Tak jak przychodzenie do galerii i dyskutowanie ze znajomymi co i jak,ze szklaneczką wina,tyłem do obrazów nie ma sensu.Galeria,koncert a nawet siłownia to nie jebany klub towarzyski ale miejsca w które przychodzi się w konkretnym celu.Na wymiane spostrzeżeń to jest pub albo ciepło domowego ogniska.
Oczywista sprawa. Ja się kocham najebać ale każdy(a przynajmniej spora cześć tego forum) wie ,że piję od rańca, bo koncerty/festiwale traktuje w kategoriach rozrywki i totalnego wyluzowania ale nie zdarza mi się najebać w sztok. Z Tomkiem Asceticiem którego serdecznie pozdrawiam rządziliśmy od 10 rano na Brutalu, w restauracji przyhotelowej gorzała się lała od 10 z rańca i zajadaliśmy się stekami by formę utrzymać. Widzieliśmy masę koncertów, jak ktoś osłab z naszej dwójki(a piliśmy dosłownie całymi dniami) to go drugi cucił i faktycznie o 3 nad ranem wracaliśmy najebani jak armaty busem do hotelu ale speed koncertowy był taki na 100%-, to co chcieliśmy to zobaczyliśmy, nikt nie płakał i wszystko było pod kontrolą. to jest kwestia pewnej dojrzałości. Ja się nigdy nie oszczędzam ale jak mam dości muszę przystopować mowię Panowie pauza- nie chcę czegoś przegapić. Ludzie bez względu na preferencje muzyczne mają spore z tym problemy ale to są lata ćwiczeń. Jeśli ktoś przychodzi na koncert by się pośmiac, pogadać, wyluzować i w dupie ma sam koncert-dziwna to postawa, dla mnie nie zrozumiała ale nie mi to oceniać, co nie zmienia mojego zdania ,że większość ludzi to bydło.

Młodzież która pić nie potrafi/nie może jest żenująca, zalać się w trupa z klasą to trzeba umieć ale do tego też trzeba dorosnąć

Swoją drogą rynsztokowe menele/bez względu na kraj pochodnia/ tym bardziej preferencje muzyczne lezący ubrązowieni w własnych żygach nie stanowi zjawiska rozweselającego. rock and roll sprawa zrozumiała ale trochę klasy kurwa
Ostatnio zmieniony 20-12-2016, 23:40 przez tomaszm, łącznie zmieniany 3 razy.
Karkasonne

20-12-2016, 23:35

byrgh pisze: przede wszystkim. ale żałujesz?
Wiem, że się nigdy nie spotkamy, ale gdyby tak się kiedykolwiek stało, to opowiem Ci jedyną historię, którą nie podzieliłem się na blogu i nie podzielę się, póki moi rodzice mogą ją odczytać;)
Bambi
rasowy masterfulowicz

20-12-2016, 23:36

Nigdy nie pije alkoholu na koncertach, w ogóle nigdy nie pije alkoholu! Jest totalnie chujowy, gardzę!
HAILSA!!!!!
tomaszm

20-12-2016, 23:43

535 pisze:Na jakich? Byłeś kiedyś w parku w Jarocinie? Nie opowiadaj pierdół, że to cecha metalowych koncertów i metaluchów. Szeroko rozumiane "środowisko muzyczne" zawsze lubiło ostro golnąć i takie są fakty.
Tak właśnie. szeroko obśmiewany tu off festival. Ci co widzieli kocioł albo co gorsza byli pod sceną jak tu piszący na Run the Jewels i bijatyki pod sceną paru freak-fanów zresztą to się dotyczy wielu innych maści spędów dobrze wiedzą że never stop the madness.
535

20-12-2016, 23:44

byrgh pisze:ale z pewnością alko ciągnąłeś jak żuraw wodny.
No i co mam napisać? Będę grzmiał niesiony oburzeniem, że nie? Na ostatnim koncercie, było tak. Wyszedłem z domu o dziewiątej. Piłem w pociągu, w knajpie, potem po drodze na koncert, piłem na koncercie, na dworcu, potem jeszcze kilka piw w pociągu i w domu byłem w okolicach siódmej. Tylko ja muszę na siebie uważać i cały czas zachować mobilność, gdyż nie jest łatwo wziąć mnie pod pachę i tak po prostu wynieść. Oczywiście zobaczyłem, co chciałem zobaczyć. Podsumowując, prawdopodobnie jest tak jak napisał Tomek,
tomaszm pisze: nikt nie płakał i wszystko było pod kontrolą. to jest kwestia pewnej dojrzałości.
oraz
tomaszm pisze: to są lata ćwiczeń.
a i tak zdrowie jest najważniejsze.
Ostatnio zmieniony 20-12-2016, 23:54 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
kenediusze
weteran forumowych bitew

20-12-2016, 23:49

Metalowcy oburzeni że ktoś na koncercie się zalewa w trupa, co tu się dzieje :<
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
tomaszm

20-12-2016, 23:57

Hehe przypomiają mi się historię z podróży shortcuta na Wacken jak Pan Józek połowe towarzystwa chciał wyjebać w połowie drogi za szeroko rozumiany pociąg do używek. najzabawniejsza w całej historii jest policja niemiecka na terenie festiwalu, że bez wględu na formę nie ma awantur i zawsze znajdą pacyfistyczne rozwiązanie i położą cię do namiotu z uśmiechem na ustach.

To jest tzw przepaść "kulturowa"
aniola
weteran forumowych bitew

21-12-2016, 00:05

tomaszm pisze:Hehe przypomiają mi się historię z podróży shortcuta na Wacken jak Pan Józek połowe towarzystwa chciał wyjebać w połowie drogi za szeroko rozumiany pociąg do używek. najzabawniejsza w całej historii jest policja niemiecka na terenie festiwalu, że bez wględu na formę nie ma awantur i zawsze znajdą pacyfistyczne rozwiązanie i położą cię do namiotu z uśmiechem na ustach.

Dlaczego Tomasz wdajesz się w dyskusję?:))))))Zaświadczam że nie pijesz,nie przeklinasz i wogóle siem czepiajom:)
Awatar użytkownika
hellkommander
rozkręca się

21-12-2016, 00:08

kenediusze pisze:Metalowcy oburzeni że ktoś na koncercie się zalewa w trupa, co tu się dzieje :<
Tu się dzieje zawsze to samo, jak zaglądam tu raz na kilka miesięcy. Wychodzi na to, że poza Kenediusze, 535 i może jeszcze jakimś wyjątkiem, który pominąłem to cała reszta to arystokratyczni metalowcy (z Akercocke). Zresztą nie można chyba wymagać za dużo od fanów Furii - jako jedyni klaszczą na koncertach, bez względu na to kto gra.
tomaszm

21-12-2016, 00:12

aniola pisze:
tomaszm pisze:Hehe przypomiają mi się historię z podróży shortcuta na Wacken jak Pan Józek połowe towarzystwa chciał wyjebać w połowie drogi za szeroko rozumiany pociąg do używek. najzabawniejsza w całej historii jest policja niemiecka na terenie festiwalu, że bez wględu na formę nie ma awantur i zawsze znajdą pacyfistyczne rozwiązanie i położą cię do namiotu z uśmiechem na ustach.

Dlaczego Tomasz wdajesz się w dyskusję?:))))))Zaświadczam że nie pijesz,nie przeklinasz i wogóle siem czepiajom:)
hehe Piotrek ja się produkuje, alkohol robi swoje ale muszę przyznać ,że jest przyjemnie:)
[V]

21-12-2016, 00:15

kenediusze pisze:Metalowcy oburzeni że ktoś na koncercie się zalewa w trupa, co tu się dzieje :<
to jest właśnie typowe metalowe cliche którego szczerze nienawidzę;zalać się,zrzygać,zesrać,gówno pamiętać z koncertu. Dla takich ludzi muzyka jest pretekstem do zabawy .Dla mnie jednak muzyka jest najważniejsza,jakkolwiek arogancko i wyniośle to nie brzmi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Karkasonne

21-12-2016, 00:46

hellkommander pisze:Zresztą nie można chyba wymagać za dużo od fanów Furii - jako jedyni klaszczą na koncertach, bez względu na to kto gra.
Nieprawda, ja zawsze krzyczę "GROOOOOAAAAAR" wymiotując jednocześnie na uczestnika obok i przewracam się.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-12-2016, 07:35

[V] pisze:
to jest właśnie typowe metalowe cliche którego szczerze nienawidzę;zalać się,zrzygać,zesrać,gówno pamiętać z koncertu. Dla takich ludzi muzyka jest pretekstem do zabawy .Dla mnie jednak muzyka jest najważniejsza,jakkolwiek arogancko i wyniośle to nie brzmi.
No dokładnie. Poza tym kurwa - kto tu niby jest metalowcem?? Tym bardziej - skoro wg. niektórych ancymonów metalowiec idealny to najebany rozcieńczonym piwem z plastikowego kubka, spawający po kątach, zaśliniony, pełzający po podłodze podczłowiek z wielkim kałdunem wystającym spod przepoconej koszulki Venom. Zapraszam kolegów pod prysznice.
Karkasonne pisze:
hellkommander pisze:Zresztą nie można chyba wymagać za dużo od fanów Furii - jako jedyni klaszczą na koncertach, bez względu na to kto gra.
Nieprawda, ja zawsze krzyczę "GROOOOOAAAAAR" wymiotując jednocześnie na uczestnika obok i przewracam się.
Takie właśnie sytuacje nagminnie widzę na metalowych koncertach i właśnie za sprawą takich sytuacji uważam, że uczestników metalowych koncertów należy wywieźć do Buchenwaldu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

21-12-2016, 07:47

Plastek pisze:Tym bardziej - skoro wg. niektórych ancymonów metalowiec idealny to...
A niby taki oczytany ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-12-2016, 07:47

Sybir pisze:
Plastek pisze:Tym bardziej - skoro wg. niektórych ancymonów metalowiec idealny to...
A niby taki oczytany ;)
Sorry, popiłem sobie od rana.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

21-12-2016, 07:52

Nie kupuję Twojego tłumaczenia - nie ma żadnego argumentu na obronę kogoś, kto przy skracaniu słowa "wedlug" stawia kropkę. Poza tym, alkohol z rana to ostra patologia - no, chyba że akurat kończysz :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-12-2016, 07:56

Sybir pisze:Nie kupuję Twojego tłumaczenia - nie ma żadnego argumentu na obronę kogoś, kto przy skracaniu słowa "wedlug" stawia kropkę. Poza tym, alkohol z rana to ostra patologia - no, chyba że akurat kończysz :D
Bardzo mi przykro w takim razie. I szczerze mówiąc dopiero zaczynam; na trzeźwo nie sposób poradzić sobie z rzeczywistością. Nie potrafię funkcjonować w tym dzikim świecie nie najebawszy się jak świnia; chciałbym także wyhodować sobie taki kałdun jak mają metaluchy.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

21-12-2016, 08:55

Plastek pisze:
535 pisze:
Plastek pisze:
Jemu to powiedz:

Obrazek
Rozumiem prezentowaną tutaj pozę, ale nie ma sensu zakłamywać rzeczywistości. Przecież wiemy jak było i jak jest, a każdy niech sobie robi jak mu wygodnie. Tak czy owak spanie i rzyganie nbdb. Liczy się tylko beztroska zabawa.
Żadna poza. Przez ostatnie kilka lat byłem na różnych punkowych koncertach; klubowych i open airach. Czy nakurwiały Brudne Dzieci Sida, czy nakurwiał Dezerter, czy nakurwiało GBH czy nakurwiały jakieś kraściochy - bez znaczenia. Takiego gnoju bowiem jak na metalowych gigach nie widziałem nigdzie.
W Żelebsku na Ultra Chaos Pikniku Ty był? Albo na tych corocznych marcowych punkfestach w krakowskim Kwadracie? To może być jeszcze gorzej? :-D

Na metalowych koncertach bywam baaardzo rzadko, na grind/hc/punkowych natomiast od dwudziestukilku lat notorycznie. Jebać już kwestię pijaństwa, bo i mi się zdarza czasem zryć beret (nie na tyle by nie pamiętać kapel, na które przyszedłem), ale publika metalowa wydaje mi się jakaś taka cholernie spięta ;) Oczywiście uogólniam bo co to kurwa w ogóle znaczy być tym "metalem" czy "pankiem". Wasze zdrowie! Twoje Ian oczywiście też ;)
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
ODPOWIEDZ