DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARKTHRONE

28-01-2017, 20:40

535 pisze:
Drone pisze:
TORTURER pisze:ogolnie na każdej od Ravishing do Sardonic Wrath sa utwóry wybitne, jak i zamulające zapchajdziury,wylatujące drugim uchem.Stąd ciężko wybrać najlepszą..
Ogólnie na każdej po "Transilvanian Hunger" tak jest.
To oczywiste. Najrówniejsza, chyba ta ostatnia.
Paradoksalnie chyba tak. Nie ma hitów, ale nie ma też męczenia buły. Ktoś inny mógłyb powiedzieć, że zostało tylko samo męczenie buły i miałby trochę racji. Mimo wszystko jestem na tak. Wszyscy naokoło zaciągają kredyty bez końca, to i ja dam chłopakom kredyt zaufania, co im będę żałował.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2017, 20:41

Na ostatniej to jest 'Burial Bliss' i długo długo nic.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Drone

28-01-2017, 20:43

Po prostu nie słuchaj go i wszystko będzie ok.
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2017, 20:46

W sensie przeboleć istnienie kolejnej słabej płyty moich idoli i przejść nad tym do porządku dziennego? Nigdy kurwa! Za dużo tych idoli poupadało, człowiek przez to jest zawieszony w próżni przez drogowskazów i miota sie chuj wie w jakim kierunku.
Yare Yare Daze
535

28-01-2017, 20:53

Drone pisze:
535 pisze:
Drone pisze:
Ogólnie na każdej po "Transilvanian Hunger" tak jest.
To oczywiste. Najrówniejsza, chyba ta ostatnia.
Paradoksalnie chyba tak. Nie ma hitów, ale nie ma też męczenia buły. Ktoś inny mógłyb powiedzieć, że zostało tylko samo męczenie buły i miałby trochę racji. Mimo wszystko jestem na tak. Wszyscy naokoło zaciągają kredyty bez końca, to i ja dam chłopakom kredyt zaufania, co im będę żałował.
Tym bardziej, że ryzyko praktycznie żadne i raty zeroprocent. Mi tam to równe męczenie buły sprawia jakąś tam radość, być może to sprawka tego ogniska na okładce.
535

28-01-2017, 20:57

hcpig pisze:W sensie przeboleć istnienie kolejnej słabej płyty moich idoli i przejść nad tym do porządku dziennego? Nigdy kurwa! Za dużo tych idoli poupadało, człowiek przez to jest zawieszony w próżni przez drogowskazów i miota sie chuj wie w jakim kierunku.
Nie chcesz przez to powiedzieć, że jednak ONI też...Stary. Nie przesadzaj, czasem się tutaj kłócimy, ale gdy człowiek w potrzebie, zawsze pomogę. Już to zrobiłem. Wyszedłem z tematu. Od tego czasu napisałem z tysiąc postów w których ani raz nie padła TA nazwa. Zobacz ile dla ciebie robię, by nie drążyć, nie wiercić, nie szydzić i nie judzić. Spójrz jaki jestem delikatny. Doceń me starania.
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2017, 20:59

Metallica to monolit, o nich można być spokojnym. Trudno jednak żyć jednym zespołem.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-01-2017, 23:53

hcpig pisze:W sensie przeboleć istnienie kolejnej słabej płyty moich idoli i przejść nad tym do porządku dziennego? Nigdy kurwa! Za dużo tych idoli poupadało, człowiek przez to jest zawieszony w próżni przez drogowskazów i miota sie chuj wie w jakim kierunku.
Tak by było najzdrowiej. Jebać idoli, każdy jest tylko zabawką w rękach losu.
535

29-01-2017, 00:01

ultravox pisze:
Tak by było najzdrowiej. Jebać idoli, każdy jest tylko zabawką w rękach losu.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-01-2017, 00:20

To też :) Ale chodziło mi bardziej o element magiczny, lub też jego brak.
535

29-01-2017, 00:24

ultravox pisze:To też :) Ale chodziło mi bardziej o element magiczny, lub też jego brak.
aaa magiczny, w takim razie to, po sąsiedzku
[youtube][/youtube]
Karkasonne

31-01-2017, 18:11

Dzisiaj "Plaguewielder".

Już w "Weakling Avenger" widzę ten sam co poprzednio schemat – nonsensowne zbitki słów, w ogóle bezsensowne teksty (trzeba mieć naprawdę wiele dobrej woli, by doszukać się tu czegoś mądrego), powtarzanie wszystkiego dwukrotnie. Riffy kompletnie bez polotu. Nie widzę zamysłu, niczego wyraźnego, wybijającego się – zwrotki, riffu, motywu, czegokolwiek. Mam wrażenie, że Darkthrone mają słuchaczy za idiotów. Wszystko jest szare jak krajobraz Warszawy we wszystkie te smogowe poranki, gdy słońce nie wstaje nad tym miastem, bo boi się udusić i się nim brzydzi.

Darkthrone mają generator tekstów w rodzaju blackmetalowego Bluzgatora, który wyrzuca pierdoły o "entertaining satan on a wet electric stage" oraz "bombastic necrohell". Do tego dorzucają riffy, które mogliby produkować na kopy. Słuchanie – i co więcej, skupianie sie na tym – sprawia, że czuję wyrzuty sumienia, bo mógłbym słuchać Nocternity albo Mercyful Fate. Poza jednym riffem w "Command" nie daję tej płycie żadnej nadziei.

EDIT: Przejrzałem już pobieżnie co myślicie o niej i chyba ostro dostanie mi się po dupie. Trudno, cena szczerości.
Awatar użytkownika
hcpig

31-01-2017, 18:23

Ja jebę, jak można się czepiać 'Bombastic Necrohell'.

Nie ma hitów? Nie ma chwytliwych riffów?

Nie ma raczej drugiej takiej płyty z taką iloscią chwytliwych riffów. Kurwa motyw wchodzący na starcie w 'Sin Orgin' to ja nucę od 15 lat przy goleniu a ten transylvanionhungerowaty z 'Wreak' to bez kitu jeden z 5 najlepszych riffów jakie popełnili w ogóle we wszystkich swoich kapelach.

Edit: a no i Fenriz nigdy nie zrobił lepszych partii perkusji niż 'Command', w momencie kiedy wał przyspiesza (Command! Sedated Wound Eternal!), DZICZ!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

31-01-2017, 19:56

Karkasonne pisze:pierdoły o "entertaining satan on a wet electric stage"
To akurat uważam za jeden z lepszych fragmentów tekstów Darkthrone.
Awatar użytkownika
Drone

31-01-2017, 20:49

He, he, największe zalety tej płyty kolega Karkasłoń przedstawił oczywiście jako jej wady. Który to już raz :)
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

01-02-2017, 00:25

Co za pseudointelektulane rozbieranie na czynniki pierwsze! Śmierdzi mocno kabotyństwem.Lyriki Darkthrone jedne z najlepszych ever!
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
mikey
rozkręca się

01-02-2017, 02:46

Karkasonne pisze: Riffy kompletnie bez polotu. Nie widzę zamysłu, niczego wyraźnego, wybijającego się – zwrotki, riffu, motywu, czegokolwiek.
pierdoły o "entertaining satan on a wet electric stage" oraz "bombastic necrohell".
Metal w pigułce, czego Ty sie spodziewałeś.
Mgwah - With Hearts Towards Danone. :evil:
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

01-02-2017, 08:07

Karkasonne pisze: Darkthrone mają generator tekstów
Odnoszę wrażenie, że Ty chyba też opracowałeś własny. :)
Kolejny wywód analitycznego androida bez zrozumienia muzyki, o odczuwaniu emocji z niej wynikających nie mówiąc...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Karkasonne

01-02-2017, 10:05

ultravox pisze: To akurat uważam za jeden z lepszych fragmentów tekstów Darkthrone.
Strach pomyśleć, jak wyglądają te gorsze.
Drone pisze:He, he, największe zalety tej płyty kolega Karkasłoń przedstawił oczywiście jako jej wady. Który to już raz :)
Fanklub mojej osoby piętro wyżej, zapraszam, bez Prezesa było w nim trochę pusto!
TORTURER pisze:Co za pseudointelektulane rozbieranie na czynniki pierwsze! Śmierdzi mocno kabotyństwem.Lyriki Darkthrone jedne z najlepszych ever!
Tak to jest, że niektóre płyty niosą nas i powodują wizje (http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 13&t=15898), a inne nie powodują nic podobnego i wtedy pozostaje tylko poznanie czysto rozumowe.
Plagueis pisze: Odnoszę wrażenie, że Ty chyba też opracowałeś własny. :)
Kolejny wywód analitycznego androida bez zrozumienia muzyki, o odczuwaniu emocji z niej wynikających nie mówiąc...
Również zapraszam do fanklubu mojej osoby, Prezes Drone prowadzi zapisy.
Co do drugiej części, patrz jedną wypowiedź wyżej.

Ej chłopaki Jester potrafi pisać tak że odnosi się tylko do muzyki, a nie pisze o mnie, spróbujcie tego, to bardzo proste!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

01-02-2017, 10:26

Karkasonne pisze: Również zapraszam do fanklubu mojej osoby, Prezes Drone prowadzi zapisy.
Aż tak to sobie nie schlebiaj. :)
Karkasonne pisze:Ej chłopaki Jester potrafi pisać tak że odnosi się tylko do muzyki, a nie pisze o mnie, spróbujcie tego, to bardzo proste!
Przecież tu nie ma nic o Tobie, a jedynie o tym co (i jak) piszesz - z androidem (jeśli chodzi o mnie) nie była to wycieczka personalna względem Twojej osoby, a odniesienie do przeprowadzonej przez Ciebie analizy. :)

Poza tym nie dziw się, że reakcje są takie, a nie inne. Potrafisz popełnić coś takiego:
Karkasonne pisze:Na chwilę obecną pozostaje mi uznać, że popularność tego krążka to efekt spisu Klubu Nazistowskich Gejów, bo inaczej nie potrafie tego wyjaśnić.
a potem wyjeżdżasz z fanklubami...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
ODPOWIEDZ