Noise Magazine

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Noise Magazine

09-02-2017, 17:50

Ciężko będzie chyba znaleźć zjeba który kupi to gówno, a co dopiero jeszcze zeskanuje.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

09-02-2017, 17:59

dajmy się zaskoczyć ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

09-02-2017, 18:39

535 pisze:Kupię strony z artykułem o Ewie Braun. Mogę poświęcić równowartość 30 minut pracy, czyli około 3 złotych. W grę wchodzi przelew na konto i skan na pm.
Obrazek

Proszę bardzo. Numer konta podeślę na PM.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

11-02-2017, 16:34

cześć kuhwy, kupiłem dzisiaj. poczytam co nieco i wypierdolę w kosz. bo stać.
535 pisze:Kupię strony z artykułem o Ewie Braun. Mogę poświęcić równowartość 30 minut pracy, czyli około 3 złotych. W grę wchodzi przelew na konto i skan na pm.
to nie artykuł o zespole jeno wywiad z wszystkimi ex-członkami, całkiem niezły zresztą.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

11-02-2017, 22:27

Spoko numer. Wywiad z trockim bardzo zabawny, ten z Nihilem też git, choć jest tam bodaj jedna ważka informacja na temat tego, jak panowie te Furię kleją.
Grrrówno!
shadowthrone
postuje jak opętany!

12-02-2017, 20:58

Zgadnijcie, którą płytę "Noise Magazine" uznał za album roku?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-02-2017, 21:00

shadowthrone pisze:Zgadnijcie, którą płytę "Noise Magazine" uznał za album roku?
daj spokój …

inny kwiatek:

DM V. 3.0

WTF>?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

12-02-2017, 21:00

W ciemno stawiam, że Furia :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:02

Drone pisze:W ciemno stawiam, że Furia :)
BINGO
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 21:18

Problem tego magazynu - przynajmniej dla mnie - leży w tym, że otwierają już otwarte drzwi do lasu. Płyną z nurtem tzw. undergroundowego mainstreamu. Wszystko już znane, już zaakceptowane + jeszcze historyczne wtręty, żeby wytłumaczyć, co stoi za tym znanym, zaakceptowanym i lubianym dzisiaj. Nie ma w tym magazynie żadnej niebezpiecznej i niepoprawnej nowości. Już Pitchfork jest lepszy, bo się nie boi zrecenzować takiego BLACK CILICE. No i ta FURIA w tym kontekście jest taka przewidywalna.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:25

ja dla odmiany dostrzegam inny "problem"*.

co następuje: kółko wzajemnego lizania rowa. od góry, albo od dołu. według preferencji.

rozwijam myśl: wywiad z muzykiem, który ma udział w redagowaniu magazynu.

druga rzecz, która mnie uderzyła. to taki zlew tego co się pojawi w internecie. jak się kliku chłopaków z tego forum zdzwoni i zrobi taką akcję: płyta X - jest rewelacyjna. tak piszemy i podbijamy, to oni tam tak napiszą. tak to czuję. casus I: Kosmokrator. casus II: DM V. 3.0 (jeszcze raz WTF? )

* z drugiej strony to nie problem tylko wygodnictwo i swoistego rodzaju pójście na łatwiznę.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-02-2017, 21:28

Plastek pisze:Ciężko będzie chyba znaleźć zjeba który kupi to gówno, a co dopiero jeszcze zeskanuje.
Ja kupiłem. Jak zresztą każdy poprzedni numer. To przecież najlepsze w Polsce pismo o ekstremalnej alternatywie. Być może najlepsze, jakie kiedykolwiek było w tej przegródce. Ktokolwiek twierdzi inaczej, jest po prostu uprzedzony i tyle w tym temacie. Aczkolwiek nadal twierdzę, że za dużo tam metalu i zgadzam się z Dronem, że piszą o stosunkowo bezpiecznych rzeczach, ale nawet przy tak poważnych mankamentach nie mają sobie równych, bo i w sumie konkurencji brak. Dziękuję za uwagę.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:29

longinus696 pisze:
Plastek pisze:Ciężko będzie chyba znaleźć zjeba który kupi to gówno, a co dopiero jeszcze zeskanuje.
Ja kupiłem. Jak zresztą każdy poprzedni numer. To przecież najlepsze w Polsce pismo o ekstremalnej alternatywie. Być może najlepsze, jakie kiedykolwiek było w tej przegródce. Ktokolwiek twierdzi inaczej, jest po prostu uprzedzony i tyle w tym temacie. Aczkolwiek nadal twierdzę, że za dużo tam metalu i zgadzam się z Dronem, że piszą o stosunkowo bezpiecznych rzeczach, ale nawet przy tak poważnych mankamentach nie mają sobie równych, bo i w sumie konkurencji nie ma. Dziękuję za uwagę.
obawiam się, że to dramatyczna prawda jest.
jak to się mówi: z braku laku dobry i ...
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-02-2017, 21:30

longinus696 pisze: To przecież najlepsze w Polsce pismo o ekstremalnej alternatywie. Być może najlepsze, jakie kiedykolwiek było w tej przegródce.
Oczywiście, Dropkick Murphys, szczególnie teraz gdy zaczęli grać pop, to ekstremalna alternatywa pełną gębą. Organek podobnie. Ekstremalna alternatywa że hoho. W łeb się lepiej pierdolnij i to tak zdrowo żebyś umarł.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 21:33 przez Plastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 21:33

Ascetic pisze:
longinus696 pisze:
Ja kupiłem. Jak zresztą każdy poprzedni numer. To przecież najlepsze w Polsce pismo o ekstremalnej alternatywie. Być może najlepsze, jakie kiedykolwiek było w tej przegródce. Ktokolwiek twierdzi inaczej, jest po prostu uprzedzony i tyle w tym temacie. Aczkolwiek nadal twierdzę, że za dużo tam metalu i zgadzam się z Dronem, że piszą o stosunkowo bezpiecznych rzeczach, ale nawet przy tak poważnych mankamentach nie mają sobie równych, bo i w sumie konkurencji nie ma. Dziękuję za uwagę.
obawiam się, że to dramatyczna prawda jest.
jak to się mówi: z braku laku dobry i ...
Bez przesady. To jak znaleźć nadgniłe jabłko, jedyne w promieniu 100 km i twierdzić, że to najlepsze jabłko w promieniu 100 km.
I jakiej ekstremalnej alternatywie? Chyba właśnie tej nieekstremalnej alternatywie.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:39

z drugiej strony
jak się chłopaki z NMagazine zwiną
jak zwinie się MMagazine

to co zostanie?

MH i TR. lepszy scenariusz? ktoś czytał o Immolation w TR? chcecie dalej takie kocopoły czytać? ja nie.

skwituje tak: nie pierdolić. kupować. wspierać.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-02-2017, 21:39

Drone pisze: Bez przesady. To jak znaleźć nadgniłe jabłko, jedyne w promieniu 100 km i twierdzić, że to najlepsze jabłko w promieniu 100 km.
I jakiej ekstremalnej alternatywie? Chyba właśnie tej nieekstremalnej alternatywie.
Dajże spokój. Piszą o różnej muzyce - z założenia ekstremalnej - ale to nie musi oznaczać, że każda opisana tam płyta musi być wyzwaniem dla uszu, a kontakt z nią okupiony cierpieniem. Zresztą, to by było nie do zniesienia. to ma być pismo dla ludzi, a nie dla jakichś snobistycznych ekstremistów. Zresztą hipokryzja tutejszych forumowiczów jest monstrualna po prostu - zauważcie, że materiał z tego pisma pokrywa się w znacznej mierze z tutejszymi playlistami, więc to Wasze narzekanie, to zwyczajnie śmiech na sali.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

12-02-2017, 21:40

Na dobór materiału można wybrzydzać, trzeba jednak przyznać, że jest tam kilkoro niezłych "dziennikarzy" muzycznych. Osób, które maja pojęcie o muzyce i umieją o niej pisać. W każdym numerze jest kilka bardzo dobrych wywiadów, co jest rzeczą coraz rzadziej spotykaną w prasie muzycznej.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 21:41

Jeśli chodzi o Noise, to jest dokładnie taki sam casus jak Teraz Rock. Tylko zamiast archaicznych wąsów jest hipsterska broda. Ale klapy na oczach z tego samego rozdania.
Awatar użytkownika
Hatefire

12-02-2017, 21:42

Z czystej ciekawości Noise się kiedyś deklarował jako magazyn piszący o "ekstremalnej alternatywnie"? Raczej od początku sytuowali się, jako zajmujący się przestrzenią pomiędzy mainstreamem,, a jakimiś totalnymi niszami. Robią, to lepiej lub gorzej, kwestia oceny, sam mam kilka "ale" do linii redakcyjnej, niemniej bez przesady.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ