MORTEM (Peru)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: MORTEM (Peru)

12-02-2017, 15:17

hcpig pisze:O nie, muzyk metalowy pierdoli gupoty, plyty za okno siuuu.
Tam leciały teksty w stylu: "Wiwat gwałty na dzieciach!". Wspomniał też, że uważa się za nazistę. To nie są "gupoty". To Mount Everest debilizmu. Co najmniej. Omijam szerokim łukiem.
Co prawda parę razy w ciągu ostatnich kilkunastu lat na koncertach MARDUK pod sceną szalałem kiedy Arioch był już frontmanem, ale wyłącznie przez silny sentyment do starych nagrań.
hcpig pisze:I mówi to fan Bentona :)
Fan DEICIDE. Starego DEICIDE. Fanem Bentona nie byłem. Zresztą nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek był fanem jakiegoś człowieka. Benton gada dużo kontrowersyjnych, a często wręcz bzdurnych rzeczy, ale nie przekroczył nigdy granicy mojej tolerancji.
hcpig pisze:Maniuś akurat jak lubisz brutalny, pełen mocy i ducha black z blastami to FM powinno podejść, zwłaszcza mini. Omijasz jeden z najgenialniejszych tworów w historii gatunku a jaraś się takim Eminenz czy Enthroned o ile dobrze pamiętam.
Debiuty EMINENZ i ENTHRONED uwielbiam nieprzerwanie od ponad 20 lat. To albumy wybitne. W sumie to sprzedaż dwóch kolejnych albumów Belgów + mCD "Regie Sathanas" mógłbym rozważyć. Nie wracam do nich od kilku lat. Późniejszych nie znam.

Żeby nie zboczyć całkowicie z tematu:
W tej chwili MORTEM > DEICIDE
Only SŁUCHANIE płyt is real!
535

12-02-2017, 16:04

To ja może jednak przypomnę, czego dotyczy "spór".

Obrazek
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

12-02-2017, 16:14

est pisze:Zawsze mnie zastanawia po co ludzie, którzy zapewne na co dzień wiodą całkiem zwyczajne życie pierdolą od rzeczy w wywiadach.

żeby się płyty lepiej sprzedawały?

no sam nie wiem. myślę, że powinniśmy wypierdolić prawie całe swoje kolekcje, jeśli mielibyśmy się przejmować wywiadami :)
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 16:20

Poza zdaniem "nowy album BEHEMOTH jest wspaniały" nie znalazłem w tym wywiadzie nic kontrowersyjnego.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

12-02-2017, 16:23

Drone pisze:Poza zdaniem "nowy album BEHEMOTH jest wspaniały" nie znalazłem w tym wywiadzie nic kontrowersyjnego.
Czyżby, kolego Inżynierze? A gdzie jest konsekwencja, pana artysty? Gdzie czyny?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-02-2017, 16:24

Drone pisze:Poza zdaniem "nowy album BEHEMOTH jest wspaniały" nie znalazłem w tym wywiadzie nic kontrowersyjnego.
Źle szukałeś.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 16:25

Że GRAVELAND? No fakt, fakt :)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-02-2017, 16:43

GRAVELAND to się kolesiowi należy jako miejsce przeznaczenia za takie poglądy.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 16:52

535 pisze:
Czyżby, kolego Inżynierze? A gdzie jest konsekwencja, pana artysty? Gdzie czyny?
Przeczytaj uważnie wywiad, przecież wyraźnie mówi, że sam płaci pracownikom minimum trójkę na rękę, ale przeżywa cudowne chwile, gdy widzi, jak inni płacą tylko dwójkę brutto.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

12-02-2017, 17:15

Gore_Obsessed pisze:GRAVELAND to się kolesiowi należy jako miejsce przeznaczenia za takie poglądy.
W sumie tak, ale to tylko kolejny chłopak o słabej psychice, który za dużo się naczytał wywiadów ze swoimi idolami. Nie warto chyba zajmować się tym tematem dłużej niż kilka minut.
535

12-02-2017, 17:17

Drone pisze:
535 pisze:
Przeczytaj uważnie wywiad, przecież wyraźnie mówi, że sam płaci pracownikom minimum trójkę na rękę, ale przeżywa cudowne chwile, gdy widzi, jak inni płacą tylko dwójkę brutto.
Rozumiem, czyli wychodzi na to, że w tym o czym tak słodko pierdoli w rzeczywistości wyręczają go inni. Czy taka postawa przystoi, dzielnemu rycerzowi czarnej sztuki?
Awatar użytkownika
hcpig

12-02-2017, 17:21

Ale to opinia o 'Pandemonic...' ew. 'Satanica', to bdb płyty i jedyne oryginalne w dyko.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 17:22

535 pisze:
Rozumiem, czyli wychodzi na to, że w tym o czym tak słodko pierdoli w rzeczywistości wyręczają go inni. Czy taka postawa przystoi, dzielnemu rycerzowi czarnej sztuki?
To oczywiste. Nie każdy miłośnik skoków narciarskich musi od razu drapać się z deskami na Wielką Krokiew, za to może ten sport umiejętnie propagować.
535

12-02-2017, 17:45

Drone pisze:
535 pisze:
To oczywiste. Nie każdy miłośnik skoków narciarskich musi od razu drapać się z deskami na Wielką Krokiew, za to może ten sport umiejętnie propagować.
Nie jestem przekonany, że to akurat ten przypadek. Ja tu widzę raczej bajanie nastolatka, który chce pchnąć swój towar innym nastolatkom, także tym mentalnym. Krótko mówiąc, wydaje się, że to mocniejsza wersja marketingu pomorskiego i jestem dziwnie przekonany, że gdyby imć holokausto szerzej zaproponował tego typu przekaz, ciężko byłoby mu w naszym modelu, uniknąć solidnego kujawiaczka.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 17:50

Zmierzasz do tego, że taki Varg jest milionerem?
535

12-02-2017, 18:04

Drone pisze:Zmierzasz do tego, że taki Varg jest milionerem?
Nie interesują mnie jego finanse, podobnie jak to co tam sobie opowiada, ale w teleekspresowym skrócie mogę stwierdzić, że to człowiek "pozytywnie zakręcony". Mamy wspólne zainteresowania i konkretny temat do męskich rozważań.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 18:06

Proszę, kręci sobie beton, a mógł zabić. A nie... zaraz...
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 19:09

A byłbym zapomniał:
535 pisze: Też uważam, że większość rodzaju ludzkiego należy widłami dorzucić do pieca.
To bajania nastolatka czy pomorski, przepraszam, małopolski marketing? ;)
535

12-02-2017, 19:22

Drone pisze:A byłbym zapomniał:
535 pisze: Też uważam, że większość rodzaju ludzkiego należy widłami dorzucić do pieca.
To bajania nastolatka czy pomorski, przepraszam, małopolski marketing? ;)
W żadnym wypadku panie szanowny. Po pierwsze to wyrwana z kontekstu, figura-zabieg użyta w celu wywołania określonej reakcji. Tak to się w wielkim świecie tłumaczy. Po drugie mocno wyrażona troska obywatela. Wyraz niezgody na powszechną głupotę, a bardzo często pospolitą niegodziwość. Zwróć uwagę, że nie kreuję się na groźnego bezlitosnego rycerza czarnej sztuki i mogę sobie pozwolić na spokojny spacer z kijami, bez pchania się na Wielką Krokiew.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 19:29

Ale artysta jasno powiedział, że kontempluje dzieła innych, a sam nie działa na tym polu. Spacerujesz z kijami zamiast drapać się na Wielką Krokiew, on zaś śpiewa zamiast grabić, palić i mordować.
ODPOWIEDZ