IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: IMMOLATION

17-02-2017, 22:13

Wstydziłbym się pokazywać taki teledysk, ale wytwórnia robi co chce. Natomiast sam numer rozpędza się interesująco.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

17-02-2017, 23:05

lyric video jak lyric video - nie jest zle, bo cos tam sie dzieje, a niektore wygladaja jak zywcem wyciagniete z prezi. za to w samym kawalku dzieje sie niewiele i to dziwny wybor do promocji. mam nadzieje, ze srednia na plycie bedzie wyzsza.
Guilty of being right
535

17-02-2017, 23:13

W tym kawałku naprawdę "dzieje się niewiele"?
Awatar użytkownika
uglak

17-02-2017, 23:37

*niewiele ciekawego
Guilty of being right
tomaszm

18-02-2017, 10:02

Video jest chujowo- katastrofalne natomiast sam kawałek....eh na tej płycie są przynajmniej cztery ciekawsze. Nie rozumiem takiej formy promocji ale ja mało co rozumiem. Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-02-2017, 10:19

tomaszm pisze:Video jest chujowo- katastrofalne natomiast sam kawałek....eh na tej płycie są przynajmniej cztery ciekawsze. Nie rozumiem takiej formy promocji ale ja mało co rozumiem. Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
Przekonaj mnie, że na "Majesty and Decay" wokale brzmią lepiej i w ogóle jest lepsza produkcja, zwłaszcza bębnów.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
tomaszm

18-02-2017, 10:25

Bębny może faktycznie brzmią gorzej ale same "kompozycje" są masę lepsze.Imho.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

18-02-2017, 11:26

Immolation, moim zdaniem, od paru dobrych lat nagrywaja coraz slabsze plyty, nowa poki co jawi mi sie jako ciut lepsza niz przedostatnia, ale to i tak niewiele znaczy. Moim zdaniem lepiej w podobnym klimacie odnajduja sie Czesi z Heaving Earth i polecam sie zapoznac z ich zeszlorocznym krazkiem, o wiele bardziej interesujacy niz cokolwiek co nagrali bohaterowie tematu w ostatnich latach.
Obrazek

Obrazek
tomaszm

18-02-2017, 12:15

Nie znam. Koniecznie muszę się zapoznać. Dzięki za rekomendację.
Awatar użytkownika
Harlequin

18-02-2017, 12:58

^^ polecam. Nie jestem pewnie czy CD nie leżało w Godz Ov War
Awatar użytkownika
Sybir

18-02-2017, 13:09

Mol pisze:Moim zdaniem lepiej w podobnym klimacie odnajduja sie Czesi z Heaving Earth i polecam sie zapoznac z ich zeszlorocznym krazkiem, o wiele bardziej interesujacy niz cokolwiek co nagrali bohaterowie tematu w ostatnich latach.
A to też prawda. Ostatnie Heaving Earth mocno piękne.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-02-2017, 14:00

tomaszm pisze:Nie znam. Koniecznie muszę się zapoznać. Dzięki za rekomendację.

byśmy dotarli na koncert na BA to byś poznał ;-)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

18-02-2017, 14:07

Pacjent pisze:
tomaszm pisze:Video jest chujowo- katastrofalne natomiast sam kawałek....eh na tej płycie są przynajmniej cztery ciekawsze. Nie rozumiem takiej formy promocji ale ja mało co rozumiem. Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
Przekonaj mnie, że na "Majesty and Decay" wokale brzmią lepiej i w ogóle jest lepsza produkcja, zwłaszcza bębnów.
Otóż to. Może i na M&D są ogólnie lepsze numery, ale to słuchanie nowej dostarcza w ostatecznym rozrachunku więcej przyjemności, bo wreszcie brzmi to jak należy.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Heretyk

18-02-2017, 14:25

dobra, wyjebałem mp3 i czekam na oryginał. w chwili obecnej sam nie wiem co myśleć o tym materiale
est

18-02-2017, 17:25

535 pisze:Wstydziłbym się pokazywać taki teledysk, ale wytwórnia robi co chce.
A wystarczy zaprosić paru pijaków do tramwaju żeby nakręcić zajebiste wideło. To samo miasto i ta sama wytwórnia.
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

18-02-2017, 20:02

Mol pisze:Moim zdaniem lepiej w podobnym klimacie odnajduja sie Czesi z Heaving Earth i polecam sie zapoznac z ich zeszlorocznym krazkiem, o wiele bardziej interesujacy niz cokolwiek co nagrali bohaterowie tematu w ostatnich latach.
Przy całym szacunku do Czechów (mam ich bardzo dobry debiut, zainteresuję się dwójką - dzięki!), ale Immolation to Immolation i do nich nikt startu nie ma, więc nie wypisujmy tu herezji, bo wyjdzie na to, że pierwsza lepsza kapela z Czech to top pierwszej ligi death metalu, a chyba tak nie jest. Chyba, że się mylę...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

18-02-2017, 20:08

Plagueis pisze:Przy całym szacunku do Czechów (mam ich bardzo dobry debiut, zainteresuję się dwójką - dzięki!), ale Immolation to Immolation i do nich nikt startu nie ma, więc nie wypisujmy tu herezji, bo wyjdzie na to, że pierwsza lepsza kapela z Czech to top pierwszej ligi death metalu, a chyba tak nie jest. Chyba, że się mylę...
Wiesz, dla mnie nie ma w muzyce swietych krow wiec jesli moim zdaniem kapela nagrywa slabe materialy to nie bede udawal, ze jest inaczej i ze "to i tak poziom nieosiagalny dla reszty". Tak w tym przypadku jest i podtrzymuje, ze ostatni Heaving Earth ma wiecej ikry niz kilka ostatnich plyt Immolation. Nigdzie nie napisalem natomiast, ze Heaving Earth to kapela lepsza od Immolation.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sybir

18-02-2017, 21:01

Plagueis pisze:
Przy całym szacunku do Czechów (mam ich bardzo dobry debiut, zainteresuję się dwójką - dzięki!), ale Immolation to Immolation i do nich nikt startu nie ma, więc nie wypisujmy tu herezji, bo wyjdzie na to, że pierwsza lepsza kapela z Czech to top pierwszej ligi death metalu, a chyba tak nie jest. Chyba, że się mylę...
Panie, niech Pan jednak posłucha tej drugiej płyty Czechów. Nie jest to kalka Immolation, ale nie oszukujmy się, inspiracje są oczywiste, przy zachowaniu - powiedzmy - własnej tożsamości. Poza tym, tak jak pisze kol. Mol - holistycznie, Immolation >>> Heaving Earth (ale, mimo wszystko, ich ostatniej płyty grzech nie znać).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

18-02-2017, 21:29

tomaszm pisze:Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
Otóż to.

Po przezajebistym UC pojawiło się o wiele słabsze, wg mnie, HR. Wyraźnie już lepsze SitL przygotowało przedpole dla zajebistego MaD. Teraz moja krzywa teoria: MaD rozdało, KoC okazało się klapą, Atonement już bardziej daje radę, więc na kolejnym krążku spodziewam się ponownie miazgi ;)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

18-02-2017, 22:05

Mol pisze: Wiesz, dla mnie nie ma w muzyce swietych krow wiec jesli moim zdaniem kapela nagrywa slabe materialy to nie bede udawal, ze jest inaczej i ze "to i tak poziom nieosiagalny dla reszty".
Jasne, rozumiem. Tyle tylko, że Immolation nie nagrali do tej pory żadnego słabego materiału. Są lepsze, są gorsze, ale wszystkie co najmniej bardzo dobre. Immolation to wciąż I liga death metalu i ten stan rzeczy raczej nie ulegnie zmianie.
Sybir pisze: Panie, niech Pan jednak posłucha tej drugiej płyty Czechów.
Bez wątpienia tak uczynię - jak już wspominałem, debiut posiadam i bardzo sobie cenię. :)
Apropos - ma ktoś jakieś namiary na płytkę u naszych dystrybutorów?
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
ODPOWIEDZ