IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re: IMMOLATION
Wstydziłbym się pokazywać taki teledysk, ale wytwórnia robi co chce. Natomiast sam numer rozpędza się interesująco.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
lyric video jak lyric video - nie jest zle, bo cos tam sie dzieje, a niektore wygladaja jak zywcem wyciagniete z prezi. za to w samym kawalku dzieje sie niewiele i to dziwny wybor do promocji. mam nadzieje, ze srednia na plycie bedzie wyzsza.
Guilty of being right
- uglak
-
tomaszm
Video jest chujowo- katastrofalne natomiast sam kawałek....eh na tej płycie są przynajmniej cztery ciekawsze. Nie rozumiem takiej formy promocji ale ja mało co rozumiem. Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przekonaj mnie, że na "Majesty and Decay" wokale brzmią lepiej i w ogóle jest lepsza produkcja, zwłaszcza bębnów.tomaszm pisze:Video jest chujowo- katastrofalne natomiast sam kawałek....eh na tej płycie są przynajmniej cztery ciekawsze. Nie rozumiem takiej formy promocji ale ja mało co rozumiem. Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
tomaszm
Bębny może faktycznie brzmią gorzej ale same "kompozycje" są masę lepsze.Imho.
- Mol
- zahartowany metalizator
Immolation, moim zdaniem, od paru dobrych lat nagrywaja coraz slabsze plyty, nowa poki co jawi mi sie jako ciut lepsza niz przedostatnia, ale to i tak niewiele znaczy. Moim zdaniem lepiej w podobnym klimacie odnajduja sie Czesi z Heaving Earth i polecam sie zapoznac z ich zeszlorocznym krazkiem, o wiele bardziej interesujacy niz cokolwiek co nagrali bohaterowie tematu w ostatnich latach.
-
tomaszm
Nie znam. Koniecznie muszę się zapoznać. Dzięki za rekomendację.
- Harlequin
^^ polecam. Nie jestem pewnie czy CD nie leżało w Godz Ov War
- Sybir
A to też prawda. Ostatnie Heaving Earth mocno piękne.Mol pisze:Moim zdaniem lepiej w podobnym klimacie odnajduja sie Czesi z Heaving Earth i polecam sie zapoznac z ich zeszlorocznym krazkiem, o wiele bardziej interesujacy niz cokolwiek co nagrali bohaterowie tematu w ostatnich latach.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tomaszm pisze:Nie znam. Koniecznie muszę się zapoznać. Dzięki za rekomendację.
byśmy dotarli na koncert na BA to byś poznał ;-)
lys på slutten av lys
- Nerwowy
Otóż to. Może i na M&D są ogólnie lepsze numery, ale to słuchanie nowej dostarcza w ostatecznym rozrachunku więcej przyjemności, bo wreszcie brzmi to jak należy.Pacjent pisze:Przekonaj mnie, że na "Majesty and Decay" wokale brzmią lepiej i w ogóle jest lepsza produkcja, zwłaszcza bębnów.tomaszm pisze:Video jest chujowo- katastrofalne natomiast sam kawałek....eh na tej płycie są przynajmniej cztery ciekawsze. Nie rozumiem takiej formy promocji ale ja mało co rozumiem. Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Heretyk
dobra, wyjebałem mp3 i czekam na oryginał. w chwili obecnej sam nie wiem co myśleć o tym materiale
-
est
A wystarczy zaprosić paru pijaków do tramwaju żeby nakręcić zajebiste wideło. To samo miasto i ta sama wytwórnia.535 pisze:Wstydziłbym się pokazywać taki teledysk, ale wytwórnia robi co chce.
[youtube][/youtube]
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Przy całym szacunku do Czechów (mam ich bardzo dobry debiut, zainteresuję się dwójką - dzięki!), ale Immolation to Immolation i do nich nikt startu nie ma, więc nie wypisujmy tu herezji, bo wyjdzie na to, że pierwsza lepsza kapela z Czech to top pierwszej ligi death metalu, a chyba tak nie jest. Chyba, że się mylę...Mol pisze:Moim zdaniem lepiej w podobnym klimacie odnajduja sie Czesi z Heaving Earth i polecam sie zapoznac z ich zeszlorocznym krazkiem, o wiele bardziej interesujacy niz cokolwiek co nagrali bohaterowie tematu w ostatnich latach.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Mol
Wiesz, dla mnie nie ma w muzyce swietych krow wiec jesli moim zdaniem kapela nagrywa slabe materialy to nie bede udawal, ze jest inaczej i ze "to i tak poziom nieosiagalny dla reszty". Tak w tym przypadku jest i podtrzymuje, ze ostatni Heaving Earth ma wiecej ikry niz kilka ostatnich plyt Immolation. Nigdzie nie napisalem natomiast, ze Heaving Earth to kapela lepsza od Immolation.Plagueis pisze:Przy całym szacunku do Czechów (mam ich bardzo dobry debiut, zainteresuję się dwójką - dzięki!), ale Immolation to Immolation i do nich nikt startu nie ma, więc nie wypisujmy tu herezji, bo wyjdzie na to, że pierwsza lepsza kapela z Czech to top pierwszej ligi death metalu, a chyba tak nie jest. Chyba, że się mylę...
- Sybir
Panie, niech Pan jednak posłucha tej drugiej płyty Czechów. Nie jest to kalka Immolation, ale nie oszukujmy się, inspiracje są oczywiste, przy zachowaniu - powiedzmy - własnej tożsamości. Poza tym, tak jak pisze kol. Mol - holistycznie, Immolation >>> Heaving Earth (ale, mimo wszystko, ich ostatniej płyty grzech nie znać).Plagueis pisze:Przy całym szacunku do Czechów (mam ich bardzo dobry debiut, zainteresuję się dwójką - dzięki!), ale Immolation to Immolation i do nich nikt startu nie ma, więc nie wypisujmy tu herezji, bo wyjdzie na to, że pierwsza lepsza kapela z Czech to top pierwszej ligi death metalu, a chyba tak nie jest. Chyba, że się mylę...Mol pisze:Moim zdaniem lepiej w podobnym klimacie odnajduja sie Czesi z Heaving Earth i polecam sie zapoznac z ich zeszlorocznym krazkiem, o wiele bardziej interesujacy niz cokolwiek co nagrali bohaterowie tematu w ostatnich latach.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Gall
- weteran forumowych bitew
Otóż to.tomaszm pisze:Wczoraj trzeci odsłuch i podtrzymuję zdanie ,że jest to materiał przyjazny ale lepiej odpalić Majesty and decay na której jest właściwie to samo tylko w chuj lepiej.
Po przezajebistym UC pojawiło się o wiele słabsze, wg mnie, HR. Wyraźnie już lepsze SitL przygotowało przedpole dla zajebistego MaD. Teraz moja krzywa teoria: MaD rozdało, KoC okazało się klapą, Atonement już bardziej daje radę, więc na kolejnym krążku spodziewam się ponownie miazgi ;)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Jasne, rozumiem. Tyle tylko, że Immolation nie nagrali do tej pory żadnego słabego materiału. Są lepsze, są gorsze, ale wszystkie co najmniej bardzo dobre. Immolation to wciąż I liga death metalu i ten stan rzeczy raczej nie ulegnie zmianie.Mol pisze: Wiesz, dla mnie nie ma w muzyce swietych krow wiec jesli moim zdaniem kapela nagrywa slabe materialy to nie bede udawal, ze jest inaczej i ze "to i tak poziom nieosiagalny dla reszty".
Bez wątpienia tak uczynię - jak już wspominałem, debiut posiadam i bardzo sobie cenię. :)Sybir pisze: Panie, niech Pan jednak posłucha tej drugiej płyty Czechów.
Apropos - ma ktoś jakieś namiary na płytkę u naszych dystrybutorów?
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."