PESTE NOIRE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Karkasonne

Re: PESTE NOIRE

08-05-2017, 20:20

Only_True_Believers pisze:
Karkasonne pisze:Lubię muzykę Peste Noire ale tych poglądów nie czaję kompletnie.
Biorac pod uwage twoje wywody na tamat hipokryzji w temacie o przystanku woodstok, oraz to ,ze sluchasz ich a nie podzielasz pogladow oznacza ,ze jestes jak sam to ujołeś MORALNĄ PROSTYTUTKĄ. piekne samozaoranie.
Kolego, naprawdę, czas przestać. Tłumaczyłem to już dwukrotnie. Nie jesteś głupi. Wierzę w to głęboko, robię co mogę, daj mi szansę nie porzucać tej wiary. Ogólnie wierzę w to że większość tutaj obecnych to w gruncie rzeczy niegłupi ludzie, których poglądy są w miarę wyklarowane, a oni sami nie szukają okazji do "orania kogoś" w internecie i próby "wygrania dyskusji" za wszelką cenę, tylko próbują znaleźć jakąś prawdę na własną rękę, a do tego służą im opinie innych. Pozwól mi żyć tą iluzją. No, skoro to już powiedziałem, to potwórzę po raz trzeci to, co pisałem w tamtym temacie, w wersji skróconej.

a) jeśli człowiek jest religijny, i jest to dla niego najwyższa wartość związana z życiem wiecznym, a słucha i wyśpiewuje teksty zespołów, których poglądy stoją w jaskrawej sprzeczności i jest to manifestowane w muzyce, to popełnia on oczywisty błąd
b) podobnie, aczkolwiek nie w takim aż stopniu, można powiedzieć o sprawach światopoglądowych, jeśli czyjeś poglądy są skrajne, a poglądy odzwierciedlone w muzyce są skrajnie przeciwne - poprzez kupowanie płyt, koszulek, biletu na koncert itp. sponsoruje on w ten sposób pewną działalność
c) powyższe nie odnosi się do zespołów, które nie mają jaskrawych poglądów politycznych/religijnych przejawianych w muzyce (tak więc nie stosuje się do np. Cannibal Corpse, czy w tym przypadku - Peste Noire - przynajmniej ja nie kojarzę żadnych tekstów mocno politycznych, a nawet jeśli je słyszałem, to ich nie zrozumiałem - nie znam francuskiego)

Wracając do clue zarzutu:
1. Peste Noire słucham rzadko i mało (nie pamiętam, kiedy to ostatnio się zdarzyło - prawdopodobnie z rok temu)
2. Ich poglądy nie są odzwierciedlane przez muzykę (a przynajmniej nic o tym nie wiem)
3. Nie odnoszą się z pewnością do religii, którą bym wyznawał

Podsumowując:
- nie znasz moich poglądów politycznych, a bez tego ciężko powiedzieć, że czyjeś poglądy są sprzeczne z moimi
- nie znasz moich poglądów religijnych, a bez tego nie możesz powiedzieć, że któryś zespół prezentuje sprzeczne wartości w moimi

Dziękuję za uwagę.

PS. Pisze się "ująłeś".
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

08-05-2017, 22:21

Karkasonne pisze:jeśli czyjeś poglądy są skrajne, a poglądy odzwierciedlone w muzyce są skrajnie przeciwne - poprzez kupowanie płyt, koszulek, biletu na koncert itp. sponsoruje on w ten sposób pewną działalność
Tak, sponsoruje działalność zespołu, którego muzykę lubi, a poglądy muzyków, przedstawiane w tekstach, ma w dupie - mam sporo takich płyt i problemu z tym żadnego. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Karkasonne

08-05-2017, 22:53

Prawdę mówiąc wcale mnie to nie obchodzi, co robisz w domowym zaciszu. Wyraziłem tylko swój pogląd.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

08-05-2017, 22:56

Karkasonne pisze:Prawdę mówiąc wcale mnie to nie obchodzi, co robisz w domowym zaciszu. Wyraziłem tylko swój pogląd.
Masz do tego prawo. :)
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

09-05-2017, 09:08

jakie Peste Noire prezentuje poglady? bo ja jeden z tych, ktorzy praktycznie nigdy nie czytaja tekstow (zreszta w tym jezyku i tak by mi to wiele nie dalo), a pole lyrical themes na metallum nie pokazuje niczego dziwnego ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

09-05-2017, 09:24

uglak pisze:jakie Peste Noire prezentuje poglady?
Z nimi jest tak, jak z Burzum - poglądy twórcy przekładają się na kategoryzowanie muzyki, choć ona sama żadnych treści związanych z tymi poglądami nie niesie (chyba, że niesie). Chłopaki są znane ze swoich prawicowo-narodowo-chuligańskich postaw, więc pewnie o to ten dym.
Sturm
postuje jak opętany!

09-05-2017, 13:04

No raczej bezpośrednio nie niesie. Kiedyś przedzierałem się przez tłumaczenia tekstów na angielski, to taka wariacka poezja, ciężkie do ogarnięcia strumienie świadomości, od hajlowania czy bezpośredniej agitacji jak najdalsze. O ile np. „Ballade cuntre lo Anemi francor” zawierała pieśń Action Française, to już trzy ostatnie, gdyby pominąć akcenty autobiograficzne, mógłby nagrać jakiś lewak i nikt by nic nie powiedział, chyba że krytykując za niedostateczne zaangażowanie polityczne. Jednocześnie Famine z rozmysłem pakuje się w takie historie, jak kolejne edycje Hot Shower, które robią wokół zespołu rozgłos, ale też napędzają wrogów, zapewniających jeszcze większy rozgłos bojkotami czy akcjami w celu wykluczenia z festiwali. I chyba właśnie to jest celem, KPN jest dzięki temu znaną firmą. Na afiszach Steelfest jest w pierwszym wierszu z Mardukiem, wyżej niż Mgła. Marketing można robić i tak, bez przebierania się za Jacykowa, przekraczania Rubikonów i barber shopów.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

29-05-2017, 20:36

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

29-09-2017, 16:46

[youtube][/youtube]
atr
postuje jak opętany!

29-09-2017, 17:36

jest i całość

[youtube][/youtube]
Hjertet mitt slår i mørket
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

29-10-2017, 11:41

http://militant.zone/kpn_cinema/" onclick="window.open(this.href);return false;

Can anything top seeing Peste Noire play live? How about watching their newest video on the big screen? For the very first time, an underground black metal video will premiere in cinema. On December 15, you can be among the few to experience it together with the legendary French Kommando!

Militant Zone is proud to produce this video and release it on the day before ASGARDSREI fest. We’ve reserved a 150-seat hall in one of Kiev’s best local cinemas, equipped with a huge screen and excellent sound system. Located in the city center, only 5 minutes away from the Militant Store and just a few steps from Sentrum Club, where ASGARDSREI fest takes place.

The entrance fee is only 1 EUR (but you can contribute more if you really like the video). Since the number of places is limited to 150 per screening, entrance will be on a first come first serve basis. The first screening starts at 20:00, the second at 21:00. After the screening, there will be a short Q&A session with the band and the team behind the video.

December 15 – Kiev – “Le Dernier Putsch” is coming to the big screen! For regular updates join the event page on Facebook: facebook.com/events/1716303422009208
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

16-12-2017, 08:08

oglądajo teledysk u ukraińskich dzikusów w kinie

Obrazek
kenediusze
weteran forumowych bitew

16-12-2017, 08:34

Płytę by jako nagrali a nie w kinie czas marnujo.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

26-12-2017, 18:03

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
maciek z klanu

26-12-2017, 20:23

Karkasonne pisze:
Only_True_Believers pisze:
Karkasonne pisze:Lubię muzykę Peste Noire ale tych poglądów nie czaję kompletnie.
Biorac pod uwage twoje wywody na tamat hipokryzji w temacie o przystanku woodstok, oraz to ,ze sluchasz ich a nie podzielasz pogladow oznacza ,ze jestes jak sam to ujołeś MORALNĄ PROSTYTUTKĄ. piekne samozaoranie.
Kolego, naprawdę, czas przestać. Tłumaczyłem to już dwukrotnie. Nie jesteś głupi. Wierzę w to głęboko, robię co mogę, daj mi szansę nie porzucać tej wiary. Ogólnie wierzę w to że większość tutaj obecnych to w gruncie rzeczy niegłupi ludzie, których poglądy są w miarę wyklarowane, a oni sami nie szukają okazji do "orania kogoś" w internecie i próby "wygrania dyskusji" za wszelką cenę, tylko próbują znaleźć jakąś prawdę na własną rękę, a do tego służą im opinie innych. Pozwól mi żyć tą iluzją. No, skoro to już powiedziałem, to potwórzę po raz trzeci to, co pisałem w tamtym temacie, w wersji skróconej.

a) jeśli człowiek jest religijny, i jest to dla niego najwyższa wartość związana z życiem wiecznym, a słucha i wyśpiewuje teksty zespołów, których poglądy stoją w jaskrawej sprzeczności i jest to manifestowane w muzyce, to popełnia on oczywisty błąd
b) podobnie, aczkolwiek nie w takim aż stopniu, można powiedzieć o sprawach światopoglądowych, jeśli czyjeś poglądy są skrajne, a poglądy odzwierciedlone w muzyce są skrajnie przeciwne - poprzez kupowanie płyt, koszulek, biletu na koncert itp. sponsoruje on w ten sposób pewną działalność
c) powyższe nie odnosi się do zespołów, które nie mają jaskrawych poglądów politycznych/religijnych przejawianych w muzyce (tak więc nie stosuje się do np. Cannibal Corpse, czy w tym przypadku - Peste Noire - przynajmniej ja nie kojarzę żadnych tekstów mocno politycznych, a nawet jeśli je słyszałem, to ich nie zrozumiałem - nie znam francuskiego)

Wracając do clue zarzutu:
1. Peste Noire słucham rzadko i mało (nie pamiętam, kiedy to ostatnio się zdarzyło - prawdopodobnie z rok temu)
2. Ich poglądy nie są odzwierciedlane przez muzykę (a przynajmniej nic o tym nie wiem)
3. Nie odnoszą się z pewnością do religii, którą bym wyznawał

Podsumowując:
- nie znasz moich poglądów politycznych, a bez tego ciężko powiedzieć, że czyjeś poglądy są sprzeczne z moimi
- nie znasz moich poglądów religijnych, a bez tego nie możesz powiedzieć, że któryś zespół prezentuje sprzeczne wartości w moimi

Dziękuję za uwagę.

PS. Pisze się "ująłeś".
Nie znam kolegi Karkasonne ale z moich obserwacji wynika że jest lewakiem, bycmoze Zydem ale to drugie stwierdzenie to tylko dalekoidacy domysl. Nie potepiam, ale wolę zdecydowanie mniej zintelektualizowanych lewakow jak np bambi. W ogole bambi wydaje mi się spoko gościem. Napilbym się wodeczki z nim.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

26-12-2017, 20:27

yossarian84 pisze:[youtube][/youtube]
Prawilnie mocno. Ale klip fajny.
Karkasonne

26-12-2017, 20:41

Sama prawda. Chcesz adres Bambiego?
Awatar użytkownika
Drone

26-12-2017, 20:52

Karkasonne pisze: Peste Noire słucham rzadko i mało (nie pamiętam, kiedy to ostatnio się zdarzyło - prawdopodobnie z rok temu)
Palę, ale się nie zaciągam, he, he :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Karkasonne

26-12-2017, 20:56

Raczej: ,,paliłem ostatnio rok temu mimo ze wiedziałem, ze to niezdrowe”.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

26-12-2017, 21:46

yossarian84 pisze:[youtube][/youtube]

troche jak banda hiphopowych gangsta-czarnuchow , a troche jak niedojeby z gimnazjum. mogliby split z krolem albanii zrobic.
niech to miejsce niebawem zniknie
ODPOWIEDZ