GEISHA GONER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: GEISHA GONER

22-09-2017, 13:09

Olo pisze:Szwagier handluje znaczkami i jak widzę do jakich kwot dochodzą świeżo wydane znaczki (mimo, że nakład 10tys. to już bardzo ścisły limit) z jakimiś charakterystycznymi numerami, albo bez numerów, albo z jakimiś fabrycznymi wadami perforacji to wymiękam. W tym biznesie to dopiero są zbieracze-popierdoleńcy.
Tutaj już można mówić o lokacie kapitału, ceny co poniektórych znaczków, a zwłaszcza tych najrzadszych, osiągają czasem abstrakcyjne ceny. Kolekcjonerzy to też nieźli popierdoleńcy, nierzadko słychać o włamaniu do jakiegoś mieszkania i kradzieży jakiejś kolekcji. Czasem właściciel nie chce oddać, więc złodzieje robią mu kuku......... dobrze że tak nie dzieje się z płytami.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

22-09-2017, 14:46

Gdybym miał płytę Geisha goner to bym tego nie ujawniał na forum. Po IP dojdą do adresu o kradzież pewna.
Awatar użytkownika
Medard

22-09-2017, 15:58

Nawet sejf może nie wystarczyć,
gdy złodzieje za bardzo będą pragnąć gejszy
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

23-09-2017, 10:38

Drone pisze:
Najprzewielebniejszy pisze:Sklonny jestem wydac reedycje tego materialu. Ale mam wrazenie , ze naklad tysiaca sztuk by nie sprzedal.
A moze nie mam racji?
Ile osob by kupilo wznowienie wydane niemal jak oryginalm bez bonusow i remasteru?
Ja bym kupił. Myślę, że 200-300 sztuk by zeszło, ale 1000 w życiu. Ale nie znam się na marketingu :)
zgadzam się. Z reedycjami jest różnie. człek się uprze i chce mieć pierwsze bicie bo "pierwsze klepanie to zawsze pierwsze klepanie". Weźcie taki Ghost z Loud Out Rec. pierwsze bicie chodzi po zawrotnych pieniądzach, a reedycje leżą na allegro po 3 dyszki od długiego czasu...
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

23-09-2017, 10:42

tak się zastanawiam - allegro dalej bierze 10% prowizji ???
to na tej jedne płycie zarobi prawie dwie stówki za nic :) ja bym pewnie pokombinował coś poza,żeby złodziejom nie płacic:)
Bambi
rasowy masterfulowicz

23-09-2017, 11:50

Dlaczego złodzieje? Nikt nie każe nikomu tam nic wystawiać. Oni dają Ci najbardziej znana w Polsce platformę aukcyjna, ty płacisz prowizję. Proste, ale mentalność polska to jednak mentalność polska.
HAILSA!!!!!
byrgh
zahartowany metalizator

23-09-2017, 14:00

jasnowidze to też nie złodzieje, nikt przecież nie każe nikomu do nich chodzić.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

23-09-2017, 14:02

Widzę subtelną różnicę w tym, że Allegro jest na ogół w stanie zapewnić to, co zapewnić obiecuje.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
byrgh
zahartowany metalizator

23-09-2017, 14:16

nie no, wiadomka, ale taki argument jak ten wyżej + tradycyjna wrzuta pod adresem polaków zasługuje na podobny kaliber ;)
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

23-09-2017, 14:29

Bambi pisze:Dlaczego złodzieje? Nikt nie każe nikomu tam nic wystawiać. Oni dają Ci najbardziej znana w Polsce platformę aukcyjna, ty płacisz prowizję. Proste, ale mentalność polska to jednak mentalność polska.
jeśli ktoś z kompletnie nieuzasadnionych powodów (poza szybkim zyskiem oczywiście) trzykrotnie podnosi opłatę prowizyjną (wcześniej było chyba 3%) to roszczę sobie prawo do nazwania ich zdziercami lub złodziejami. i moja polska mentalnośc chuja ma do tego.

żeby nie robić off-topu to już nie będę wspominał o tym że wraz ze wzrostem opłat drastycznie obniżyli jakość allegro, które ze wspomnianej przez Ciebie "najbardziej znanej w Polsce platformy aukcyjnej" zrobiła się w praktyce najbardziej znaną w Polsce witryną sklepową....
Pacjent

23-09-2017, 16:16

Stoigniew pisze:
Bambi pisze:Dlaczego złodzieje? Nikt nie każe nikomu tam nic wystawiać. Oni dają Ci najbardziej znana w Polsce platformę aukcyjna, ty płacisz prowizję. Proste, ale mentalność polska to jednak mentalność polska.
jeśli ktoś z kompletnie nieuzasadnionych powodów (poza szybkim zyskiem oczywiście) trzykrotnie podnosi opłatę prowizyjną (wcześniej było chyba 3%) to roszczę sobie prawo do nazwania ich zdziercami lub złodziejami. i moja polska mentalnośc chuja ma do tego.

żeby nie robić off-topu to już nie będę wspominał o tym że wraz ze wzrostem opłat drastycznie obniżyli jakość allegro, które ze wspomnianej przez Ciebie "najbardziej znanej w Polsce platformy aukcyjnej" zrobiła się w praktyce najbardziej znaną w Polsce witryną sklepową....
i tu jest pole dla konkurencji. Niech się pojawi. Deklaruję bycie ich klientem :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

23-09-2017, 17:44

Najprzewielebniejszy pisze:Sklonny jestem wydac reedycje tego materialu. Ale mam wrazenie , ze naklad tysiaca sztuk by nie sprzedal.
A moze nie mam racji?
Ile osob by kupilo wznowienie wydane niemal jak oryginalm bez bonusow i remasteru?
Kupowałbym bo z niezrozumiałch dla mnie powodów wydawnictwo dywizji kot nie znalazło się u mnie na pólce. Jednak tysiąc sztukasow to pewnie by nie zeszło...
Mane
zaczyna szaleć

25-09-2017, 13:52

Stoigniew pisze:zgadzam się. Z reedycjami jest różnie. człek się uprze i chce mieć pierwsze bicie bo "pierwsze klepanie to zawsze pierwsze klepanie". Weźcie taki Ghost z Loud Out Rec. pierwsze bicie chodzi po zawrotnych pieniądzach, a reedycje leżą na allegro po 3 dyszki od długiego czasu...
Pewnie dlatego, że cały czas to dostępne u wydawcy w "normalnej' cenie :)
Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

25-09-2017, 14:05

Mane pisze:
Stoigniew pisze:zgadzam się. Z reedycjami jest różnie. człek się uprze i chce mieć pierwsze bicie bo "pierwsze klepanie to zawsze pierwsze klepanie". Weźcie taki Ghost z Loud Out Rec. pierwsze bicie chodzi po zawrotnych pieniądzach, a reedycje leżą na allegro po 3 dyszki od długiego czasu...
Pewnie dlatego, że cały czas to dostępne u wydawcy w "normalnej' cenie :)
W normalnej tzn jakiej ?:) Bo bym kupił :P
Awatar użytkownika
Triceratops

25-09-2017, 14:39

Pacjent pisze:
Stoigniew pisze:

i tu jest pole dla konkurencji. Niech się pojawi. Deklaruję bycie ich klientem :)
http://innpoland.pl/137441,juz-za-kilka ... -z-seattle" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

25-09-2017, 14:55

Stoigniew pisze:

Ależ powody są ku temu bardzo konkretne. Od dłuższego czasu Allegro przechodzi z rąk do rąk, w ramach różnych funduszy inwestycyjnych i każdy kolejny po prostu chce osiągnąć wysoką stopę zysku jak najszybciej. Nikt nie bawi się w długotrwałe strategie, bo co najwyżej się odsprzeda i kupi co innego. Z konkurencją nie tak łatwo, olbrzymia kasa na samo wejście na rynek, choćby promocję potrzebna a i zysk niepewny, bo Allegro ma środki by powalczyć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Mane
zaczyna szaleć

25-09-2017, 21:10

December pisze:W normalnej tzn jakiej ?:) Bo bym kupił :P
Pewnie 25-30zł.
AdrianSmith
w mackach Zła

26-09-2017, 11:24

Jak to mawiał mój R.I.P. Friend - pewne rzeczy muszą mieć odpowiednią wartość .....
Awatar użytkownika
Harlequin

26-09-2017, 11:25

Koniec końcow kto kupil ta Gejsza Goner?
AdrianSmith
w mackach Zła

26-09-2017, 11:40

Na pewno nie ja :-)
A szkoda bo pewnie wymieniłbym ją na południowoamerykańskiego rara
ODPOWIEDZ