Tutaj już można mówić o lokacie kapitału, ceny co poniektórych znaczków, a zwłaszcza tych najrzadszych, osiągają czasem abstrakcyjne ceny. Kolekcjonerzy to też nieźli popierdoleńcy, nierzadko słychać o włamaniu do jakiegoś mieszkania i kradzieży jakiejś kolekcji. Czasem właściciel nie chce oddać, więc złodzieje robią mu kuku......... dobrze że tak nie dzieje się z płytami.Olo pisze:Szwagier handluje znaczkami i jak widzę do jakich kwot dochodzą świeżo wydane znaczki (mimo, że nakład 10tys. to już bardzo ścisły limit) z jakimiś charakterystycznymi numerami, albo bez numerów, albo z jakimiś fabrycznymi wadami perforacji to wymiękam. W tym biznesie to dopiero są zbieracze-popierdoleńcy.
GEISHA GONER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: GEISHA GONER
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Gdybym miał płytę Geisha goner to bym tego nie ujawniał na forum. Po IP dojdą do adresu o kradzież pewna.
- Medard
Nawet sejf może nie wystarczyć,
gdy złodzieje za bardzo będą pragnąć gejszy
gdy złodzieje za bardzo będą pragnąć gejszy
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
zgadzam się. Z reedycjami jest różnie. człek się uprze i chce mieć pierwsze bicie bo "pierwsze klepanie to zawsze pierwsze klepanie". Weźcie taki Ghost z Loud Out Rec. pierwsze bicie chodzi po zawrotnych pieniądzach, a reedycje leżą na allegro po 3 dyszki od długiego czasu...Drone pisze:Ja bym kupił. Myślę, że 200-300 sztuk by zeszło, ale 1000 w życiu. Ale nie znam się na marketingu :)Najprzewielebniejszy pisze:Sklonny jestem wydac reedycje tego materialu. Ale mam wrazenie , ze naklad tysiaca sztuk by nie sprzedal.
A moze nie mam racji?
Ile osob by kupilo wznowienie wydane niemal jak oryginalm bez bonusow i remasteru?
- Stoigniew
tak się zastanawiam - allegro dalej bierze 10% prowizji ???
to na tej jedne płycie zarobi prawie dwie stówki za nic :) ja bym pewnie pokombinował coś poza,żeby złodziejom nie płacic:)
to na tej jedne płycie zarobi prawie dwie stówki za nic :) ja bym pewnie pokombinował coś poza,żeby złodziejom nie płacic:)
-
- rasowy masterfulowicz
Dlaczego złodzieje? Nikt nie każe nikomu tam nic wystawiać. Oni dają Ci najbardziej znana w Polsce platformę aukcyjna, ty płacisz prowizję. Proste, ale mentalność polska to jednak mentalność polska.
HAILSA!!!!!
-
jasnowidze to też nie złodzieje, nikt przecież nie każe nikomu do nich chodzić.
- WaszJudasz
Widzę subtelną różnicę w tym, że Allegro jest na ogół w stanie zapewnić to, co zapewnić obiecuje.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
nie no, wiadomka, ale taki argument jak ten wyżej + tradycyjna wrzuta pod adresem polaków zasługuje na podobny kaliber ;)
- Stoigniew
jeśli ktoś z kompletnie nieuzasadnionych powodów (poza szybkim zyskiem oczywiście) trzykrotnie podnosi opłatę prowizyjną (wcześniej było chyba 3%) to roszczę sobie prawo do nazwania ich zdziercami lub złodziejami. i moja polska mentalnośc chuja ma do tego.Bambi pisze:Dlaczego złodzieje? Nikt nie każe nikomu tam nic wystawiać. Oni dają Ci najbardziej znana w Polsce platformę aukcyjna, ty płacisz prowizję. Proste, ale mentalność polska to jednak mentalność polska.
żeby nie robić off-topu to już nie będę wspominał o tym że wraz ze wzrostem opłat drastycznie obniżyli jakość allegro, które ze wspomnianej przez Ciebie "najbardziej znanej w Polsce platformy aukcyjnej" zrobiła się w praktyce najbardziej znaną w Polsce witryną sklepową....
-
i tu jest pole dla konkurencji. Niech się pojawi. Deklaruję bycie ich klientem :)Stoigniew pisze:jeśli ktoś z kompletnie nieuzasadnionych powodów (poza szybkim zyskiem oczywiście) trzykrotnie podnosi opłatę prowizyjną (wcześniej było chyba 3%) to roszczę sobie prawo do nazwania ich zdziercami lub złodziejami. i moja polska mentalnośc chuja ma do tego.Bambi pisze:Dlaczego złodzieje? Nikt nie każe nikomu tam nic wystawiać. Oni dają Ci najbardziej znana w Polsce platformę aukcyjna, ty płacisz prowizję. Proste, ale mentalność polska to jednak mentalność polska.
żeby nie robić off-topu to już nie będę wspominał o tym że wraz ze wzrostem opłat drastycznie obniżyli jakość allegro, które ze wspomnianej przez Ciebie "najbardziej znanej w Polsce platformy aukcyjnej" zrobiła się w praktyce najbardziej znaną w Polsce witryną sklepową....
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Kupowałbym bo z niezrozumiałch dla mnie powodów wydawnictwo dywizji kot nie znalazło się u mnie na pólce. Jednak tysiąc sztukasow to pewnie by nie zeszło...Najprzewielebniejszy pisze:Sklonny jestem wydac reedycje tego materialu. Ale mam wrazenie , ze naklad tysiaca sztuk by nie sprzedal.
A moze nie mam racji?
Ile osob by kupilo wznowienie wydane niemal jak oryginalm bez bonusow i remasteru?
-
- zaczyna szaleć
Pewnie dlatego, że cały czas to dostępne u wydawcy w "normalnej' cenie :)Stoigniew pisze:zgadzam się. Z reedycjami jest różnie. człek się uprze i chce mieć pierwsze bicie bo "pierwsze klepanie to zawsze pierwsze klepanie". Weźcie taki Ghost z Loud Out Rec. pierwsze bicie chodzi po zawrotnych pieniądzach, a reedycje leżą na allegro po 3 dyszki od długiego czasu...
- December
- postuje jak opętany!
W normalnej tzn jakiej ?:) Bo bym kupił :PMane pisze:Pewnie dlatego, że cały czas to dostępne u wydawcy w "normalnej' cenie :)Stoigniew pisze:zgadzam się. Z reedycjami jest różnie. człek się uprze i chce mieć pierwsze bicie bo "pierwsze klepanie to zawsze pierwsze klepanie". Weźcie taki Ghost z Loud Out Rec. pierwsze bicie chodzi po zawrotnych pieniądzach, a reedycje leżą na allegro po 3 dyszki od długiego czasu...
- Triceratops
http://innpoland.pl/137441,juz-za-kilka ... -z-seattle" onclick="window.open(this.href);return false;Pacjent pisze:i tu jest pole dla konkurencji. Niech się pojawi. Deklaruję bycie ich klientem :)Stoigniew pisze:jeśli ktoś z kompletnie nieuzasadnionych powodów (poza szybkim zyskiem oczywiście) trzykrotnie podnosi opłatę prowizyjną (wcześniej było chyba 3%) to roszczę sobie prawo do nazwania ich zdziercami lub złodziejami. i moja polska mentalnośc chuja ma do tego.Bambi pisze:Dlaczego złodzieje? Nikt nie każe nikomu tam nic wystawiać. Oni dają Ci najbardziej znana w Polsce platformę aukcyjna, ty płacisz prowizję. Proste, ale mentalność polska to jednak mentalność polska.
woodpecker from space
- Hatefire
Stoigniew pisze:
jeśli ktoś z kompletnie nieuzasadnionych powodów (poza szybkim zyskiem oczywiście) trzykrotnie podnosi opłatę prowizyjną (wcześniej było chyba 3%) to roszczę sobie prawo do nazwania ich zdziercami lub złodziejami. i moja polska mentalnośc chuja ma do tego.
Ależ powody są ku temu bardzo konkretne. Od dłuższego czasu Allegro przechodzi z rąk do rąk, w ramach różnych funduszy inwestycyjnych i każdy kolejny po prostu chce osiągnąć wysoką stopę zysku jak najszybciej. Nikt nie bawi się w długotrwałe strategie, bo co najwyżej się odsprzeda i kupi co innego. Z konkurencją nie tak łatwo, olbrzymia kasa na samo wejście na rynek, choćby promocję potrzebna a i zysk niepewny, bo Allegro ma środki by powalczyć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- zaczyna szaleć
Pewnie 25-30zł.December pisze:W normalnej tzn jakiej ?:) Bo bym kupił :P
-
- w mackach Zła
Jak to mawiał mój R.I.P. Friend - pewne rzeczy muszą mieć odpowiednią wartość .....
- Harlequin
Koniec końcow kto kupil ta Gejsza Goner?
-
- w mackach Zła
Na pewno nie ja :-)
A szkoda bo pewnie wymieniłbym ją na południowoamerykańskiego rara
A szkoda bo pewnie wymieniłbym ją na południowoamerykańskiego rara