SAXON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: SAXON
CO ZA TRIBUTE!!!
[youtube][/youtube]
Pomyśleć, że Biff kilka dni temu skończył 67 lat, a najmłodszy z nich jest po pięćdziesiątce...
[youtube][/youtube]
Pomyśleć, że Biff kilka dni temu skończył 67 lat, a najmłodszy z nich jest po pięćdziesiątce...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- weteran forumowych bitew
czekam niecierpliwie szykuje się heavy jazda
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
zdecydowanie lepsze granie niż na poprzedniej można powiedzieć że od
świetnego The Inner Sanctum co drugi album jest co najmniej bardzo dobry
świetnego The Inner Sanctum co drugi album jest co najmniej bardzo dobry
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Jestem za półmetkiem i chyba dobrze prawisz. W sumie wolna, nieco epicka płyta, doskonale pięknie wchodzi. Niemniej "Predatora" mogli sobie darowac, bo ten pseudogrowl mocno żenujący i komiczny.
-
Predator dobry mocny kawałek trza trochu heavy metalowego luzu a nie death metalowej spiny :_))
- moonfire
Pięknie żre ten nowy Saxon. Z tej okazji zacząłem kupować ich starsze albumy, bo zawsze traktowałem ich nieco po macoszemu.
Jakby ktoś chciał kupić "Thunderbolt", najtaniej jest na Ebayu, z wysyłką wychodzi około 65 złotych.
Jakby ktoś chciał kupić "Thunderbolt", najtaniej jest na Ebayu, z wysyłką wychodzi około 65 złotych.
- Harlequin
No co Ty Michał, tutaj za niecałe 57 ze słaniem włącznie:moonfire pisze:Pięknie żre ten nowy Saxon. Z tej okazji zacząłem kupować ich starsze albumy, bo zawsze traktowałem ich nieco po macoszemu.
https://www.dodax.pl/muzyka-cd-dvd-winy ... p2ff5vku6/
-
w sklepie fan totalne przegięcie z czasem oczekiwania + cena
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=37 ... hunderbolt" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=37 ... hunderbolt" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
Dzięki! Dobrze, że jeszcze nie kupiłem.Harlequin pisze:No co Ty Michał, tutaj za niecałe 57 ze słaniem włącznie:moonfire pisze:Pięknie żre ten nowy Saxon. Z tej okazji zacząłem kupować ich starsze albumy, bo zawsze traktowałem ich nieco po macoszemu.
https://www.dodax.pl/muzyka-cd-dvd-winy ... p2ff5vku6/
Popróbowałem się kilka tygodni z tą płytą i odpuszczam ostatecznie. Na początku bardzo mi się podobało, taki heavy metal na lato, by znowu poczuć, że mam 15 lat. Świetne brzmienie, przejrzyste kompozycje, mocne refreny, wszystko jak od linijki. Teraz wydaje mi się to bezduszne. Weźmy tematy utworów. Tak jakby wzięli listę generycznych tematów heavymetalowych i na tej podstawie zrobili teksty. Wampiry, rycerze, Odyn, kurde, tylko tyranozaura brakuje. Przejrzystość zacząłem wyczuwać jako chłodną kalkulację i powątpiewam, czy faktycznie grają to, co im w duszy gra, czy raczej to, co przynosi pieniądze. Ktoś powie, że oni też chcą zarobić na życie. Odpowiem, że muzyka to nie prostytutka, by dawać przyjemność za trzos grosza. Rezygnuję.
-
przesada to powiedz co robi bephemoth cz tam morbit angel czy tuzin innychKarkasonne pisze:Popróbowałem się kilka tygodni z tą płytą i odpuszczam ostatecznie. Na początku bardzo mi się podobało, taki heavy metal na lato, by znowu poczuć, że mam 15 lat. Świetne brzmienie, przejrzyste kompozycje, mocne refreny, wszystko jak od linijki. Teraz wydaje mi się to bezduszne. Weźmy tematy utworów. Tak jakby wzięli listę generycznych tematów heavymetalowych i na tej podstawie zrobili teksty. Wampiry, rycerze, Odyn, kurde, tylko tyranozaura brakuje. Przejrzystość zacząłem wyczuwać jako chłodną kalkulację i powątpiewam, czy faktycznie grają to, co im w duszy gra, czy raczej to, co przynosi pieniądze. Ktoś powie, że oni też chcą zarobić na życie. Odpowiem, że muzyka to nie prostytutka, by dawać przyjemność za trzos grosza. Rezygnuję.
- Harlequin
Eee, niezła płytka, ale dla mnie saxon od 20 lat wydaje dobre i z grubsza utrzymane na podobnym poziomie płyty. Nie bedzie to moja płyta roku, pewnie nawet nie top20, ale fajnie się tego słucha.
Behemoth zaczął się i skończył dla mnie na Pandemonic, a nowego Morbid Angel jeszcze nie słuchałem, ale oni przynajmniej próbują coś kombinować zamiast nagrywac w kółko to samo.BOLEK pisze:przesada to powiedz co robi bephemoth cz tam morbit angel czy tuzin innychKarkasonne pisze:Popróbowałem się kilka tygodni z tą płytą i odpuszczam ostatecznie. Na początku bardzo mi się podobało, taki heavy metal na lato, by znowu poczuć, że mam 15 lat. Świetne brzmienie, przejrzyste kompozycje, mocne refreny, wszystko jak od linijki. Teraz wydaje mi się to bezduszne. Weźmy tematy utworów. Tak jakby wzięli listę generycznych tematów heavymetalowych i na tej podstawie zrobili teksty. Wampiry, rycerze, Odyn, kurde, tylko tyranozaura brakuje. Przejrzystość zacząłem wyczuwać jako chłodną kalkulację i powątpiewam, czy faktycznie grają to, co im w duszy gra, czy raczej to, co przynosi pieniądze. Ktoś powie, że oni też chcą zarobić na życie. Odpowiem, że muzyka to nie prostytutka, by dawać przyjemność za trzos grosza. Rezygnuję.
- moonfire
Genialne to nie jest, ale absolutnie zakupu nie żałuję. Lubię taki heavy metal po prostu.Harlequin pisze:Eee, niezła płytka, ale dla mnie saxon od 20 lat wydaje dobre i z grubsza utrzymane na podobnym poziomie płyty. Nie bedzie to moja płyta roku, pewnie nawet nie top20, ale fajnie się tego słucha.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Gadalem ostatnio ze znajomkiem z roboty, ktory to widzial w UK w latach 80 wszystko co mozna bylo zobaczyc (Maiden supportujacy Priest i tak dalej). Strasznie lekcewazaco wypowiadal sie o Saxon, o jakichs plonacych gitarach i cyrku na scenie...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
-
Widziałem Saxon w latach 80-tych i widziałem kilka la temu. Ani razu nie było żenady (większej niż w przypadku innych kapel heavy metalowych ;) ).
-
- w mackach Zła
Ostatni koncert Saxon sprzed chyba dwóch lat (w Progresji) był znakomity, taka esencja klubowego heavy z żywiołowo reagującą publiką, śpiewami, dobrym kontaktem z zespołem, płonących gitar nie stwierdzono (choć w sumie można powiedzieć, że z gitar leciał ogień) ;)