SAXON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: SAXON

24-01-2018, 00:42

CO ZA TRIBUTE!!!

[youtube][/youtube]

Pomyśleć, że Biff kilka dni temu skończył 67 lat, a najmłodszy z nich jest po pięćdziesiątce...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
BOLEK
weteran forumowych bitew

24-01-2018, 09:17

czekam niecierpliwie szykuje się heavy jazda
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

24-01-2018, 09:31

Od kiedy wrócili na właściwe tory z "Unleash The Beast" to lubie ich wszystkie płyty oprócz "Call To Arms". Nowej również chętnie posłucham.
Awatar użytkownika
Harlequin

01-02-2018, 09:43

Nowa płyta w wypożyczalniach.
BOLEK
weteran forumowych bitew

01-02-2018, 09:55

zdecydowanie lepsze granie niż na poprzedniej można powiedzieć że od
świetnego The Inner Sanctum co drugi album jest co najmniej bardzo dobry
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Harlequin

01-02-2018, 10:05

Jestem za półmetkiem i chyba dobrze prawisz. W sumie wolna, nieco epicka płyta, doskonale pięknie wchodzi. Niemniej "Predatora" mogli sobie darowac, bo ten pseudogrowl mocno żenujący i komiczny.
Awatar użytkownika
Harlequin

01-02-2018, 10:24

No i nie zawiedli, dobra, dość równa płyta im wyszła. W sumie poza tym jednym wspomnianym wyżej kawałkiem wszystkie inne mi pasują i się podobają. Starzeją sie z klasą.
BOLEK
weteran forumowych bitew

01-02-2018, 11:23

Predator dobry mocny kawałek trza trochu heavy metalowego luzu a nie death metalowej spiny :_))
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

05-02-2018, 23:30

Pięknie żre ten nowy Saxon. Z tej okazji zacząłem kupować ich starsze albumy, bo zawsze traktowałem ich nieco po macoszemu.
Jakby ktoś chciał kupić "Thunderbolt", najtaniej jest na Ebayu, z wysyłką wychodzi około 65 złotych.
Awatar użytkownika
Harlequin

06-02-2018, 08:01

moonfire pisze:Pięknie żre ten nowy Saxon. Z tej okazji zacząłem kupować ich starsze albumy, bo zawsze traktowałem ich nieco po macoszemu.
Jakby ktoś chciał kupić "Thunderbolt", najtaniej jest na Ebayu, z wysyłką wychodzi około 65 złotych.
No co Ty Michał, tutaj za niecałe 57 ze słaniem włącznie:

https://www.dodax.pl/muzyka-cd-dvd-winy ... p2ff5vku6/
BOLEK
weteran forumowych bitew

06-02-2018, 08:52

w sklepie fan totalne przegięcie z czasem oczekiwania + cena
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=37 ... hunderbolt" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

06-02-2018, 20:59

Harlequin pisze:
moonfire pisze:Pięknie żre ten nowy Saxon. Z tej okazji zacząłem kupować ich starsze albumy, bo zawsze traktowałem ich nieco po macoszemu.
No co Ty Michał, tutaj za niecałe 57 ze słaniem włącznie:

https://www.dodax.pl/muzyka-cd-dvd-winy ... p2ff5vku6/
Dzięki! Dobrze, że jeszcze nie kupiłem.
Karkasonne

10-05-2018, 14:01

Popróbowałem się kilka tygodni z tą płytą i odpuszczam ostatecznie. Na początku bardzo mi się podobało, taki heavy metal na lato, by znowu poczuć, że mam 15 lat. Świetne brzmienie, przejrzyste kompozycje, mocne refreny, wszystko jak od linijki. Teraz wydaje mi się to bezduszne. Weźmy tematy utworów. Tak jakby wzięli listę generycznych tematów heavymetalowych i na tej podstawie zrobili teksty. Wampiry, rycerze, Odyn, kurde, tylko tyranozaura brakuje. Przejrzystość zacząłem wyczuwać jako chłodną kalkulację i powątpiewam, czy faktycznie grają to, co im w duszy gra, czy raczej to, co przynosi pieniądze. Ktoś powie, że oni też chcą zarobić na życie. Odpowiem, że muzyka to nie prostytutka, by dawać przyjemność za trzos grosza. Rezygnuję.
BOLEK
weteran forumowych bitew

10-05-2018, 14:20

Karkasonne pisze:Popróbowałem się kilka tygodni z tą płytą i odpuszczam ostatecznie. Na początku bardzo mi się podobało, taki heavy metal na lato, by znowu poczuć, że mam 15 lat. Świetne brzmienie, przejrzyste kompozycje, mocne refreny, wszystko jak od linijki. Teraz wydaje mi się to bezduszne. Weźmy tematy utworów. Tak jakby wzięli listę generycznych tematów heavymetalowych i na tej podstawie zrobili teksty. Wampiry, rycerze, Odyn, kurde, tylko tyranozaura brakuje. Przejrzystość zacząłem wyczuwać jako chłodną kalkulację i powątpiewam, czy faktycznie grają to, co im w duszy gra, czy raczej to, co przynosi pieniądze. Ktoś powie, że oni też chcą zarobić na życie. Odpowiem, że muzyka to nie prostytutka, by dawać przyjemność za trzos grosza. Rezygnuję.
przesada to powiedz co robi bephemoth cz tam morbit angel czy tuzin innych
Awatar użytkownika
Harlequin

10-05-2018, 14:26

Eee, niezła płytka, ale dla mnie saxon od 20 lat wydaje dobre i z grubsza utrzymane na podobnym poziomie płyty. Nie bedzie to moja płyta roku, pewnie nawet nie top20, ale fajnie się tego słucha.
Karkasonne

10-05-2018, 14:28

BOLEK pisze:
Karkasonne pisze:Popróbowałem się kilka tygodni z tą płytą i odpuszczam ostatecznie. Na początku bardzo mi się podobało, taki heavy metal na lato, by znowu poczuć, że mam 15 lat. Świetne brzmienie, przejrzyste kompozycje, mocne refreny, wszystko jak od linijki. Teraz wydaje mi się to bezduszne. Weźmy tematy utworów. Tak jakby wzięli listę generycznych tematów heavymetalowych i na tej podstawie zrobili teksty. Wampiry, rycerze, Odyn, kurde, tylko tyranozaura brakuje. Przejrzystość zacząłem wyczuwać jako chłodną kalkulację i powątpiewam, czy faktycznie grają to, co im w duszy gra, czy raczej to, co przynosi pieniądze. Ktoś powie, że oni też chcą zarobić na życie. Odpowiem, że muzyka to nie prostytutka, by dawać przyjemność za trzos grosza. Rezygnuję.
przesada to powiedz co robi bephemoth cz tam morbit angel czy tuzin innych
Behemoth zaczął się i skończył dla mnie na Pandemonic, a nowego Morbid Angel jeszcze nie słuchałem, ale oni przynajmniej próbują coś kombinować zamiast nagrywac w kółko to samo.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

10-05-2018, 21:41

Harlequin pisze:Eee, niezła płytka, ale dla mnie saxon od 20 lat wydaje dobre i z grubsza utrzymane na podobnym poziomie płyty. Nie bedzie to moja płyta roku, pewnie nawet nie top20, ale fajnie się tego słucha.
Genialne to nie jest, ale absolutnie zakupu nie żałuję. Lubię taki heavy metal po prostu.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

22-03-2019, 20:32

Gadalem ostatnio ze znajomkiem z roboty, ktory to widzial w UK w latach 80 wszystko co mozna bylo zobaczyc (Maiden supportujacy Priest i tak dalej). Strasznie lekcewazaco wypowiadal sie o Saxon, o jakichs plonacych gitarach i cyrku na scenie...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

22-03-2019, 23:05

Widziałem Saxon w latach 80-tych i widziałem kilka la temu. Ani razu nie było żenady (większej niż w przypadku innych kapel heavy metalowych ;) ).
Raf
w mackach Zła

23-03-2019, 12:47

Ostatni koncert Saxon sprzed chyba dwóch lat (w Progresji) był znakomity, taka esencja klubowego heavy z żywiołowo reagującą publiką, śpiewami, dobrym kontaktem z zespołem, płonących gitar nie stwierdzono (choć w sumie można powiedzieć, że z gitar leciał ogień) ;)
ODPOWIEDZ