RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Karkasonne

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

01-03-2018, 19:55

EatMyFuck pisze:takie Ciebie nie znałem ;-)
jakiś taki nachalny się zrobiłeś.

jak nie czytasz między wierszami to napiszę wprost. jałowa dyskusja dla mnie a i samopoczucie mi psujesz. a ono ważne dla mnie jest ;-)

zamykając. masz potrzebę = napisz tutaj analizę porównawczą obu zespołów. zamieszczając źródła. przeczytam. nie odniosę się.

No ja chciałem pogadać konkretnie o muzyce bez odnoszenia się do tego kto jaki jest, nie przyszło mi do głowy że można w ten sposób psuć komuś samopoczucie. Trudno, może ktoś inny się zaitneresuje.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

01-03-2018, 20:00

Karkasonne pisze:
EatMyFuck pisze:takie Ciebie nie znałem ;-)
jakiś taki nachalny się zrobiłeś.

jak nie czytasz między wierszami to napiszę wprost. jałowa dyskusja dla mnie a i samopoczucie mi psujesz. a ono ważne dla mnie jest ;-)

zamykając. masz potrzebę = napisz tutaj analizę porównawczą obu zespołów. zamieszczając źródła. przeczytam. nie odniosę się.

No ja chciałem pogadać konkretnie o muzyce bez odnoszenia się do tego kto jaki jest, nie przyszło mi do głowy że można w ten sposób psuć komuś samopoczucie. Trudno, może ktoś inny się zaitneresuje.
oczywiście, że można.
bo jakbyś napisał; "kurwa, Tomasz, Tomeczku, Tomciu, jak ja się myliłem. ja pierdole. podaj adres wymyję Ci brykę, nagotuję kotletów na cały tydzień i wyczeszę kota w ramach przeprosin*" to byłbym zadowolony.
a Ty co?
"bzdura"

i nastrój się "zmiął i spsuł". (ale) tylko na moment. już jest dobrze.

* prędki EDIT: zapomniałem o poszatkowaniu kapusty i obraniu bobu. a teraz stara musi zapierdalać w kuchni.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Karkasonne

01-03-2018, 20:08

kurde Tomek no sorry no
no weź nooo
nie bądź taki no
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

01-03-2018, 20:13

Karkasonne pisze:kurde Tomek no sorry no
no weź nooo
nie bądź taki no
luz ;-)
przeprosiny przyjęte ;-)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

01-03-2018, 20:52

Karkasonne pisze:Posłucham czego tylko zechcesz ale posłuchaj sobie ,,The power of equality,, a potem od razu guerrilla radio Ratm. Bo nie mogę wręcz uwierzyć ze tego można nie słyszeć, jak chucka berryego w going to brazil Motorhead. Jak powiesz ze te dwa kawałki nie maja ze sobą nic wspólnego to wtedy odpuszczę.

Mówisz ze nie widzisz inspiracji. Kurde od razu zacząłem szukać w necie i otwarcie mówią o inspirowaniu się rhcp.
Ale "guerrilla radio" to już płyta The Battle of Los Angeles z 1999, a to nie jest ten najlepszy RATM.
Awatar użytkownika
Hatefire

01-03-2018, 21:16

No właśnie tam jest już dużo Kalifornii. Jest i RHCP i Bad Religion, co mi akurat nie przeszkadza, bo fajna płyta wyszła. Niemniej jedynka to inna bajka.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Karkasonne

01-03-2018, 21:36

O patrzcie go, powiedziałem coś o marksistach to zaraz przyleciał
Awatar użytkownika
Medard

01-03-2018, 21:42

Pamiętam koncert na Torwarze, mój pierwszy w życiu zagranicznego zespołu.
Jaka to była energia, grali głównie pierwszą płytę i chyba jeden kawałek z drugiej. Od razu to był jeden z koncertów życia mimo słabego nagłośnienia.
Awatar użytkownika
Medard

01-03-2018, 21:44

Dla mnie właściwie liczy się tylko ich pierwsza płyta, reszta może nie istnieć.
Odsprzedałem je jakiś czas temu.
Awatar użytkownika
Medard

01-03-2018, 21:50

A skoro piszemy o kopiowaniu pomysłów to 'Around the world' z Californication to zrzyna motywu z 'Breadfun' Budgie.
Red Hoci nie są święci, tutaj Frusciante ewidentnie kopiował.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

01-03-2018, 21:54

Przez te wspominki znowu zapomniałeś jak edytować posty.
Niepotrzebnie się tak bardzo denerwujesz!
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Medard

01-03-2018, 22:14

wolff pisze:Przez te wspominki znowu zapomniałeś jak edytować posty.
Niepotrzebnie się tak bardzo denerwujesz!
Wiedziałem, że to napiszesz :)

Celowo piszę trzy różne posty,
bo każdy jest o czymś innym.
To jak mecze Real z Barceloną i Legia z Jagiellonią.
Dwa różne spotkania, ogarniasz?
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

02-03-2018, 04:04

HSVV pisze:przy czym Blood Sugar >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> śmieszne Rage
w sumie tak , fruszante zajebisty gitarzysta
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-03-2018, 06:18

vicek pisze:
HSVV pisze:przy czym Blood Sugar >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> śmieszne Rage

gitarzysta fajny ale pedal
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

02-03-2018, 12:13

maciek z klanu pisze:
vicek pisze:

gitarzysta fajny ale pedal
serio pedał??? a zresztą jakie ma to znaczenie , zawsze mi się podobał styl jego gry
Karkasonne

12-03-2018, 05:18

Przeczytałem cały temat, spędziłem z tym ze 3h, ale nie żałuję. Argumentacja, która czasem się przewija, potrafi być totalnie rozdupcająca. Potem poszło to w jakąś bardziej akademicką dyskusję, ale przez większość czasu było tylko powtarzanie: nie lubię, bo lewaki, nie lubię, bo skaczą, nie lubię, bo milion małych innych obsranych rzeczy, a żadna niezwiązana z muzyką. Czy ja też byłem tak wkurwiający kiedyś, odrzucając apriori Burzum czy Graveland? Chyba nie, bo Graveland wciąż uważam w większości za szajs, no ale mniejsza, nie o to chodzi.

I tak w tę długą noc leci - niezamierzenie - całe dysko RATM w tle. Zaskakująco rośnie w moich notowaniach. Zaskakująco, bo z jednej strony byli ze mną praktycznie od dzieciaka gdzieś w tle, potem człowiek się zradykalizował muzycznie więc takie rzeczy były dla pozerów. Ale teraz od nowa odkrywam tę dziwną mieszankę - bo z jednej strony skaczące dzieciaki, komuniści, młodzieżowy, porywający wkurw - a z drugiej ta muzyka jest bardzo dojrzała i świadczy o DUŻEJ edukacji muzycznej. Te riffy nie wzięły się z dupy, tak że dzieciak siadł w garażu i to wysmażył przypadkiem - przynajmniej mi ciężko w to uwierzyć. Gdzieś tam Drone napisał, że to najbardziej pojętni uczniowie Led Zeppelin, nie dodając nic więcej. Większość popadła chyba w niedowierzanie, albo uznała to za żart. A ja tak słucham sobie riffu w "Sleeping in the fire" i zaczynam chyba łapac, o co chodzi.
Karkasonne

14-03-2018, 18:14

Kolejne oświecenie na rowerze mnie trafiło

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Drone

17-03-2018, 15:06

To oczywisty trop i świadome nawiązanie - na tym też polega wielkość RATM, że tak bardzo czerpiąc z LED ZEPPELIN, ich muzyka jest jednak całościowo zupełnie inna. Jeżeli ktoś nie słyszy tych wpływów, to proponuję posłuchać dwójki, a potem od razu płyt LZ - wtedy okaże się jasne, jaka masa twórczo przetworzonych pomysłów Page'a jest w grze Morello. Nie ma i nie było drugiego zespołu, który tak odkrywczo czerpał z dokonań LZ jak RATM. Tylko trzeba spojrzeć poza pierwszy plan, poza rapowane wokale i rwaną rytmikę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

17-03-2018, 15:15

Rage jak Rage, ale Audioslave tovjuz Zeppelin pelna geba jest.
Awatar użytkownika
Drone

17-03-2018, 15:17

To oczywiste.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ