Ludzie:
Wychlejcie Ocean Spokojny
Spluńcie na wojny
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Wychlejcie Ocean Spokojny
Spluńcie na wojny
Nie byłbym tego taki pewien. No ale jak tam sobie chcesz. Jakby coś to siedzę w basenie z płotkami i puszczamy wesołe bąki.EatMyFuck pisze:
poza tym nie ma startu do kilku tutaj zakupowych-użytkowników. a madrala, a spina.
po pierwsze ci co mają realne pieniądze, mają ten komfort, że nie muszą zaglądać na przeceny i oznajmiać światu, że Auroch jest po 25 pln. mogę Ci powiedzieć na bazie tego co zamieszcza choćby sadomysz ile wydaje i jakoś z jego ust nie ma gadek, że np. w gangrene jest przecena. albo, że przesyłka z Portugali jest tyle a tyle. jest to jest.knaar pisze:Po pierwsze nie pisz tak do osoby, której nie znasz. Czasami można się zdziwić,EatMyFuck pisze: co ty tam wypisujesz ? .
moich przychodów miesięcznych to to pajacu w pół roku nie dosięgniesz.
Po drugie jeśli nie odróżniasz przychodów od zysków, to też nie pisz.
Nie jestem szaleńcem i znam wartość płyt. Nie będę dawał zarabiać handlującym januszom . Jest tyle płyt do kupienia, więc nie muszę mieć wszystkiego od razu. Na wszystko przyjdzie pora.EatMyFuck pisze:
poza tym nie ma startu do kilku tutaj zakupowych-użytkowników. a madrala, a spina.
dobra. ogarnąłem. teraz pora na ciebie.Medard pisze:SuckYourDick, czy jak mu tam chyba pijany przy sobocie. hehe
dobra uspokajając (trochę) atmosferę.knaar pisze:Nie jestem szaleńcem i znam wartość płyt. Nie będę dawał zarabiać handlującym januszom . Jest tyle płyt do kupienia, więc nie muszę mieć wszystkiego od razu. Na wszystko przyjdzie pora.EatMyFuck pisze:
Uczepiłeś się chłopaka, Przecież to padło w przeznaczonym właśnie do tego temacie. Weź pod uwagę, że nie każdy leży na realnych pieniądzach. Może ktoś skorzysta. Nie wiem, czy masz świadomość tego, że przez takie akcje zniechęcasz potencjalnych polecających i srasz twardym klockiem w tryby maszyny. Także tej dystrybucji, której to niby w ten sposób "bronisz". Prawdopodobnie wiesz, że ludzie którzy kupują płyty nie ograniczają się do jednego dostawcy. Tu pykną, tam zamówią, gdzieś tam jeszcze znajdą. Nie widzę nic złego w takim polecaniu. Nie ma to wiele wspólnego z tym co byłeś łaskaw sugerować. Interes się kręci.EatMyFuck pisze:
po pierwsze ci co mają realne pieniądze, mają ten komfort, że nie muszą zaglądać na przeceny i oznajmiać światu, że Auroch jest po 25 pln. mogę Ci powiedzieć na bazie tego co zamieszcza choćby sadomysz ile wydaje i jakoś z jego ust nie ma gadek, że np. w gangrene jest przecena. albo, że przesyłka z Portugali jest tyle a tyle. jest to jest.
ok. przyjmuję argumentację.535 pisze:Uczepiłeś się chłopaka, Przecież to padło w przeznaczonym właśnie do tego temacie. Weź pod uwagę, że nie każdy leży na realnych pieniądzach. Może ktoś skorzysta. Nie wiem, czy masz świadomość tego, że przez takie akcje zniechęcasz potencjalnych polecających i srasz twardym klockiem w tryby maszyny. Także tej dystrybucji, której to niby w ten sposób "bronisz". Prawdopodobnie wiesz, że ludzie którzy kupują płyty nie ograniczają się do jednego dostawcy. Tu pykną, tam zamówią, gdzieś tam jeszcze znajdą. Nie widzę nic złego w takim polecaniu. Nie ma to wiele wspólnego z tym co byłeś łaskaw sugerować. Interes się kręci.EatMyFuck pisze:
po pierwsze ci co mają realne pieniądze, mają ten komfort, że nie muszą zaglądać na przeceny i oznajmiać światu, że Auroch jest po 25 pln. mogę Ci powiedzieć na bazie tego co zamieszcza choćby sadomysz ile wydaje i jakoś z jego ust nie ma gadek, że np. w gangrene jest przecena. albo, że przesyłka z Portugali jest tyle a tyle. jest to jest.
wzbudziłeś tym samym u mnie poczucie winy.Necropunk pisze:Spina u co poniektórych, jak w pośladach kulturysty przy podnoszeniu opony od traktora. Aż sobie przypomniałem czemu przestałem tu zaglądać na jakiś dłuższy czas.
Osobiście nie mam nic do FT. Mam na półce kilka wydanych przez nich płyt, Co do cen w ich distro to jest sprawa ich i ich klientów. Ja po prostu uważam, że większość pozycji z ich oferty mogę nabyć gdzie indziej o wiele taniej. Moja sprawa, że jestem zwykłym januszem zakupów, jak twierdzisz. Po to m.in. jest forum, aby dyskutować o tym gdzie i jak kupić.EatMyFuck pisze:dobra uspokajając (trochę) atmosferę.knaar pisze:Nie jestem szaleńcem i znam wartość płyt. Nie będę dawał zarabiać handlującym januszom . Jest tyle płyt do kupienia, więc nie muszę mieć wszystkiego od razu. Na wszystko przyjdzie pora.EatMyFuck pisze:
zostawiając na boku twoją spolegliwość - zajebistość zakupową. po kiego grzyba te podjazdy pod f-temple?. masz w tym jakiś interes? bo nie rozumiem. mi się też nie podobają u nich pewne rzeczy (2 x kwestia z wysyłką*), ale załatwiłem to z nimi a nie na forum. im się chce = to niech robią swoje. każdy może ocenić kwestię cen**. no chyba, że jakieś kwestie konkurencji są. < a i dodam, żeby nie było. nie mam nic wspólnego z ich dystrybucją - jakby ktoś chciał obrócić kota ogonem.>
* dla ciekawskich
** i to zweryfikują kupujący. w masie.
JA już nie wiem. raz wypada, raz nie wypada.535 pisze:Wiadomo, że jak się bawimy to nie z kalkulatorem, ale jeżeli chodzi o proces kolekcjonowania, a użytkownik knaar jest znany z żelaznej konsekwencji gromadzenia plastiku, nie do końca należy dać się porwać szaleństwu, bo chuj bombki strzeli i choinki nie będzie. Zresztą w tym gronie w ogóle nie bardzo wypada wytykanie komuś, że ma nieodprasowaną koszulę i podkrążone oczy.
U mnie przy zakupach ok. 30-50płyt miesięcznie zwracanie szczególnej uwagi na ceny nie jest kwestią bycia januszem, ale rozsądną kalkulacją.EatMyFuck pisze:^^ no i dyskutujemy.
JA się akurat z tobą nie zgadzam bo jesteś dla mnie egzemplifikacją pewnych cech narodowych, których nienawidzę, ale to jak domniemam mój problem. ("centusiostwo", "klientelstwo")
ps. a i "dyskutując" <jak się okazuje> zniesmaczam/y co poniektórych.
Nic z tych rzeczy. Po co wtedy forum? Po prostu tym razem uderzyłeś pod zły adres. Może następną razą?EatMyFuck pisze:JA już nie wiem. raz wypada, raz nie wypada.535 pisze:Wiadomo, że jak się bawimy to nie z kalkulatorem, ale jeżeli chodzi o proces kolekcjonowania, a użytkownik knaar jest znany z żelaznej konsekwencji gromadzenia plastiku, nie do końca należy dać się porwać szaleństwu, bo chuj bombki strzeli i choinki nie będzie. Zresztą w tym gronie w ogóle nie bardzo wypada wytykanie komuś, że ma nieodprasowaną koszulę i podkrążone oczy.
ostatnio mam wrażenie, że nic nie wypada.
smuci mnie to.
i co? teraz zostaje mi przeprosić, ładnie się wyrażać przez najbliższe 2 miesiące i ze wszystkimi się zgadzać.
o! , cytat z Vabank, to może być najlepsze podsumowanie tej dyskusji.535 pisze:Nic z tych rzeczy. Po co wtedy forum? Po prostu tym razem uderzyłeś pod zły adres. Może następną razą?EatMyFuck pisze:JA już nie wiem. raz wypada, raz nie wypada.535 pisze:Wiadomo, że jak się bawimy to nie z kalkulatorem, ale jeżeli chodzi o proces kolekcjonowania, a użytkownik knaar jest znany z żelaznej konsekwencji gromadzenia plastiku, nie do końca należy dać się porwać szaleństwu, bo chuj bombki strzeli i choinki nie będzie. Zresztą w tym gronie w ogóle nie bardzo wypada wytykanie komuś, że ma nieodprasowaną koszulę i podkrążone oczy.
ostatnio mam wrażenie, że nic nie wypada.
smuci mnie to.
i co? teraz zostaje mi przeprosić, ładnie się wyrażać przez najbliższe 2 miesiące i ze wszystkimi się zgadzać.
umówmy się tak. JA coś jeszcze napiszę, później Ty i zamkniemy "dyskusję". ma być przecież bez spiny/ na pełnym uśmiechu.knaar pisze:U mnie przy zakupach ok. 30-50płyt miesięcznie zwracanie szczególnej uwagi na ceny nie jest kwestią bycia januszem, ale rozsądną kalkulacją.EatMyFuck pisze:^^ no i dyskutujemy.
JA się akurat z tobą nie zgadzam bo jesteś dla mnie egzemplifikacją pewnych cech narodowych, których nienawidzę, ale to jak domniemam mój problem. ("centusiostwo", "klientelstwo")
ps. a i "dyskutując" <jak się okazuje> zniesmaczam/y co poniektórych.