Metalmania 2018 - 07.04.2018, Katowice

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

Re: Metalmania 2018 - 07.04.2018, Katowice

08-04-2018, 21:10

hes pisze: Bonus uwaga – jeśli to czytasz, typie z zajebiście włochatymi plerami, powiedz mi na czym jedziesz że napierdalasz tańce pod sceną bite 14h.
jeśli to jest ten sam Typ o którym myślę to widuję go na prawie każdym koncercie w Krakowie na którym jestem. gość jest we własnym świecie w którym jest mu najwyraźniej dobrze i jest szczęśliwy bo zawsze się dobrze bawi.
Tydzień temu na Venom Inc. w MegaClubie był jedyną osobą która kręciła młyna na pierwszym supporcie i jedną z dwóch osób która tworzyła młyn na drugim supporcie :):)

więcej od siebie na temat samej Metalmanii napiszę jutro, może tradycyjnie jakąś fotkę walnę :)
Necropunk
w mackach Zła

08-04-2018, 21:13

Stoigniew pisze:
hes pisze: Bonus uwaga – jeśli to czytasz, typie z zajebiście włochatymi plerami, powiedz mi na czym jedziesz że napierdalasz tańce pod sceną bite 14h.
jeśli to jest ten sam Typ o którym myślę to widuję go na prawie każdym koncercie w Krakowie na którym jestem. gość jest we własnym świecie w którym jest mu najwyraźniej dobrze i jest szczęśliwy bo zawsze się dobrze bawi.
Tydzień temu na Venom Inc. w MegaClubie był jedyną osobą która kręciła młyna na pierwszym supporcie i jedną z dwóch osób która tworzyła młyn na drugim supporcie :):)

więcej od siebie na temat samej Metalmanii napiszę jutro, może tradycyjnie jakąś fotkę walnę :)
Gość kręcił młyn nawet na ślamazarnych Belzebąkach. Ale nikt nie podłapał tematu, bo 90% fanów byli upaleni, jak mieszkańcy Chęcin w Treblince.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

08-04-2018, 21:14

Kolega Dziubek jest straight edge i jedzie na samym nakręceniu muzyką :D
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Necropunk
w mackach Zła

08-04-2018, 21:16

O kurwa, takie ludzkie perpetuum mobile :D
Karkasonne

08-04-2018, 21:19

Owłosione plecy... Nonstop kręcenie imprezy... Duży był? Bo stawiam, że to Madek:D
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

08-04-2018, 21:38

Metalmania - bardzo ciekawa impreza. Nie wiem co mają w głowie Ci, którzy narzekają na skład. Wyśmiewają, ze Emperor nie jest godny bycia headlinerem itp. Czyżby zapomnieli o Samael w ubiegłym roku? ;) Nawet na festiwalu w rozmowach ludzi mówili, że okej, ale że z takim podejściem festiwal długo nie pociągnie - pojawiał się oczywiście przykład Brutala i ich stosunku jakości do ceny. Niektórzy nie mogą się pogodzić, że wciąż żyjemy 20 lat za zachodem. Pomimo tego spośród komercyjnych spędów tego typu w PL - Metalmania reprezentuje wysoki poziom . 190 zł i tyle ciekawych kapel.... Gojira sama w sobie bez supportów potrafi kosztować 120 zł, czy Anthrax, a tutaj zespoły były lepsze :p

Asphyx - pozytywne zaskoczenie, mega mnie porwali, choć fanem ich płyt nie jestem
Xentrix - porwali ludzi, czuć było energię. Ponownie klimaty nie moje, ale doceniam starania
Destroyer 666 - FENOMENALNIE! Ten zespół zawsze miażdży. Jedyny minus to czas trwania koncertu - minęło jak 15 minut. Niestety nie zdążyli zagrać wszystkich swoich szlagierów. A szkoda, szkoda. Te 15 minut mogli jednak dać im dłużej, gorsze kapele zabierały czas.
Kat & Roman - widziałem ich sporo razy, uznałem, że będzie to doskonały koncert na... trybuny. Skoro muzyka emerycka, to i sposób przeżywania ich koncertów emerycki. Fajnie zagrali - dupki nie urwali, ale można było potupać, pośpiewać. Ten zespół musi istnieć zawsze, nie wyobrażam sobie sceny bez ich regularnych koncertów :p
Napalm - troszkę zmęczony byłem. Było okej. Tylko tyle i aż tyle.
BoP - nie jestem fanem ostatniej płyty. Doceniam starania, ale niestety na żywo mnie nie porwali i do końca nie wytrwałem.
Ragehammer - kiedyś robili na mnie duże wrażenie, ale... ile można :D Kawałki wciąż te same, koncerty wciąż te same. Szybko może się znudzić. Ich koncert kompletnie mnie nie porwał :(

No i na koniec EMPEROR! Na ten koncert czekałem zdecydowanie najbardziej i zdecydowanie mnie zmietli. Brzmienie pierwsza klasa, wydaje mi się, iż byli w lepszej formie, niż na Brutalu. Kawałków z Anthems słuchało się fenomenalnie - zwłaszcza uwzględniwszy to, iż wokal był na pierwszym planie - przeciwnie niż na płycie. Zawsze to jakaś nowość. A Ihsahn rzeczywiście był w podejrzanie świetnej formie wokalnej, nie spodziewałem się takiego powera. Widać, że gra sprawia im przyjemność, jest ich pasją. To są prawdziwi muzycy! Oczywiscie dużo pojawiło się głosów krytykujących i tak szczerze trochę tego nie rozumiem. Muza może się albo podobać albo nie, ale na pewno nie można powiedziec, że koncertowo są nijacy i grają "mechanicznie". A odnoszę wrażenie, że 90% hejtów pochodzi od osób, które od zawsze ich nienawidziły, bądź malkonentów, którym przeszkadza aparycja członków zespołu, a zwłaszcza jednego. Dla mnie koncert ich był kompletny, jestem usatysfakcjonowany, że w ciagu ostatniego roku widziałem ich dwukrotnie i szczerze, to względem nich nie mam więcej oczekiwać. Oczywiście fajnie jakby gdzieś jeszcze zagrali, ale po tych koncertach czuje się spełniony.

Ciekawostka: Na klawiszach grał Jørgen Munkeby z Shining. Zastępował on Einara Soleberga, który podróżuje po USA z Leprous. Pewnie nikogo to nie interesuje, ale pisze, bo dużo osób zastanawiało się co to za gość w trakcie trwania koncertu :p
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

08-04-2018, 22:04

Myślałem, że Munkeby tylko dmucha w saksofon. Ale skoro przyjechał to i Shining
mogło wystąpić na małej scenie od razu.

A tego Leprousa nie znoszę.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

08-04-2018, 22:47

Karkasonne pisze:Owłosione plecy... Nonstop kręcenie imprezy... Duży był? Bo stawiam, że to Madek:D
Madek? Błagam Cię xD nie. To był Dziubek, chudy szaman młyna z Krakowa
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
uglak

09-04-2018, 00:49

rozumiem, ze mozna roznie odbierac koncerty, ale to co pokazal Roman bylo naprawde zenujace i nie ratuje tego strona instrumentalna. ostatni raz widzialem ich na zywo nascie lat temu i moze przez ten czas przyzwyczailiscie sie do nizszego poziomu, ale to z zadnej strony nie bylo dobre!

poza tym nie bede orginalny mowiac, ze Asphyx pozamiatal. duzo dalej , ale dalej bardzo dobrze bylo Dead Congregation i Destroyer. top3 malej sceny to Viodhanger, Viscera/// i Terrordome. zwinelismy sie z ekipa po Emperor, bo Anima Damnata byla w Krakowie tydzien temu, Ragehammer byl ciekawy piewsze trzy razy, teraz caly czas graja to samo, a pseudobuntownicze teksty Tymka przestaly byc zabawne po pierwszym razie. troche szkoda Napalm Death, ale juz kilka razy ich widzialem. fest na plus - mam nadzieje, ze beda podarzali w tym kierunku, bo ludzi bylo chyba delikatnie mniej niz na zeszlorocznej edycji mimo ze sklad o wiele lepszy.
Guilty of being right
shadowthrone
postuje jak opętany!

09-04-2018, 01:01

Było około 3500 osób. W przyszłym roku Metalmania ma być, ale obawiam się, że przeciętna frekwencja sprawi postawienie w 2019 na heavy metalowe kapele.
Awatar użytkownika
uglak

09-04-2018, 01:09

pamietasz ile bylo w zeszlym roku?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

09-04-2018, 06:53

shadowthrone pisze:Było około 3500 osób. W przyszłym roku Metalmania ma być, ale obawiam się, że przeciętna frekwencja sprawi postawienie w 2019 na heavy metalowe kapele.
Oj tam, oj tam, wystarczy dać Sabaton i będzie frekwencja.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
10,5
postuje jak opętany!

09-04-2018, 07:05

Destroyer rozdał. Grali tak krótko, bo K.K. miał problemy ze wzmacniaczem, swoją koszulką, słyszałem, ujął niejedną osobę na płycie.

W moim odczuciu mała scena brzmiała lepiej, Void, Anima, Rage dojebali pięknie. Nie rozumiem, czym Wam Tymek przeszkadza tą konferansjerką - czy każdy musi pytać "jak się bawicie?" lub "dzięki, że przyszliście" itd? Swoją drogą tekst o sweterkach i okularach był dobry.
Nono.
535

09-04-2018, 07:19

10,5 pisze:Destroyer rozdał. Grali tak krótko, bo K.K. miał problemy ze wzmacniaczem, swoją koszulką, słyszałem, ujął niejedną osobę na płycie.

W moim odczuciu mała scena brzmiała lepiej, Void, Anima, Rage dojebali pięknie. Nie rozumiem, czym Wam Tymek przeszkadza tą konferansjerką - czy każdy musi pytać "jak się bawicie?" lub "dzięki, że przyszliście" itd? Swoją drogą tekst o sweterkach i okularach był dobry.
Widocznie szlachetne motherfuckers, rzucone ze sceny przez obcokrajowca smakuje lepiej.
hes
zaczyna szaleć

09-04-2018, 09:31

535 pisze:
10,5 pisze:Destroyer rozdał. Grali tak krótko, bo K.K. miał problemy ze wzmacniaczem, swoją koszulką, słyszałem, ujął niejedną osobę na płycie.

Widocznie szlachetne motherfuckers, rzucone ze sceny przez obcokrajowca smakuje lepiej.
Coś co zabrzmi zajebiście w ustach starego wyjadacza, powiedziane przez młodego leszczyka wzbudzi co najwyżej uśmiech ;)
Awatar użytkownika
10,5
postuje jak opętany!

09-04-2018, 09:42

hes pisze:
535 pisze:

Coś co zabrzmi zajebiście w ustach starego wyjadacza, powiedziane przez młodego leszczyka wzbudzi co najwyżej uśmiech ;)
Uważasz Tymka za młodego leszczyka?
Nono.
shadowthrone
postuje jak opętany!

09-04-2018, 09:55

W zeszłym roku było około 3000.

Odnośnie tego gościa z Ragehammer, te jego okrzyki ze sceny nie są ani zabawne, ani groźne, po prostu żałosne, tak samo jak konferansjerka w zeszłym roku na Metalmanii pisarza. Obu wydaje się, że jak powiedzą "kurwa, Chuje" etc to jest to cool, może dla nastolatków tak, ale dla kogoś już starszego raczej niekoniecznie.

Muzycznie Ragehammer jest niezły, ale ich koncerty są przeciętne, a okrzyki tego gościa infantylne. Na Metalmanii ich nie widziałem, szkoda mi było na to czasu, ale wcześniej wiele razy ich widziałem, niestety wciskają ich gdzie się da.
hes
zaczyna szaleć

09-04-2018, 10:12

10,5 pisze:
hes pisze: Coś co zabrzmi zajebiście w ustach starego wyjadacza, powiedziane przez młodego leszczyka wzbudzi co najwyżej uśmiech ;)
Uważasz Tymka za młodego leszczyka?
Wiesz co, żeby dobrze zobrazować o co mi chodzi, próbowałem sobie przypomnieć jakiegoś frontmana napierdalającego "motherfuckerami" i jakoś żaden mi nie przychodził do głowy, bo największe legendy to są ludzie z zajebistą klasą (Lemmy!). No ale myślałem dalej i przyszedł mi do głowy Rob Dukes (imo wokalista srogo niedoceniony, ale to temat na inną dyskusję), który zawsze kurwił ostro ze sceny. Dukes to może niekoniecznie stary wyjadacz, ale jak jeździsz z Exodusem po całym świecie i grasz kawałki które są biblią thrash metalu, to jednak masz pewną pozycję i możesz sobie pozwolić na trochę więcej. A jak grasz dopiero od 6 lat i grasz muzykę, która jest co prawda bardzo fajna, ale będzie co najwyżej przecinkiem na kartach muzycznej historii, to wsadź se w kieszeń taką pozę.

Ja nic do niego nie mam jako do gościa, szanuję pasję. Ale po prostu nie kupuję jego pierdolenia ;)
Awatar użytkownika
uglak

09-04-2018, 10:28

shadowthrone pisze:Odnośnie tego gościa z Ragehammer, te jego okrzyki ze sceny nie są ani zabawne, ani groźne, po prostu żałosne, tak samo jak konferansjerka w zeszłym roku na Metalmanii pisarza. Obu wydaje się, że jak powiedzą "kurwa, Chuje" etc to jest to cool, może dla nastolatków tak, ale dla kogoś już starszego raczej niekoniecznie.

Muzycznie Ragehammer jest niezły, ale ich koncerty są przeciętne, a okrzyki tego gościa infantylne. Na Metalmanii ich nie widziałem, szkoda mi było na to czasu, ale wcześniej wiele razy ich widziałem, niestety wciskają ich gdzie się da.
+1, zwlaszcza, ze to poza akurat na potrzeby tego projektu.

konferensjerka to inna bajka. po co w ogole to jest? w zeszlym roku bylo zenujaco, w tym roku bylo zenujaco.

szkoda, ze w tym roku nie mozna bylo sie wbic na widownie z biletem na plyte.
Guilty of being right
Karkasonne

09-04-2018, 10:40

Oferma pisze:
Karkasonne pisze:Owłosione plecy... Nonstop kręcenie imprezy... Duży był? Bo stawiam, że to Madek:D
Madek? Błagam Cię xD nie. To był Dziubek, chudy szaman młyna z Krakowa
Ale o co błagasz? Dotąd opis pasował;) Ale spytałem Madka i wiem już że nie on. A tego Dziubka też kojarzę, faktycznie te włosy ma fest owłosione.
uglak pisze: +1, zwlaszcza, ze to poza akurat na potrzeby tego projektu.
Eeee noooo nie wiem.
ODPOWIEDZ