ENTHRONED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
- Impious
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Polecić mogę nową płytę Ad Hominem bo łeb urywa przy samej dupie, chodziło mi o to, że wg mnie nie ma sensu tracić czasu na [u]totalnie kwadratowy BM[/u] proponowany przez Enthroned, choć jeśli nie ma nic innego pod ręką to można posłuchać "Towards..." i 2 ostatnich (nie licząc live'a). [/quote]
Enthroned gra kwadratowy Black Metal?! Zawsze myślełem, że poruszają sie raczej w klimatach odwróconego koła.
Polecić mogę nową płytę Ad Hominem bo łeb urywa przy samej dupie, chodziło mi o to, że wg mnie nie ma sensu tracić czasu na [u]totalnie kwadratowy BM[/u] proponowany przez Enthroned, choć jeśli nie ma nic innego pod ręką to można posłuchać "Towards..." i 2 ostatnich (nie licząc live'a). [/quote]
Enthroned gra kwadratowy Black Metal?! Zawsze myślełem, że poruszają sie raczej w klimatach odwróconego koła.
-
- rozkręca się
[quote][i]Wysłane przez Maniek z bagien[/i]
[quote][i]Wysłane przez blasphemyth[/i]
A ja właśnie uważam że "Regie Sathanas" jest najciekawszym wydawnictwem Enthroned jakie słyszałem do tej pory (a słyszałem "Regie", "Towards..." oraz "Prophecies...") [/quote]
OK, ale co tam właściwie jest ciekawego, poza utworami, które wymieniłem? Intro i outro sobie odpuśćmy, więc zostają jeszcze: "Walpurgis Night", "The Conqueror" i nowa wersja "Deny The Holy Book Of Lies". Ten pierwszy jest według mnie nudny, bez wyrazu i powera. Cover SODOM wyszedł (znowu: według mnie) cienko. Nie ma tej potęgi bijącej z oryginału. Wokal nie ma nawet połowy tej charyzmy co Angelripper, bębniarz nawet połowy tego feelingu co Witchhunter. Gitary i bas również nie trzymają poziomu znanego z oryginału. Dla mnie to strata miejsca na CD, albo inaczej: zapychanie go na siłę. Nowa wersja "Deny..." wreszcie. W tej kompozycji nie trzeba było już nic zmieniać i poprawiać, zresztą tak jak w utworze SODOM. O ile mogę zrozumieć nagrywanie przeróbki Niemców, bo:
[list][*]chcieli oddać hołd,
[*]zobaczyć jak im wyjdzie,
[*]sprawdzić się[/list]
o tyle nagrywanie własnego utworu, który na debiucie wyszedł idealnie (i chyba zdawali sobie z tego sprawę) jest raczej bezsensowne. Po co poprawiać coś zajebistego? [/quote]
Wiesz, "Regie Sathanas" było pierwszym wydawnictwem Belgów jakie obiło mi się o uszy i strasznie wciągnął mnie ten klimat, no i rewelacyjny utwór na początek - "By Dark Glorious Thoughts". Dzięki temu minialbumowi postanowiłem zgłębićdyskografię Enthroned i tak poszło. Dlatego jest to moja ulubiona plyta.
[quote][i]Wysłane przez blasphemyth[/i]
A ja właśnie uważam że "Regie Sathanas" jest najciekawszym wydawnictwem Enthroned jakie słyszałem do tej pory (a słyszałem "Regie", "Towards..." oraz "Prophecies...") [/quote]
OK, ale co tam właściwie jest ciekawego, poza utworami, które wymieniłem? Intro i outro sobie odpuśćmy, więc zostają jeszcze: "Walpurgis Night", "The Conqueror" i nowa wersja "Deny The Holy Book Of Lies". Ten pierwszy jest według mnie nudny, bez wyrazu i powera. Cover SODOM wyszedł (znowu: według mnie) cienko. Nie ma tej potęgi bijącej z oryginału. Wokal nie ma nawet połowy tej charyzmy co Angelripper, bębniarz nawet połowy tego feelingu co Witchhunter. Gitary i bas również nie trzymają poziomu znanego z oryginału. Dla mnie to strata miejsca na CD, albo inaczej: zapychanie go na siłę. Nowa wersja "Deny..." wreszcie. W tej kompozycji nie trzeba było już nic zmieniać i poprawiać, zresztą tak jak w utworze SODOM. O ile mogę zrozumieć nagrywanie przeróbki Niemców, bo:
[list][*]chcieli oddać hołd,
[*]zobaczyć jak im wyjdzie,
[*]sprawdzić się[/list]
o tyle nagrywanie własnego utworu, który na debiucie wyszedł idealnie (i chyba zdawali sobie z tego sprawę) jest raczej bezsensowne. Po co poprawiać coś zajebistego? [/quote]
Wiesz, "Regie Sathanas" było pierwszym wydawnictwem Belgów jakie obiło mi się o uszy i strasznie wciągnął mnie ten klimat, no i rewelacyjny utwór na początek - "By Dark Glorious Thoughts". Dzięki temu minialbumowi postanowiłem zgłębićdyskografię Enthroned i tak poszło. Dlatego jest to moja ulubiona plyta.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Do wszystkich malkontentów, tam powyżej: nie pierdolić mi tu! Debiut ENTHRONED to żaden kwadratowy black metal i żadna druga liga. To jest bardzo porządny kop w mordę. Bardzo dojrzała, oryginalna muzyka, w której nie brakuje agresji, klimatu i pomysłów. Niektórzy chyba się trochę zapomnieli w tej pogoni za podziemnymi wyziewami...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
Podtrzymuję wszystko, co napisałem wcześniej. Dla mnie debiut to jest bardzo dobry materiał. Czy oryginalny? Według mnie jak najbardziej. Dla mnie to on w momencie premiery kosił 90% popularnych albumów ze Skandynawii. "Scared By Darkwinds", "At Dawn Of A Funeral Winter" czy "At The Sound Of The Millenium Black Bells" rozpierdalają mnie chyba nawet bardziej niż dziesięć lat temu.
- panthyme
- w mackach Zła
Tak to Maniek zachwalasz, że chyba sobie przypomnę... mam to chyba gdzieś na kasecie...
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Chlastator
- zaczyna szaleć
- Impious
- zaczyna szaleć
- Impious
- zaczyna szaleć
- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez - IX -[/i]
Tak, nigdy nie zeszli ponizej dostatecznego poziomu, to by sie i zgadzalo. Ale powyzej dobrego (no moze w kilku fragmentach bardzo dobrego) tez nigdy nie wyszli. [/quote]
No i spoko. Z tym się nawet mogę zgodzić. Ja też za żadną rewelację ich nie uważam. Po prostu z tego co znam: dwie pierwsze płyty uważam za dobre/bardzo dobre, minialbum i trzecią płytę za przeciętne.
Tak, nigdy nie zeszli ponizej dostatecznego poziomu, to by sie i zgadzalo. Ale powyzej dobrego (no moze w kilku fragmentach bardzo dobrego) tez nigdy nie wyszli. [/quote]
No i spoko. Z tym się nawet mogę zgodzić. Ja też za żadną rewelację ich nie uważam. Po prostu z tego co znam: dwie pierwsze płyty uważam za dobre/bardzo dobre, minialbum i trzecią płytę za przeciętne.
- longinus696
[quote][i]Wysłane przez Impious[/i]
A kto Twoim zdaniem gra Black Metal na bardzo wysokim poziomie? [/quote]
Nie przesadzaj. Przecież nie Enthroned.
Zajebistych kapel blackowych jest kilka, a wszystkie one lepsze od Enthroned:
- Darkthrone (wciąż)
- Mayhem (zawsze)
- Carpathian Forest (różnie z nimi bywa)
- Pest (SWE) - a niemiecki też zresztą.
- Arkhon Infaustus
- Deathspell Omega
- Urgehal
- Keep Of Kalessin
- Frost
- Horna
Cuś mi pewnie umknęło, ale nie da się wywyższyć E. ponad te kapelki.
A kto Twoim zdaniem gra Black Metal na bardzo wysokim poziomie? [/quote]
Nie przesadzaj. Przecież nie Enthroned.
Zajebistych kapel blackowych jest kilka, a wszystkie one lepsze od Enthroned:
- Darkthrone (wciąż)
- Mayhem (zawsze)
- Carpathian Forest (różnie z nimi bywa)
- Pest (SWE) - a niemiecki też zresztą.
- Arkhon Infaustus
- Deathspell Omega
- Urgehal
- Keep Of Kalessin
- Frost
- Horna
Cuś mi pewnie umknęło, ale nie da się wywyższyć E. ponad te kapelki.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Morph
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
[...] Cuś mi pewnie umknęło [...][/quote]
Arckanum, Blacklodge, Bloodline, Craft, Dawn, Diaboli, Diabolicum, Forgotten Woods, Nocternity, Order of the Ebon Hand, Satanic Warmaster, Taran, Thou Art Lord, Triumphator, Tsjuder, Vulture Lord, Warloghe...
w chuj innych

EDIT: choć ciekawe jak ww kapele będą grały na 5-6 płycie
[...] Cuś mi pewnie umknęło [...][/quote]
Arckanum, Blacklodge, Bloodline, Craft, Dawn, Diaboli, Diabolicum, Forgotten Woods, Nocternity, Order of the Ebon Hand, Satanic Warmaster, Taran, Thou Art Lord, Triumphator, Tsjuder, Vulture Lord, Warloghe...
w chuj innych

EDIT: choć ciekawe jak ww kapele będą grały na 5-6 płycie

- longinus696
No właśnie...
Ze swojej strony, po namyśle dorzuciłbym jeszcze Belphegor, Anaal Nathrakh (2 pierwsze wyd.).
BM ma się dobrze.
Ze swojej strony, po namyśle dorzuciłbym jeszcze Belphegor, Anaal Nathrakh (2 pierwsze wyd.).
BM ma się dobrze.
- longinus696
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Zgadzam sie, na poczekaniu dolozylbym do tego jeszcze:
- Ragnarok
- Shining
- Ondskapt
[/quote]
O kurwa! Jak mogłem o tym zapomnieć ? ? ? ?
Shining - "IV..." zabija na śmierć ! ! !
Zgadzam sie, na poczekaniu dolozylbym do tego jeszcze:
- Ragnarok
- Shining
- Ondskapt
[/quote]
O kurwa! Jak mogłem o tym zapomnieć ? ? ? ?
Shining - "IV..." zabija na śmierć ! ! !
- Morph
- Kontakt: