Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na urlop

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
ZbyszekZboniek
rozkręca się

Re: Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na u

01-08-2018, 17:22

ja tak na całe szczęście nie mam. jakbym miał fabrykę na ten przykład uszczelek do Ursusa opierdoliłbym ją w trymiga i pół roku powiedzmy Niemcy/ Holandia na wsi, drugie pół Kanary. a jak wracam do kraju to mnie już po tygodniu huj strzela, że muszę z tym agresywnym bydłem dalej przebywać (a nawet hołotą). całe szczęście, że się udaje uzbierać w skarpetę te kilka złotych i co roku na kilka tygodni wywalić z kraju, bo można złapać choć na chwilę oddech.

ps. jak sobie uzmysłowię, że za tydzień cała sala, przepraszam, samolot klaszcze z nami to mi sie odechciewa. choć zauważyłem, że na te dalsze/ droższe loty to juz oprzytomnieli z tym klaskaniem. przynajmniej tyle.
byrgh
zahartowany metalizator

01-08-2018, 18:21

nagrobek pisze:jestem na wakacjach i powiedzmy po tygodniu jestem już ujebany tym całym wypoczynkiem, chciałbym zaszyć się w piwnicy. wracam do ukochanej ojczyzny i po tygodniu najchętniej bym stąd spierdolił w chuj. jak żyć panie prezesie, jak żyć.
Święta racja. Wg normików wypoczynek to leżenie plackiem w piekarniku, ja przy tym zdycham. Pamiętam jak w zeszłym roku nabawiłem się takiego nieżytu, że odkuwałem się przez parę dni. A kiedy zacznie padać, to każdy stęka, a to latem chyba jedyna możliwa pora, gdy można gdzieś się wybrać. Przejebany mamy ten klimat. Jesień, zima, wczesna wiosna i na tym zamknąłbym tę wyliczankę.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

02-08-2018, 21:23

ZbyszekZboniek pisze: jakbym miał fabrykę na ten przykład uszczelek do Ursusa opierdoliłbym ją w trymiga i pół roku powiedzmy Niemcy/ Holandia na wsi, drugie pół Kanary.
kanary wyjatkowo mi leza, dla mnie klimat idealny. nawet tak pomyslalem ze moze (realnie patrzac) za 15-20 lat tam sie przeniesc i spowolnic zycie, wzorem rdzennych islandersów:)
ZbyszekZboniek pisze:
ps. jak sobie uzmysłowię, że za tydzień cała sala, przepraszam, samolot klaszcze z nami to mi sie odechciewa. choć zauważyłem, że na te dalsze/ droższe loty to juz oprzytomnieli z tym klaskaniem. przynajmniej tyle.
e, nie. lot monachium-cancun tez bylo klaskanie,w dodatku jakies 80% pasazerow to byli Twoi ulubieni Niemce:)
niech to miejsce niebawem zniknie
ZbyszekZboniek
rozkręca się

02-08-2018, 21:34

pr0metheus pisze:
ZbyszekZboniek pisze: jakbym miał fabrykę na ten przykład uszczelek do Ursusa opierdoliłbym ją w trymiga i pół roku powiedzmy Niemcy/ Holandia na wsi, drugie pół Kanary.
kanary wyjatkowo mi leza, dla mnie klimat idealny. nawet tak pomyslalem ze moze (realnie patrzac) za 15-20 lat tam sie przeniesc i spowolnic zycie, wzorem rdzennych islandersów:)

śpiesz sie powoli. podobno coraz trudniej kupić lokum, choć sam widziałem 50m2 za 300 K pln , czyli mniej niż kwadrat w blokowisku w Warszawie. jak będziesz rentierem to ma sens. w innym razie słabo. mi też bardzo pasuje klimat. mała wilgotność. sensowne słońce. fajny nienachalny wiatr. do tego mi bardzo leży "krajobraz". ascetyczny mocno. jeszcze aspekt sportowy. świetne trasy na rower. można sie posprawdzać w trekkingu.
ci mocniejsi biegają. ja jestem zakochany. byłem wiele razy i np. dzisiaj żałuje, że tak wyszło, że tu trafiłem gdzie jestem. dodałbym jeszcze bardzo przyjaznych ludzi.
ZbyszekZboniek pisze:
e, nie. lot monachium-cancun tez bylo klaskanie,w dodatku jakies 80% pasazerow to byli Twoi ulubieni Niemce:)
no nie mów -:) nie wpłynie to jednak na moja ich ocenę, tak jak notoryczne bekanie i pierdzenie w miejscach publicznych -:)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

02-08-2018, 21:56

Z chata nie jest tak źle z tego co widziałem. W każdym razie mam nad czym myśleć :)
ZbyszekZboniek
rozkręca się

02-08-2018, 22:08

pr0metheus pisze:Z chata nie jest tak źle z tego co widziałem. W każdym razie mam nad czym myśleć :)
nie wiem czy wiesz czym są te chaty -:) zastanowiłbym sie ze dwa razy -:) ale opcja zakup apartamentu pod wynajem ma sens. sam korzystasz ze 2 miesiące, resztę podnajmujesz. lepsze moim zdaniem niż apartament w takim Świnoujściu. kupisz - napisz. z chęcią Ciebie odwiedzę -:)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

02-08-2018, 22:26

gadamy o dwoch roznych rzeczach,ale jak juz sie tam ustawie-zapraszam:)
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2018, 04:05

Co tu się dzieje na forum? A mówiłem nie ciąć tych tuj... Przemierzam krainę VOIVODU, konkretnie region Ontario, lasy, jeziora, rzeki, lasy, lasy, lasy... Było Toronto, Ottawa, dziś Niagara Falls, powoli zmierzam do USA. Szukającym przestrzeni i oddechu polecam podróż samochodem przez Amerykę - tego w Europie się nie doświadczy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-08-2018, 15:55

^ pięknie. myslę o czymś takim na przyszły rok..from the east coast to the west coast gotta gotta gotta go
przez jakąś firmę, biuro w małych grupach czy wszystko indywidualnie na własną rękę?
Ketler
zaczyna szaleć

03-08-2018, 16:04

Świetna sprawa, uskuteczniłem swego czasu coś podobnego. Zostają świetne wspomnienia, jak np. gdy próbowałem dotankować auto na jakimś zadupiu, i próbuje się dogadać z tym moim nerwowym akcentem. Sprzedawczynie patrzą po sobie i mówią "ty, on jest z zagranicy, pewnie z Ohio". Miło się wspomina :)
Awatar użytkownika
Medard

03-08-2018, 16:47

Drone pisze:Co tu się dzieje na forum? A mówiłem nie ciąć tych tuj... Przemierzam krainę VOIVODU, konkretnie region Ontario, lasy, jeziora, rzeki, lasy, lasy, lasy... Było Toronto, Ottawa, dziś Niagara Falls, powoli zmierzam do USA. Szukającym przestrzeni i oddechu polecam podróż samochodem przez Amerykę - tego w Europie się nie doświadczy.
Jak to, nie uświadczy przestrzeni. Podróż przez Rosję, na Syberię, nawet lepsze wspomnienia z kontaktów z lokalsami.
Znajomi byli, może też kiedyś coś takiego uskutecznię.

A poza tym, jakieś koncerty za Wielką Wodą?
U nas raczej mała wódka, tak gorąco, że nigdzie się nie chce ruszać.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

03-08-2018, 19:18

Drone pisze:Co tu się dzieje na forum? A mówiłem nie ciąć tych tuj... Przemierzam krainę VOIVODU, konkretnie region Ontario, lasy, jeziora, rzeki, lasy, lasy, lasy... Było Toronto, Ottawa, dziś Niagara Falls, powoli zmierzam do USA. Szukającym przestrzeni i oddechu polecam podróż samochodem przez Amerykę - tego w Europie się nie doświadczy.
Fajnie. Ja też myślę, że obecne szokujące wydarzenia to kara za ścięcie tuj.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
byrgh
zahartowany metalizator

03-08-2018, 19:22

Typowy Stan z Ameryki: zobaczył kawalątek świata i już autorytarnie stwierdził, że Europa to zaścianek (nie mylić z Unią). Aczkolwiek i tak ten gupszy, bo Amerykanie to z Kanady mają niezłą "bekę", jak to dzisiejsze młodzieży mawiają :)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-08-2018, 21:11

Drone, wrzuć jakieś photos by bardziej wkurwić cebule:)
byrgh
zahartowany metalizator

03-08-2018, 21:13

Daj spokój, czym tu się wkurwiać, to tylko reakcja na takie przewidywalne pierdolamento. Co drugi góral w Ameryce robił interesy :)
ZbyszekZboniek
rozkręca się

03-08-2018, 21:26

nagrobek pisze:Drone, wrzuć jakieś photos by bardziej wkurwić cebule:)
o tak -:) najlepiej w Las Vegas z koksem i dziwkami* -:) prosze i ja

od momentu kiedy opuścił nas pisaniem tomaszm brakuje mi tych klimatów. teraz dużo jest np. myślenia analitycznego. co bardzo oczywiście sobie cenie -:) ale i tak brakuje tutaj zabawy, afirmacji życia. teraz zawitała tutaj starość, zramolenie i zagrzybienie. defetyzm i nihilizm oczywiście też. znów na topie jest slowlyyyyy we rottt. a ja jestem za życiem a nie za śmiercią-:) przykro mi jest.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-08-2018, 21:35

ZbyszekZboniek pisze:
za grubo. chyba, że buja z tomaszm
ZbyszekZboniek
rozkręca się

03-08-2018, 21:37

nagrobek pisze:
ZbyszekZboniek pisze:
za grubo. chyba, że buja z tomaszm
zapytam jednego i drugiego przy najbliższej okazji.

dam znać -:)
Awatar użytkownika
Drone

04-08-2018, 00:35

Jak wrócę, to wrzucę, obiecuję - tu nie mam jak, bo wziąłem tylko iPada ze sobą, a zdjęcia robię aparatem.

Jeśli chodzi o sam wyjazd, to bazę mam w Toronto i na pierwszy ogień poszła Kanada: Ontario, Ottawa i Quebec. Jutro ruszam do USA (wschodnie wybrzeże), choć po drodze do Ottawy już o Stany zahaczyłem. Pisząc o przestrzeni w Ameryce chodziło mi o dystanse, odległości i wielkości (takie jezioro Ontario to obszar porównywalny z połową Bałtyku) - w Europie to wszystko jest w kompaktowej formie. Na pewno w Rosji i na Syberii też ta przestrzeń jest, ale to nie Europa. Jeśli chodzi o organizację, to osobiście nie wybrałbym wycieczki przez firmę do takiego kraju jak Kanada czy USA, gdzie jest masa do zwiedzenia/zobaczenia i gdzie chciałoby się mieć wolną rękę w objeżdżaniu regionów, na które akurat ma się ochotę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

07-08-2018, 13:39

Drone pisze:
Jak wrócę, to wrzucę, obiecuję - tu nie mam jak, bo wziąłem tylko iPada ze sobą, a zdjęcia robię aparatem.

Jeśli chodzi o sam wyjazd, to bazę mam w Toronto i na pierwszy ogień poszła Kanada: Ontario, Ottawa i Quebec. Jutro ruszam do USA (wschodnie wybrzeże), choć po drodze do Ottawy już o Stany zahaczyłem. Pisząc o przestrzeni w Ameryce chodziło mi o dystanse, odległości i wielkości (takie jezioro Ontario to obszar porównywalny z połową Bałtyku) - w Europie to wszystko jest w kompaktowej formie. Na pewno w Rosji i na Syberii też ta przestrzeń jest, ale to nie Europa. Jeśli chodzi o organizację, to osobiście nie wybrałbym wycieczki przez firmę do takiego kraju jak Kanada czy USA, gdzie jest masa do zwiedzenia/zobaczenia i gdzie chciałoby się mieć wolną rękę w objeżdżaniu regionów, na które akurat ma się ochotę.
Kup mi oryginalna koszulkę raptorsow
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ