HATE ETERNAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
pączek
postuje jak opętany!

Re: HATE ETERNAL

10-11-2018, 18:45

Nie znam poprzednich płyt, ale ta jest naprawdę zajebista.
ki3r
zaczyna szaleć

10-11-2018, 19:25

Chciałem tylko nieśmiało zauważyć, że poprzedni album Infernus także był już mocno zajebistą rzeczą.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-11-2018, 19:37

Heretyk pisze:ja pierdole kurwa jego mać! to jest bez wątpienia najlepsza płyta tego zespołu, ale mało tego. to najlepszy death metal od wielu lat. ja wiem, dead congregation, stargazer, horrendous, blood incantation itd. wszystko lubię i podziwiam, niemniej to, co odjebał Rutan na nowej płycie, nie mieści się w głowie. tu nie ma jednego zbędnego dźwięku. miałem na noc zaplanowaną playlistę, ale muszę ją skasować, bowiem w konfrontacji z tym dziełem wszystko traci swój blask. zaraz się zesram ze szczęścia

edit: jakiś kurwa tomb mold, przehajpowany w chuj nie istnieje przy tej fenomenalnej płycie

Nooo Panie kolego, nie spodziewałem się aż tak entuzjastycznej reakcji ;-) Czyli moje zachwyty jednak sa uzasadnione ;-) Cieszę się, że Ci przypasowała ta płyta, sam zamierzam jeszcze wieczorem parę razy ją skatować ;-)
Nasum

10-11-2018, 19:38

ki3r pisze:Chciałem tylko nieśmiało zauważyć, że poprzedni album Infernus także był już mocno zajebistą rzeczą.

Owszem, jak najbardziej. Rutan mówił że "Upon desolate sands" zaczyna się tam, gdzie zakończył nfernus i trudno się z tym nie zgodzić.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

10-11-2018, 19:40

Nasum pisze: Nooo Panie kolego, nie spodziewałem się aż tak entuzjastycznej reakcji ;-) Czyli moje zachwyty jednak sa uzasadnione ;-) Cieszę się, że Ci przypasowała ta płyta, sam zamierzam jeszcze wieczorem parę razy ją skatować ;-)
sam jestem zdziwiony i pozytywnie zaskoczony
Heretyk

10-11-2018, 19:41

ki3r pisze:Chciałem tylko nieśmiało zauważyć, że poprzedni album Infernus także był już mocno zajebistą rzeczą.
odpuściłem go sobie. bardzo możliwe, że to był błąd :)
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

10-11-2018, 20:11

Heretyk pisze:10/10 jak dla mnie wstępnie
Przesłuchałem. Owszem, bardzo fajnie to poukładane, są momenty z gęstym ogniem tyle, że aż tak wysoko bym nie ocenił, przynajmniej po pierwszym zapoznaniu. Nie skreślam zupełnie i na pewno zaliczę kolejne podejście niebawem.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Drone

10-11-2018, 20:14

Heretyk pisze:
Tak. To bardzo dobry album. Zresztą HE nigdy gniota nie nagrał.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

10-11-2018, 20:23

Nasum pisze:
Heretyk pisze:ja pierdole kurwa jego mać! to jest bez wątpienia najlepsza płyta tego zespołu, ale mało tego. to najlepszy death metal od wielu lat. ja wiem, dead congregation, stargazer, horrendous, blood incantation itd. wszystko lubię i podziwiam, niemniej to, co odjebał Rutan na nowej płycie, nie mieści się w głowie. tu nie ma jednego zbędnego dźwięku. miałem na noc zaplanowaną playlistę, ale muszę ją skasować, bowiem w konfrontacji z tym dziełem wszystko traci swój blask. zaraz się zesram ze szczęścia

edit: jakiś kurwa tomb mold, przehajpowany w chuj nie istnieje przy tej fenomenalnej płycie

Nooo Panie kolego, nie spodziewałem się aż tak entuzjastycznej reakcji ;-) Czyli moje zachwyty jednak sa uzasadnione ;-) Cieszę się, że Ci przypasowała ta płyta, sam zamierzam jeszcze wieczorem parę razy ją skatować ;-)
Tomb mold kasuje ten album samym intro
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
hcpig

10-11-2018, 20:52

Heretyk pisze:kurwa, ile tu jest smaczków, luzu, pomysłów, powietrza. jak to się różni od wcześniejszych płyt. jak Rutan niesamowicie dojrzał. no nie mam słów po prostu
Słyszałeś Internecine?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-11-2018, 21:20

Drone pisze:
Heretyk pisze:
Tak. To bardzo dobry album. Zresztą HE nigdy gniota nie nagrał.
Czasem odnosze wrazenie, ze Ty chuja tam sluchasz tylko sledzisz dyskusje, a pozniej obierasz oboz, ktory przewaza. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Pacjent

10-11-2018, 21:46

ozob pisze:
Drone pisze: Tak. To bardzo dobry album. Zresztą HE nigdy gniota nie nagrał.
Czasem odnosze wrazenie, ze Ty chuja tam sluchasz tylko sledzisz dyskusje, a pozniej obierasz oboz, ktory przewaza. (:
Bzdura. Przecież bronił, niemal wbrew wszystkim, "Forged in Fury" KRISIUN czy "The Unspoken King" CRYPTOPSY.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

10-11-2018, 21:47

Właśnie to przeczytałem i przypomniałem sobie awanturę o CRYPTOPSY. Co się tutaj wtedy działo :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Heretyk

11-11-2018, 14:00

hcpig pisze:
Heretyk pisze:kurwa, ile tu jest smaczków, luzu, pomysłów, powietrza. jak to się różni od wcześniejszych płyt. jak Rutan niesamowicie dojrzał. no nie mam słów po prostu
Słyszałeś Internecine?
nie. dużo tracę?

co do nowej płyty, ochłonąłem trochę, ale nadal jestem zachwycony
Heretyk

11-11-2018, 14:16

maciek z klanu pisze: Tomb mold kasuje ten album samym intro
cóż ja mam problem tą płytą. nie to, że mi się nie podoba, wręcz przeciwnie. tylko jakichś kosmicznych zachwytów nie podzielam.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

11-11-2018, 14:44

Heretyk pisze:
maciek z klanu pisze: Tomb mold kasuje ten album samym intro
cóż ja mam problem tą płytą. nie to, że mi się nie podoba, wręcz przeciwnie. tylko jakichś kosmicznych zachwytów nie podzielam.
To jest właśnie zajebiste w muzyce. To jak różni ludzie mogą ją różnie odbierać. Choć muszę się zgodzić że nowy he jest bdb.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Nasum

11-11-2018, 14:51

Heretyk pisze:
co do nowej płyty, ochłonąłem trochę, ale nadal jestem zachwycony

Tez już nieco ochłonąłem, potrafię spojrzeć na tą płytę trzeźwym okiem i nadal czuję nieodpartą chęć przesłuchania jej przynajmniej raz dziennie.
Heretyk

11-11-2018, 15:09

^ ano. bez tego dzień nie zaliczony
maciek z klanu pisze: To jest właśnie zajebiste w muzyce. To jak różni ludzie mogą ją różnie odbierać. Choć muszę się zgodzić że nowy he jest bdb.
no tak. w innym przypadku coś takiego jak forum nie miałoby większego sensu
Ogre
weteran forumowych bitew

11-11-2018, 15:47

Przesłuchałem najnowszy album Hate Eternal kilkanaście, może ponad 20 razy i wciąż jestem zdania, że to pierwszy Ich pełniak, który od razu mnie do siebie przekonał. Czekam na swoją kopię fizycznego nośnika i wtedy, mam nadzieję rozpocznę poznawanie tych dźwięków na nowo.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

11-11-2018, 15:52

Heretyk pisze:
hcpig pisze:Słyszałeś Internecine?
nie. dużo tracę?
Jak ktoś lubi HE i mu mało, to warto posłuchać. Jak nie masz takiej potrzeby i nie sprawdzisz tego, też nic wielkiego się nie stanie. Dawno nie słuchałem, więc super dobrze tej płyty nie pamiętam, ale najbliżej temu było chyba do Kings of all kings. Smaczków tam raczej wielu nie znajdziesz, raczej kupę blastów.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
ODPOWIEDZ