Promocje poniżej pasa!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

Re: Promocje poniżej pasa!

06-12-2018, 12:35

nicram pisze:W dodax kupuję chętnie i często. Mają o 15-20 zł tańsze płyty niż w polskich sklepach. W dodatku nie trzeba płacić za wysyłkę. A że czasami trzeba poczekać? To chyba nie problem. Ostatnio płyty od nich przychodzą mi w ciągu tygodnia.

oni to z UK ślą? priorytetem czy ekonomicznym? to ważne ok
est
mistrz forumowej ceremonii

06-12-2018, 12:57

Nierejestrowane przesyłki. Przeważnie z Niemiec dostaję.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

06-12-2018, 15:30

dzięki
to może dojdzie :-)
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

06-12-2018, 17:42

w THOSE OPPOSED RECORDS do końca grudnia jest 30% zniżki (jeśli dobrze doczytałem :))
jeśli ktoś by się skusił i chciał robić tam jakieś zakupy to proszę o info, chętnie się podepnę
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

06-12-2018, 20:15

Ja również w temacie Dodax.

Dotychczas robiłem u nich dwa zamówienia, łącznie na cztery płyty. Czasem nieco szybciej, czasem nieco dłużej, ale zawsze bezproblemowo. Były to nierejestrowane przesyłki w kopertach bąbelkowych, każda płyta wysłana osobno z Germanii.
Niewątpliwą zaletą jest darmowa wysyłka, często tytuły trudniej dostępne u innych sprzedawców, konkurencyjne ceny (czasem strzały typu Mastodon po dwie dychy). Jakąś wadą jest jednak brak szczegółowych informacji o zamawianej pozycji, co może prowadzić do wątpliwości, jakie wydanie zamawiamy (szczególnie przy albumach, które wyszły w różnych wariantach), a na sklepie potrafią być dwie czy trzy wersje jednego albumu w różnych cenach.
Warto zauważyć, że ceny lekko wahają się co kilka dni, domyślam się że wynika to z kursu walut.

Na dniach złożyłem u nich kolejne zamówienie, zobaczymy jak pójdzie.

Generalnie polecam odwrotnie proporcjonalnie do tego jak polecam nowego Behemotha! :-)
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

06-12-2018, 20:31

DeadButDreaming pisze:Jakąś wadą jest jednak brak szczegółowych informacji o zamawianej pozycji, co może prowadzić do wątpliwości, jakie wydanie zamawiamy (szczególnie przy albumach, które wyszły w różnych wariantach), a na sklepie potrafią być dwie czy trzy wersje jednego albumu w różnych cenach.
Przecież masz zawsze podany kod kreskowy, a po tym w 99% można dokładnie określić co to za wydanie, wystarczy zajrzeć gdzie trzeba.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

06-12-2018, 22:08

knaar pisze:
DeadButDreaming pisze:Jakąś wadą jest jednak brak szczegółowych informacji o zamawianej pozycji, co może prowadzić do wątpliwości, jakie wydanie zamawiamy (szczególnie przy albumach, które wyszły w różnych wariantach), a na sklepie potrafią być dwie czy trzy wersje jednego albumu w różnych cenach.
Przecież masz zawsze podany kod kreskowy, a po tym w 99% można dokładnie określić co to za wydanie, wystarczy zajrzeć gdzie trzeba.
Uwierz mi, że potrafię zaglądać gdzie trzeba i sobie poradzić. Pamiętam, że przy jakiejś płycie nie miałem 100% pewności, które wydanie otrzymam. Nie pamiętam w czym dokładnie była rzecz, czy nie było podanego kodu kreskowego, czy różne wydania miały ten sam kod kreskowy, ale jeśli mówię, że pamiętam, że tak było, to tak było.
A tak swoją drogą... interesujesz się przecież niszową muzyką i posiadasz wiele niszowych płyt, na pewno wiesz że część z nich nie ma kodu kreskowego.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

06-12-2018, 22:40

ostatnia płyta zoli Jesus mnie niepokoi trochę bo za 40 zł mogę dostać jakies chińskie wydanie z rosji xD
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-12-2018, 07:06

W temacie Dodax. Wczoraj doszło pięć przesyłek (tradycyjnie każda płyta osobno) i lekki zonk, bo wszystkie były zalane jakąś kawą czy innym chujstwem. Podejrzewam, że do "wypadku" doszło już na terenie Polski. Mój listonosz z miejsca zgłosił sprawę u naczelnika poczty, że może być zwrot, ale przyniósł, żebym sprawdził co i jak. Płytom oczywiście nic się nie stało, folia zrobiła swoje, ale pierwszy raz się spotkałem z taką dziwną akcją. Oczywiście Dodax'a nie obwiniam za taki stan rzeczy.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

07-12-2018, 07:31

DeadButDreaming pisze:
knaar pisze:
Uwierz mi, że potrafię zaglądać gdzie trzeba i sobie poradzić. Pamiętam, że przy jakiejś płycie nie miałem 100% pewności, które wydanie otrzymam. Nie pamiętam w czym dokładnie była rzecz, czy nie było podanego kodu kreskowego, czy różne wydania miały ten sam kod kreskowy, ale jeśli mówię, że pamiętam, że tak było, to tak było.
A tak swoją drogą... interesujesz się przecież niszową muzyką i posiadasz wiele niszowych płyt, na pewno wiesz że część z nich nie ma kodu kreskowego.
Dodax nie jest aż tak podziemnym sklepem, aby mieć ofercie jakieś piwniczne płyty "bez kodu kreskowego". Żeby wydawca/dystrybutor mógł wprowadzić płytę do takiego molocha jak Dodax, to musi choćby na pudełku dokleić kod. W takich olbrzymich magazynach nikt nie patrzy na tytuły płyt, tylko kod jest wyznacznikiem.
Jedynym dużym minusem rozpoznawania po kodach jest sytuacja, gdy 2 wydania (np. digi i jewel) mają ten sam kod. Czasem niestety są takie sytuacje i wtedy albo ryzykujesz zakup, albo szukasz w sklepie gdzie masz to jasno napisane. W Dodax nikt Ci nie odpowie na temat szczegółów wydania. Taki urok olbrzymich sklepów wysyłkowych.
Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

07-12-2018, 09:43

Dwa razy napisałem do Dodax czy cd jest wydane w jewel czy digi.Trochę to trwało bo grubo ponad tydzień ale odpisali jakie jest wydanie.
Van Drunen
postuje jak opętany!

14-12-2018, 14:30

https://selfmadegod.com/shop/pl/i/Promocje/24" onclick="window.open(this.href);return false;
Artur_burzum
zaczyna szaleć

15-12-2018, 22:54

Rattlehead pisze:Ja przykładowo z każdym kolejnym wydawnictwem Rudego nie mam problemów. Może to kosztować nawet 200 pln i tak mam to mieć w dniu premiery, ewentualnie dzień po. No takie są kurwa fakty za przeproszeniem.
A mnie zawsze zastanawiało, czy jakby Rudy nie odszedł i Barton nie zginął? To jak by dziś brzmiał ten zespół
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-12-2018, 23:00

Artur_burzum pisze:
Rattlehead pisze:Ja przykładowo z każdym kolejnym wydawnictwem Rudego nie mam problemów. Może to kosztować nawet 200 pln i tak mam to mieć w dniu premiery, ewentualnie dzień po. No takie są kurwa fakty za przeproszeniem.
A mnie zawsze zastanawiało, czy jakby Rudy nie odszedł i Barton nie zginął? To jak by dziś brzmiał ten zespół
wg mnie to byłoby tak
Metallica jedzie w swoją pierwsza trase w 1983 z Raven
Rudy nawalony prowadzi w nocy, wszyscy śpią, Rudy wpada do rowu, wszyscy nie żyją, nie ma Metalliki :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
nicram

16-12-2018, 08:46

^ Fajne, dobrze, że się nie sprawdziło. Ogólnie zajebiście, że Rudego wywalili. Powstał najlepszy zespół metalowy na planecie Ziemia, czyli Megadeth. :-) Za to Hetfiledowi i Ulrichowi należą się pomniki. A jak brzmiałaby Metallica z Rudym? Tak samo jak bez Rudego. Rudy dałby sobie narzucić wizję innych jak to miało miejsce na Cryptic Writings i SRisk.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

16-12-2018, 10:01

Przeciez Cryptic writing to doskonala plyta.
Nasluchali siecwtedy Alice in chains i wyszlo
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

16-12-2018, 10:11

Najprzewielebniejszy pisze:Przeciez Cryptic writing to doskonala plyta.
'Risk' też jest bdb a dwa pierwsze kawałki ma wręcz genialne.
Yare Yare Daze
Pacjent

16-12-2018, 10:40

Szkoda, że METALLICA nie rozpadła się po "Master of Puppets". Byłby kult.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
bartwa

16-12-2018, 10:44

Pacjent pisze:Szkoda, że METALLICA nie rozpadła się po "Master of Puppets". Byłby kult.
Ale siana by nie było.
thespectator
zaczyna szaleć

16-12-2018, 12:06

Chujowo by było, nie byłoby genialnej And Justice For All...

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ