Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

Re: Kącik Kulinarny v.2

14-03-2019, 13:45

Co tu się kurwa dziejeje...
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-03-2019, 13:56

tego nie wie nikt -:)
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

15-03-2019, 14:39

Tymczasem the torture never stops...

Obrazek

Pyszny, mocno czosnkowo-paprykowy sosik z fajnym piekiełkiem na końcu, o które dba habanero i chipotle. Jest pierońsko smaczny i nie za ostry, więc mozna sobie poczilować po ostatnich ekspertmentach, które opiszę w weekend. Jak zwykle u Blair's jest pysznie, kwaskowo i wyraziście. Będzie wracane.

Obrazek
Obrazek

Efekttowna nazwa i opakowanie skrywa taki sobie sosik, niewiele ostrzejszy od zwykłego tabasco. Ciekawy efekt daje użycie w produkcji marchwi, na języku zostaje całkiem przyjemna goryczka. Sos jest mocno warzywny w smaku. O wrażenia dba tutaj habanero i ekstrakt z chilli. Gdyby nie przecena uznałbym go za najbardziej przepłacony sos w kolekcji.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

15-03-2019, 23:29

Obrazek

Taki kiedyś dostałem w prezencie. Kawał skurwysyna. Dziabko na wykałaczce pod język i każda komórka na ryju poci się przez 15min...
Do gara na podrasowanie w sam raz
Obrazek
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

16-03-2019, 00:05

Cholernie mnie kusi żeby spróbować już od jakiegoś czasu, ale wszyscy ostrzegają co najmniej jak przed Plutonium. Hmmm... ryzyk fizyk, może w przyszłym miesiącu zamówię :D
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

16-03-2019, 00:46

Przy tym poziomie ostrości taka pojemność to nieporozumienie. Wystarczyły by fiolki po 50ml
Obrazek
Awatar użytkownika
SadoGoat666
postuje jak opętany!

16-03-2019, 09:26

Ja ostatnio konsumuję takie trzy sosiki:

Obrazek

The Hottest Fucking Sauce - rzadki, o jednolitej konsystencji. Niezbyt smaczny, fajnie czuć habanero, ale to chyba dodatek oleożywicy psuje smak. W dodatku wbrew nazwie jest mało ostry, do miski gulaszu muszę wlewam 1,5 łyżki stołowej żeby był jakiś efekt. Nie polecam.

Obrazek

Heartbreaking Dawn's Reapercussion - zajebisty. Co prawda to raczej tylko przecier z 7 pod primo i trinidad scorpion bez jakiś szczególnych dodatków, ale w smaku pyszny - paprykowy z wyraźną goryczką. No i ostrość na właściwym wysokim poziomie. Całą butlę opróżniłem w miesiąc. Jest ok.

Obrazek

Dave's Insanity - Gęsty, o jednolitej konsystencji. W smaku niezbyt dobry, na początku zdradliwie słodki, by za chwilę uderzyć konkretnym ogniem, który utrzymuje się jeszcze długo po konsumpcji. Za ostrość odpowiada tu ekstrakt z chili. Na pewno do niego nie wrócę.

Podsumowując, być może akurat źle trafiłem, ale na przyszłość dam sobie spokój z sosami z dodatkiem ekstraktu/oleożywicy, bo są po prostu mało smaczne.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

16-03-2019, 09:39

Interesował mnie kiedyś Hottest Fuckin Sauce bo nazwa była kusząca ale miał za mało ciekawy skład, żebym się jednak zdecydował. Co do sosów ekstraktowych, tutaj najwiecej do powiedzenia maja dodatki. Blair’s Death na przykład ma ekstrakt, a od wczoraj opierdolilem pół butelki bo pyszny. Podobnie smaczny tylko pojebanie ostry jest Mad Dog. Ja lubię jak sos poza ostrością oferuje jeszcze inne smaki

Swoją drogą sosy z Heartbreaking Dawns polecam w ciemno. Ostatnio duże wrażenie zrobił na mnie Fervor. Pomarańcza, grudzka, truskawka, czosnek, kolendra, carolina reaper :3
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-03-2019, 16:46

Och jej
Znana YouTuberka Rawvana prowadząca kanał przeznaczony dla wegan zaliczyła koszmarną wpadkę. Do sieci wyciekł film, na którym je mięso.

Rawvana prowadzi popularne kanały w języku hiszpańskim i angielskim na których propaguje wegańską dietę. Film na którym je rybę rozwścieczył jej fanów.
Co ciekawe Rawvana twierdzi, że musiała zmienić swoją wegańską dietę ze względów zdrowotnych.
\
https://nczas.com/2019/03/20/koszmarna- ... owe-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-03-2019, 17:33

Triceratops pisze:Och jej
Znana YouTuberka Rawvana prowadząca kanał przeznaczony dla wegan zaliczyła koszmarną wpadkę. Do sieci wyciekł film, na którym je mięso.

Rawvana prowadzi popularne kanały w języku hiszpańskim i angielskim na których propaguje wegańską dietę. Film na którym je rybę rozwścieczył jej fanów.
Co ciekawe Rawvana twierdzi, że musiała zmienić swoją wegańską dietę ze względów zdrowotnych.
\
https://nczas.com/2019/03/20/koszmarna- ... owe-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
och jej -:)

kącik kulinarny, czy plotkarski -;) ?
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

21-03-2019, 00:20

W sumie to mam wśród znajomych troje wegan i wszyscy mieli jakieś mniejsze lub większe problemy z powodu niejedzenia białka pochodzenia zwierzęcego. I z tego też na jakiś czas robili zawieszenie diety, aby po jakimś czasie do niej powrócić. Trzy osoby to żadna próba, ale chyba coś w tym jest.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

21-03-2019, 11:01

Obrazek
jak ja moglem kiedyś żeberek nie lubić, teraz chylę czoło.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

21-03-2019, 12:34

Sgt. Barnes pisze:Obrazek
Żeberka to zniszczenie, jutro robie żeberka w katchupie i coli, w zasadzie to już dziś będę je marynował ;)
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

21-03-2019, 13:02

Jimmy Boyle pisze:
Żeberka to zniszczenie, jutro robie żeberka w katchupie i coli, w zasadzie to już dziś będę je marynował ;)
ooo, podaj mi jakiś dobry patent na marynate/glazurę.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

21-03-2019, 13:38

Sgt. Barnes pisze:
Jimmy Boyle pisze:
ooo, podaj mi jakiś dobry patent na marynate/glazurę.
w necie jest tego od groma, w zależności od upodobań, mój to kola, ketchup, czosnek, odrobina kuminu, sos sojowy i zioła prowansalskie i chili lub odrobina jakiegoś ostrego sosu , ja dodaja węgierską pastę univer
Heretyk

21-03-2019, 14:53

smooker pisze:W sumie to mam wśród znajomych troje wegan i wszyscy mieli jakieś mniejsze lub większe problemy z powodu niejedzenia białka pochodzenia zwierzęcego. I z tego też na jakiś czas robili zawieszenie diety, aby po jakimś czasie do niej powrócić. Trzy osoby to żadna próba, ale chyba coś w tym jest.
nie "chyba'" tylko tak właśnie jest. o ile wegetarianie mogą jeszcze spokojnie obejść się bez mięsa, jedząc tak doskonałe białka jak te z jajek czy serów, tak weganie mają naprawdę ostro przejebane i w sumie bym im nawet współczuł, gdyby nie to, że mam ich serdecznie w dupie. nie da się zachować zdrowia tylko na białku roślinnym. które jest zwyczajnie chujowe
Awatar użytkownika
Triceratops

21-03-2019, 15:44

Bezinteresowna pogarda zawsze na propsie
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

21-03-2019, 15:52

Heretyk pisze:
smooker pisze:W sumie to mam wśród znajomych troje wegan i wszyscy mieli jakieś mniejsze lub większe problemy z powodu niejedzenia białka pochodzenia zwierzęcego. I z tego też na jakiś czas robili zawieszenie diety, aby po jakimś czasie do niej powrócić. Trzy osoby to żadna próba, ale chyba coś w tym jest.
nie "chyba'" tylko tak właśnie jest. o ile wegetarianie mogą jeszcze spokojnie obejść się bez mięsa, jedząc tak doskonałe białka jak te z jajek czy serów, tak weganie mają naprawdę ostro przejebane i w sumie bym im nawet współczuł, gdyby nie to, że mam ich serdecznie w dupie. nie da się zachować zdrowia tylko na białku roślinnym. które jest zwyczajnie chujowe

jestem zajebany po same uszy robotą, ale na to mam czas: "pierdolicie hipolicie". jak poszukasz to się zorientujesz, że jest cała masa przekozaków co lecą na samym białku roślinnym.

a taka główna myśl. ja tam sobie myslę, że po prostu jak ze wszystkim. jak robisz coś z głową i patrzysz jak się Twój organizm zachowuje to ma sens. tak odwracając w drugą stronę. poleć na samym mięchu z miesiąc. też kibel.

zdrowy rozsądek. równowaga. świadome wpierdalanie. to ma sens.

u siebie zauważyłem, że, mi np. 2 posiłki mięsne w tygodniu wystarczą. a, że ważyfa mnie nie gryzą to i sobie z nimi eksperymentuję.

tyle. bo muszę zapierdalać. ku chwale ojczyzny zresztą. no i do meczyku trza się wyrobić.
lys på slutten av lys
Heretyk

21-03-2019, 16:11

no więc zapewne te 2 posiłki wystarczą. może do czasu a może nie. ale serio, tak biochemicznie, wchodząc w temat głębiej, poświęcając mu tak z połowę życia minimum (jak ja), a nie tylko bazując na tym co się wyczyta w necie 2 tygodnie temu, to fakty są jednoznaczne
Awatar użytkownika
Ascetic

21-03-2019, 16:43

Heretyk pisze:no więc zapewne te 2 posiłki wystarczą. może do czasu a może nie. ale serio, tak biochemicznie, wchodząc w temat głębiej, poświęcając mu tak z połowę życia minimum (jak ja), a nie tylko bazując na tym co się wyczyta w necie 2 tygodnie temu, to fakty są jednoznaczne
dobra. kurwa sami eksperci. pierdole. miksuję się ;-)

a, i żryjcie se te gówno dowoli, aż wam się zdrówko spierdoli. życzę wam ja ;-)
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ