Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Re: Nowe seriale
Mocno przytulaskowy odcinek. Wszyscy się spotykają i robią misiaczki. Traktuję ten odcinek jako taką rozbiegówkę przed zasadniczą akcją. Co do efektów to Winterfell też biednie wygląda. To już w pamiętnym serial u o Robin Hoodzie z lat 80 - tych, zamek lepiej się prezentował.
Edit: ale kostiumy maja spoko, tu się przyłożyli.
Edit: ale kostiumy maja spoko, tu się przyłożyli.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii

poki co serialowe What We Do In The Shadows bardzo daje rade chociaz zaskoczyla mnie nowa obsada. nie wiem dlaczego, ale bylem pewien, ze tworcy nadal beda tez grac. z drugiej strony dzieki zmianie mamy teraz m.in. Matta Berrego, ktory w komediach raczej nie zawodzi.
Guilty of being right
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
mistrzuglak pisze: Matta Berrego.
kto nie widział Garth Marenghi's Darkplace, ten przegrał życie
ale wampirzyca też zajebista xD
-
- zahartowany metalizator
+1.yossarian84 pisze:mistrzuglak pisze: Matta Berrego.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Jest przehajpowany, ale ile emocji powoduje. Sam się łapię, że pomimo świadomości wszelkich wad i niedociągnięć tego serialu, ekscytuje się na wszelkie wieści na jego temat. To jest po prostu świetnie wykrojony kawał rozrywki.byrgh pisze:No odcinek, delikatnie mówiąc, nie powala; do ostatniej minuty czekałem, aż się coś stanie ;)
Jak już o GOT mowa, zwróćcie uwagę, jak przy takim budżecie biednie wygląda to całe CGI "z lotu smoka" oraz mając na uwadze, ile dali sobie czasu na jego powstanie. W ciągu tych dwóch lat zdążyłyby powstać trzy nowe, wizualnie powalające Wiedźminy ;) No i, choć działo się niewiele, już dziś można przewidzieć zakończenie.
Za naście lat ludzie dojdą do tego (a młodzież, bo dorośnie), że to najjaskrawszy przykład przehajpowanego serialu XXI wieku ;]
Dialogi faktycznie dość czerstwe, ale to kazus mniej więcej od piątego sezonu. Szczególnie boli mnie spadek w jakości Tyriona - przecież on takimi tekstami walił przez pierwszą połowę serialu(a jak zabłysnął w trakcie sądu po śmierci Joffa to już w ogóle mjut), a potem zaczął sypać oczywistościami i poważnymi morałami nt. kondycji świata, na który stać by było gimnazjalistę. Po raz kolejny potwierdza się, że spierdoliło się po tym, jak skończył im się materiał źródłowy i muszą jechać samodzielnie(ofc z pewnymi konsultacjami z Dżordżem).
A odcinek był jaki był - taki musiał być. Sorry, ale to była dwuletnia przerwa, ludzikom trzeba przypomnieć, z czym to się je, kto jest kim i tak dalej. Mnie się podobały sceny z Samem, Jonem i Danką - najpierw jak ta ostatnia powiadomiła, że sobie spaliła ojca i brata bo se hehe nie klęknęli, a potem gdy Sam przekazuje Jonowi info, kim ten naprawdę jest i jednocześnie sprytnie nastawia przeciwko Danusi. Ta zresztą staje się powoli czarnym charakterem, "no hehe bendem świetnom krulowom i przywrócę pokój Westeros ale jak nie klękasz to wypierdalaj, drakaris". Na necie pojawiają się teorie spiskowe, że ta połączy siły z NK. Fajnie to potwierdza, że w Targaryenach leży jednak ta nutka szaleństwa, co by się nie mówiło. Moim zdaniem są to dobrze zbudowane sceny pod względem emocjonalnym.
- Sgt. Barnes
Chuj z GoT, Ozark rządzi! Jeszcze 3 odcinki 2 sezonu i lecimy z Chyłką, ponoć dobry.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- WaszJudasz
Sama prawda! :)yossarian84 pisze:
kto nie widział Garth Marenghi's Darkplace, ten przegrał życie
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- TheDude
^ Widziałem i nie czuję się jakimś zwycięzcą :) Co innego Father Ted, Count Arthur Strong, Noel Fielding's Luxury Comedy i Snuff Box !
- dzik
Deathammer66 bardzo dobrze. Zgadzam się z wypowiedzią.Deathhammer66 pisze:Jest przehajpowany, ale ile emocji powoduje. Sam się łapię, że pomimo świadomości wszelkich wad i niedociągnięć tego serialu, ekscytuje się na wszelkie wieści na jego temat. To jest po prostu świetnie wykrojony kawał rozrywki.byrgh pisze:No odcinek, delikatnie mówiąc, nie powala; do ostatniej minuty czekałem, aż się coś stanie ;)
Jak już o GOT mowa, zwróćcie uwagę, jak przy takim budżecie biednie wygląda to całe CGI "z lotu smoka" oraz mając na uwadze, ile dali sobie czasu na jego powstanie. W ciągu tych dwóch lat zdążyłyby powstać trzy nowe, wizualnie powalające Wiedźminy ;) No i, choć działo się niewiele, już dziś można przewidzieć zakończenie.
Za naście lat ludzie dojdą do tego (a młodzież, bo dorośnie), że to najjaskrawszy przykład przehajpowanego serialu XXI wieku ;]
Dialogi faktycznie dość czerstwe, ale to kazus mniej więcej od piątego sezonu. Szczególnie boli mnie spadek w jakości Tyriona - przecież on takimi tekstami walił przez pierwszą połowę serialu(a jak zabłysnął w trakcie sądu po śmierci Joffa to już w ogóle mjut), a potem zaczął sypać oczywistościami i poważnymi morałami nt. kondycji świata, na który stać by było gimnazjalistę. Po raz kolejny potwierdza się, że spierdoliło się po tym, jak skończył im się materiał źródłowy i muszą jechać samodzielnie(ofc z pewnymi konsultacjami z Dżordżem).
A odcinek był jaki był - taki musiał być. Sorry, ale to była dwuletnia przerwa, ludzikom trzeba przypomnieć, z czym to się je, kto jest kim i tak dalej. Mnie się podobały sceny z Samem, Jonem i Danką - najpierw jak ta ostatnia powiadomiła, że sobie spaliła ojca i brata bo se hehe nie klęknęli, a potem gdy Sam przekazuje Jonowi info, kim ten naprawdę jest i jednocześnie sprytnie nastawia przeciwko Danusi. Ta zresztą staje się powoli czarnym charakterem, "no hehe bendem świetnom krulowom i przywrócę pokój Westeros ale jak nie klękasz to wypierdalaj, drakaris". Na necie pojawiają się teorie spiskowe, że ta połączy siły z NK. Fajnie to potwierdza, że w Targaryenach leży jednak ta nutka szaleństwa, co by się nie mówiło. Moim zdaniem są to dobrze zbudowane sceny pod względem emocjonalnym.
dobry kościół to kościół spalony
- hungry_slave
- zaczyna szaleć
Now Apocalypse - jednak wykurwiste i to w chuj, objawienie jak Rick and Morty czy Adria Rae. Jak zawsze u mnie w serialach wysoka ocena jest podyktowana obecnością postaci, z którą można się utożsamiać

tak jak w Britannia, gdzie uchybień w pizdu, ale pod koniec Hella ♥

tak jak w Britannia, gdzie uchybień w pizdu, ale pod koniec Hella ♥

-
ależ to jest gówno. skusiłem się na pierwszy sezon i straciłem 8 bezcennych godzin z życia. nigdy więcejŻułek pisze:
no :)
najbardziej wkurwiającą postać w historii mam juz z głowy i więcej nie musze patrzeć na ten paskudny ryj :P
w sumie troche mnie to martwi gdyż podobne skojarzenia mam ostatnio odnośnie tematu z dziewczynkami :(
i boje się tam zaglądać po ciemku :(
teraz trzeba się odstresować przy "zetkach" ;)
natomiast jeśli chodzi o Grę o Tron, nadal nie widziałem ani jednego odcinka. sam nie wiem czemu. chyba nie chce sobie psuć wrażeń z doskonałej książki
-

absolutnie zajebisty
- Sybir
Tak pół na pół.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
ja chyba na coś takiego po prostu czekałem. wiadomo, jak chodzi treść bywa różnie, ale samo wykonanie? o ja pierdole
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

koniec
i dobrze bo ten sezon był cieniutki, już 4 był gorszy ale tu przegieli
gadające zombie, demokracja, plastikowa laska-zombie w huj brzydka w sam raz do obecnego tematu z panienkami :P
teraz pora na kosmitów ale bez Muldera i Scully ;) za to z Monkiem ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sybir
@Heretyk: Rozumiem i nie potępiam :) Kilka z tych nowelek było fabularnie naprawdę w porządku. Najbardziej spodobała mi się bodajże ta z kotami ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- dzik
Skończyłem 4 sezon BLACK SAILS. No oceniam całość tak na dostateczny plus.
dobry kościół to kościół spalony
- uglak
skoro jestes na swiezo to napisz czy 3 i 4 sezon tez tak sie ciagna? po niezlym pierwszym, drugi ogladalem juz sila rozpedu i tam sie zatrzymalem.
Guilty of being right
- Block69
GOT S08E02 - niech im będzie, że chcą byśmy bardziej płakali po kilku bohaterach. Od 3 odcinka ma się zacząć akcja.
+1Sybir pisze:@Heretyk: Rozumiem i nie potępiam :) Kilka z tych nowelek było fabularnie naprawdę w porządku. Najbardziej spodobała mi się bodajże ta z kotami ;)
PENIS METAL
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
najwyższy czas, stracili na pierdoły już 2 godzinyBlock69 pisze:Od 3 odcinka ma się zacząć akcja.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.