MYSTIC FESTIVAL 2019

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

535

Re: MYSTIC FESTIVAL 2019

23-04-2019, 21:44

Trzeba było wpaść zeszłej jesieni do kwadratu i się samemu przekonać. Ja tam nie słyszałem żeby ktoś był niezadowolony. Porywający występ.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

23-04-2019, 23:51

Raf pisze:
535 pisze: więc ciężko podyskutować na temat formy Autopsy, Voivod, Incantation, a czy nawet Emperor.
Voivod ostatnio jak ich widziałem w pażdzierniku 2017 roku zrobił bardzo slabą akcję, bardzo, chyba już się też Snake'owi w dupie przerwraca.
Wrzesień 2018 Hydrozagadka, Voivod dał genialny koncert.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

24-04-2019, 00:03

W dużej części odbiór danej kapeli na żywo zależy od poziomu ich ostatnich płyt. Weźmy takie Immolation, zespół tak do 5 płyty (włącznie) to Wielcy Bogowie Death Metalu i co by nie zagrali na koncercie spośród tej pierwszej piątki, sukces murowany, totalny rozpierdol. Ale jak myślę że set miałby, się opierać na na dwóch ostatnich sraczkowatych i nijakich płytach, to nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje. Chyba lepiej zostać w domu i zrobić coś konkretnego (np. porozwozić taczkami ziemię pod nowy trawnik), pamiętając jak kiedyś niszczyli na koncertach.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Raf
w mackach Zła

24-04-2019, 09:16

535 pisze:Trzeba było wpaść zeszłej jesieni do kwadratu i się samemu przekonać. Ja tam nie słyszałem żeby ktoś był niezadowolony. Porywający występ.
Mi chodziło o coś innego, w Magnetofonie była wtedy 85 edycja festiwalu Wunderwave i Voivod występował jako główny band, ludzi mało niestety a tu akcja taka, że w jednym z pierwszych kawałków na scenę (nie było barierek) wszedł z publiki pewien gość, pomachał żeby ludzie wyciągnęli ręce i skoczył w publikę, normalna sprawa na koncertach punkowych nikt nie robi afery a w Snake'a jakby coś wstąpiło, zaczął chłopakowi wygrażać, jakby mu ten gostek ojca i matkę zabił, gestykulować, po czym kazał ochronie WYPROWADZIĆ GO Z SALI, taki kurwa gwiazdor, a koszulki punkowych zespołów zakłada, że niby się z nimi identyfikuje, ciekawe czy był kiedyś na koncercie punkowym bo po takiej akcji szczerze wątpię.

A sam dalszy występ Voivod, poza oczywiście niesmakiem po tej akcji, był dobry, ale nie jakoś rewelacyjny, zresztą konkurencję wcześniej miał mocną Kinsky (noise rock) i Earthship (doom/sludge), tylko że jak ktoś, jak na przykład ja, wychował się na pierwszych płytach Voivod to obecny skład bez Piggy i Blacky'ego to jak hmmm obecny Slayer bez Lombardo I Hannemana, niby ok ale jednak nie to samo.
Awatar użytkownika
Medard

24-04-2019, 09:43

Voivod to jeden z najbardziej profanowskich
bandów, można z nimi pogadać, zrobić sobie zdjęcie itp.

Może mieli już sytuacje, że coś się stało przy takiej okazji.
A myślę, że więcej widzieli dziwnych sytuacji koncertowych od dowolnego użytkownika masterfula.

To, że nie lubią punków, chociaż nie sądzę, że tak jest, to dla mnie na plus.
535

24-04-2019, 10:30

Castor pisze:W dużej części odbiór danej kapeli na żywo zależy od poziomu ich ostatnich płyt. Weźmy takie Immolation, zespół tak do 5 płyty (włącznie) to Wielcy Bogowie Death Metalu i co by nie zagrali na koncercie spośród tej pierwszej piątki, sukces murowany, totalny rozpierdol. Ale jak myślę że set miałby, się opierać na na dwóch ostatnich sraczkowatych i nijakich płytach, to nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje. Chyba lepiej zostać w domu i zrobić coś konkretnego (np. porozwozić taczkami ziemię pod nowy trawnik), pamiętając jak kiedyś niszczyli na koncertach.
Słusznie. Można też płodzić dzieci. Teraz jest to nawet premiowane przez miłościwie nam panujących. Na chuj komuś jakieś koncerty podstarzałych wszaruchów? Wracając do Snakea. Mi tam mister wąż nigdy nie wygrażał. No i wiadomo że zaczynając przygodę z muzyką Kanadyjczyków od Target Earth można mi wcisnąć byle kit. Pewnie tym z którymi się spotykałem przy okazji tych koncertów też. Jak to dobrze, że trafiłem tutaj.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

24-04-2019, 12:21

535 pisze:
Castor pisze:W dużej części odbiór danej kapeli na żywo zależy od poziomu ich ostatnich płyt. Weźmy takie Immolation, zespół tak do 5 płyty (włącznie) to Wielcy Bogowie Death Metalu i co by nie zagrali na koncercie spośród tej pierwszej piątki, sukces murowany, totalny rozpierdol. Ale jak myślę że set miałby, się opierać na na dwóch ostatnich sraczkowatych i nijakich płytach, to nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje. Chyba lepiej zostać w domu i zrobić coś konkretnego (np. porozwozić taczkami ziemię pod nowy trawnik), pamiętając jak kiedyś niszczyli na koncertach.
Słusznie. Można też płodzić dzieci. Teraz jest to nawet premiowane przez miłościwie nam panujących. Na chuj komuś jakieś koncerty podstarzałych wszaruchów? Wracając do Snakea. Mi tam mister wąż nigdy nie wygrażał. No i wiadomo że zaczynając przygodę z muzyką Kanadyjczyków od Target Earth można mi wcisnąć byle kit. Pewnie tym z którymi się spotykałem przy okazji tych koncertów też. Jak to dobrze, że trafiłem tutaj.
No popatrz. Jaki ten PIS jest chojny. Za darmo kasę rozdaje. I tym co taczkami ziemię wożą, nauczycielom, pracownikom służby zdrowia, rolnikom, górnikom i takim jak ja co w handlu, wszystkim tylko trzeba się trochę postarać i dzieci narobić. Spróbuj, to proste. Polecam
535

24-04-2019, 14:54

Nie jestem zainteresowany. Nie potrzebuję jałmużny i zasiłków, ani od nich, ani od nikogo innego. Wracając do Immolation. Ostatnia płyta znakomita. Nawet ja sobie kupiłem, choć niejednokrotnie pisałem ,że leję na większość płyt tej kapeli.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

24-04-2019, 15:29

Sytuacja z Voivod nie jest wbrew pozorom dziwna. Rzeczywiście dużo muzyków ma w takie rzeczy wywalone, gdyż mają do swoich fanów zaufanie. Ale trzeba pamiętać, że, gdy ktoś wskakuje na scenę, zwłaszcza pod wpływem, niekoniecznie wiadomo jakie ma intencje z perspektywy muzyka, zwłaszcza gdy mieli już jakieś negatywne doświadczenia z tym związane.

Czasy trochę się zmieniły i scena nie jest odpowiednim miejscem dla fanów w czasie koncertu. A gdy jakieś zespoły na to przyzwalają, zazwyczaj fani tego nadużywają i stoi taka gromada pół setu pomiędzy muzykami z browarem i się gibie bełkocząc do mikrofonu.

Przykłady jak to się może skończyć:

Kirk Windstein z Crowbar - jak wiadomo przesympatyczny koleś - przerywa koncert, bulwersuje się, wygłasza przemowę na ten temat i sprzedaje intruzowi kopniaka w tył głowy. A przecież to człowiek wychowany w 100% punkowym środowisku. Też podrabianiec i pozer?
" onclick="window.open(this.href);return false;

Attila Csihar przeprowadza egzekucję w trakcie 'Deathcrush':
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

24-04-2019, 15:55

Anzhelmoo pisze:
Attila Csihar przeprowadza egzekucję w trakcie 'Deathcrush':
straszna egzekucja. podobno rodzina do dzis pisze listy do mayhem z prosba o wydanie ciala syna, bo chca mu zrobic pogrzeb.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
maciek z klanu

24-04-2019, 17:31

Castor ale ostatnie płyty Immo to też są ciosy mocne, wiadomo że nieosiągalny poziom dla większości.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Raf
w mackach Zła

24-04-2019, 18:51

Anzhelmoo pisze: Kirk Windstein z Crowbar - jak wiadomo przesympatyczny koleś - przerywa koncert, bulwersuje się, wygłasza przemowę na ten temat i sprzedaje intruzowi kopniaka w tył głowy. A przecież to człowiek wychowany w 100% punkowym środowisku. Też podrabianiec i pozer?
Z tego co tu widać gość pewnie by bryknął w publikę, tylko że ochroniarz rzucił się na niego jakby co najmniej ochraniał samego prezydenta, poza tym obecność fosy z ochroniarzami jednoznacznie sugeruje "nie wchodzić na scenę" więc można powiedzieć, że gość był uprzedzony i wiedział o tym, że łamie zasady, aczkolwiek uważam, że reakcja Kirka (kopniak) była przesadna.

Opowiem taką historię, kilka lat temu, dokładnie to w 2010 roku, wystąpił w Łodzi ze swoim zespołem Jello Biafra (dawniej wokalista Dead Kennedys, właściciel Alternative Tentacles jakby ktokolwiek nie kojarzył) w każdym razie w środowisku muzyki punk to jest KTOŚ, duży format, bardzo duży, dużo większy niż w metalu Snake czy Kirk W., i pierwsze co zrobił to kazał organizatorowi wywalić barierki oddzielające publiczność od sceny, dokładnie wszedł obejrzeć salę przed koncertem i powiedział "wypierdalać mi z tym", wskutek czego każdy mógł sobie wejść i na scenę i skoczyć, oczywiście z szacunku dla Biafry nikt specjalnie tego nie nadużywał, ale było można, a na koniec Biafra sam się rzucił na ręce publiki. Powiem tak, bo chodzę na różne koncerty punkowe i metalowe i mam porównanie, ale fakt faktem, że metalowym gwiazdorom zdecyowanie częściej się ego odkleja.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-04-2019, 19:03

Raf pisze:
Anzhelmoo pisze: Kirk Windstein z Crowbar - jak wiadomo przesympatyczny koleś - przerywa koncert, bulwersuje się, wygłasza przemowę na ten temat i sprzedaje intruzowi kopniaka w tył głowy. A przecież to człowiek wychowany w 100% punkowym środowisku. Też podrabianiec i pozer?
Z tego co tu widać gość pewnie by bryknął w publikę, tylko że ochroniarz rzucił się na niego jakby co najmniej ochraniał samego prezydenta, poza tym obecność fosy z ochroniarzami jednoznacznie sugeruje "nie wchodzić na scenę" więc można powiedzieć, że gość był uprzedzony i wiedział o tym że łamie zasady, aczkolwiek uważam, że reakcja Kirka (kopniak) była przesadna.

Opowiem taką historię, kilka lat temu, dokładnie to w 2010 roku, wystąpił w Łodzi ze swoim zespołem Jello Biafra (dawniej wokalista Dead Kennedys, właściciel Alternative Tentacles jakby ktokolwiek nie kojarzył) w każdym razie w środowisku muzyki punk to jest KTOŚ, duży format, bardzo duży, dużo większy niż w metalu Snake czy Kirk W., i pierwsze co zrobił to kazał organizatorowi wywalić barierki oddzielające publiczność od sceny, dokładnie wszedł obejrzeć salę przed koncertem i powiedział "wypierdalać mi z tym", wskutek czego każdy mógł sobie wejść i na scenę i skoczyć, oczywiście z szacunku dla Biafry nikt specjalnie tego nie nadużywał, ale było można, a na koniec Biafra sam się rzucił na ręce publiki. Powiem tak, bo chodzę na różne koncerty punkowe i metalowe i mam porównanie, ale fakt faktem, że metalowym gwiazdorom zdecyowanie częściej się ego odkleja.
zawsze mówiłem, że wszaruchy, powinny się skoncentrować na myciu a nie na gwiazdorzeniu.

a u kolorowej-zdrowej -hc-młodzieży, którą zasadniczo dużo bardziej poważam (czemu dałem tutaj wielokrotnie wyraz wklejając ładne yt-gigi), takie zabawy taneczne to jakby standard:

[youtube][/youtube]

na 1:39 elegancki wf-fffffikołek
Poro
535

24-04-2019, 19:59

Czy mi się wydaje, czy właśnie czytałem wykład o tym kto to jest Biafra? Nie. Z pewnością mi się wydawało. I jeszcze jedna sprawa. O czym właściwie jest ta dyskusja? Ja wiem że tu sami , szybcy i gibcy młodzieńcy o gumowym szkielecie z trzema życiami na podorędziu, ale tak się zastanawiam, czy któryś z was rzeczywiście chciałby żebym mu wylądował na głowie? Szczerze wątpię, bo ja sam bym sobie tego bardzo nie życzył.
Heretyk

25-04-2019, 08:49

535 pisze:Nie jestem zainteresowany. Nie potrzebuję jałmużny i zasiłków, ani od nich, ani od nikogo innego. Wracając do Immolation. Ostatnia płyta znakomita. Nawet ja sobie kupiłem, choć niejednokrotnie pisałem ,że leję na większość płyt tej kapeli.
trzeba być głuchym, by twierdzić inaczej
Awatar użytkownika
Medard

25-04-2019, 09:52

To temat o festiwalu Mystic oraz ciężkiej i mrocznej muzyce.

Zakończcie już proszę pisanie o nieistotnych zespołach sceny country jak Voivod czy Dead Kennedys.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

15-05-2019, 15:23

Mystic
Skład - 10% kapel z brutala
Cena - 100% ceny z brutala

Niezłe januszostwo

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
535

15-05-2019, 15:36

Masz przecież Sabaton. Mocno i patriotycznie. Wam się nigdy nie dogodzi.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

15-05-2019, 19:49

Wg pisowskich standardów nie jestem patriotą więc chuj im w oko.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

24-06-2019, 22:31

No to już jutro, ktoś się wybiera??
ODPOWIEDZ