MYSTIC FESTIVAL 2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: MYSTIC FESTIVAL 2019
Trzeba było wpaść zeszłej jesieni do kwadratu i się samemu przekonać. Ja tam nie słyszałem żeby ktoś był niezadowolony. Porywający występ.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Wrzesień 2018 Hydrozagadka, Voivod dał genialny koncert.Raf pisze:Voivod ostatnio jak ich widziałem w pażdzierniku 2017 roku zrobił bardzo slabą akcję, bardzo, chyba już się też Snake'owi w dupie przerwraca.535 pisze: więc ciężko podyskutować na temat formy Autopsy, Voivod, Incantation, a czy nawet Emperor.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Castor
- weteran forumowych bitew
W dużej części odbiór danej kapeli na żywo zależy od poziomu ich ostatnich płyt. Weźmy takie Immolation, zespół tak do 5 płyty (włącznie) to Wielcy Bogowie Death Metalu i co by nie zagrali na koncercie spośród tej pierwszej piątki, sukces murowany, totalny rozpierdol. Ale jak myślę że set miałby, się opierać na na dwóch ostatnich sraczkowatych i nijakich płytach, to nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje. Chyba lepiej zostać w domu i zrobić coś konkretnego (np. porozwozić taczkami ziemię pod nowy trawnik), pamiętając jak kiedyś niszczyli na koncertach.

-
- w mackach Zła
Mi chodziło o coś innego, w Magnetofonie była wtedy 85 edycja festiwalu Wunderwave i Voivod występował jako główny band, ludzi mało niestety a tu akcja taka, że w jednym z pierwszych kawałków na scenę (nie było barierek) wszedł z publiki pewien gość, pomachał żeby ludzie wyciągnęli ręce i skoczył w publikę, normalna sprawa na koncertach punkowych nikt nie robi afery a w Snake'a jakby coś wstąpiło, zaczął chłopakowi wygrażać, jakby mu ten gostek ojca i matkę zabił, gestykulować, po czym kazał ochronie WYPROWADZIĆ GO Z SALI, taki kurwa gwiazdor, a koszulki punkowych zespołów zakłada, że niby się z nimi identyfikuje, ciekawe czy był kiedyś na koncercie punkowym bo po takiej akcji szczerze wątpię.535 pisze:Trzeba było wpaść zeszłej jesieni do kwadratu i się samemu przekonać. Ja tam nie słyszałem żeby ktoś był niezadowolony. Porywający występ.
A sam dalszy występ Voivod, poza oczywiście niesmakiem po tej akcji, był dobry, ale nie jakoś rewelacyjny, zresztą konkurencję wcześniej miał mocną Kinsky (noise rock) i Earthship (doom/sludge), tylko że jak ktoś, jak na przykład ja, wychował się na pierwszych płytach Voivod to obecny skład bez Piggy i Blacky'ego to jak hmmm obecny Slayer bez Lombardo I Hannemana, niby ok ale jednak nie to samo.
- Medard
Voivod to jeden z najbardziej profanowskich
bandów, można z nimi pogadać, zrobić sobie zdjęcie itp.
Może mieli już sytuacje, że coś się stało przy takiej okazji.
A myślę, że więcej widzieli dziwnych sytuacji koncertowych od dowolnego użytkownika masterfula.
To, że nie lubią punków, chociaż nie sądzę, że tak jest, to dla mnie na plus.
bandów, można z nimi pogadać, zrobić sobie zdjęcie itp.
Może mieli już sytuacje, że coś się stało przy takiej okazji.
A myślę, że więcej widzieli dziwnych sytuacji koncertowych od dowolnego użytkownika masterfula.
To, że nie lubią punków, chociaż nie sądzę, że tak jest, to dla mnie na plus.
Słusznie. Można też płodzić dzieci. Teraz jest to nawet premiowane przez miłościwie nam panujących. Na chuj komuś jakieś koncerty podstarzałych wszaruchów? Wracając do Snakea. Mi tam mister wąż nigdy nie wygrażał. No i wiadomo że zaczynając przygodę z muzyką Kanadyjczyków od Target Earth można mi wcisnąć byle kit. Pewnie tym z którymi się spotykałem przy okazji tych koncertów też. Jak to dobrze, że trafiłem tutaj.Castor pisze:W dużej części odbiór danej kapeli na żywo zależy od poziomu ich ostatnich płyt. Weźmy takie Immolation, zespół tak do 5 płyty (włącznie) to Wielcy Bogowie Death Metalu i co by nie zagrali na koncercie spośród tej pierwszej piątki, sukces murowany, totalny rozpierdol. Ale jak myślę że set miałby, się opierać na na dwóch ostatnich sraczkowatych i nijakich płytach, to nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje. Chyba lepiej zostać w domu i zrobić coś konkretnego (np. porozwozić taczkami ziemię pod nowy trawnik), pamiętając jak kiedyś niszczyli na koncertach.
- Castor
No popatrz. Jaki ten PIS jest chojny. Za darmo kasę rozdaje. I tym co taczkami ziemię wożą, nauczycielom, pracownikom służby zdrowia, rolnikom, górnikom i takim jak ja co w handlu, wszystkim tylko trzeba się trochę postarać i dzieci narobić. Spróbuj, to proste. Polecam535 pisze:Słusznie. Można też płodzić dzieci. Teraz jest to nawet premiowane przez miłościwie nam panujących. Na chuj komuś jakieś koncerty podstarzałych wszaruchów? Wracając do Snakea. Mi tam mister wąż nigdy nie wygrażał. No i wiadomo że zaczynając przygodę z muzyką Kanadyjczyków od Target Earth można mi wcisnąć byle kit. Pewnie tym z którymi się spotykałem przy okazji tych koncertów też. Jak to dobrze, że trafiłem tutaj.Castor pisze:W dużej części odbiór danej kapeli na żywo zależy od poziomu ich ostatnich płyt. Weźmy takie Immolation, zespół tak do 5 płyty (włącznie) to Wielcy Bogowie Death Metalu i co by nie zagrali na koncercie spośród tej pierwszej piątki, sukces murowany, totalny rozpierdol. Ale jak myślę że set miałby, się opierać na na dwóch ostatnich sraczkowatych i nijakich płytach, to nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje. Chyba lepiej zostać w domu i zrobić coś konkretnego (np. porozwozić taczkami ziemię pod nowy trawnik), pamiętając jak kiedyś niszczyli na koncertach.

Nie jestem zainteresowany. Nie potrzebuję jałmużny i zasiłków, ani od nich, ani od nikogo innego. Wracając do Immolation. Ostatnia płyta znakomita. Nawet ja sobie kupiłem, choć niejednokrotnie pisałem ,że leję na większość płyt tej kapeli.
- Anzhelmoo
Sytuacja z Voivod nie jest wbrew pozorom dziwna. Rzeczywiście dużo muzyków ma w takie rzeczy wywalone, gdyż mają do swoich fanów zaufanie. Ale trzeba pamiętać, że, gdy ktoś wskakuje na scenę, zwłaszcza pod wpływem, niekoniecznie wiadomo jakie ma intencje z perspektywy muzyka, zwłaszcza gdy mieli już jakieś negatywne doświadczenia z tym związane.
Czasy trochę się zmieniły i scena nie jest odpowiednim miejscem dla fanów w czasie koncertu. A gdy jakieś zespoły na to przyzwalają, zazwyczaj fani tego nadużywają i stoi taka gromada pół setu pomiędzy muzykami z browarem i się gibie bełkocząc do mikrofonu.
Przykłady jak to się może skończyć:
Kirk Windstein z Crowbar - jak wiadomo przesympatyczny koleś - przerywa koncert, bulwersuje się, wygłasza przemowę na ten temat i sprzedaje intruzowi kopniaka w tył głowy. A przecież to człowiek wychowany w 100% punkowym środowisku. Też podrabianiec i pozer?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Attila Csihar przeprowadza egzekucję w trakcie 'Deathcrush':
Czasy trochę się zmieniły i scena nie jest odpowiednim miejscem dla fanów w czasie koncertu. A gdy jakieś zespoły na to przyzwalają, zazwyczaj fani tego nadużywają i stoi taka gromada pół setu pomiędzy muzykami z browarem i się gibie bełkocząc do mikrofonu.
Przykłady jak to się może skończyć:
Kirk Windstein z Crowbar - jak wiadomo przesympatyczny koleś - przerywa koncert, bulwersuje się, wygłasza przemowę na ten temat i sprzedaje intruzowi kopniaka w tył głowy. A przecież to człowiek wychowany w 100% punkowym środowisku. Też podrabianiec i pozer?
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
straszna egzekucja. podobno rodzina do dzis pisze listy do mayhem z prosba o wydanie ciala syna, bo chca mu zrobic pogrzeb.Anzhelmoo pisze:
niech to miejsce niebawem zniknie
- maciek z klanu
Castor ale ostatnie płyty Immo to też są ciosy mocne, wiadomo że nieosiągalny poziom dla większości.Castor pisze:W dużej części odbiór danej kapeli na żywo zależy od poziomu ich ostatnich płyt. Weźmy takie Immolation, zespół tak do 5 płyty (włącznie) to Wielcy Bogowie Death Metalu i co by nie zagrali na koncercie spośród tej pierwszej piątki, sukces murowany, totalny rozpierdol. Ale jak myślę że set miałby, się opierać na na dwóch ostatnich sraczkowatych i nijakich płytach, to nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje. Chyba lepiej zostać w domu i zrobić coś konkretnego (np. porozwozić taczkami ziemię pod nowy trawnik), pamiętając jak kiedyś niszczyli na koncertach.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
Z tego co tu widać gość pewnie by bryknął w publikę, tylko że ochroniarz rzucił się na niego jakby co najmniej ochraniał samego prezydenta, poza tym obecność fosy z ochroniarzami jednoznacznie sugeruje "nie wchodzić na scenę" więc można powiedzieć, że gość był uprzedzony i wiedział o tym, że łamie zasady, aczkolwiek uważam, że reakcja Kirka (kopniak) była przesadna.Anzhelmoo pisze: Kirk Windstein z Crowbar - jak wiadomo przesympatyczny koleś - przerywa koncert, bulwersuje się, wygłasza przemowę na ten temat i sprzedaje intruzowi kopniaka w tył głowy. A przecież to człowiek wychowany w 100% punkowym środowisku. Też podrabianiec i pozer?
Opowiem taką historię, kilka lat temu, dokładnie to w 2010 roku, wystąpił w Łodzi ze swoim zespołem Jello Biafra (dawniej wokalista Dead Kennedys, właściciel Alternative Tentacles jakby ktokolwiek nie kojarzył) w każdym razie w środowisku muzyki punk to jest KTOŚ, duży format, bardzo duży, dużo większy niż w metalu Snake czy Kirk W., i pierwsze co zrobił to kazał organizatorowi wywalić barierki oddzielające publiczność od sceny, dokładnie wszedł obejrzeć salę przed koncertem i powiedział "wypierdalać mi z tym", wskutek czego każdy mógł sobie wejść i na scenę i skoczyć, oczywiście z szacunku dla Biafry nikt specjalnie tego nie nadużywał, ale było można, a na koniec Biafra sam się rzucił na ręce publiki. Powiem tak, bo chodzę na różne koncerty punkowe i metalowe i mam porównanie, ale fakt faktem, że metalowym gwiazdorom zdecyowanie częściej się ego odkleja.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
zawsze mówiłem, że wszaruchy, powinny się skoncentrować na myciu a nie na gwiazdorzeniu.Raf pisze:Z tego co tu widać gość pewnie by bryknął w publikę, tylko że ochroniarz rzucił się na niego jakby co najmniej ochraniał samego prezydenta, poza tym obecność fosy z ochroniarzami jednoznacznie sugeruje "nie wchodzić na scenę" więc można powiedzieć, że gość był uprzedzony i wiedział o tym że łamie zasady, aczkolwiek uważam, że reakcja Kirka (kopniak) była przesadna.Anzhelmoo pisze: Kirk Windstein z Crowbar - jak wiadomo przesympatyczny koleś - przerywa koncert, bulwersuje się, wygłasza przemowę na ten temat i sprzedaje intruzowi kopniaka w tył głowy. A przecież to człowiek wychowany w 100% punkowym środowisku. Też podrabianiec i pozer?
Opowiem taką historię, kilka lat temu, dokładnie to w 2010 roku, wystąpił w Łodzi ze swoim zespołem Jello Biafra (dawniej wokalista Dead Kennedys, właściciel Alternative Tentacles jakby ktokolwiek nie kojarzył) w każdym razie w środowisku muzyki punk to jest KTOŚ, duży format, bardzo duży, dużo większy niż w metalu Snake czy Kirk W., i pierwsze co zrobił to kazał organizatorowi wywalić barierki oddzielające publiczność od sceny, dokładnie wszedł obejrzeć salę przed koncertem i powiedział "wypierdalać mi z tym", wskutek czego każdy mógł sobie wejść i na scenę i skoczyć, oczywiście z szacunku dla Biafry nikt specjalnie tego nie nadużywał, ale było można, a na koniec Biafra sam się rzucił na ręce publiki. Powiem tak, bo chodzę na różne koncerty punkowe i metalowe i mam porównanie, ale fakt faktem, że metalowym gwiazdorom zdecyowanie częściej się ego odkleja.
a u kolorowej-zdrowej -hc-młodzieży, którą zasadniczo dużo bardziej poważam (czemu dałem tutaj wielokrotnie wyraz wklejając ładne yt-gigi), takie zabawy taneczne to jakby standard:
[youtube][/youtube]
na 1:39 elegancki wf-fffffikołek
Poro
Czy mi się wydaje, czy właśnie czytałem wykład o tym kto to jest Biafra? Nie. Z pewnością mi się wydawało. I jeszcze jedna sprawa. O czym właściwie jest ta dyskusja? Ja wiem że tu sami , szybcy i gibcy młodzieńcy o gumowym szkielecie z trzema życiami na podorędziu, ale tak się zastanawiam, czy któryś z was rzeczywiście chciałby żebym mu wylądował na głowie? Szczerze wątpię, bo ja sam bym sobie tego bardzo nie życzył.
-
trzeba być głuchym, by twierdzić inaczej535 pisze:Nie jestem zainteresowany. Nie potrzebuję jałmużny i zasiłków, ani od nich, ani od nikogo innego. Wracając do Immolation. Ostatnia płyta znakomita. Nawet ja sobie kupiłem, choć niejednokrotnie pisałem ,że leję na większość płyt tej kapeli.
- Medard
To temat o festiwalu Mystic oraz ciężkiej i mrocznej muzyce.
Zakończcie już proszę pisanie o nieistotnych zespołach sceny country jak Voivod czy Dead Kennedys.
Zakończcie już proszę pisanie o nieistotnych zespołach sceny country jak Voivod czy Dead Kennedys.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- empir
Mystic
Skład - 10% kapel z brutala
Cena - 100% ceny z brutala
Niezłe januszostwo
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Skład - 10% kapel z brutala
Cena - 100% ceny z brutala
Niezłe januszostwo
Masz przecież Sabaton. Mocno i patriotycznie. Wam się nigdy nie dogodzi.
- empir
Wg pisowskich standardów nie jestem patriotą więc chuj im w oko.
- Castor