Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

25-04-2019, 16:20

Hatefire pisze:Prawda jest taka, że rynek gier nigdy się nie miał lepiej niż obecnie, jeśli chodzi o wyniki finansowe. Narzekania jakiś sierot po oldschoolu, można mieć w dupie, bo 3 000 000 miliony casuali, co ściągną sobie jakąś prostą gierkę na smartfona wygeneruje, ileś tam większą kasę niż 100 000 hardkorowych gamerów, co będą pogrywać godzinami, w jakiegoś mega trudnego FPS czy erpega. Tak samo z tymi lootboxami czy DLC dopóki się opłaca nie ma od tego odwrotu. Kapitalizm po prostu :-)
No i niech ma. K... nawet gry na właśność kupić nie można. Założyłem w końcu konto w Quake Champions i sama gra jest bardzo dobra ale dla mnie Quake to 1. obłędna mechanika 2. megawangardowa technologia 3. mody/usercontent - przy QC zostało tylko to pierwsze, granie always online nawet z botami (!), BRAK modów i ta atmosfera bazaru, jakieś skórki, czapeczki itp. zajebiście mnie to odrzuca, nie tak żeby grę skreślić ale rozumiem hejterów nowego MK.

Dzisiaj widziałem jakiegos gimba w koszulce Fortinite czy czegoś takiego - to tak wygląda teraz PC Master Race?

Bardzo dobrze wspominam czasy kiedy nie tylko komputery ale ogólnie elektronika nie były tak powszechnie dostępne.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

25-04-2019, 16:29

byrgh pisze:Nie wiem, czego dotyczy tutaj, ale w grach sieciowych p2p, jak nazwa wskazuje, przekłada się na przewagę jednego gracza nad drugim. We wspomnianym BF2 szło o lootboxy, które generowały profity, a czego nie mógł osiągnąć zwykły gracz grając za darmo. Jak tam ideę lootboxow zawieszono i zsunięto na dalszy plan, czyniąc je niemal nieprzydatnymi (choć dla chcących zastosowano system daily), tak, jeśli podobnie sprawa się ma MK, przez najbliższe miesiące gra może być niemal niegrywalna.

Ale no nie wiem, jak to w przypadku Mortal Kombat wygląda w surowej wersji. Może faktycznie jest to kwestia głupich skórek, a oceny - bądź co bądź słuszne - swoją drogą, bo chyba najwyższa pora, by skończyć z tą krwiopojczą praktyką i zmuszaniem innych do maksowania gier drogą pieniężną.
Co do MK to w grze sieciowej nie ma to wpływu, bo gry rankingowe rozgrywa się w trybie profesjonalnym, co znaczy że żadne dodatkowe atrybuty nie działają oprócz warstwy wizualnej. Nawet w zwykłych meczach online można włączyć taką opcję. Te nędzne opinię to są pisane przez dzieci moim zdaniem, które chcą szybko mieć ładne skórki, łatwe fatality itd. Moim zdaniem śmieszna sprawa. W singlu jest ciężej bez profitów ale da się wygrać i nic nie trzeba kupować. Podobnie to działa jak w injustice 2. Przegrałem w tej grze w huj godzin i odblokoealem wszystko co możliwe. Bez kupowania skrzynek. Ogólnie jestem mega przeciwnikiem lootboxow, ale tutaj można je zdobywać podczas normalnej gry. Trzeba się nagrać sporo ale chyba o to chodzi nie? Po to gramy w gry, żeby pograć.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

25-04-2019, 17:18

maciek z klanu pisze:Trzeba się nagrać sporo ale chyba o to chodzi nie? Po to gramy w gry, żeby pograć.
A ja myślałem, że po to, żeby mieć frajdę z rozgrywki oraz odczuwać satysfakcję wynikającą z czynienia postępów w grze i nabieraniu w niej coraz większej wprawy ;). Tam gdzie w grę wchodzi odblokowywanie "contentu" twórcy powinni być w stanie odpowiednio wypośrodkować granicę ile czasu i wysiłku potrzeba aby uzyskać dostęp do poszczególnych rzeczy. Obecnie w wielu wypadkach mamy niestety wybór jedynie między długotrwałym, nużącym "grindem", który trudno nazwać przyjemnością a wyskoczeniem z dodatkowej kasy.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

25-04-2019, 18:39

Zawsze w grach był grind. No kurwa jasne że przyjemność przede wszystkim. O tym piszę. Gram gr i gram bo sprawia mi to radość i lubię być lepszym, a przy tym że wpadają jakieś rzeczy to fajnie, ale jebie mnie to.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-04-2019, 00:43

Obrazek

Niedawno zakupiłem wersję na PC, pograłem 2 godziny i jestem zachwycony jak dobrze to odświeżyli. Piękny powrót do przeszłości.
PENIS METAL
byrgh
zahartowany metalizator

29-04-2019, 00:52

A ponoć jeszcze trudniejsze niż w oryginale ;)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-04-2019, 08:36

Gralem we wszystkie na PSX i jedynka byla zdecydowanie najtrudniejsza. W Crashu ta trudnosc jak dla mnie jest tylko jak chce sie ukończyć plansze na 100%. Wiadomo, ze bywaja cięższe momenty, ale do poziomu tych najbardziej wymagajacych platformówek to jest daleko.
PENIS METAL
byrgh
zahartowany metalizator

29-04-2019, 13:52

Z tego co słyszałem, trudność odnowionych Crashów polega na innym wykrywaniu kolizji (zwłaszcza względem jedynki), przez co postaci spadają, zanim w ogóle zareagujemy.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

30-04-2019, 14:08

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

30-04-2019, 14:47

Block69 pisze:Obrazek

Niedawno zakupiłem wersję na PC, pograłem 2 godziny i jestem zachwycony jak dobrze to odświeżyli. Piękny powrót do przeszłości.
Szkoda, że odnowiony Spyro the Dragon nie wyszedł na PC. :/
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
tomaszm

04-05-2019, 22:54

SadoGoat666 pisze:
tomaszm pisze:Ochujałem na punkcie nowych Pillarsów. W nocy śpię po parę godzin, chodzę w ciągu dnia niedojebany jak zombie, jestem niedostępny dla rodziny, kolegów, kochanek. Pierwsze co robię po powrocie z pracy to rzucam się przed komputer i napierdalam. Jeśli ktoś powie ,że izometryczne rpg mają się chujowo to widać nie grywa ,bo dawno nie miały się tak dobrze. Przypominają mi się stare czasy gdzie jako nastolatek napierdalałem w Baldursy a moi rówieśnicy ganiali za piłką na boisku albo zarzynali swoje bmxy a ja na to miałem wyjebane ,bo wolałem siedzieć przed ekranem monitora i tracić wzrok.
Tak jest, świetna gra. Już 110h mam na liczniku. Teraz ogrywam już dodatki i dopiero jak je skończę to atakuję ostatni quest fabuły.
Właśnie dzisiaj powróciłem do gry i nurtują mnie trzy pytania:

Osochodzi z postacią enigmatyka i skupieniem? Jak sprawić by poziom skupienia był wyższy?

Jak pozbyć się klątwy? Czy tylko odpoczynek+ jedzenie w tym pomagają czy jakieś doraźne zaklęcia?

I co oznaczają w trackie walki pojawiające się przekreślone komunikaty np przekreślona koncentracja? W znaczeniu że słowo jest przekreślone?

Czy jedyną formą oświetlenia ciemniejszych lokacji jest ta lampa którą kapłanką dzierży w ręce w podstawowym zestawie? Czasami jest kurewsko ciemno.

Si postaci mam wyłaczone ale zastanawia mnie na automatycznym czy to jest tak że jak załóżmy postać podejmie za ciebie np decyzję użycia zaklęcia a załóżmy ty w tym czasie uruchomisz zaklęcie to automatycznie to wcześniejsze jest przerywane?

Wiem pytania z serii pewnie głupich ale muszę rozwiać swoje wątpliwości:)
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
uglak

08-05-2019, 18:50

troche znudzila mnie Cywilizacja 4 (mam wrazanie, ze strasznie brakuje tam bilansu i roznorodnosci od rewolucji przemyslowej) i chcialbym sobie kupic kolejna czesc, ale nie ma jej na GOGu i musze skorzystac z innych opcji. wszystkie pewnie i tak sprowadza sie do Steama, ale rozstrzal cen jest gigantyczny...

wiem, zeby nie kupowac u Januszy na allegro, ale i tak sa do wyboru miedzy innymi:
- 48zl https://ggcodes.com/169141/sid-meiers-c ... key-global" onclick="window.open(this.href);return false;
- 79zl https://www.x-kom.pl/p/464784-gra-na-pc ... steam.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- 138zl https://store.steampowered.com/bundle/5 ... _Complete/" onclick="window.open(this.href);return false;

gdzie kupic, zeby troche przycebulic, ale zeby mi potem gry nie zbanowali?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
TheDude

08-05-2019, 20:04

^ Drapnij z torrentów i graj a legalną wersję na spokojnie na aukcjach upolujesz.
byrgh
zahartowany metalizator

08-05-2019, 20:46

uglak pisze:troche znudzila mnie Cywilizacja 4 (mam wrazanie, ze strasznie brakuje tam bilansu i roznorodnosci od rewolucji przemyslowej) i chcialbym sobie kupic kolejna czesc, ale nie ma jej na GOGu i musze skorzystac z innych opcji. wszystkie pewnie i tak sprowadza sie do Steama, ale rozstrzal cen jest gigantyczny...

wiem, zeby nie kupowac u Januszy na allegro, ale i tak sa do wyboru miedzy innymi:
- 48zl https://ggcodes.com/169141/sid-meiers-c ... key-global" onclick="window.open(this.href);return false;
- 79zl https://www.x-kom.pl/p/464784-gra-na-pc ... steam.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- 138zl https://store.steampowered.com/bundle/5 ... _Complete/" onclick="window.open(this.href);return false;

gdzie kupic, zeby troche przycebulic, ale zeby mi potem gry nie zbanowali?
Na przyszłość polecam tę stronkę:

https://lowcygier.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

14-05-2019, 12:54

O jak smiechlem
Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude

14-05-2019, 13:06

^ Jeszcze przed montażem magicznej protezy ! :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-05-2019, 13:12

Ten konar co zachodzi na udo dość dziwny i chyba plonal
byrgh
zahartowany metalizator

14-05-2019, 18:51

Pewnie nikogo to tutaj nie obejdzie, ale:

Obrazek
byrgh
zahartowany metalizator

20-05-2019, 09:28

Obrazek

Śmieszki, heheszki, tymczasem okazuje się, że jest taki boss w DS3 :( I czego to ludzie nie wymyślo.
Awatar użytkownika
TheDude

20-05-2019, 09:51

^ Na początku gry taki rycerz poruszający się jak pies lowrider :)

Obrazek
ODPOWIEDZ