Mgła, Revenge, Doombringer - 05.2019

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Mgła, Revenge, Doombringer - 05.2019

29-04-2019, 15:31

yossarian84 pisze:było przecież wiadomo, że się kiedyś dopierdolą do Mgły
dziwne że dopiero teraz :-)
Ale to chodzi o Deus mortem.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

29-04-2019, 18:35

Jak to się dziwnie plecie że ktoś akurat z Monachium pisze o polnisze neonacionalistisze antysemisze pierdolisze. Gdzie godność białego człowieka się kurwa grzecznie pytam?
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

29-04-2019, 19:03

Medard pisze:
yossarian84 pisze:było przecież wiadomo, że się kiedyś dopierdolą do Mgły
dziwne że dopiero teraz :-)
Ale to chodzi o Deus mortem.
Nie tylko, bo o samą Mgłę też. I w sumie nie rozumiem zdziwienia. Jak ktoś się wydaje u naziola i gra jako zespół naziola, to wcześniej czy później zbiera takie tego owoce.
A grożenie procesem za to, że kluby odwołały koncert, to śmiech na sali. Chyba że chodzi o proces przeciwko klubom o złamanie warunków umowy. ;)
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-04-2019, 19:13

535 pisze:Jak to się dziwnie plecie że ktoś akurat z Monachium pisze o polnisze neonacionalistisze antysemisze pierdolisze. Gdzie godność białego człowieka się kurwa grzecznie pytam?
oceniam, że nie rozumiesz niemieckości.
pozorna* poprawność. taka na pokaz. niby mająca ich ustawić w dobrym świetle.

a z tyłu? jebanie pałami ile wlezie lewusów, przy każdej nadarzającej się okazji (kolejna w nadchodzące święto pracy)> brunatne związki niekoniecznie zawodowe w służbach mundurowych > retoryka na luzaku w dawnym enerdówku, że trzeba rozpalać piecyki bo idzie .... > u nich ten płomień nienawiści nie wygasa. taki naród. niby oczko w teledyskach ramsztajna, ale ja tam wyczuwam letki sentyment. oni się nie uleczą. moim zdaniem nigdy. reasumując: mdła padła ofiarą ich zasłony dymnej.

* jasne. zaraz się odezwą ci co w niemcóf byli ostatnio za pośrednictwem google-maps. że multikulti, że kalifat. wspomnicie moje słowa. pierwsze niemce zrobią porządek (według ich. waszego mniemania).
Poro
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-04-2019, 19:18

RippingHeadache pisze:A grożenie procesem za to, że kluby odwołały koncert, to śmiech na sali. Chyba że chodzi o proces przeciwko klubom o złamanie warunków umowy. ;)

Wydaje mi się, że dosyć jasne jest, że to będzie proces o zniesławienie w stosunku do nadgorliwych rozkręcaczy antynaziolskich sensascji, a nie oskarżanie organizatorów lub właścicieli klubów o odwoływanie imprezy.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

29-04-2019, 19:20

Niemiec nierób, morderca i złodziej, chuj z kurwami.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-04-2019, 19:26

wolff pisze:nierób, morderca i złodziej, chuj z kurwami.
no to żeś się nam tutaj ładnie przedstawił ;-)

poza tym, nie ma co zaśmiecać wątku, ale jedno jeszcze napisze. nierób/ nieroby> bo inni na niego/ na nich robią. robią i robili. tu raczej trzeba doceniać a nie jebać z góry na dół.

a i jeszcze jedno. takie doprawianie gęby. (w tym przypadku u mdłej). chyba nigdy szkody jeszcze nikomu nie zrobiły. a może i nawet pomogły. brzdąkające te swoje melodyjki pończoszanki nasze staną się nagle i wnet kontrowersyjne jak nasz eksportowy produkt. właściwie to darmowa reklama jest. ok. kosztem dwóch gaż za dwa gigi. coś za coś.
Poro
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

29-04-2019, 19:30

Obrazek
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Ascetic

29-04-2019, 19:35

kurcze. jakiś chyba lepszy pijar się tutaj powinien pojawić. nie prostować. nie wydawać oświadczeń do oświadczeń. zlać temat. no może trochę podgrzać atmosferę, ale na pewno się nie tłumaczyć się, że się nie jest wielbłądem. w ostateczności ciągnąć temat "medialnie" choćby poprzez procesy. aby był ciepły i nagrzany. i ukazać poprzez ten proces cały debilizm tej akcji.
choć sama idea blek-metal-krieg-poprzez-proceSSy to jakiś Absurd też jak dla mnie jest.

dobra.

nie mędrkuję.

już.
Poro
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

29-04-2019, 19:51

Olo pisze:
RippingHeadache pisze:A grożenie procesem za to, że kluby odwołały koncert, to śmiech na sali. Chyba że chodzi o proces przeciwko klubom o złamanie warunków umowy. ;)

Wydaje mi się, że dosyć jasne jest, że to będzie proces o zniesławienie w stosunku do nadgorliwych rozkręcaczy antynaziolskich sensascji, a nie oskarżanie organizatorów lub właścicieli klubów o odwoływanie imprezy.
Tak, dlatego dałem tam emotę, choć na początku rzeczywiście może nie wyraziłem się precyzyjnie.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

29-04-2019, 21:52

tak myslalem ze kolega ascetic tutaj wpadnie jako germanski adwokat:))
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Ascetic

29-04-2019, 21:55

jawohl und natürlich
Poro
535

30-04-2019, 09:23

Ascetic pisze:
535 pisze:Jak to się dziwnie plecie że ktoś akurat z Monachium pisze o polnisze neonacionalistisze antysemisze pierdolisze. Gdzie godność białego człowieka się kurwa grzecznie pytam?
oceniam, że nie rozumiesz niemieckości.
pozorna* poprawność. taka na pokaz. niby mająca ich ustawić w dobrym świetle.

a z tyłu? jebanie pałami ile wlezie lewusów, przy każdej nadarzającej się okazji (kolejna w nadchodzące święto pracy)> brunatne związki niekoniecznie zawodowe w służbach mundurowych > retoryka na luzaku w dawnym enerdówku, że trzeba rozpalać piecyki bo idzie .... > u nich ten płomień nienawiści nie wygasa. taki naród. niby oczko w teledyskach ramsztajna, ale ja tam wyczuwam letki sentyment. oni się nie uleczą. moim zdaniem nigdy. reasumując: mdła padła ofiarą ich zasłony dymnej.

* jasne. zaraz się odezwą ci co w niemcóf byli ostatnio za pośrednictwem google-maps. że multikulti, że kalifat. wspomnicie moje słowa. pierwsze niemce zrobią porządek (według ich. waszego mniemania).
Oceniam, że nie zrozumiałeś podprogowego przekazu mojej wypowiedzi. Nieważne. Czyli co, herr Tomas? Jeszcze wrócą piękne czasy, gdy antysemitów, może także polnisze, monachijska ludność będzie witała stadnie gromadnie i z należnymi honorami?

Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic

30-04-2019, 10:40

^ istnieje takie prawdopodobieństwo graniczące z pewnością.

bo?

małe i większe hitlerki rosną jak grzyby po deszczu. od azji, amerykę jedną i drugą, po naszą wschodnią ojropę. wystarczy się dobrze rozejrzeć.

resumując takie zespoliki, też większe i mniejsze sobie tam śpiewające np. o batalionie101, czy, tylko o okultystycznych aspektach różnych wyznań, to mała fraszka/ igraszka. i nie wiem po kiego uja się ich czepiać, jak prawdziwi zawodnicy z kanistrami swobodnie uprawiają politykę. póki co jeszcze małą. no może poza turasami, czy ruskimi. także więc tego ten. ręce precz od mdłej.

tak to widzę w ten piękny wtorkowy dzień. Sir Michael'u.
Poro
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

30-04-2019, 19:19

Ascetic pisze:jawohl und natürlich
Do tych pięknie brzmiących wyrazów dodam jeszcze spritzen ist fantastisch oraz verfluchten :)
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Ascetic

30-04-2019, 19:24

dzik pisze:
Ascetic pisze:jawohl und natürlich
Do tych pięknie brzmiących wyrazów dodam jeszcze spritzen ist fantastisch oraz verfluchten :)
ja uwielbiam verpiss dich und Schwantz

i od razu muszę w tym miejscu dodać, że polska mowa narodowa nie może mieć kompleksów. tyle ile my mamy bluzgów w naszym słowniku to ja nie wiem. a szkopy tak niemrawo. może bardziej kulturalni. a może nie lubią barwnego i kwiecistego i barwnego języka. nie wiem ;-)
Poro
Awatar użytkownika
uglak

30-04-2019, 19:48

wola strzelac niz mowic ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

30-04-2019, 20:00

uglak pisze:wola strzelac niz mowic ;-)
.... bo jak mówią to i tak nikt ich nie rozumie, a w najlepszym przypadku się śmieje
Poro
valmir
postuje jak opętany!

08-05-2019, 14:03

+ Deus Mortem w Warszawie
Poznań sold out

( ͡° ͜ʖ ͡°)
controle and abuse
Awatar użytkownika
Sybir

11-05-2019, 01:51

Wczorajszego wyjścia koncertowego w zasadzie nie planowałem, łudząc się, że uda mi się wyciągnąć Sybirową na tańce przy muzyce m.in. Schröttersburg - ale finalnie nic z tego nie wyszło, toteż w piątkowe popołudnie stałem się szczęśliwym posiadaczem biletu elektronicznego, uprawniającego mnie do uczestnictwa w metalowym mityngu w stołecznej Progresji.

Opis występu Doombringer nie zajmie dużo miejsca, bowiem spóźniłem się i o koncercie tylko usłyszałem, że się odbył i było nieźle.

O Deus Mortem napisać mogę niewiele więcej - na salę wpadłem w trakcie odgrywania Olam HaBeriah. Muzyka tej bandy trafia całkiem nieźle w mój gust, toteż nie miałem większych wątpliwości co do mojej satysfakcji. Inna sprawa to to, że nie miałem również jakichś specjalnych oczekiwań względem tego koncertu. I okazało się, że zostałem mile zaskoczony - po raz drugi, ponieważ poczucie zdziwienia pierwotnie uderzyło mnie przy wchodzeniu na salę - nie spodziewałem się takiego tłumu na występie Deus Mortem. Abstrahując od tego, wypada mi zatem zweryfikować swoje plany zakupowe i jednak sprawić sobie egzemplarz drugiej płyty wrocławian.

Revenge spuściło wpierdol - i chyba niczego innego nie należało się spodziewać. Mógłbym opisać młyn pod sceną, nagłośnienie zespołu (żyleta!) czy też recepcję koncertu przez poszczególnych jego uczestników (pewien profesor momentami chodził cały i draż niczym w febrze, toteż zafrasowany poddałem go - na dystans - obserwacji, ale okazało się, że to jednak efekt gry Kanadyjczyków, a nie jakiejś egzotycznej zarazy tudzież innego, rodzimego hobby ;)), ale to mijałoby się z celem. Strzały precyzyjnie wymierzone w moją twarz sprawiły, że głowa kręcić mi się będzie prawdopodobnie do września, mam wszelako nadzieję, że Adversarial wystrzela mnie z drugiej mańki i finalnie wszystko wróci do normy :) Koncert dobry, momentami nawet bardzo, aczkolwiek czegoś mi w nim zabrakło. Co nie zmienia stanu rzeczy, że Revenge znajduje się w wysokiej formie - wrocławscy tubylcy i turyści, nie przegapcie tego!

Nie mam ambicji, by być jakimkolwiek prorokiem, ale niewykluczone, że hajp na Mgłę powoli ma się ku końcowi... OK, żart :) Ludzi było bardzo dużo (szacunkowo liczba czterocyfrowa - nie czuję się na siłach, by bardziej przybliżyć tę wartość), ale i tak imo mniej, niż podczas poprzedniego, warszawskiego koncertu. Jakościowo zaś - w porównaniu do niego - było znacznie lepiej, zarówno pod względem wykonawczym, jak i realizacyjnym. Czy tak było aż do samego końca, nie wiem - wyszedłem po odegraniu WHTN VII. Osobna kwestia: trochę rozbawiła, a trochę zdziwiła mnie reakcja części publiki na odegranie FDtN II - ale pewnie to takie wszarskie poczucie pseudohumoru. Z innej strony, komu by się tam chciało słuchać jakichś demówek z wszaruszych czasów, skoro teraz ci krakowiacy tacy światowi! :D Pragnę jeszcze podzielić się uwagą, że Mgła nie zagrała ani jak Burzum, ani jak Dissection, ani jak jeszcze jakiś inny zespół - zagrała bowiem jak Mgła. I tyle.

Na zakończenie dodam, że opisane wyjście koncertowe kosztowało mnie równo 88 złotych. Nie wiem, w jakiej kategorii miałbym to rozpatrywać - jestem w kropce zważywszy na okoliczności :S
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ