Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: Nowe seriale

29-04-2019, 06:18

Obrazek
Imię róży, serial może być ale do filmu się nie umywa, Adamczyk gra zakonnika ale w połowie serialu ginie.
byrgh
zahartowany metalizator

29-04-2019, 09:45

maciek z klanu pisze:
Heretyk pisze: tymczasem sprawdzam o co tyle hałasu z tym całym RICK AND MORTY. jak na razie spoko, ale do zachwytów daleko
Odpuść, czym dalej tym słabiej. Potem jeszcze fajny odcinek pickle-rick ale już patatajnia, szkoda czasu.
No ale Ty downem jesteś, umówmy się :C
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-04-2019, 12:53

Barry sezon 2 odcinek 5, czyli z dziś, bieżący.

sroga akcja ;-) dawno się tak nie ubawiłem jak w tym odcinku oglądając pokaz sztuk walki ;-)
Poro
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-04-2019, 13:00

GOT S08E03 - tym razem 80min akcji. Zapowiadano nie wiadomo co, a wyszło jak zawsze
PENIS METAL
byrgh
zahartowany metalizator

29-04-2019, 13:46

Fillerski ten odcinek jak jasny gwint. Ładnie i hucznie się zapowiadał, po czym przeszli do akcji najgorszego sortu, rzucania kamerą i rozciągania do granic niemożliwości finał: który trwał dobre dwadzieścia minut. Nie licząc rangi tej wojny, była to po obronie muru przed dzikusami najsłabsza bitka w GOT.

Co nie znaczy, że nie było fajnych momentów - np. każdy z Aryą.

No ale jestem rozczarowany. I nawet nie zginął nikt ważny (przynajmniej na pewno) :(
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

29-04-2019, 16:20

maciek z klanu pisze:
Heretyk pisze: tymczasem sprawdzam o co tyle hałasu z tym całym RICK AND MORTY. jak na razie spoko, ale do zachwytów daleko
Odpuść, czym dalej tym słabiej. Potem jeszcze fajny odcinek pickle-rick ale już patatajnia, szkoda czasu.
no i tak chyba zrobie. po pierwszym sezonie nawet zabawne, ale narysowane chujowo i czuję sie lekko zmęczony, a tyle seriali do obejrzenia. tak że chyba "nara"
Awatar użytkownika
Żułek

29-04-2019, 21:29

łahahaha co za gówno do kwadratu
tego co to wymyślił powinno się spalić na stosie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

29-04-2019, 21:34

Pijesz do GOT, jak mniemam? :D
Awatar użytkownika
Żułek

29-04-2019, 22:18

byrgh pisze:Pijesz do GOT, jak mniemam? :D
niestety tak

Cersei jednak nie jest taka głupia że sie z tego wypisała :P ale pewnie i tak zdechnie aby pizdy zasiadały na tronie :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

byrgh
zahartowany metalizator

29-04-2019, 22:30

Oglądam po raz drugi i po przełamaniu wstępnego jak zwykle sceptycyzmu jest jeszcze gorzej :D
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

30-04-2019, 00:04

byrgh pisze:Fillerski ten odcinek jak jasny gwint. Ładnie i hucznie się zapowiadał, po czym przeszli do akcji najgorszego sortu, rzucania kamerą i rozciągania do granic niemożliwości finał: który trwał dobre dwadzieścia minut. Nie licząc rangi tej wojny, była to po obronie muru przed dzikusami najsłabsza bitka w GOT.

No ale jestem rozczarowany. I nawet nie zginął nikt ważny (przynajmniej na pewno) :(
Zginęła cała masa ważnych bohaterów, jak sądzę. Okaże się za tydzień. Klimat dobry, poprzedniego nawet lepszy. Ten finał jest bardziej udany, niż się spodziewałem, mimo oczywistych wad.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

30-04-2019, 00:50

S02E01 Amerykańskich Bogów całkiem ok, pomimo tego, że na starcie przypomniał mi co przeszkadzało mi w pierwszym sezonie.
rzułf
byrgh
zahartowany metalizator

30-04-2019, 16:58

Lukass pisze:
byrgh pisze:Fillerski ten odcinek jak jasny gwint. Ładnie i hucznie się zapowiadał, po czym przeszli do akcji najgorszego sortu, rzucania kamerą i rozciągania do granic niemożliwości finał: który trwał dobre dwadzieścia minut. Nie licząc rangi tej wojny, była to po obronie muru przed dzikusami najsłabsza bitka w GOT.

Zginęła cała masa ważnych bohaterów, jak sądzę. Okaże się za tydzień. Klimat dobry, poprzedniego nawet lepszy. Ten finał jest bardziej udany, niż się spodziewałem, mimo oczywistych wad.
Bez otwartego wątku: kilku, w tym głównie poboczni. Podobnie jak giną dookoła wszyscy, poza kluczowymi, jak się jednak okazuje nieśmiertelnymi postaciami. No ale nevermind, przyjmijmy, że pozbawią ich życia w tytułowej grze o tron, niemniej nie na tym polega sztuka filmowa i nie na tak prymitywnych plot armorach, skoro już okrzykujemy ten odcinek "największą bitwą w historii małych ekranów".
IMHO łatwiej mówić o tym, co było w tym odcinku dobre (np. "właściwy finał", tj. rozprawienie się z umarlakami w jednym epizodzie [choć wolałbym rozłożyć to na dwa], dobrze rokujące intro [na którym jednak neistety się skończyło], niezłe - a już w szczególności względem poprzednich odcinków - efekty graficzne [zajechane/uwydatnione spowijającym mrokiem - odpowiedź sobie sam] i KAŻDA scena z Aryą.). Scen niewybaczalnych, głupich jak but za to cała masa, czyli nie było nic, do czego by nas nie zdążyli przyzwyczaić.

Aha, a jeśli ktoś ma wątpliwości, jak wygląda przedstawienie wzorcowej bitwy, niech se przypomni, jak wyglądały boje na polach Pelennoru czy o Helmowy Jar - rze tak przez przyzwoitość już o Zbarażu z Ogniem i Mieczem nie fspomnę.
byrgh
zahartowany metalizator

30-04-2019, 18:48

Obrazek

;)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-05-2019, 14:39

byrgh pisze: Aha, a jeśli ktoś ma wątpliwości, jak wygląda przedstawienie wzorcowej bitwy, niech se przypomni, jak wyglądały boje na polach Pelennoru czy o Helmowy Jar - rze tak przez przyzwoitość już o Zbarażu z Ogniem i Mieczem nie fspomnę.
Przy całym moim uwielbieniu do filmowego Władcy Pierścieni, nie nazwałbym bitwy na polach Pelennoru wzorcową. Strategia Mordoru na zasadzie kto żyw, do przodu. Rohan wykonujący szarżę na głupa. Legolas zjeżdżający po mumakilu, a na koniec jeb i zmarli wszystko ładnie załatwili. Bitwa o Helmowy Jar podobała mi się bardziej.

Nie zamierzam się zresztą spierać. Ten odcinek GoT był głupi, ale mi oglądało się go bardzo dobrze.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

03-05-2019, 12:56

The Act.

kolejny film/ serial o zespole Münchhausena. jakieś to takie aktualnie topowe schorzenie jest.

sam serial właściwie mnie się podobał. jak większość filmideł o socjopatach. manipulatorach.

na HBO większość ogarnięta, z tych rzeczy, które mnie interesowały. wiadomo. będą kryminałki, dramaciki, wskakiwały na bieżąco. wbijam swobodnie na netflixa. będzie orgia. wizualna.
Poro
Awatar użytkownika
Żułek

03-05-2019, 14:04

konsola w naprawie + dłuuuugi weekend więc troszke sobie nadrobiłem z listy ;)

Obrazek
dobre ale w ostatnim odcinku troche przegieli bo tam było wiecej science fiction niż westeru :P

Obrazek
od razu mówie że książki nie czytałem, po obejrzeniu tego czegoś nie przeczytam tym bardziej
głupie jak but, Cielecka ujdzie chociaż nigdy za nią nie przepadałem

Obrazek
stęskniłem się za Dexterem wiec se pomyślałem że zobacze co u niego nowego
GÓWNOOOOOOOOOOOOOOO

Awatar użytkownika
Ascetic

03-05-2019, 14:31

Żułek pisze:konsola w naprawie + dłuuuugi weekend więc troszke sobie nadrobiłem z listy ;)

Obrazek
dobre ale w ostatnim odcinku troche przegieli bo tam było wiecej science fiction niż westeru :P

Obrazek
od razu mówie że książki nie czytałem, po obejrzeniu tego czegoś nie przeczytam tym bardziej
głupie jak but, Cielecka ujdzie chociaż nigdy za nią nie przepadałem

Obrazek
GÓWNOOOOOOOOOOOOOOO

co to jest to na samym dole? w sensie jaki gatunek. i gdzie można zobaczyć.

jak masz ochotę na reminiscencje z dextera zobacz Barry. ostatni odcinek z drugiej serii to mistrzostwo świata. dexterowy-montypajton- połączony z wejściem smoka. nie wiem co ćpieli ci scenarzyści, ale mało tego nie było ...
Poro
Awatar użytkownika
Żułek

03-05-2019, 14:50

Ascetic pisze:
Żułek pisze:Obrazek
GÓWNOOOOOOOOOOOOOOO

zobaczyć można pewnie na Netflixie co widać na plakacie ;) ja sobie pożyczyłem w wypożyczalni ;)
Dexterowi zagineła córka a jej chłopak został zabity na imprezie, Dexter bawi się w detektywa i próbuje odnaleźć córke + tajemnica z przeszłości, całość kręcona w UK z tamtejszymi aktorami
jak masz ochotę na reminiscencje z dextera zobacz Barry. ostatni odcinek z drugiej serii to mistrzostwo świata. dexterowy-montypajton- połączony z wejściem smoka. nie wiem co ćpieli ci scenarzyści, ale mało tego nie było ...
biore go pod uwage w dalszej kolejności jak już nie bede miał co ogladać :)

Awatar użytkownika
Ascetic

03-05-2019, 14:56

Żułek pisze:
Ascetic pisze:
Żułek pisze:Obrazek
GÓWNOOOOOOOOOOOOOOO

zobaczyć można pewnie na Netflixie co widać na plakacie ;) ja sobie pożyczyłem w wypożyczalni ;)
Dexterowi zagineła córka a jej chłopak został zabity na imprezie, Dexter bawi się w detektywa i próbuje odnaleźć córke + tajemnica z przeszłości, całość kręcona w UK z tamtejszymi aktorami
biore go pod uwage w dalszej kolejności jak już nie bede miał co ogladać :)

ok.ok. za szybko tomuś. za prędko. zwolnij. zwolnij....
zobaczę ten serial.

ja tam polecam Barrego. uważam, że świetny tam humor jest. aczkolwiek Ty masz pociąg do filmów takich BO ;-)
Poro
ODPOWIEDZ