Imię róży, serial może być ale do filmu się nie umywa, Adamczyk gra zakonnika ale w połowie serialu ginie.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
No ale Ty downem jesteś, umówmy się :Cmaciek z klanu pisze:Odpuść, czym dalej tym słabiej. Potem jeszcze fajny odcinek pickle-rick ale już patatajnia, szkoda czasu.Heretyk pisze: tymczasem sprawdzam o co tyle hałasu z tym całym RICK AND MORTY. jak na razie spoko, ale do zachwytów daleko
no i tak chyba zrobie. po pierwszym sezonie nawet zabawne, ale narysowane chujowo i czuję sie lekko zmęczony, a tyle seriali do obejrzenia. tak że chyba "nara"maciek z klanu pisze:Odpuść, czym dalej tym słabiej. Potem jeszcze fajny odcinek pickle-rick ale już patatajnia, szkoda czasu.Heretyk pisze: tymczasem sprawdzam o co tyle hałasu z tym całym RICK AND MORTY. jak na razie spoko, ale do zachwytów daleko
niestety takbyrgh pisze:Pijesz do GOT, jak mniemam? :D
Zginęła cała masa ważnych bohaterów, jak sądzę. Okaże się za tydzień. Klimat dobry, poprzedniego nawet lepszy. Ten finał jest bardziej udany, niż się spodziewałem, mimo oczywistych wad.byrgh pisze:Fillerski ten odcinek jak jasny gwint. Ładnie i hucznie się zapowiadał, po czym przeszli do akcji najgorszego sortu, rzucania kamerą i rozciągania do granic niemożliwości finał: który trwał dobre dwadzieścia minut. Nie licząc rangi tej wojny, była to po obronie muru przed dzikusami najsłabsza bitka w GOT.
Co nie znaczy, że nie było fajnych momentów - np. każdy z Aryą.
No ale jestem rozczarowany. I nawet nie zginął nikt ważny (przynajmniej na pewno) :(
Bez otwartego wątku: kilku, w tym głównie poboczni. Podobnie jak giną dookoła wszyscy, poza kluczowymi, jak się jednak okazuje nieśmiertelnymi postaciami. No ale nevermind, przyjmijmy, że pozbawią ich życia w tytułowej grze o tron, niemniej nie na tym polega sztuka filmowa i nie na tak prymitywnych plot armorach, skoro już okrzykujemy ten odcinek "największą bitwą w historii małych ekranów".Lukass pisze:Zginęła cała masa ważnych bohaterów, jak sądzę. Okaże się za tydzień. Klimat dobry, poprzedniego nawet lepszy. Ten finał jest bardziej udany, niż się spodziewałem, mimo oczywistych wad.byrgh pisze:Fillerski ten odcinek jak jasny gwint. Ładnie i hucznie się zapowiadał, po czym przeszli do akcji najgorszego sortu, rzucania kamerą i rozciągania do granic niemożliwości finał: który trwał dobre dwadzieścia minut. Nie licząc rangi tej wojny, była to po obronie muru przed dzikusami najsłabsza bitka w GOT.
Co nie znaczy, że nie było fajnych momentów - np. każdy z Aryą.
No ale jestem rozczarowany. I nawet nie zginął nikt ważny (przynajmniej na pewno) :(
Przy całym moim uwielbieniu do filmowego Władcy Pierścieni, nie nazwałbym bitwy na polach Pelennoru wzorcową. Strategia Mordoru na zasadzie kto żyw, do przodu. Rohan wykonujący szarżę na głupa. Legolas zjeżdżający po mumakilu, a na koniec jeb i zmarli wszystko ładnie załatwili. Bitwa o Helmowy Jar podobała mi się bardziej.byrgh pisze: Aha, a jeśli ktoś ma wątpliwości, jak wygląda przedstawienie wzorcowej bitwy, niech se przypomni, jak wyglądały boje na polach Pelennoru czy o Helmowy Jar - rze tak przez przyzwoitość już o Zbarażu z Ogniem i Mieczem nie fspomnę.
Żułek pisze:konsola w naprawie + dłuuuugi weekend więc troszke sobie nadrobiłem z listy ;)
dobre ale w ostatnim odcinku troche przegieli bo tam było wiecej science fiction niż westeru :P
od razu mówie że książki nie czytałem, po obejrzeniu tego czegoś nie przeczytam tym bardziej
głupie jak but, Cielecka ujdzie chociaż nigdy za nią nie przepadałem
stęskniłem się za Dexterem wiec se pomyślałem że zobacze co u niego nowego
GÓWNOOOOOOOOOOOOOOO
zobaczyć można pewnie na Netflixie co widać na plakacie ;) ja sobie pożyczyłem w wypożyczalni ;)Ascetic pisze:Żułek pisze:
GÓWNOOOOOOOOOOOOOOO
co to jest to na samym dole? w sensie jaki gatunek. i gdzie można zobaczyć.
biore go pod uwage w dalszej kolejności jak już nie bede miał co ogladać :)jak masz ochotę na reminiscencje z dextera zobacz Barry. ostatni odcinek z drugiej serii to mistrzostwo świata. dexterowy-montypajton- połączony z wejściem smoka. nie wiem co ćpieli ci scenarzyści, ale mało tego nie było ...
Żułek pisze:zobaczyć można pewnie na Netflixie co widać na plakacie ;) ja sobie pożyczyłem w wypożyczalni ;)Ascetic pisze:Żułek pisze:
GÓWNOOOOOOOOOOOOOOO
co to jest to na samym dole? w sensie jaki gatunek. i gdzie można zobaczyć.
Dexterowi zagineła córka a jej chłopak został zabity na imprezie, Dexter bawi się w detektywa i próbuje odnaleźć córke + tajemnica z przeszłości, całość kręcona w UK z tamtejszymi aktorami
biore go pod uwage w dalszej kolejności jak już nie bede miał co ogladać :)jak masz ochotę na reminiscencje z dextera zobacz Barry. ostatni odcinek z drugiej serii to mistrzostwo świata. dexterowy-montypajton- połączony z wejściem smoka. nie wiem co ćpieli ci scenarzyści, ale mało tego nie było ...