DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: DEATHSPELL OMEGA
Dobry utwór, chyba ogarnęli, że dobrnęli do muru i zmienili nieco formułę. Jest to lekkie, nienadęte i właśnie NIE przeintelektualizowane.
Niestety, to DSO, więc cokolwiek co by nagrali po "Paracletus" jest rozczarowaniem. Tak jest i w tym przypadku. Brakuje mi w tym graniu emocji - pewnie w okolicach "Fas" też mieli zajebiście wszystko przemyślane co do ułamka sekundy, ale tam była jakaś iskra boża. To nawet nie jest ich wina, po prostu w przeszłości nagrali takie materiały, że teraz wszystko postrzegam przez ich pryzmat.
Niestety, to DSO, więc cokolwiek co by nagrali po "Paracletus" jest rozczarowaniem. Tak jest i w tym przypadku. Brakuje mi w tym graniu emocji - pewnie w okolicach "Fas" też mieli zajebiście wszystko przemyślane co do ułamka sekundy, ale tam była jakaś iskra boża. To nawet nie jest ich wina, po prostu w przeszłości nagrali takie materiały, że teraz wszystko postrzegam przez ich pryzmat.
- Godplayer
- w mackach Zła
Poprzednia płyta mnie zmęczyła swoim chujowym, trzeszczącym brzmieniem. Ciężko się przez tą zardzewiałą ścianę przebić. Nawet intro było tam słabe.
Uwielbiam intro z Fas , marzył mi się cały album w tym stylu i nowy numer idzie tym tropem, choć raczej nie ma szans na taką całość.
I choć ciężko wyrokować po odsłuchu na YT, to na słuchawkach brzmi to dużo lepiej od The Synarchy of Molten Bones i nawet jak dokurwią i maksymalnie zagęszczą, to z tym bardziej analogowym brzmieniem będzie się tego słuchało bez bólu głowy.
Uwielbiam intro z Fas , marzył mi się cały album w tym stylu i nowy numer idzie tym tropem, choć raczej nie ma szans na taką całość.
I choć ciężko wyrokować po odsłuchu na YT, to na słuchawkach brzmi to dużo lepiej od The Synarchy of Molten Bones i nawet jak dokurwią i maksymalnie zagęszczą, to z tym bardziej analogowym brzmieniem będzie się tego słuchało bez bólu głowy.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Klip ciekawy. Trąci estetyką adolfowską, Albert Speer się kłania.
Numer dobry, ale niczego się nie spodziewam. Po "Paracletus" para jakoś z tego projektu uszła, niby słychać kto to gra, ale to jednak nie jest już "to". Nie ma magii, jest tylko black metal.
Numer dobry, ale niczego się nie spodziewam. Po "Paracletus" para jakoś z tego projektu uszła, niby słychać kto to gra, ale to jednak nie jest już "to". Nie ma magii, jest tylko black metal.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Paracletus to już była lekka obniżka formy
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- TheDude
Nie ma zapowiadanego coveru "too extreme". Jestem zawiedziony.
- maciek z klanu
Ma być ponoć coś od honor, aspa ponoć lubi.TheDude pisze:Nie ma zapowiadanego coveru "too extreme". Jestem zawiedziony.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Czajcie co znalazłem:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Gość odgrywa na perkusji całe Fas
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- vicek
- zahartowany metalizator
A na albumie jest automat xdLord Gorloj pisze:Czajcie co znalazłem:
- TheDude
Bardzo sprawny młodzieniec, ale niech to zagra na cymbałkach!
- Godplayer
- w mackach Zła
Jeżeli przyjąć że Kenose, Fas i Katechon były doskonałe od A do Z, to jedyny słabszy moment na Paracletusie, czyli końcówka Phosphene tak od 4 : 30, gdzie Aspa kompletnie nie poradził sobie z wokalem, to tak, można przyjąć że Paracletus to lekka obniżka formy :Dmaciek z klanu pisze:Paracletus to już była lekka obniżka formy
- maciek z klanu
Moim zdaniem SRMC to był szczyt tej kapeli. Zdecydowanie top 3 albumów Black metalowych dla mnie. Album doskonały.Godplayer pisze:Jeżeli przyjąć że Kenose, Fas i Katechon były doskonałe od A do Z, to jedyny słabszy moment na Paracletusie, czyli końcówka Phosphene tak od 4 : 30, gdzie Aspa kompletnie nie poradził sobie z wokalem, to tak, można przyjąć że Paracletus to lekka obniżka formy :Dmaciek z klanu pisze:Paracletus to już była lekka obniżka formy
- maciek z klanu
Głupie miny robi...Lord Gorloj pisze:Czajcie co znalazłem:
Ale nieźle tak na serio muszę przyznać.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Po czym rozpoznać, że scena, na której gra zespół, jest równa?maciek z klanu pisze: Głupie miny robi...
Po tym, że perkusiście równo ślina cieknie z ust.
HO HO HO
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
video bdb! Nietuzinkowy obraz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- dzik
Zgadzam się z opinią Maćka z Klanu.maciek z klanu pisze:Moim zdaniem SRMC to był szczyt tej kapeli. Zdecydowanie top 3 albumów Black metalowych dla mnie. Album doskonały.Godplayer pisze:Jeżeli przyjąć że Kenose, Fas i Katechon były doskonałe od A do Z, to jedyny słabszy moment na Paracletusie, czyli końcówka Phosphene tak od 4 : 30, gdzie Aspa kompletnie nie poradził sobie z wokalem, to tak, można przyjąć że Paracletus to lekka obniżka formy :Dmaciek z klanu pisze:Paracletus to już była lekka obniżka formy
dobry kościół to kościół spalony
-
Lekka ;)maciek z klanu pisze:Paracletus to już była lekka obniżka formy
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Triceratops pisze:kwantowy black metal bdb
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
fajny ten nowy numer, tak samo jak fajne jest np esoteric warfare ale jak ktoś napisał już wyżej - brak boskiego pierwiastka.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- weteran forumowych bitew
I na razie postawiłbym kropkę :).nicram pisze:Brzmienie fajne, ale piosenka taka sobie.
- Harlequin
Spoko numer, ale chyba najlepsze lata mają za sobą.