Black Silesia IV - Open Air Festival

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

Re: Black Silesia IV - Open Air Festival

11-06-2019, 10:03

pr0metheus pisze:
Stoigniew pisze:

INFERNAL WAR jak zawsze, czyli ostro, potężnie i jak nasi piłkarze - zawsze do przodu :)

skoro zagrali jak nasi pilkarze to raczej slaby komplement
pow wczorajszym meczu dalej uważasz że to wątpliwy komplement ??
:D:D
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-06-2019, 23:50

SODOMOUSE pisze:gruz , muł i wodorosty...szurając po dnie, lekko się zahaczyłem o przydenną roślinność. Zatem ksywa Neptun się przyjęła :)
Obrazek
Ostro żeście drugi dzień zaczęli. ; )

Teraz uwaga! Propozycje kapel (mniej i bardziej realne) do zaproszenia na kolejną edycję:
TANKARD
ASPHYX
THE BATALLION
BLIZZARD (GER)
BUNKER 66
CHAINSAW (GRE)
FATAL EMBRACE (GER)
IN AETERNUM
MOLOCH LETALIS
MORDANT (swe)
VÖRGUS
BESTIAL RAIDS
KULTO MALDITO
SATHANAS
DENNER / SHERMANN

WITCHFYNDE
DESTRUCTOR (USA)
DEMOLITION TRAIN (GRE)

Jeśli będzie choć jedna z tych nazw, będę zajebiście zadowolony. Jeśli minimum trzy, będzie to najlepszy festiwal jaki mogę sobie wyobrazić. Polskich nie liczę.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

13-06-2019, 00:16

JA to bym sobie życzył bardzo żeby w ten gruz bardziej poszedł Michał. Liste wkleję ale nie dziś- dziś to się muszę się wyleczyć z nadmiaru i zaleczyć skurwysyńskie ugryzienia po komarzycach . Ale wkleje swoją listę- to na pewno. I w przyszłym roku życzę sobie możliwości popływania w tych naturalnych zbiornikach wodnych. Niestety czas w tym roku miałem spięty jak plandeka na Starze:(
aniola
weteran forumowych bitew

13-06-2019, 00:39

Tankard!!!
Gore_Obsessed pisze:
SODOMOUSE pisze:gruz , muł i wodorosty...szurając po dnie, lekko się zahaczyłem o przydenną roślinność. Zatem ksywa Neptun się przyjęła :)
Obrazek
Ostro żeście drugi dzień zaczęli. ; )

Teraz uwaga! Propozycje kapel (mniej i bardziej realne) do zaproszenia na kolejną edycję:
TANKARD
ASPHYX
THE BATALLION
BLIZZARD (GER)
BUNKER 66
CHAINSAW (GRE)
FATAL EMBRACE (GER)
IN AETERNUM
MOLOCH LETALIS
MORDANT (swe)
VÖRGUS
BESTIAL RAIDS
KULTO MALDITO
SATHANAS
DENNER / SHERMANN

WITCHFYNDE
DESTRUCTOR (USA)
DEMOLITION TRAIN (GRE)

Jeśli będzie choć jedna z tych nazw, będę zajebiście zadowolony. Jeśli minimum trzy, będzie to najlepszy festiwal jaki mogę sobie wyobrazić. Polskich nie liczę.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-06-2019, 00:43

będę kontent jak zagrają:

furia
gruzja
mord'a stigmata
Poro
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

13-06-2019, 21:04

Michał jest zajebiście konsekwentny - na drugiej edycji (dwa lata temu) zagadaliśmy go z Lechem Wojniczem o trzy kapele:
- Grave Desecrator - był rok temu
- Nifelheim - był rok temu
- Sabbat - będzie za rok
wniosek jest taki - jak się Michał na coś uprze to nie ma chuja we wsi i to sprowadzi.

ja bym sobie życzył żeby się uparł jeszcze (oprócz Sabbat) na Denial of God. Jakby to zagrało na Black Silesia V to reszta by mnie nie interesowała, mogłaby by być nawet Maryla Rodowicz z Zenkiem Martyniukiem - i tak bym zapierdalał na taki fest w podskokach :)
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-06-2019, 22:46

Oooo tak! Duńczyki tak! Denial of God zawsze, wszędzie i w każdych ilościach.

W sumie Grave Desecrator jeszcze raz chętnie na większej scenie. W Hydrozagadce zajebiście zagrali.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

14-06-2019, 02:26

https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... ia-iv.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

14-06-2019, 06:30

^ dobrze, że nie wspomniałeś traumatycznej pobudki, drugiego dnia, gdy Ci wjechałem z growlingiem do namiotu:) o 6 rano....
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

14-06-2019, 07:22

Necrophagii już nie ma, więc mam wyjebane co zagra - wiem że coś się znajdzie dobrego.
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

14-06-2019, 09:39

SODOMOUSE pisze:^ dobrze, że nie wspomniałeś traumatycznej pobudki, drugiego dnia, gdy Ci wjechałem z growlingiem do namiotu:) o 6 rano....
hahaha! wiesz, ze dopiero teraz mi to przypomniales :D
Awatar użytkownika
holyrapist
starszy świeżak

14-06-2019, 09:49

Może jak nie zaproszą Hellfire deathcult, to sami przyjdą.
ursus
w mackach Zła

14-06-2019, 10:11

Obrazek
Moze lepsza wodnik szuwarek :)
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

14-06-2019, 10:11

nurek:)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

15-06-2019, 02:18

Stoigniew pisze:Michał jest zajebiście konsekwentny - na drugiej edycji (dwa lata temu) zagadaliśmy go z Lechem Wojniczem o trzy kapele:
- Grave Desecrator - był rok temu
- Nifelheim - był rok temu
- Sabbat - będzie za rok
wniosek jest taki - jak się Michał na coś uprze to nie ma chuja we wsi i to sprowadzi.
GRAVE DESECRATOR po raz drugi? Bardzo chętnie.
Dopisałbym jeszcze: amerykański THRASH OR DIE, niemiecki VULTURE, fiński RANGER, australijski BLOODLUST i MORBOSIDAD.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

15-06-2019, 18:23

Aosoth prosze do tego wyżej wspomniane denial of god i może grave upheaval
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

15-06-2019, 18:25

A o Nagrodę Złotego Bączka wnioskuję o przyznanie Imperatorowi :)

Po tym jak się zaprezentowali kilka dni temu, mogą tu grać co roku, nawet po kilka razy.

Z Grave Upheaval byłaby fajna sprawa, a najlepiej w zestawie z Impetuous Ritual. Ciekawe kto w przyszłym roku będzie taką większą nazwą na "zanętę" dla ludzi, którzy nie są aż takimi Maniac. W tym roku Tormentor sprawdził się bardzo dobrze, sporo osób przyjechało głównie na nich, nie ukrywam, że sam też o przyjeździe podjąłem decyzję w dużej mierze dzięki im.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-06-2019, 16:41

No jak już sobie marzymy to kandydat jak dla mnie taki top jest jeden. BARATHRUM. Pasuje do konwencji idealnie !!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-06-2019, 17:24

Anzhelmoo pisze:Ciekawe kto w przyszłym roku będzie taką większą nazwą na "zanętę" dla ludzi, którzy nie są aż takimi Maniac. W tym roku Tormentor sprawdził się bardzo dobrze, sporo osób przyjechało głównie na nich, nie ukrywam, że sam też o przyjeździe podjąłem decyzję w dużej mierze dzięki im.
Serio myślisz że tormentor działał jak magnes? To chyba jednak bardzo mocne podziemie.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

17-06-2019, 23:05

Trudno mi powiedzieć, ale wydaje mi się, że tak. W Polsce nigdy nie byli tak mega popularni jak Bathory, czy Celtic Frost, bo też właściwie zanim zadebiutowali się rozpadli, ale po latach coraz więcej osób sobie o nich przypomina. Dla wielu też takim magnesem do ich poznania jest Attila - zwłaszcza dla młodszych osób zafascynowanych Mayhem, które "chcą wiedzieć więcej". Podobnie Erik z Watain - co by nie było muzyk popularnego zespołu - w wielu wywiadach wspomina ich jako swoją główną inspirację, obok Bathory i Dissection. Sam wiele zespołów poznałem dzięki takim rekomendacjom swoich młodzieńczych "idoli" i wydaje mi się, że to działa nadal, skoro na scenie mamy takie młode zespoły jak Truchło Strzygi chociażby, którzy mają tez swoje młodsze audytorium, więc to ciągle jakoś żyje - tak ja to odbieram i na festiwalu zauważyłem więcej młodszych osób, niż się spodziewałem (choć oczywiście to promil w stosunku do Maniac, ale być może tego promila zabrakło rok temu?)

Osobiści wydaje mi się też, iż Tormentor jest tak czysto po ludzku najbardziej z tego grona rozpoznawalny i doceniony przez grono nie-maniac. Są też stosunkowo łatwo przystępni, są melodie, ale przede wszystkim dochodzi ekskluzywność występu - jak nie teraz, to być może już nigdy nikt ich nie zobaczy w PL. Nifelheim to świetny zespół, ale kompletnie nie wyobrażałem sobie, by ludzie ze względu na nich przyjeżdżali specjalnie i klapa frekwencyjna poniekąd to potwierdza. Natomiast o Tormentorze po prostu słyszałem wiele ciepłych słów i utrzymanych w tym tonie, co wspomniałem - czy to na żywo od przypadkowych osób, czy to na FB.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
ODPOWIEDZ