taka jest wlasnie sila sentymentow. potrafia zupelnie zdominowac oceny.Pacjent pisze:Wszystko jasne, bo żadnej z ww. płyt nie postawiłbym nawet 4-.
BETRAYER (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BETRAYER (POL)
Guilty of being right
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie ma czegoś takiego jak obiektywna ocena płyty. Na nią także składają się sentymenty. :-)
all the monsters will break your heart
-
Nie przesądza się starych drzew. Mnie nikt nie przesadzi z przywiązania do jedynie słusznych czasów polskiego death metalu do beznamiętnej rąbanki, która nastąpiła później. Nawet starzy mistrzowie nie potrafią dziś grać. Jedynie ARMAGEDON i BETRAYER na trójce wykrzesali coś co miałoby wartość w pierwszej połowie lat dziewięćdziesiątych.uglak pisze:taka jest wlasnie sila sentymentow. potrafia zupelnie zdominowac oceny.Pacjent pisze:Wszystko jasne, bo żadnej z ww. płyt nie postawiłbym nawet 4-.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Ale pytanie na huj ci to w ogole? Nie macz czego sluchac, ze jakiegos betrajera masz zamiar??Medard pisze:Po wiela ten wznowiony cedek Calamity?
Po ile będą te wajnyle?
Może źle szukam, ale widzę nigdzie cen.
woodpecker from space
- Medard
Tak, bo nie znam.Triceratops pisze:Ale pytanie na huj ci to w ogole? Nie macz czego sluchac, ze jakiegos betrajera masz zamiar??Medard pisze:Po wiela ten wznowiony cedek Calamity?
Po ile będą te wajnyle?
Jak się spodoba, można kupić starocia.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
- Medard
No można, tego z Australii również.Plagueis pisze:Jak można nie znać Betrayer?
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
No ale tu mowa jest o polskim, który jest jedną z największych legend naszej sceny deathmetalowej. Imperator znasz? Albo Magnus? Nie, nie ten amerykański. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- nicram
Czy któraś z płyt, które wymieniłem jest beznamiętną rąbanką? Chyba troszkę przesadzasz.Pacjent pisze:Nie przesądza się starych drzew. Mnie nikt nie przesadzi z przywiązania do jedynie słusznych czasów polskiego death metalu do beznamiętnej rąbanki, która nastąpiła później.uglak pisze:taka jest wlasnie sila sentymentow. potrafia zupelnie zdominowac oceny.Pacjent pisze:Wszystko jasne, bo żadnej z ww. płyt nie postawiłbym nawet 4-.
all the monsters will break your heart
- smooker
- w mackach Zła
Winyle Necronomical Exmortis:Medard pisze:Po wiela ten wznowiony cedek Calamity?
Po ile będą te wajnyle?
- Gold Die Hard 69,99 zł - tylko pre-order,
- Blood Red 60 zł,
- Black 55 zł.
CDki po 35 zł.
Ale zamówień na Calamity jeszcze nie przyjmuje.
- Medard
Tak, kiedyś słyszałem te zespoły, czy to odpytka, kolokwium jakieś? Videoklipy Magnusa są nadal w necie.Plagueis pisze:No ale tu mowa jest o polskim, który jest jedną z największych legend naszej sceny deathmetalowej. Imperator znasz? Albo Magnus? Nie, nie ten amerykański. ;)
Betrayera też kiedyś słuchałem z kasety przegrywanej, tylko już zupełnie nie pamiętam. Inne rzeczy były potem ważniejsze, ciekawsze
Weźmie się piwo imperator w rękę i się posłucha betrayera :) Może ten oldschool
będzie akurat teraz dla mnie odpowiedni.
-
Może tylko trochę. Brakuje im jednak iskry i tożsamości. Z drugiej strony rozumiem osoby, którym to się podoba.nicram pisze:Czy któraś z płyt, które wymieniłem jest beznamiętną rąbanką? Chyba troszkę przesadzasz.Pacjent pisze:Nie przesądza się starych drzew. Mnie nikt nie przesadzi z przywiązania do jedynie słusznych czasów polskiego death metalu do beznamiętnej rąbanki, która nastąpiła później.uglak pisze: taka jest wlasnie sila sentymentow. potrafia zupelnie zdominowac oceny.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Easy, Medard - trochę sobie podśmiechujki robię, nie bierz do siebie. ;)Medard pisze:Tak, kiedyś słyszałem te zespoły, czy to odpytka, kolokwium jakieś? Videoklipy Magnusa są nadal w necie.Plagueis pisze:No ale tu mowa jest o polskim, który jest jedną z największych legend naszej sceny deathmetalowej. Imperator znasz? Albo Magnus? Nie, nie ten amerykański. ;)
Betrayera też kiedyś słuchałem z kasety przegrywanej, tylko już zupełnie nie pamiętam. Inne rzeczy były potem ważniejsze, ciekawsze
Swoją drogą, jeżeli mam ochotę posłuchać Morbid Angel z XXI wieku, to wolę wrzucić jakiś Centurian czy właśnie Betrayer, niż ostatnie twory Azagthotha & Co. Takie czasy.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- weteran forumowych bitew
@ kol. Pacjent - Wcześniej przesadzałeś, nawet jeżeli uważasz, że tylko trochę, to teraz już zaczynasz płynąć i brakuje tylko, abyś zaczął iść w zaparte - w początkowych materiałach Azarath, w Stillborn, Embrional, Throneum czy Anima Damnata brakuje iskry i tożsamości?
Chyba nie słuchałeś dłużej niż 3 minuty albo nie pisz po pijaku.
-
Z perspektywy debiutu BETRAYER tak jest. Z ww. nic nie pamiętam. Owszem słuchałem i w jakimś stopniu doceniam, ale BETRAYER "gra" mi nawet jeśli go nie słyszę. Pewnie wynika to z tego, że wymieniona grupka mieści się w zbiorze blackened death metal, za którym nie szaleję, a BETRAYER nie bardzo.Ogre pisze:@ kol. Pacjent - Wcześniej przesadzałeś, nawet jeżeli uważasz, że tylko trochę, to teraz już zaczynasz płynąć i brakuje tylko, abyś zaczął iść w zaparte - w początkowych materiałach Azarath, w Stillborn, Embrional, Throneum czy Anima Damnata brakuje iskry i tożsamości?
- Medard
Plagueis pisze:Easy, Medard - trochę sobie podśmiechujki robię, nie bierz do siebie. ;)Medard pisze:Tak, kiedyś słyszałem te zespoły, czy to odpytka, kolokwium jakieś? Videoklipy Magnusa są nadal w necie.Plagueis pisze:No ale tu mowa jest o polskim, który jest jedną z największych legend naszej sceny deathmetalowej. Imperator znasz? Albo Magnus? Nie, nie ten amerykański. ;)
Swoją drogą, jeżeli mam ochotę posłuchać Morbid Angel z XXI wieku, to wolę wrzucić jakiś Centurian czy właśnie Betrayer, niż ostatnie twory Azagthotha & Co. Takie czasy.
Co by nie pisać, Betrayer to nie Death, żeby każdy powinien znać.
A na Pomorzu inna legenda rządzi do tej pory :) Słupsk czy Koszalin (patrzę na miasto pochodzenia) nie wygra z Gdańskiem i lasami Pomorza hehe
- devastator77
- zahartowany metalizator
Betrayer to zespół wielki jest,najlepszy death metalowy band jaki powstał w tym kraju... i tylko kurwa proszę mi tu nie wyjeżdżać z Vader.
'Calamity" to wspaniała płyta.Obawiam się o wznowienie,istnieje duże prawdopodobieństwo,że mastering zostanie spierdolony (sporo wznowień już przecież spieprzono),a jeżeli nawet nie to pewnie dodadzą jakiegoś gówna jako bonus i to spierdoli wspaniały klimat tej fantastycznej płyty.
Dlatego warto mieć na półce pierwsze wydanie,jeżeli ktoś nie ma tej wspaniałej płyty to można ją jeszcze gdzieniegdzie kupić,kosztuje sporo kasy,ale muzyka to zrekompensuje.
'Calamity" to wspaniała płyta.Obawiam się o wznowienie,istnieje duże prawdopodobieństwo,że mastering zostanie spierdolony (sporo wznowień już przecież spieprzono),a jeżeli nawet nie to pewnie dodadzą jakiegoś gówna jako bonus i to spierdoli wspaniały klimat tej fantastycznej płyty.
Dlatego warto mieć na półce pierwsze wydanie,jeżeli ktoś nie ma tej wspaniałej płyty to można ją jeszcze gdzieniegdzie kupić,kosztuje sporo kasy,ale muzyka to zrekompensuje.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
- postuje jak opętany!
Wczoraj odświeżalem "Calamity". Materiaľ wciąż solidny, ale umówmy się, taki "De Profundis" rozstawia resztę po kątach w tym okresie(i nie tylko zresztą).[Aquote="devastator77"]Betrayer to zespół wielki jest,najlepszy death metalowy band jaki powstał w tym kraju... i tylko kurwa proszę mi tu nie wyjeżdżać z Vader.
Dlatego warto mieć na półce pierwsze wydanie,jeżeli ktoś nie ma tej wspaniałej płyty to można ją jeszcze gdzieniegdzie kupić,kosztuje sporo kasy,ale muzyka to zrekompensuje.[/quote]
Dlatego warto mieć na półce pierwsze wydanie,jeżeli ktoś nie ma tej wspaniałej płyty to można ją jeszcze gdzieniegdzie kupić,kosztuje sporo kasy,ale muzyka to zrekompensuje.[/quote]
- devastator77
- zahartowany metalizator
"Calamity" swoją siłą i potęgą miażdży i kruszy "De Profundis" (tak jak większość płyt tego zespoliku) na małe kawałeczki,przeżuwa i wypluwa.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Triceratops
Kol dewastator, zajmij sie lepiej wklejaniem zarosnietych psiur, bo bredzisz okrutnie
woodpecker from space