BETRAYER (POL)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: BETRAYER (POL)

05-07-2019, 08:27

Pacjent pisze:Wszystko jasne, bo żadnej z ww. płyt nie postawiłbym nawet 4-.
taka jest wlasnie sila sentymentow. potrafia zupelnie zdominowac oceny.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-07-2019, 08:36

Nie ma czegoś takiego jak obiektywna ocena płyty. Na nią także składają się sentymenty. :-)
all the monsters will break your heart
Pacjent

05-07-2019, 09:14

uglak pisze:
Nie przesądza się starych drzew. Mnie nikt nie przesadzi z przywiązania do jedynie słusznych czasów polskiego death metalu do beznamiętnej rąbanki, która nastąpiła później. Nawet starzy mistrzowie nie potrafią dziś grać. Jedynie ARMAGEDON i BETRAYER na trójce wykrzesali coś co miałoby wartość w pierwszej połowie lat dziewięćdziesiątych.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

05-07-2019, 09:29

Medard pisze:Po wiela ten wznowiony cedek Calamity?
Po ile będą te wajnyle?

Może źle szukam, ale widzę nigdzie cen.
Ale pytanie na huj ci to w ogole? Nie macz czego sluchac, ze jakiegos betrajera masz zamiar??
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Medard

05-07-2019, 09:50

Triceratops pisze:
Po ile będą te wajnyle?

Ale pytanie na huj ci to w ogole? Nie macz czego sluchac, ze jakiegos betrajera masz zamiar??
Tak, bo nie znam.
Jak się spodoba, można kupić starocia.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 09:59

Jak można nie znać Betrayer?
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Medard

05-07-2019, 10:22

Plagueis pisze:Jak można nie znać Betrayer?
No można, tego z Australii również.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 10:30

No ale tu mowa jest o polskim, który jest jedną z największych legend naszej sceny deathmetalowej. Imperator znasz? Albo Magnus? Nie, nie ten amerykański. ;)
Awatar użytkownika
nicram

05-07-2019, 10:32

Pacjent pisze:
uglak pisze:
Nie przesądza się starych drzew. Mnie nikt nie przesadzi z przywiązania do jedynie słusznych czasów polskiego death metalu do beznamiętnej rąbanki, która nastąpiła później.
Czy któraś z płyt, które wymieniłem jest beznamiętną rąbanką? Chyba troszkę przesadzasz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

05-07-2019, 10:39

Po ile będą te wajnyle?

Winyle Necronomical Exmortis:
- Gold Die Hard 69,99 zł - tylko pre-order,
- Blood Red 60 zł,
- Black 55 zł.

CDki po 35 zł.

Ale zamówień na Calamity jeszcze nie przyjmuje.
Awatar użytkownika
Medard

05-07-2019, 11:02

Plagueis pisze:No ale tu mowa jest o polskim, który jest jedną z największych legend naszej sceny deathmetalowej. Imperator znasz? Albo Magnus? Nie, nie ten amerykański. ;)
Tak, kiedyś słyszałem te zespoły, czy to odpytka, kolokwium jakieś? Videoklipy Magnusa są nadal w necie.

Betrayera też kiedyś słuchałem z kasety przegrywanej, tylko już zupełnie nie pamiętam. Inne rzeczy były potem ważniejsze, ciekawsze

Weźmie się piwo imperator w rękę i się posłucha betrayera :) Może ten oldschool
będzie akurat teraz dla mnie odpowiedni.
Pacjent

05-07-2019, 13:03

nicram pisze:
Pacjent pisze:
uglak pisze: taka jest wlasnie sila sentymentow. potrafia zupelnie zdominowac oceny.
Nie przesądza się starych drzew. Mnie nikt nie przesadzi z przywiązania do jedynie słusznych czasów polskiego death metalu do beznamiętnej rąbanki, która nastąpiła później.
Czy któraś z płyt, które wymieniłem jest beznamiętną rąbanką? Chyba troszkę przesadzasz.
Może tylko trochę. Brakuje im jednak iskry i tożsamości. Z drugiej strony rozumiem osoby, którym to się podoba.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 15:05

Medard pisze:
Plagueis pisze:No ale tu mowa jest o polskim, który jest jedną z największych legend naszej sceny deathmetalowej. Imperator znasz? Albo Magnus? Nie, nie ten amerykański. ;)
Tak, kiedyś słyszałem te zespoły, czy to odpytka, kolokwium jakieś? Videoklipy Magnusa są nadal w necie.

Betrayera też kiedyś słuchałem z kasety przegrywanej, tylko już zupełnie nie pamiętam. Inne rzeczy były potem ważniejsze, ciekawsze

Easy, Medard - trochę sobie podśmiechujki robię, nie bierz do siebie. ;)

Swoją drogą, jeżeli mam ochotę posłuchać Morbid Angel z XXI wieku, to wolę wrzucić jakiś Centurian czy właśnie Betrayer, niż ostatnie twory Azagthotha & Co. Takie czasy.
Ogre
weteran forumowych bitew

05-07-2019, 15:06

@ kol. Pacjent - Wcześniej przesadzałeś, nawet jeżeli uważasz, że tylko trochę, to teraz już zaczynasz płynąć i brakuje tylko, abyś zaczął iść w zaparte - w początkowych materiałach Azarath, w Stillborn, Embrional, Throneum czy Anima Damnata brakuje iskry i tożsamości?
Chyba nie słuchałeś dłużej niż 3 minuty albo nie pisz po pijaku.
Pacjent

05-07-2019, 15:40

Ogre pisze:@ kol. Pacjent - Wcześniej przesadzałeś, nawet jeżeli uważasz, że tylko trochę, to teraz już zaczynasz płynąć i brakuje tylko, abyś zaczął iść w zaparte - w początkowych materiałach Azarath, w Stillborn, Embrional, Throneum czy Anima Damnata brakuje iskry i tożsamości?
Chyba nie słuchałeś dłużej niż 3 minuty albo nie pisz po pijaku.
Z perspektywy debiutu BETRAYER tak jest. Z ww. nic nie pamiętam. Owszem słuchałem i w jakimś stopniu doceniam, ale BETRAYER "gra" mi nawet jeśli go nie słyszę. Pewnie wynika to z tego, że wymieniona grupka mieści się w zbiorze blackened death metal, za którym nie szaleję, a BETRAYER nie bardzo.
Awatar użytkownika
Medard

05-07-2019, 16:36

Plagueis pisze:
Medard pisze:

Easy, Medard - trochę sobie podśmiechujki robię, nie bierz do siebie. ;)

Swoją drogą, jeżeli mam ochotę posłuchać Morbid Angel z XXI wieku, to wolę wrzucić jakiś Centurian czy właśnie Betrayer, niż ostatnie twory Azagthotha & Co. Takie czasy.

Co by nie pisać, Betrayer to nie Death, żeby każdy powinien znać.
A na Pomorzu inna legenda rządzi do tej pory :) Słupsk czy Koszalin (patrzę na miasto pochodzenia) nie wygra z Gdańskiem i lasami Pomorza hehe
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

06-07-2019, 12:49

Betrayer to zespół wielki jest,najlepszy death metalowy band jaki powstał w tym kraju... i tylko kurwa proszę mi tu nie wyjeżdżać z Vader.
'Calamity" to wspaniała płyta.Obawiam się o wznowienie,istnieje duże prawdopodobieństwo,że mastering zostanie spierdolony (sporo wznowień już przecież spieprzono),a jeżeli nawet nie to pewnie dodadzą jakiegoś gówna jako bonus i to spierdoli wspaniały klimat tej fantastycznej płyty.
Dlatego warto mieć na półce pierwsze wydanie,jeżeli ktoś nie ma tej wspaniałej płyty to można ją jeszcze gdzieniegdzie kupić,kosztuje sporo kasy,ale muzyka to zrekompensuje.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Metsejmikin
postuje jak opętany!

06-07-2019, 16:28

Wczoraj odświeżalem "Calamity". Materiaľ wciąż solidny, ale umówmy się, taki "De Profundis" rozstawia resztę po kątach w tym okresie(i nie tylko zresztą).[Aquote="devastator77"]Betrayer to zespół wielki jest,najlepszy death metalowy band jaki powstał w tym kraju... i tylko kurwa proszę mi tu nie wyjeżdżać z Vader.
'Calamity" to wspaniała płyta.Obawiam się o wznowienie,istnieje duże prawdopodobieństwo,że mastering zostanie spierdolony (sporo wznowień już przecież spieprzono),a jeżeli nawet nie to pewnie dodadzą jakiegoś gówna jako bonus i to spierdoli wspaniały klimat tej fantastycznej płyty.
Dlatego warto mieć na półce pierwsze wydanie,jeżeli ktoś nie ma tej wspaniałej płyty to można ją jeszcze gdzieniegdzie kupić,kosztuje sporo kasy,ale muzyka to zrekompensuje.[/quote]
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

08-07-2019, 17:00

"Calamity" swoją siłą i potęgą miażdży i kruszy "De Profundis" (tak jak większość płyt tego zespoliku) na małe kawałeczki,przeżuwa i wypluwa.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Triceratops

08-07-2019, 22:11

Kol dewastator, zajmij sie lepiej wklejaniem zarosnietych psiur, bo bredzisz okrutnie
woodpecker from space
ODPOWIEDZ