DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

09-07-2019, 19:56

535 pisze:Tu nie chodzi o przeciwstawienie. Raczej o zrównanie i wykazanie, że to co nie przeszkadza w G kłuje w D (T).
Otóż to.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-07-2019, 19:56

widzę, że chłopaki w swetrach ze związku partnerskiego znów się uaktywnili. (nie, nie chodzi mi o 535). co tam się na tych ministrantach działo to ja nie wiem ... jak jeden przylezie to i drugi wpada. papużki nierozłączki.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-07-2019, 19:58

nicram pisze:
Lord Gorloj pisze:
nicram pisze:Darkthrone od wydanie Blazy to też mainstream. A o ich sukcesie komercyjnym taki Ghost może tylko pomarzyć.
Akurat czysto komercyjnie to obawiam się, że Ghost w tych kilka lat działalności natłukli dużo, DUŻO więcej gotówki niż Darkthrone przez ponad trzydzieści lat. Z jednej strony legendarna kapela która działa wyłącznie studyjnie (a płyty to się teraz wiadomo jak sprzedają), a z drugiej zespół, który gra z Metalliką i zapełnia po brzegi każdą stodołę na wszystkich kontynentach pomimo cen biletów rzędu ~100 złotych. Gdyby było inaczej, to raczej by Fenriz nie pracował na poczcie a Nocturno Culto w szkole podstawowej (jeśli dobrze pamiętam).

Ale to taki tam szczegół, już się nie przypierdalam, bo wiem, że to wkurwiające.
Tutaj bym polemizował. Przypominam, że Darkthrone swoje największe triumfy święcił w czasach, gdy nakłady płyt szły w grube tysiące (raczek kilkadziesiąt tysięcy niż kilka tysięcy), a działalność sceniczna dużo kosztuje taki Ghost - czyli oprawa, sporo ludzi trzeba opłacić, kostiumy, transport itd. A czemu chłopaki pracują, gdzie pracują? Bo lubią stabilizację? Pracodawca opłaca im wszystkie świadczenia, emeryturka będzie dobra i są wolni. Mogą robić co chcą, a nie tak jak Ghost zabiegać o publiczności, robić fikołki niczym tresowane zwierzę w cyrku, żeby móc opłacić rachunki. Oczywiście to tylko takie luźne dywagacje.
fakt. luźne. jakby mogli z chałtury wyżyć to by nie łazili do tyry. proste jak wywody lorda g.
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

09-07-2019, 21:11

nicram pisze:
Lord Gorloj pisze:
nicram pisze:Darkthrone od wydanie Blazy to też mainstream. A o ich sukcesie komercyjnym taki Ghost może tylko pomarzyć.
Akurat czysto komercyjnie to obawiam się, że Ghost w tych kilka lat działalności natłukli dużo, DUŻO więcej gotówki niż Darkthrone przez ponad trzydzieści lat. Z jednej strony legendarna kapela która działa wyłącznie studyjnie (a płyty to się teraz wiadomo jak sprzedają), a z drugiej zespół, który gra z Metalliką i zapełnia po brzegi każdą stodołę na wszystkich kontynentach pomimo cen biletów rzędu ~100 złotych. Gdyby było inaczej, to raczej by Fenriz nie pracował na poczcie a Nocturno Culto w szkole podstawowej (jeśli dobrze pamiętam).

Ale to taki tam szczegół, już się nie przypierdalam, bo wiem, że to wkurwiające.
Tutaj bym polemizował. Przypominam, że Darkthrone swoje największe triumfy święcił w czasach, gdy nakłady płyt szły w grube tysiące (raczek kilkadziesiąt tysięcy niż kilka tysięcy), a działalność sceniczna dużo kosztuje taki Ghost - czyli oprawa, sporo ludzi trzeba opłacić, kostiumy, transport itd. A czemu chłopaki pracują, gdzie pracują? Bo lubią stabilizację? Pracodawca opłaca im wszystkie świadczenia, emeryturka będzie dobra i są wolni. Mogą robić co chcą, a nie tak jak Ghost zabiegać o publiczności, robić fikołki niczym tresowane zwierzę w cyrku, żeby móc opłacić rachunki. Oczywiście to tylko takie luźne dywagacje.
Ano to też prawda. Faktem jest też, że gdyby Darkthrone chciało to mogłoby kosić hajs z koncertów równo - na co jak na co, ale akurat na nich to ludzie by chodzili. W sumie nie kojarzę drugiej kapeli bm, która miałaby tak bardzo wyjebane na takie sprawy.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
nicram

09-07-2019, 21:21

^ Przypomniał mi się jeszcze kazus wesołego Varga. Ten choć sporo czasu przesiedział w norweskim sanatorium na koszt podatnika, to chyba dzisiaj nie para się zbytnio pracą. To chyba też świadczy o tym jakim dochodowym zajęciem w ówczesnych czasach był black metal. :-)
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

09-07-2019, 21:34

A ja ciągle nie mogę zrozumieć, dlaczego tych wszystkich nawiedzonych przeciwników ostatnich płyt Darkthrone, tak drażni i przeszkadza, że komuś się zwyczajnie podobają.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
nicram

09-07-2019, 21:38

dzik pisze:A ja ciągle nie mogę zrozumieć, dlaczego tych wszystkich nawiedzonych przeciwników ostatnich płyt Darkthrone, tak drażni i przeszkadza, że komuś się zwyczajnie podobają.
Dokładnie. Jak tylko pojawi się jakiś pozytywny wpis to zlatuje się V/ozob i powtarza te swoje kocopoły po raz setny. Po co? Nie rozumiem takiej postawy.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

09-07-2019, 21:53

Najlepiej by bylo jakby sie rozpadli. O 20 lat za dlugo to trwa.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

09-07-2019, 22:04

nicram pisze: Dokładnie. Jak tylko pojawi się jakiś pozytywny wpis to zlatuje się V/ozob i powtarza te swoje kocopoły po raz setny. Po co? Nie rozumiem takiej postawy.
:D :D :D
Powiedział ten który powtarza jeszcze głupsze kocopoły o Kriegsmaschine :)
Po co? Nie rozumiem takiej postawy.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Skaut

09-07-2019, 22:11

[V] pisze:Nicram chce być taki męski a jest miękkim chujem robiony,orany w codziennym życiu na lewo i prawo, w tym przez fanów ghost.

Hcpig,do the underground resistance wszystko śmiga jak należy, później jeblo.
To jest chyba najgorsza płyta Darkthrone w ogóle. Taki hype, Valhalla rising, a niestety za tymi kawałkami nic kompletnie się nie kryje
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

10-07-2019, 00:30

Skaut pisze:
[V] pisze:Nicram chce być taki męski a jest miękkim chujem robiony,orany w codziennym życiu na lewo i prawo, w tym przez fanów ghost.

Hcpig,do the underground resistance wszystko śmiga jak należy, później jeblo.
To jest chyba najgorsza płyta Darkthrone w ogóle. Taki hype, Valhalla rising, a niestety za tymi kawałkami nic kompletnie się nie kryje

Old star jest duzo lepszy bo nie ma heheszkow.
Awatar użytkownika
TheDude

10-07-2019, 01:47

Miałem na dysku. Sprawdziłem dwa losowe kawałki i podziękowałem.
Awatar użytkownika
nicram

10-07-2019, 04:24

Bloodcult pisze:
nicram pisze: Dokładnie. Jak tylko pojawi się jakiś pozytywny wpis to zlatuje się V/ozob i powtarza te swoje kocopoły po raz setny. Po co? Nie rozumiem takiej postawy.
:D :D :D
Powiedział ten który powtarza jeszcze głupsze kocopoły o Kriegsmaschine :)
Po co? Nie rozumiem takiej postawy.
Aż przejrzałem sobie ostatnie strony tematu o tym zespole i muszę napisać, że znowu łżesz jak bura suka. Wiesz, że będziesz musiał się wyspowiadać? O ostatniej płycie nawet pisałem całkiem pozytywne rzeczy. Popełniłem nawet błąd i ją sobie kupiłem. :-) A heheszki z Plastkiem na temat EoM to nie ta skala patologii co w przypadku V/ozoba.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-07-2019, 14:01

Plastik na EoM? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram

10-07-2019, 14:05

Nie plastik, a z kolegą Plastkiem się śmialiśmy z uwielbienia dla tej płyty. Nieważne zresztą, kto lubi i słucha, niech lubi i słucha dalej. :-)
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-07-2019, 00:27

Ostatnie strony to sobie mogłeś przeglądać bo najwięcej srałeś spamem przy premierze EoM i w temacie o Płytach Roku (bo takową była EoM).

Teraz to "heheszki" :) nie wstydź się przyznaj to prostu że srałeś spamem i niczego nie wnosiłeś do tematu.

Awatar użytkownika
nicram

11-07-2019, 04:35

Ty, nie posraj się z tym przyznawaniem. Rozumiem, że wyssałeś to podejście z pały swojego proboszcza, ale nie próbuj mnie przekabacić na swoją stronę. Nie nawrócę się już. :-) Tak więc, rozumiem, że kochasz Mikołaja i jego muzykę w WojennejMaszynie i śmiertelnie Cię obraziłem nie uznając EoM za płytę roku, ale możesz zrobić dwie rzeczy: tak po chrześcijańsku mi wybaczyć, albo wypierdalać. :-)
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-07-2019, 10:01

Coś taki nerwowy ? Zabolała hipokryzja i bycie forumową patologią ? :-)

Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

11-07-2019, 10:09

Bloodcult pisze:Coś taki nerwowy ? Zabolała hipokryzja i bycie forumową patologią ? :-)
wyprasam sobie ;-) pato to JA i według co poniektórych 535. on chleje do upadłego, ja walę do nosa kreta i mefedron (<tu akurat sobie wcieram). stąd ten kurwa ciągły bełkot i kloaczne suchary. taka prawda. nie kłamie.
Awatar użytkownika
nicram

11-07-2019, 10:22

Bloodcult pisze:Coś taki nerwowy ? Zabolała hipokryzja i bycie forumową patologią ? :-)
Nerwowy? Chyba pomyliłeś mnie z innym użytkownikiem o takim nicku. :-) Spokojnie i kulturalnie Ci odpisałem. :-) Hipokryzja? Pojebało Cię do reszty? Hipokryzją jest wiara w bozię i słuchanie black metalu. Jak chcesz to broń sobie tego jebanego malkontenta V, któremu nic się nie podoba i w każdym temacie, w którym się pojawia musi wysrać się po stokroć, tym niemniej w tym gównie możecie się sami doskonale bawić np. na fejsbuczku. :-). Patologia. Może być. Zwłaszcza, jeżeli życzenie człowiekowi raka jest ok. Myślę, że czas żebyś wypierdalał jednak. :-)
ODPOWIEDZ